Aslında durum daha farklı?

Hala o evde nasıl kalıyor çok tuhaf değil mi ? Buradaki kız kardeşlerim ablalarım ne güzel yorumlar yapmışlar mantıklı olması gereken yolu göstermişler ama sanırım pek işe yaramamış.
Troll mu diycem ama her yaz düzenli şekilde benzer konuları açmazdı bence öyle olsaydı. O kadar sinir bozucu ki gerçek olduğuna inanmak istemiyor insan.

Konuya yazan kimsenin anne babasıyla veya evladıyla bir sıkıntısı yoktur da Tahin yani can ciğer kuzu sarması bile olsanız 2-3 ay bir arada yaşamak sıkıcı.
Aileniz de olsalar herkesin kendine has bir düzeni var, gideni de el üstünde tutsalar yemeği meyvesini önüne de getirseler yetmese aman evladım sen yorulma ben içiririm deyip çayınızı bile içirseler yatılı kalan kişi de kendi evini yatağını özler, bilmiyorum bizler mi garibiz

Yıllardır evliyim, anamın evi benim evim, kayınvalidem keza Allah için gidip evinde aylarca kalacağım desem gık demez ama kalamam, hem kendi evimi düzenimi arıyorum, hem kimse bizim yüzümüzden düzenini bozsun istemiyorum, kime gidersem gideyim isterse 5 gün yol gideyim ziyaretlerimiz hep kısadır, gidilen şehirde pansiyon varsa tercihimdir mesela, insanlar ağırlayacağım diye hazırlık yapıp yorulacağına pansiyonda kalıyorum, herkesin evine de sadece çaya kahveye gidiyorum.

Bak burada sana katılmıyorum. Ailesinin evinden gitmeme nedeni rahatı sevmesi, çocuğu ve kendini yıkmış annesinin üzerine keyif yapıyor bence.

Yok valla hiç kimsenin öyle bir mecburiyeti yok. Evime gelmesini istemediğim insana gayette hissettiririm. Evim benim özel alanım. İstemediğim, hoşlanmadığım hatta istediğim ama misafirliğini uzun bulduğum, misafirliği arsızlığa dökmüş insana memnuniyetsizliğimi belli ederim. Evladım, anam, babam, kardeşim fark etmez. Misafirlik 3-5 gündür. Koca bir yaz kimse evimde kalamaz. Kimsede sırf çocuk doğurdu diye ömür boyu, kazık kadar insanların yukünü, stresini çekmek zorunda değil. Ayrıca merak ettim, siz evin mutfak masrafına destek sağlıyor musunuz bu sureçte? Ve şahsi isteklerinizi, çocuğunuzun ihtiyaç ve isteklerini kendiniz mi karşıliyorsunuz yoksa anne babanız mi?

Benim eşim sadece haftada 1 gün ofise gider. Onun dışında bir toplantı çıkarsa birkaç saatliğine dışarıda olur. İnanın bazen ne olur dışarı bir yere git, arkadaşlarinla buluş, biraz yalnız kalayım derim. Çünkü yalnız kalmakta bir ihtiyaçtır. Değil misafir, evin insanı bile fazla gelir bazen. İnsanın kişisel alana, sessizliğe, kendisini dinlemeye ihtiyacı vardır. Konu sahibinde ciddi bir algılama problemi var. Evlerden ırak. Bence annesi açıkça yüzüne yoruldum artık evine git dese bile ama babam ama kocam vs. diye çöreklenmeye devam edecek.

Bende hiç kimsenin evinde bir geceden fazla kalmam. O da bana zulüm gibi gelir. Ki birinin evinde kalmam sene de bir iki defa yaşanacak bir durumdur. Ben evimi, yatağımı çok özlerim. Eşim asla kimsenin evinde kalmaz. Farklı bir şehire gitmek durumunda kaldığımızda yakınlarımızda değil otelde kalırız. Nezaketen davet edildik diye gidip kimsenin evinde kalmayız. Bizde yatılı misafir istemeyiz.

Ben yatili misafir agirlamayi severim. Yakin arkadaslarimda kalmayi da severim, kalirim da.
Arkadaslarim tatile yanima gelir, bir hafta on gun kalir.
Ama... kocaman bir ama... bana arkasini toplatiyorsa, evi dagitiyorsa, evin düzenini bozuyorsa, bir hafta kaliyorken ben her seyin pesinde kosarken koltukta elinde telefon oturuyorsa orada misafirlik biter.
Benim arkadaslarim, kuzenlerim benimle masa kurar kaldirir, bulasiga girisir, yeri gelir eline süpürgeyi veririm, duştan sonra arkasindan banyoyu temizler, yemege el atar, gerekirse markete gider. Cunku uzun sureli misafirlik artik ağırlanacak misafirlikten çıkar. Evimde kaliyor diye kimsenin hizmetci muamelesini cekmem.

Konu sahibi bunu anlamiyor. Uc aylik misafirlik olmaz, evin kizindan hic misafir olmaz.

Kesinlikle katılıyorum size. Ben yatılı misafir sevmiyorum o ayrı. İlk evliliğimden bana kalan bir 'sütten ağzı yanma' durumu diyelim. Ama dediğiniz gibi gelip kalacak insan çok yakınınızdır zaten. O da size yük olmaya gelmez. Herseyi beraber yapıp, kalan zamanı sizinle eĝlenmeye, gülmeye, sohbete, gezmeye ayırmak ister. İşler bu şekilde ilerlemiyorsa ciddi bir sorun var demektir. O zaman da ister istemez yüzler asılır. Konu sahibinin dediği gibi 'ama misafire ne olursa olsun böyle yapılmaz' diye bir şey olmaz. Kimse kimsenin enayisi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…