- 2 Temmuz 2023
- 11.722
- 34.833
- 528
Hissetmiyor.Bana annesine karşı yaptığı acımasızlık da enteresan geliyor inan ki anneme gidince 1 hafta zor duruyorum hani konu sahibi gibi yarım ağızla da değil annem ağlamalı falan bırakmıyor ama kıyamıyorum kadına sürekli sevdiğim şeyleri yapmaya çalışıyor iş yapsam elimden zorla alıyor o kadar üzülüyorum ki bu yaşta hala böyle uğraşmasına yalandan iş çıkarıp geliyorum evime tarihi unutmuşum falanca yere gitmem gerek şu bu diye insan hiç annesine vicdan hissetmez mi ya yoruluyor diye
Ona da alınmıyor ki kendince saldırarak geçiştirdiğini sanıyor ona da yüzsüzlük yapıyorHissetmiyor.
Burada duymadigi, isitmedigi sey kalmadi, tek alindigi nokta neden is yapmıyorsun veya is yapiyor musun sorusu
Kesinlikle bir sorunu var, Allah o anaya sabir versin ya da vermesinde gerceklerle yuzlessin.
Gorumcemin kizida boyle, kayinvalidemin yazligina gitmistik, regl olmus yattigi yataga da gecmis, gelmis bana diyor ki abla temizler misin? Ne munasebet al eline bi bez sil dedim, annesi diyor ki "o tiksinir" ha dedim ben baskasinin kanina dokunmaya bayiliyorum zaten.Ona da alınmıyor ki kendince saldırarak geçiştirdiğini sanıyor ona da yüzsüzlük yapıyor
Ay kayınvalideniz temizleseydi bıraksaydınız da. Kendi kızının torununun pisliği. İnsan geline temizletmeye utanır.Gorumcemin kizida boyle, kayinvalidemin yazligina gitmistik, regl olmus yattigi yataga da gecmis, gelmis bana diyor ki abla temizler misin? Ne munasebet al eline bi bez sil dedim, annesi diyor ki "o tiksinir" ha dedim ben baskasinin kanina dokunmaya bayiliyorum zaten.
Ikiside temizlemeden cikti gitti, kayinvalidem oturdu temizlemeye durduda ben utandim temizledim, eve geri geldiler, kiz diyor ki, aa kendiliginden geciyormus.
Evet dedim temizlik perileri geldi kendi kendine temizlendi.
Valla şiddete karşıyım ama bazıları küçükken sağlam dövülerek büyütülmeli ya ben regl kanımı birinin o şekilde görme ihtimalinden bile utanırım bunu dini ya da toplumsal sebepler ayıp şu bu gibi bir yerden söylemiyorum başka bir evdeyim pis bir kan bir şekilde geçmiş fark bile ettirmeden temizlemeye uğraşırım beceremezsem ancak akıl alırım yine birine temizle diyemem o pis kanı benim vücudum bile kabul etmeyip atıyor insanlar neden bu pislikle uğraşsınGorumcemin kizida boyle, kayinvalidemin yazligina gitmistik, regl olmus yattigi yataga da gecmis, gelmis bana diyor ki abla temizler misin? Ne munasebet al eline bi bez sil dedim, annesi diyor ki "o tiksinir" ha dedim ben baskasinin kanina dokunmaya bayiliyorum zaten.
Ikiside temizlemeden cikti gitti, kayinvalidem oturdu temizlemeye durduda ben utandim temizledim, eve geri geldiler, kiz diyor ki, aa kendiliginden geciyormus.
Katiliyorum, inanilmaz haklisin.Ay kayınvalideniz temizleseydi bıraksaydınız da. Kendi kızının torununun pisliği. İnsan geline temizletmeye utanır.
Benim de vefat eden teyzem kızına kıyamazdı böyle asla iş yaptırmazdı. Hep arkasını temizlerdi. Donlarını bile banyoda bırakırdı da annesi yıkardı.
Sonra 40 yaşında annesi öldü tek kaldı. Şimdi yemek yapmayı ev temizlemeyi öğreniyor.
Aslında böyle yaparak çocuklara iyilik etmiyorlar. Siz de iyilik etmiyorsunuz.
Kendi yetiştirme hatasını ödeseydi
Of kimse size gitmeyin demedi ortanız yok mu sizin gidin ama az kalın kaç kere söyleyeceklerYani gelmem olur biter ama birde eşimin tarafından bakın olaya ne düşünüyor kim bilir
Ben nefret olayını biraz tokat gibi kendine gelsin diye söyledim.Eğer annesini gerçekten sevseydi bu kadar yorulmasına izin vermezdi.Kadının şikayetlerine kulanığı kapatıp babasını bahane etmezdi.....Bak burada sana katılmıyorum. Ailesinin evinden gitmeme nedeni rahatı sevmesi, çocuğu ve kendini yıkmış annesinin üzerine keyif yapıyor bence.
İşte bizdeki vicdan keşke başkalarında da olsaKatiliyorum, inanilmaz haklisin.
Ben kayinvalideme acidigim icim aldim elindende temizledim, sinirle ofkeyle.
Bunlar geri gelince kadin esti gurledi ama nafile ana kiz telefonlari alip koseye cekildiler, herkes cocuk yetistirirken yaptigi hatalarin bedelini anneanne / babanne olunca oduyor iste.
ImTheDevil vallahi ayni dusuncedeyim. Ama insan iste karsidaki yasli kadina kiyamiyor, ben mesela cok farkli davranirdim ortam benim evim olsaydi, simdi kadincagizda temizlemeye mecbur kaldi cunku temizlemese leke çıkmayacak bir daha, ugrasip duracak. Ee ben gozumun onunde yasli bi kadin canhiras yatak silerken oyle bakmaya dayanamadim, vicdanim el vermedi.
Guzel guzel sormus cevap niye veremiyorsun?Öncelikle konuşma adabınıza dikkat ediceksiniz banlanmamayı öğrenene kadar !
Gecen sene de ayni seyleri dedin ama aylarca kaldin. Bu sene de aynisi olacak anneni ve buradakileri yine sinir ettiginle kalacaksin...Tamam gelmem olur biter zaten bende bu şekilde davranılmasından memnun değilim kii sadece şunu anlatmaya çalışıyorum bu evladın da olsa evine gelen bir başkasıda olsa istenmediğini kimseye yansıtmamalısın karşındaki insan içinde gurur kırıcı sebebi hiç önemli değil o veya bu...
Bunu hala soruyor musunuz? Her sene gelmem diye yazarkende mi anlamıyorsunuzBurada hatalı olan kim peki benim her sene gelmem mi hata yoksa annemin bizi istemeyişimi
Benim annem hiçbirimizi istemezdi. Ayıp olmasın diye giderdim kızımla. Yakın oturuyorduk. Her hafta pazar günü 1- 2 saat oturur, dönerdim. Cimrilikten çay, yiyecek vs. yaptırmaz, yapmazdı. Temizlik yapmami da istemezdi. Cok su harciyorum diye..Tamam gelmem olur biter zaten bende bu şekilde davranılmasından memnun değilim kii sadece şunu anlatmaya çalışıyorum bu evladın da olsa evine gelen bir başkasıda olsa istenmediğini kimseye yansıtmamalısın karşındaki insan içinde gurur kırıcı sebebi hiç önemli değil o veya bu...
Benim gördüğüm; çok titiz, temiz kadınlar çocuklarını boylarını geçecek yaşa bile gelse yaptıkları işi beğenmedikleri için, kırarsın dökersin korkusuna rutin ev işlerinden uzak tutuyorlar.Ben konu sahibini haklı buldum diyip sopalanmak için geldim.
Ama şöyle haklı buldum. Bu kızı böyle yetiştiren , bu hale getiren annesi. Zamanında davranışlarındaki problemi çözseydi şimdi böyle bir çocukla(!) uğraşmak zorunda kalmazdı.
Konu sahibi bir iki yıl içinde böyle pis, dağınık olmamıştır herhalde. Bunu öğreneceği kişide annesiydi. Bu kadın sadece annesine değil genele bakarsak temizliğiyle, algı eksikliğiyle toplumada zarar yazık bize.
Sayfa sayfa annen seni istemiyor git denilmiş ben gitmek istiyorum babam bırakmıyor diyor. Üstüne kocasını da getiriyor.
Yine diyorum bunu bu hale getiren onu yetiştirenler. Defolu ürün iade kabul etmiyolar öyle bir hayat.
Cok akademik dovmussun bacimsu.Anlamak ile anlamak istememek arasındaki farkı dahi ayırd edebildiğinizi ancak hayret verecek biçimde gamsız, algılama kapasitenizden şüphe ettirme pahasına çıkarlarınızdan başka hiçbir şeyi umursamadığınızı düşünüyorum.
Aklınızı kullanma şeklinizde şüphe ettirmeyi umursamayacak derecede iflah olmaz bir faydacılık ve bencillik bu.
Başka türlü mantıklı gelmiyor düşünme şekliniz.
Gümüşhane'liler; Dünya yansa bir harım otu yanmaz derlerdi.
Ya siz kimsinizde pis olduğumdan bahsediyorsunuz siz kendinize bakın önce herşeyiniz dört dörtlük mü kimsiniz yani kimse sizden öğrenecek değil haddinizi aşmayın yorum yapmanın da bir adabı olmalı yani sizden mi öğreneceğiz siz kimsiniz... tamam eleştiriye açık bir insanım da sizin yaptığınız edepsizlik edebinizi takının
Siz bazı mesajlara evli, bazı mesajlara bekar gibi yazıyorsunuz, sanırım eşinizden ayrılmıştınız. Hala kv, görümcem yazmanız tuhaf geldi, benim eş ailesine nefretim büyük anlaşılan, normal olan sizinki mi benimki mi bilemedim. Onları affetmek istiyorum ama affedemiyorum her gün yaşanan kavgaları kendi içimde tekrar yaşıyorum ve bunu unutmak istiyorum konu dışı oldu ama çözümü bilen varsa bana da yazabilir…Gorumcemin kizida boyle, kayinvalidemin yazligina gitmistik, regl olmus yattigi yataga da gecmis, gelmis bana diyor ki abla temizler misin? Ne munasebet al eline bi bez sil dedim, annesi diyor ki "o tiksinir" ha dedim ben baskasinin kanina dokunmaya bayiliyorum zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?