Ateş ölçme topiği dostlarının ve hamişlerinin buluşma noktası;))))

JULİA internette dün aradım buldum normal yazıyor göğüsten süt gelmesi...Yalnız sıkılmaması gerekliymiş...Bol süyten takın veyada emzirme sütyeni takın diyor...Benimde arada sancılı olarak süt geliyor...Aslında o süt değilmiş sütten önce gelen bişeymiş ama adını unuttum...Dr. normal demişti özel hastanedeki salı günü araştırma hastanesinde randevum var oradaki dr. sorarım artık...

gene kacirmisim herkesi... saolasın melekcim haber veririm tabii ki..ama daha vakit var, once adet olucamda sonra 2. veya 3. gun gel dedi.. bakalım hayırlısı.. sende haber ver, ne alemdesin? neler yapıyorsun?
julia bence kayınvaliden senin gibi gelin bulmus ... egitimli, super hatun daha ne istiyor anlamadım... su an en onemli sey; senin ve evlatlarının saglikları gerisini bosverrr...
welcome nasılsın canım... emel hatırladın mı beni? selamsız...
tuba nerelerde acaba? birde muge niye gelmiyo (sabırsız80)? hilal yok?
iyi bakın kendinize canlar....

Sağol canım...Biz oğluşumla gayet iyiyiz...Sen nasılsın...

kızlar ben bısı merak ettım ben 13 kasımda hastalandım 10 aralık son sat ates olcme ıslemını negunler yapıyordunuz bugun benım 15. Gunum yumurtlamanın son gunu 36.9 cıktı bu nedemek bıraz anlatırmısınız bende uygulayım

Tek bir ateşle bişey söylemek mümkün değil,baştan olmuş olsaydı yumurtlamayı tespit adına bişeyler söylenebilirdi,bundna sonra sadece ateşünün yüksek değerde gitmesi belki hamilelik olayını destekleyebilir.

canım benim buralardayım:))) bu ara çok misafirim oldu onlarla ilgilendim. bebişle zor oluyor:) 2-3 gün önceden temizlik hazırlık vs yapmam gerekiyor:))) 3 gün üstüstemisafirim oldu canlar

kankicim sende sormuşsun bitanem vallahi çok meşgüldüm:)
biizm zilli prenses ağlıyor yine emzirip geleyim yine:))

merhaba canım
benmde bazen geliyordu ve göğüs uçlarım sarı kabuk oluyordu. ama öyle anlattığın gibi dolu dolu gelmiyordu sadece bazen sütyenim sarı lekeleniyordu önceleri anlamadım ama sonra emzirirken yaklaşık 1 hafta sütten önce gelen bebeğin ilk aşı liteliğini gören o sarı sıvı olduğunun farkına vardım. çok sevinmiştim sütüm olacak demek diye:) ne alakaysa:)
göğüs uçlarını masaj vs yaparak uyarmamak gerekiyormuş canım. eğer uyarırsan erken doğum tehlikesi oluşuyormuş...
benim ne zaman göğüs uçlarım ağrısa sızlasa o zaman kasılmalarım başlıyordu. 23-24 haftalıkken kasılmalarım başlamıştı dr u aramıştım çok korkmuştum...

ne uzun anlatmışım be:))))
neyse canım.Rabbim vaktinde sağ salim yavrun kuccaklamayı öpüp öpüp koklamayı nasip eylesin inş... kolay doğumlar diliyorum bitanem

Welcomecım benim hastanede sancılanırken gelmişti dediğim gibi,inş sorun yapmaz ama çoğu kişi yaşıordur bunu bence.

kızlar benim de Elifim grip oldu çok halsiz yatıor,burnu tıkandı nefes almakta zorlanıor,prematüre bebekler çok zor oluormuş,ilaç vermiorlar,eğer iyileşmezse yoğun bakıma alacaklar hastanede tedavi olacakmış ,şimdilik evdeyiz inşallah da iyileşecek kızım çabucak.

Mamaları kabız yapıordu,meğer pahalı mama iyi gelmiormuş kızlarıma :) ucuz kullanmamız lazımmış :) değiştirdik :)

Gelemiorum buraya fazla,kızlar tüm vaktimi almaya başladılar,artık uyanık kaldıkları süre de arttığı için vaki tnasıl geçior anlamıorum,arada da olsa yazıorum size :)

çok geçmiş olsun canım. Rabbim şifasını versin inş...
benim kız da kakasını yapamıyor malesef
1. ay günde 5-6 kez yapıyor bebekler kızım da öyleydi taki 1. ay aşısını yapana kadar haftada 2-3 kez yapmaya başladı. daha sonralarıda ben zeytinyağı ile kulak çubuğunu sokup uyarana kadar yapmıyor malesef. 3-4 gün olunca rahatsız olmasın diye müdahale ediyorum..
dr u arayıp sormuştum 3 güne kadar normal dedi. kulak çubuğuyla uyar dedi. yine yapmazsa gliseril fitil ver yapar dedi ama ben almadım fitil kendim yaptırmaya çalışıyorum.fitil ile de yapamazsa ve eğer 5-6 günü 1 haftayı bulursa götürmem gerekliymiş.

aile hekimliğindeki dr umuza da sordum midede eğer gerginlik yoksa bişey olmaz dedi. 1 haftayı geçerse gel ilaç yazarız dedi. çok şükür gaz problemi azaldığı için problem etmiyorum. inş geçer.

bu arada julia burda yazmak bile insanı rahatlatıyor değil mi

Teşekkür ederim kızlar yanıtlarınız için...

JULİA kızınada çok geçmiş olsun...İnşallah evde atlatırda hastaneye gitmenize gerek kalmaz...

Tubacım cidden yazmak bile yetior,yalnız olmadığını biliorsun bu çok iyi gelior.
Ben oğluma farklı mama verdiğimde olmuştu ama 3 gün ağlamıştı durmadan,en sonunda fitil vermiştim ve yapar yapmaz çocuk uyuyakalmıştı,nasıl gevşemişti görsen.Bunlar yapıorlar şimdi ama çok katı kakaları ve ağlayarak yapıorlar.Dün doktorumuz dediki 2-3. aylarda da artar gaz şikayeti ama sonralarda azalır.Gaz ilacımız var,şimdi rezene de içiorum.

Zeytinyağını çay kaşığıyla vermek ya da yalatmak da faydalıymış bu da doktor önerisi.Çocukları götürdüğüm hastaneden de doktordan da çok memnunum şimdi,allaha şükür o konuda içimiz rahatladı.Evin yakınına da yeni sağlık ocağı açıldı orda da aşıları oluor,hiç değilse onlar kolay oldu.

Bu arada bende sütü artıran şeyler komposto,humana,ısırgan çayı ve marul oldu,akşamları yemeğin yanında dal dal marul ,göbek yiyorum çok süt yapıor.tabi bana çok olan sizde aşırı olabilir :) benim sütü artırmak için yapmadığım kalmadı çünkü göğüsler hala aynı valla :)

geçmiş olsun juliacığım elif bebek inşallah gribini çabucak hastaneye gitmeye gerek kalmadan atlatır inşallah oy minik murnu tıkalı olunca nasıl zorlanıyordur elif ile ela yanyana yani beraber mi uyuyorlar Ela'ya da geçmesin grip:26:

Son düzenleme:
ayy juliacım canımm tebrık ederım tekrar diğer topıkte yazmstım karıstı sanırım
oğlun napıo kıskanıomu bebişlerı bende ıkız ıstıodum bılıosun
ılk denememız olmadı yazında ıptal olan tedavım yapılmıs sayılıomus
bundan sonrakı tup bebek denememızde ıkı tane koyacaklar
ınsallh ıkısıde tutar hayırlıysa hakkımda
geçmiş olsun elıf bebek ıcın ben 53 kılo oldum:)
hazırım ıkızlerıme dıyorum hayırlısıyla

julia canım elifimize Rabbim tez zamanda şifa versin
elif daha küçük olanı demi kıyamam ben ona çok geçmiş olsun

umutcum inşallah Rabbim bizlerde hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
hepimizin gönlünden ikiz gebelik geçiyor ama hayırlısı neyse o olsun
güzel zamanda fazla bekletmeden gelsinler artık :)

Umutcum hadi hayırlısı inşallah gelsin ikizlerimiz,ronyaya sana Hilale melek'e Özleme isteyen herkese gelsin valla :)

Elif küçük olan evet ronyacım,o yüzden çok çabuk hastlanadı işte,kilo aldı ama diğeri onun yanında daha iri duruyor,bu zavallım mazlum mazlum uyuyor,aynı odada bile yatırmıorum geçmesin diye ama aynı anneden emiorlar :)Elif her emdiğinde eşim bir sevinior ,aman emsin şifa olsun kızıma dior.

Oğlum beklediğimizden bile fazla kıskanıor,napacağını şaşaırdı iyice,çok sakin akıllı bir çocuktu ,bu aralar çok yaramaz ve ne dersek tersini yapıor

Efe de haklı napsın çocuk ,babada bir kardeş annede bir kardeş,hiç kimse benimle oynamıor diyor :)

İnşallah sizlerde tadın bu duyguyu ya,ikizin tadı başka,tabiki çoookk zor ama Rabbim layık görmüş bize de şükretmek düşer :)prematüre olmaları zor olan tarafı , çok daha fazla özen ,bakım istiyor.

Tafcım minicik burundan bir salgı gelior görsen ,neresinden akıor ,gelior bu kadar balgam dioruz.Çocuğum çok zorlanıor,bugün daha iyi,hala öksürüyor ama biraz nefesi rahatladı çok şükür.

Ben de kaç kilo oldum bilmiorum ama şu son bir haftada acaip indi göbek.Beni yeni gören tanıdıklar ,yine mi eski halindesin diorlar :)haftaya doktoruma kontorle gidecem,bakalım kaç kilo kalmış,eski pantolonlarıma girmeme az kaldı :)

ay ne güzelll ben hala giremiyorum 36 bedenden 40a çıktım süt olsun diye hömini gırtlk yemek

Emel ben de çok yiyorum aslında ama çok da içiorum,rezene ,ısırgan, humana,hoşaf,süt ve bol bol su :)
bir de ben kilo alsamda çabuk gidiyor benden,bu sefer sarkma çok oldu ama toparlanıor gibi.zatan 16 kilonu 10u gitmişti ,şimdi en fazla 4 kaldıysa bile iyi:) bana yakışmıo göbek falan ,minyonum ya olmuor şekilsiz bir vücut oluor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…