Ateş ölçme topiği dostlarının ve hamişlerinin buluşma noktası;))))

zeynepcim çok çok sevindim allahım daim etsin inşallahhhh sağlıklı huzurlu hamilelikler diliyorum canım.

amin canım.. cok tesekkür canım, hepimize sağlıkla doğurmak nasip olur insallah....

pikecimmmm hayırlı uğurlu olsun

sagol tatlım... darisi basına olsun insallah... umarım senin haberinde yakındır canım..

Son düzenleme:
amin canım.. cok tesekkür gülün, hepimize sağlıkla doğurmak nasip olur insallah....

sagol tatlım... darisi basına olsun insallah... umarım senin haberinde yakındır canım..

sen umut oldun bana bugünlerde aklımdaydın naptı acaba diyodumm bide melek aklımda
neyseki senden güzel haber aldık

bu ay klomen kullandım ilk kez ve 3 tane yumurtam oluştu bunlardan 2si baya büyüktü biri 22mm diğeride 21mmdi en son pazartesi gittiğim kontrolümde dr çatlar kendiliğinden dedi iğneye gerek yok boşuna hormon yüklemeyelim dedibende ateşimi ölçüyorum bu ay ve 35lerde sabitlendi dün 35.9du bugün 36.2 oldu ve şuan karnım çok şiş göğüs uçlarım sızlıyor bugün 16.günümdeyim b, yorum yaparmısnız lütfen.....

canım RABBİM saglıkla kucagına almayı nasip etsin ne güzel bi duygudur bu ...
sen tedawi falan görüyormuydun yoksa kendiliğinden mi süpriz yaptı meleğin.....

nerdesiniz siz bakimmmm yaramazlar nerdesiniz ne yapıyorsunuz

ay emelcim bu oğlan beni şimdiden bitirdi 7. aya giricez ben hala kusuyom bide buna yanma eklendiki sorma halimi arada girip okuyom sizde pek gelmiosunuz

sağol tatlım, insallah Allah tamamına erdirir. amin canım
sen nasılsın? bebis nasıl?

Bende oğlumda gayet iyi canım...Karnımdayken çok yaramazdı ama Allah'ıma şükürler olsun şimdi çok yavaş bir çocuk...Herkes şimdi yavaş büyüyünce tam bir yaramaz olur diyorlar...Olsun yaramaz olsun ama sağlığıda yerinde olsun...

canım RABBİM saglıkla kucagına almayı nasip etsin ne güzel bi duygudur bu ...
sen tedawi falan görüyormuydun yoksa kendiliğinden mi süpriz yaptı meleğin.....
darısı basınıza olsun tatlım... ben ocak ve subat ayında klomen tedavisi gördüm yani yumurtam kendiliginden de oluyordu ama doktor kontrolu eline almak istedi normalde adetin 17 -18. günü catlardı klomenle 14. günü gibi oluyordu ... o zaman bir kimyasal gebelik gecirdim, kısmet olmadı.... sonra rahim filmi cekindim onda da tüpler temiz cikmisti sükür...ondan sonrada artık biraktım hem doktor kontrolunu hem de ilac almayı.. yaz sonu tüp bebek düsünüyorduk cünkü...
yani uzun lafın kısası kendiliginden sürpriz yaptı minnosum

ay emelcim bu oğlan beni şimdiden bitirdi 7. aya giricez ben hala kusuyom bide buna yanma eklendiki sorma halimi arada girip okuyom sizde pek gelmiosunuz
geçmis olsun tatlım.. ama az kaldı insallah....

amin canım.. öyle sağlıklı, hayırlı olsunlarda gerisi mühim değil... iyi bak kendine seker...

MANTAR KURABİYE
1 paket nişasta(200 gr. )
125 gr tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı pudra şekeri
1çorba kaşığı kakao
yapıştırmak için reçel
yapılışı. malzemeleri karıştırıp yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyip karıştırın kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayın(mantarin sapkasini yapmak icin), beyaz karışıma koni sekli verin (mantarin sapini yapmak icin). Esit sayida sapka ve sap yapin. 180 derecede, onceden isinmis firinda pisirin. Yuvarlak kurabiyeler sicakken altina bicakla sapi takacak buyuklukte bir oyuk acin. Sapin sivri ucunu reçele batirip sapkayla birlestirin. Yapismasi icin yarim saat bekleyin.
Saplarin altini reçelle islatip mavi haşhaşa batirin.(bu isteğe bağlı)
not:reçel yerine şerbet de kullanablrsnz Serbeti icin:
2/3 Su bardagi seker
4 Corba kasigi su
şeker ve suyu kaynatıp bununla da yapıştırablrsnz
afiyet olsunnn

KARPUZ KURABİYE
1 Türk kahve fincanı nişasta
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası(kırmzı yeşil)
çekirdek için çikolata
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bütün malzemeler yoğurulup homojen bir hamur yapılır. Hamurun büyük bir parçasına kırmızı diğer hamurumuzu da iki eşit parçaya ayırıp birini sade bırakıyoruz diğerine yeşil gıda boyası koyup yoğuyoruz(gıda boyaları kürdanın ucuyla konulacak az miktarda)kırmızı hamur uzun bir rulo yapılır. Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta.
Yeşil ve sade olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. kırmızı ruloya önce sade olan hamur sarılır daha sonra en dışına da yeşil olan hamur sarıllır
. Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir. sonra Hamurdan ince dilimler kesilir. Oluşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir. Çikolata parçalarından çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
not:gıda boyası kullanmak istemeyenler için kırmızı yerine pancarın suyunu sıkıp içine şeker atıp kaynatın 4-5çorba kaşığı kullnsanız bile rengini verecektir yeşil için ise un haline getirilmiş antep fıstığı yada ıspanak suyu kullnablrsnz

kızlar oğluma yaptım ,sizlere de fikir olsun :)

ayrıca hepinize afiyet olsun :)

Eklentiler

• $DSC_0067.webp
    62,9 KB · Görüntüleme: 39

juliaaa hemen çıktısını aldım süper yaaa harikaaaalar ellerine sağlıkkk

juliacığım ellerine sağlık tarifinden hemen bir çıktı aldım arkadaşıma da verdim yapabiliriz inşallah

tatlım ellerine sağlık çok güzel görünüyo denicem kesin ama biraz ilk okuduğumda anlayamadım umarım yapabilirim

yaparsınız kızlar çok kolay gerçekten :)

sizlere de kolay gelsin şimdiden :)

face de bir sayfadan aldım yazarım da ilk beni görürsünüz orda ihihihihi

Son düzenleme:

Harika görünüyorlar canım...Vallah sana imreniyorum canım...Eşin oğlun ve kızlarınla herşeye de yetişiyorsun...Ben eşim ve oğlumla anca yapıyorum senin durumunda olsam düşünüyorum da evi .......... Maşallah canım sana...Nazar değmesin...

Dilekcim teşekkürler ,valla herkesle başediyorum ama gel de halimi gör bir deri bir kemik durumundayım,uyku yok,dinlenme yok,hasta olsam yatma yok,tek yaptığım çocuk bakıp yedirip içirip,yemek yap ortalık topla

geceleri bu ara uyumuorlar ,anjin olmuşlar gene,prematüreler mikroplara karşı çok zayıflar ,en ufak bir mikropla hemen ikisi de hasta
çok huysuzlar gece oturuyoruz,sabah uyuyorlar çok şükür ama o zaman da oğluma kalkıyorum,onu yedir içir.

bazen de dayanamıyroum diye ağlıorum :)

bakalım nereye kadar sürecek elbet bitecek diyorum :))

allah kolaylık versin juliacığım vallahi madalyalık annesin sen keşke bütün anneler senin gibi olabilse

aaa canım benım cok sevındımm hayırlı ugurlu olsun
bende artık kıımse gelmıo dıye bakmıodum bıle buraya
hadi bakalım sıra bendedır artık umarım:))))

herkes nasıl kıslar bakalım
julıacım nbr canımm valla bravo yınede ıyı basedıosun tebrik ederım canım bı sure sonra bu sıkıntılarda olmayacak tatlı dillerını seveceksın ozaman allahın ızıyle..
dilekcım senın oğlanda buyumus maaşallh sen de ıyısındır uamrım
özlemcımle görüsüoz sık sık zaten
emel canım senın oğlan zaten adam olmus artık maaşallah
zeynepcim valla çok sevındım canım ya daha gecen ay konusmustuk sıra bıze gelıor dıye sen ayagını suru bende geleyim 2 ay dolacak eşim ameliyat olalı umarım bi sürprizde benden gekir:)
ayy kim kaldı hilal vardı hiç gelmez oldu sanırım oda 27 haftalık fılan oldu melek hiç yok ortada umarım bebişi onladır ondan gelmıodur...
tuğbacım senın mınnoş topiğin ilk şansı zaten
ay unuttuğum varsa kusura bakmayın canlrım siz benım ilk gözağrımsınız hiç kırmadık incitmedik birbirimizi,
sizin bende yeriniz çok farklı hepinizi çok öpüyorum biz ev taşıoruz bebek odası olan daha buyuk bı yere,once ınanmak gerekıo değilmi:))))sonra tatile cıkıcaz fılan yıne arada uğrarım hepinizi çok sevıorum....

süper düşünmüşsün canım önce inanmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…