AYIP DEĞİL Mİ?

Yaşlılık,fazla takılma...

Bak düzen takıntın varmış bir de... ileride torunların evine gelecek küçükken her yeri dağıtacaklar,sen de sinirden kendini yiyeceksin.. oluyor böyle şeyler,anneannem hayatta olsaydı da söylenseydi keşke.
Ben aile büyüğü kavramını müthiş önemserim ,
calacak hiç anneanne/babaanne kapımız olmadığı için en huysuz anneanne bile bana sevimli gelir.

Bence abartmışsın yaşlı onlar yani yaşlıların %80 i böyle zaten rahatsız oluyorsan ziyaretlerini azalt

Misafirden hoşlanmıyorlar demek ki. Hoşlanmak zorunda da değiller. Niye gidiyorsunuz ki? Israr kıyamet çağırmıyorlarsa imaları anlayıp gitmemeniz lazımdı.

İlla görüşecekseniz ya onlar size gelsin veya dışarıda görüşün. Evlerine sadece çok ısrar ederlerse gidin. Onda da her defasında gitmeyin, gideceğiniz zamanda “sizin evde pek rahat edemiyorum, hep diken üstündeyim, çok ısrar ettiğiniz için geleceğim” deyin.

Kalmayın, uzun süreli oturmaya gitmeyin onlar da rahat etmiyor belli ki.
Ne siz canınızı sıkın ne onlar rahatsız olsun.

Yaslilara hic elestiri yapmama taraftariyim benim babanemde cok konusur surekli onay cumlesi bekler yorucu ama zaten az goruyorum o yuzden takilmiyorum

Yaşlılıkla alakası yok. Huyu öyle. Mali kıymetli. Rahmetli anneanneme gidince evde karismadik yer kalmazdı. Mutfaktaki tabaklarla evcilik oynardık. Bir kere bir laf söylediğini bilmem. Hatta o da oynardı bizle. Eski bakır, demir tabak çanaklar o değişik bardaklar çok hoşumuza gider her defasında salonu pazar yerine cevirirdik. Bize bir tek dediği istediğiniz kadar oynayın ama yerlerine koyun oyun bitince ben çok yaşlıyım eğilip kalkamıyorum derdi. Hep gülerken hatırlarım. Siz de anneannenizi hep böyle aksi, buyurucu, huysuz olarak hatırlayacaksınız ne yazık ki..
Allah korusun aksi yaşlı olmaktan.. Amin.

Valla benden de size +1 yatılı misafir su genç halimde bile sinirlerimi alt üst ediyor temizlik takintilarim düzen simetri sevgimden dolayı yaşlanınca napcam acaba

Mesela bende yaslaninca oyle olurum. Bende esyalara insanlardan cok deger veriyorum.genelde maneviyattansa maddi seyler daha kiymetli benim icin. Ama cok zor kazandim cok zor sartlarda buyudum catisi damlayan evimiz hatta bir kere tavandan o kadar cok su gelmistiki koridorda duaup kolumu feci sekilde incitmistim. O gunden sonra aglayarak kalktm Allah yuru ya kulum dedi. Calistim buyuk borclara girip evimizi yaptrdim oyle guzel olduki. Simdi biri hor kullansa ben aglaya aglaya uyaririm sinirlenirim.istem disi. Hemde cok istem disi..

ben olsam gitmem sonra yasalaninca hastalaninca neden kimse yok der leerr

Yaşlılıktan değil gözleri dar ve de eşyaları sizden daha kıymetli,ancak bilmiyorlar ki ölüp gittiklerinde her şeyleri yep yeni kalacak öbür dünyada anlarlar umarım dünya malının dünyada kaldığını...

Bende yılda bir giderim ..
aynen anlattıgın şekildeler ben ğek takmıyorum he diyorum bilgiğimi okuyorum ..
sende dene ..

Benim Anneannem de böyle ama onun bu şekilde davranma nedeni kız çocuklarından olan torunlarını
torun olarak saymıyor. Oğlu başka ve oğlunun çocukları öz torun ona göre..
Onun gözünde bizler kızının değil damadının çocuklarıyız.
Dayım ve kuzenlerim her zaman kendi evi gibi hissederler onun evini o da öyle davranır hissettirir.. biz 1 gece bile yatılı kalmamışızdır çünkü istemez.. Evine gittiğimiz bile sayılıdır. Yine sizinkiler iyi en azından huyları
böyle belli ki ayrımcılık filan yok arada bizimki gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…