Ayrıldık

Bence sevmese de asla eşine söyleme.
Çünkü bunu asla ve asla anlatamazsın. Sen anlış anlaşılır ve üzülen sen olursun.
Ayrılmak istiyorsan tabikide senin kararın. Ama unutma başka birisi ile de evlensen kaynana hep olacak.
:)

Belki seninki ğibi bi kv denk gelir
Sevmediğimi söyledim bile soğudum dedim sevemiyorum dedim

Anneci oldugunu nerden mi anladik surekli gideriz temizlik falan yaparsin demesinden. Ayrica babamla aralari kotu kavgslarda gelir 2 3 ay kalir demesinden. Yeterli mi. Ve en onemlisi bekar bir erkek bu kadarini hesaplayamaz anneden direktif almis ki bu hesaplari yapiyor.

Annemin haberi yok diyor ama bende inanmıyorum

Yani kv Sevmesem bile söylememelimiyim

Evet söyleme hatta bence yorum bile yapma.
Eşinin yanında da sana bu şekilde davranırsa eşin zaten senin sustuğunu ama onun da nasıl davrandığını görecektir. He bu yorumum da yanlış anlaşılacak :) beden sussun ezdirme kendini ezdirmeee başkicak şimdi kızlar
Yanlış yapan hata yapan taraf asla cezasız kalmaz. İçini ferah tut.
Ama eşine anneni sevmiyorum sevmiyorum çok kötü aaa çok kötü dersen onu o tarafa itersin unutma

Tamam o zaman bana tecrübe olsun ezmeye kalkarsa da eşim yokken bende kendimi savunurum

Sözlüm hep bana olanlar hakkında konuşma strese sokuyosun annem sana laf mı söyledi öyle bakıncağına sende lafını söyle geç diyordu bana gelip başımı ağrıtma diyordu

sizin ne yaşadığınızı bilemem, ama konu sahibinin anlattıklarına göre bence şu an için incir çekirdeği. daha sonra ağaç mı olur orman haline mi gelir ben bilemem.
Eski konusu varmış onu okudum. Yorumları okudum burda. Orman olur orman.

Sözlüm hep bana olanlar hakkında konuşma strese sokuyosun annem sana laf mı söyledi öyle bakıncağına sende lafını söyle geç diyordu bana gelip başımı ağrıtma diyordu

Erkekler öyle ya.
Kendisi görür. En kötüsü sende söylersin geçersin zaten. Söyle demiş sana.
Erkekre birşey anlatamazsın aslaaa

Sizin kayinvalideniz iyi biriymis ne mutlu size.
Ama daha dun forumda vardi. Hamile kadina seneye bi tane daha dogur, dogurmayacaksan ne diye aldim seni diyor gelinine. Bu kadina kimse saygi maygi duymak zorunda degil.

Ayrica birlikte isler yapmak sizi memnun ediyormus ne guzel. Vizyonu ev isi yapmak olmayan kadınlarimiz da var. Evde hic is yapmiyorum, 10 senedir evliyim omrumde ütüye elimi sürmüşlugum yok bilmem bile yapmayi. Yani sizi mutlu eden sey baskasina zulum olabilir. Kayinvalidemi cok severim o ayri konu. Evime gelmesinden herhangi bi rahatsizligim falan yok, o anlam cikmasin yazdigimdan. Esim tek cocuk herhangi bir durumda elbette esimin ailesine biz bakacagiz. Ama mesela birlikte isler yapamayiz cunku o da elini biseye surmez ben de :) 2 yilda bir dogurmami bekleyen beni bundan ibaret gören, is yapmami bekleyen bir kayınvalidem olsa sanirim hic gorusmezdim.

Birlikte işler yapmak derken ben temizlikten bahsetmemiştim :)
Ben çalışıyorım ve elimi temizlik işlerini sürmeye vaktim pek yok.
Temizlik işleri için yardımcı ablamız var sağılsun.
Ben beraber vakit geçirmekten alışveriş yapmaktan. Ya da değişik şeylerden yapmaktan bahsetmiştim :)
Yani benim de vizyonum temizlik değil :))

Iste diyorum ya siz sansli kesimdensiniz.
Yedigi bir tl lik cikolata icin kayinvalidesi tarafından azarlanan kadinlar var. Siz kayinvalidenizle alisveris yapmaktan bahsediyorsunuz :)

Calistigi icin kotu yola dusmus kadin muamelesi gören var. Kocasina hizmet edip sürekli dogurmak varken calismak neymis diye dusunuyorlar.

Calisip gelip kayinvalideye yemek pisirip sofra kurup hizmet eden var.

Calisan kadin olmasina ragmen eve gelen temizlikciyi bosa masraf görüp oglundan zorla para koparip temizlikcinin gelmesine mani olan var.

Türkiye ortalamasinda bir kayinvalide sizinkine degil bu yazdığım tipe yakin malesef. Bu yuzden istemeyeni gayet makul buluyorum.

Sizin kayinvalideniz isten geldiğinizde sizden hizmet beklese, aldığınız kiyafete ariza çıkartsa, siz cift maassiniz diye esinizin maasini bir sekilde cebe indirse, dogurmuyorsan ne ise yariyorsun dese sizin de bu kadar kayinvalidesever olabileceginizi dusunmuyorum. Bunun disinda sorun yaratmasa gelip arkadaslik etse tabi ki kimse boyle davranmaz.

Bu arada ben yanlis anlamisim, "isler yapmak" sozunun beraber vakit geçirmek, alisveris yapmak, degisik seyler yapmak gibi bir anlama gelebilecegini ilk kez duydum/gördüm :)

İşler yapmayı ben o şekilde kast etmiştim.
Neden temizlik düşündüğünüzü anlamadım doğrusu...
Allah herkesi mutlu etsin sadece bunu söyleyebilirim.
Ama anladığım kadarı ile bahsettiğiniz tarzda bir kayınvalideye sahip değil konu sahibi...
Öyle olsa zaten ına göre yaklaşımda bulunurduk.
Ayrılıp da üzülecek kadar bir kayınvalidesi yok gibime geldi...
Ama herkes yaşadığını bilir.
Ben kendi düşüncelerimi söyledim.
Kime uyar kime uymaz bilemem...

Cidden şaşırttınız beni. Ev işine el sürmüyorsunuz, karşınızda “annemin evini temizleyeceksin, bu senin görevin” denen bir kadın var.

Kayınvalideniz gelip sizde iki üç ay keyfi kalmıyor, siz yazlığına gidip elinizi hiç bir şeye sürmeden tatil yapıyorsunuz. Konu sahibinin ise hiç bir makul gerekçe yokken kayınvalidesini aylarca misafir etmesi bekleniyor.

“Evlenince erkekler eşlerinin sözünden çıkmaz zaten.” şeklinde bir genelleme yaptığınıza göre eşiniz oldukça anlayışlı. Konu sahibinin nişanlısının tavrı ortada.

Ve tüm bunlara rağmen “ne oluyor genç kızlarımıza” diye konu sahibini suçluyorsunuz.

Üstelik konu sahibi “ihtiyaç durumunda evimi açarım” demesine rağmen, ısrarla “zinhar evime almam.” demiş gibi yorumlar yazıyorsunuz.

Siz denize gitmekten, alışveriş yapmaktan bahsetmişsiniz. Tişört giydi diye kayınvalidesi tarafından ahlaksız ilan edilen, eşinin parası ile alışveriş yaptı diye taşlanan kadınlar yazıyor burada her gün.

Şimdi kendi koşullarınıza bakıp başkalarını böyle kolayca yargılamak doğru mu?

İyi geçinmeyi, saygıyı, sevgiyi öğütlersiniz anlarım. Ama koşullar bambaşka bir tavrı gerektirdi diye insanları suçlamanızı anlayamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…