Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Konu sahibi bence sen burayı bırak, kardeşine sütünü verde uyusun, sen ona bulursun maaşlı eş.

Senin bu kadar müdahil olman ve bakış açınız ne kadar itici bi durum....

Ekonomik özgürlüğü olan bir kadınla kardeşinizin evlenmek istemesi en doğal hakkıdır.Kime ne?size de bize de;bunun kararını kardeşiniz vermeli?

Kardesim kizi seviyor ona deger veriyor.. sirf bu dusuncesinden dolayi paraci bir cocuk oldugunu dusunmeniz beni uzdu... Kiza hediyelerde aldi onun icin bir cok sey yapti.. kiz da bunlarin farkinda..
Kardeşiniz ile kızın fikirleri uyuşmuyor kardeşiniz çalışan bir eş istiyor kız çalışmak istemiyor evlendikten sonra bu aralarında sorun olabilir kadın çalışmak istemiyorsa çalışmak zorunda değil.Ama sorun burada kızın çalışıp çalışmaması değil fikirlerinin uyuşmaması yoksa konuda ben ne kardeşini paracı gördüm nede kızı paracı gördüm herkes kendi fikrini söylemiş.

Yorumlar beni çok şaşırttı.
Bir erkeğin ekonomik olarak rahat bir hayat istemesi hak değil mi ? Kim istemez eşinin de çalışıp 2 katı para kazanmayı ?
Bence kardeşiniz haklı.Bilemiyorum direk ''ben çalışmam'' demesi bana itici geldi.Sonuçta mesleği olmasa anlarım ama var.Üniversiteye gitmiş.Üstelik anlattığınıza göre kafa olarak da tam uyuşmuyorlar.İş ortamı sadece paradan ibaret değil.İnsana belli şeyler de kazandırır.Kardeşiniz düşünmekte haklı.

Daha 1 aylık ilişkide bunları düşünmek için erken değil mi? Çalışıp çalışmama mevzusunun üzerinde duruyorsunuz ama belki anlaşamayacaklar başka özellikleri uyuşmayacak.

12 yıldır ev hanımıyım. Üniversite okumuş birinin çalışmaya yanaşmamasıni anlayamıyorum. En azından çocuk sahibi olana kadar çalışmaya sıcak bakması gerekir bir kadının.

üniversite mezunu ve çalışan olup da cehaletin doruklarında gezen nice kadın/erkek var.

kıstasınız yanlış. insanın görgüsü, bilgisi davranışlarından ve sözlerinden anlaşılır.

bana göre evi erkek geçindirir, kadın isterse katkıda bulunur.
kendine güvenmeyen erkek evlenmesin.

En anlamadığım lafta ben sabahtan akşama milletin ağız kokusunu çekemem, çalışmak istemiyorum, evimle ilgilenmek istiyorum. (çocuk kısmında hak verebilirim bir ölçüde)
Yahu erkekler çok bayılıyor milletin ağız kokusunu çekmeye. Her sabah güle oynaya gidiyorlar işe. Kimse kusura bakmasın eşitlik diye yırtıyorsam bir yerimi burda da eşitlik olmalı. Ha karşılıklı bir anlaşma içerisinde karı koca kadının çalışmadığı bir duruma karar verdilerse saygı duyarım. Ama burda konu sahibinin kardeşini paragöz olmakla suçlamak ayıptır.

Katılıyorum bu açıkça erkekler için bir eşitsizlik.
Toplum gözünde onlar hep çalışmak zorunda.Kadın ben çalışırım sen çalışma dese bile toplum yine ayıplar çalışmayan erkeği.Ben erkek olsam kesinlikle bu duruma isyan ederim,çok ciddiyim.
Kimse kimseye bakmak zorunda değil.Bırakın artık şu düşünceleri.Karşılıklı olarak kişiler anlaşır,iş paylaşımı yapar orası beni ilgilendirmez ama ben çalışmayacağım sen de bana bakmak zorundasın diye bir dünya yok,kimse bu dünyaya böyle amaçlar için gelmedi.

Hanımefendi
Üniversite mezunuyum,çalışmıyorum. Gayette evimize biseyler katiyorum. Esimle beraber onlarca is dışındaki gorusmelerine katıldım. Birçok arkadaşıyla arkadaşım. Hiçte dediğiniz gibi ortamlarda eşimi mahcup edecek hareketim olmadı. Aksine cok ta iyi kendimi ifade edip,düşüncelerimi paylaşıyorum.
Evet çift maaş değiliz. Hatta tüm düğün nisan ne varsa kendimiz yaptık.
Bence kardesinizin özgüveni yok. Kendine güvenmiyor.
Keşke kıza ulaşma şansımız olsada kendini kurtar desek.

Bu konuya yorum yapmak istemedim aslında çünkü bin kere burda tartışılan bir konu ve sonu kadının fıtratına kadar gidiyor. Bir kaç tane kısır döngünün olduğu konulardan biri de bu. Ben artık herkesin kendi fikridir diyorum geçiyorum.
Konu sahibinin kardeşinin etrafında muhtemelen orta gelirin biraz üstü insanlar bulunuyor. Çift maaşla yaşanılan hayat standartını da görmüş. Neden o standartta yaşamak istemesin ki? Belki gezmeyi çok seviyor ve birlikte dünyayı görmek istiyor eşi ile, belki maaşının yarısının ev kredsine gittiği 10 sene sadece evden işe işten eve gittiği, arada dışarda yerse yılda bir kere de güneye inerse bin şükrettiği bir hayattan fazlasını istiyor olamaz mı? Adamın maaşının yetmesi ne demek? Yaşayıp gitmelerine yeter büyük ihtimalle.

Evhamini olmak isteyenleri yargilayanlari anlamiyorum...ben yillarca kendimi gelistirdim okudum 2 meslegim var ikiside cok revasta calismak istemememe ramen etraftan cagiranlar oluyor 1 yil calistigim yerlerden...ama ben tum donanimimi kendi evlatlarima ve kocama oncelik vererek faydali olmak istyorum.sabah ise git yorgun argin eve gel yarim yamalak evide cekip cevir cocuklarin bakiciyla hic tanimadiklari insanlarin merhametine muhtac kalsin.ama ben cift maasa muhtac kalmayim diye calisayim...bunun neresi cazip gelebilirki insana.bizim dinimi en basta kadina cok onem veriyor ve bizim erkeklere gore daha hassas oldugumuzu soyluyor.bizim sorumluluklarimiz belli onlarin sorumluluklari belli.erkeklerin sorumluluklarida sirtlanmak bosa enayilik bana gore ( zorunlu bi hal olmadikca )...bu beni asosyal yetersiz bi es yapmiyor.evhaminiyim ama birsuru kursum etkinligim var ve hala daha kendimi nekadar gelistrebilirim cabasindayim.ve maddi kaynagimda esim.neolmus yani bana bakiyorsa bende onun icin neler yapiyorum kendisi razi benden.karsilikli bi durum bu

Kardeşiniz o kizi yeterince sevmiyor bence ben nisanliyke Esim sikildiysan bas istifayi yat evde ben bakarim sana derdi hala da der uüstelik çift maasinda rahatligina tadina bakmasina rrağmen bunu diyo kkardesiniz kizi gerçekten sevse asla bu konuyu sözkonusu bile etmezdi ben her turlu bakarim ona keyfi nnasil isterse öyle yapsin derdi bence kardesiniz bu konudan önce sevgisini sorgulasin

Bende nisanliyken isten ayrildim.isyerinde birisi bana laf etti esim dovmeye geldi onu zor ikna ettim...ben kadinimi elalemin hirpalamasina goz yumamam otur evde baska seyler hobi edin kendine falan dedi..sirf onca yil okudum diye evlekene kadar calisayim diyordum.evlenince zaten birakicaktim cunki evlilik musssesesi cok ciddi benim gozumde ve kadinin calismasi bunu zedeliyor bana gore...bende esimin dedigi gibi ciktim isten ve evimin hayatin keyfini suruyorum.herkese tavsiye ederim super bisey

çift maaş olsun rahat edeyim tipinde bir erkek.ama evlenince kadının sırtına çocuk yemek temizlik hemde çalışma moduna geçilince direk aldatan tipik erkek modelleri.

sen niye dert ediyorsun ki bunlari:) daha bir aylik iliski.ilerdede calisir calismaz kardesinin derdi senin degil

Bence kardeşiniz çok da sevmiyor kızı
Ortama ayak uydurabiliyor ama ilerde nasıl olur ne demek
Yada çift masş tek maaş olması bunları gidip kızla konuşsun sizinle konuşmasının bi mantığı yok ki konuşup anlaşsınlar aralarında

bütün gün evde oturmanin neyi süper? ayrica herkesin maddi anlamadan gücü olmiyabilir tek maasla gecimbu zamanda kolay degil

Helal olsun diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…