Kardeşiniz ile kızın fikirleri uyuşmuyor kardeşiniz çalışan bir eş istiyor kız çalışmak istemiyor evlendikten sonra bu aralarında sorun olabilir kadın çalışmak istemiyorsa çalışmak zorunda değil.Ama sorun burada kızın çalışıp çalışmaması değil fikirlerinin uyuşmaması yoksa konuda ben ne kardeşini paracı gördüm nede kızı paracı gördüm herkes kendi fikrini söylemiş.Kardesim kizi seviyor ona deger veriyor.. sirf bu dusuncesinden dolayi paraci bir cocuk oldugunu dusunmeniz beni uzdu... Kiza hediyelerde aldi onun icin bir cok sey yapti.. kiz da bunlarin farkinda..
üniversite mezunu ve çalışan olup da cehaletin doruklarında gezen nice kadın/erkek var.Kızlar iyi akşamlar, erek kardeşim lisans son sınıf kız arkadaşı 4 yıllık bir bölüm okuyor ama ataması yok denecek kadar az öğretmenlik bölümü. Kız çalışmayı istemiyor.. Üniversiteye de gitmeyi düşünmüyormuş ama babası istediği için gitmiş... 1 aydır sevgili olarak görüşüyorlar.. kıza karşı sevgisi her geçen gün artıyor ama kafasında soru işaretleri var..
Kardeşim kızın düşüncelerini öğrenmek için sormuş. Üniversite sana bir şeyler katmadı mı, Neden çalışmak istemiyorsun diye ? Kızda cevap olarak "evet bir şeyler kattı liseden farklı olduğunu gördüm. Üniversite iyi şeyler kattı.. Hem atamam yok hemde çalışmak istemiyorum sen çalışırsın gibi bişeyler demiş gülmüş" Şimdi kız paracı birisi değil ondan eminiz. Hani tanıyoruz kızı akraba. Ailesi de düzgün efendiler... kardeşim de sosyal bir çocuk girişken de daha önceden 1 ciddi ilişkisi oldu onun dışında da 7 8 kızla tanıştı üniversiteden ama olmadı bir şekilde uyuşamadı kimseyle.. Bu kızla iyi gidiyor Duygusal anlamda.. Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..
Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir yandan abla çift maaş olayım daha iyi olur diyor.. bir yandan da çift maaş olsa hayırlı olmasa ne olacak o zaman diyor ? Çevremde nice çift maaşlar var ama huzur yok diyor..
Kararsız durumdayız..
Düzeltme : Kızlar kardeşim PARACI DEĞİL KIZ PARA GETİRSİN BEN YİYEYİM DİYE DÜŞÜNMÜYOR esım de calısırsa kendi çocuğumuza biseyler aldığında daha mutlu olur ve çalışan bayanlar surekli iş ortamında yeni şeyler öğrendiği için daha bilinçli olur diye düşünüyor. Evet çift maaş olursak yaşam standardımız artar diyor. Ama kızı da seviyor... sadece tum aklındaki bunlar
Yorumlar beni çok şaşırttı.
Bir erkeğin ekonomik olarak rahat bir hayat istemesi hak değil mi ? Kim istemez eşinin de çalışıp 2 katı para kazanmayı ?
Bence kardeşiniz haklı.Bilemiyorum direk ''ben çalışmam'' demesi bana itici geldi.Sonuçta mesleği olmasa anlarım ama var.Üniversiteye gitmiş.Üstelik anlattığınıza göre kafa olarak da tam uyuşmuyorlar.İş ortamı sadece paradan ibaret değil.İnsana belli şeyler de kazandırır.Kardeşiniz düşünmekte haklı.
En anlamadığım lafta ben sabahtan akşama milletin ağız kokusunu çekemem, çalışmak istemiyorum, evimle ilgilenmek istiyorum. (çocuk kısmında hak verebilirim bir ölçüde)
Yahu erkekler çok bayılıyor milletin ağız kokusunu çekmeye. Her sabah güle oynaya gidiyorlar işe. Kimse kusura bakmasın eşitlik diye yırtıyorsam bir yerimi burda da eşitlik olmalı. Ha karşılıklı bir anlaşma içerisinde karı koca kadının çalışmadığı bir duruma karar verdilerse saygı duyarım. Ama burda konu sahibinin kardeşini paragöz olmakla suçlamak ayıptır.
HanımefendiHanımefendı kardesımın demek ıstedı esım calısırsa daha bılınclı olur o da eve bıseyler katar bu hem onu hem benı mutlu eder dıyor. Bırde su var gecmıste bıraz aılevı meddı sıkıntılar cektıgımız ıcın belkı kardesımın bılıncı altında boyle bır algı olabılır yada kız arkadaslarının hemen hemen heıpsı calıstıgı ıcın..
Katılıyorum bu açıkça erkekler için bir eşitsizlik.
Toplum gözünde onlar hep çalışmak zorunda.Kadın ben çalışırım sen çalışma dese bile toplum yine ayıplar çalışmayan erkeği.Ben erkek olsam kesinlikle bu duruma isyan ederim,çok ciddiyim.
Kimse kimseye bakmak zorunda değil.Bırakın artık şu düşünceleri.Karşılıklı olarak kişiler anlaşır,iş paylaşımı yapar orası beni ilgilendirmez ama ben çalışmayacağım sen de bana bakmak zorundasın diye bir dünya yok,kimse bu dünyaya böyle amaçlar için gelmedi.
Kardeşiniz o kizi yeterince sevmiyor bence ben nisanliyke Esim sikildiysan bas istifayi yat evde ben bakarim sana derdi hala da der uüstelik çift maasinda rahatligina tadina bakmasina rrağmen bunu diyo kkardesiniz kizi gerçekten sevse asla bu konuyu sözkonusu bile etmezdi ben her turlu bakarim ona keyfi nnasil isterse öyle yapsin derdi bence kardesiniz bu konudan önce sevgisini sorgulasin
sen niye dert ediyorsun ki bunlari:) daha bir aylik iliski.ilerdede calisir calismaz kardesinin derdi senin degilÖnceki ilişkisinde ki kız kendisi ile aynı bölümdeydi ama inatçıydı.. Kardeşim de dayanamadı 1 yıl sonra kavgalar v.b bitti. Bu kızın huyları hoşuna gidiyor.. Sadece mantıki kariyer açısından düşünüyor bu durumu. Hani kendi kız arkadasları ve kızların sevgılılerı calısıyor cıft maas onlara ozenıyor. Bir yandan da abla ısım meslegım guzel kazanırım dıyor
bütün gün evde oturmanin neyi süper? ayrica herkesin maddi anlamadan gücü olmiyabilir tek maasla gecimbu zamanda kolay degilBende nisanliyken isten ayrildim.isyerinde birisi bana laf etti esim dovmeye geldi onu zor ikna ettim...ben kadinimi elalemin hirpalamasina goz yumamam otur evde baska seyler hobi edin kendine falan dedi..sirf onca yil okudum diye evlekene kadar calisayim diyordum.evlenince zaten birakicaktim cunki evlilik musssesesi cok ciddi benim gozumde ve kadinin calismasi bunu zedeliyor bana gore...bende esimin dedigi gibi ciktim isten ve evimin hayatin keyfini suruyorum.herkese tavsiye ederim super bisey
Helal olsun diyorumKardeşiniz o kizi yeterince sevmiyor bence ben nisanliyke Esim sikildiysan bas istifayi yat evde ben bakarim sana derdi hala da der uüstelik çift maasinda rahatligina tadina bakmasina rrağmen bunu diyo kkardesiniz kizi gerçekten sevse asla bu konuyu sözkonusu bile etmezdi ben her turlu bakarim ona keyfi nnasil isterse öyle yapsin derdi bence kardesiniz bu konudan önce sevgisini sorgulasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?