Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Kardesim kizi seviyor ona deger veriyor.. sirf bu dusuncesinden dolayi paraci bir cocuk oldugunu dusunmeniz beni uzdu... Kiza hediyelerde aldi onun icin bir cok sey yapti.. kiz da bunlarin farkinda..

mesele bence sadece para değil bence, kardeşi beklediği hayat olmazsa, kafalarımız uyuşmazsa diye endişe edyor son derece haklı bence. kız üniversiteye bile babasının zoru ile gitmiş, biraz dünyaya boş bakıyor sanırım, çocuk da akıllı ki şimdiden bunların analizini yapabiliyor. çiftler kesinlikle yakın seviyelerde olmalı, sonradan birbirini beğenmeme gibi sorunlar çıkıyor.

kardeşinizin bu mantığı nedir ya? çok itici geldi açıkçası

Bayanın çalışması evet çok güzel bence de..
Ama çalışmak istemiyorsa kimse karışamaz diye düşünüyorum.
Belki bu arada açıktan başka bir bölüm okur ve ileride onunla ilgili bir işe girmek ister.
Siz ve kardeşiniz ne kadar baskı yaparsanız o kadar uzaklaşır çalışma düşüncesinden.
Belki evlendikten sonra zamanla hırs yapar etrafında çalışıp kariyer yapanları gördükçe. Ama siz fikrinizi söylemeyin bence eşinin bile bu konuda fikrini söylemesi iticiyken sizin ve ailenizin karışması daha kötü olur bence.

kendi kararı tercihi.saygı duymanız gerekir.yok daha çok geliştirir kendini daha bilinçli olur vs. bunlar hikaye.her üniversite bitiren çalışan bilinçli mi yani şimdi.tek maaş işinize gelmemiş bence

Devir değişti dedikleri bu olsa gerek, önceden kız anneleri düşünürdü çocuk ne okumuş kızıma bakabilirmi diye şimdi erkek ailesi düşünüyor.Burada okumuştum teyzeler okul önlerinde öğretmen kısmet ararmış çocuklarına bir bakın isterseniz sizde

Dile getirmeseler de cogu ev hanimi bu dusunce de degil mi ki?
Eltim bir defa "ben ne calisicam ister istemez bakicak bana" gibi bir cumle sarf etmisti. Evet bence de itici ama durum bu.
Amma sacmalamissin. Benim gördüğüm cogu ev hanimi da calismak istiyor.

Ya ben zihniyet olarak gerçekten samimi bir şekilde üretime ve topluma katkı sağlamak için çalışan insanları seviyorum, takdir ediyorum. Bende bu nedenle çalışıyorum açıkçası. Ama herkes bu amaçla mı çalışıyor? Hayır tabi ki.

Ama ne olursa olsun bir erkeğin bu tip hesaplar yapması doğru değil. Bir erkek kadınının arkasında dağ gibi durabilmelidir şartlar ne olursa olsun. Bana kalırsa ayrılsınlar. Şimdiden kardeşinin kafasında bu tip soru işaretleri varsa gelecekte karısına saygı duymaz.

Bu tip kızları seven çok adam var. Gitsin karım evimizde otursun, çocuklarıma baksın bana yemek pişirsin vs... gibi beklentileri olan bir erkekle evlensin bu kızcağız. O zaman bence kızda daha mutlu olur.

Mutlu bir evlilikte hayata aynı pencereden bakmak şart.

Yok biz zaten kızın paracı olmadıgını anladık ta siz ne ayaksınız ?

Eltinden yola cikarak ev hanimlarinin çoğunun yiyici oldugunu iddia etmek sacmalamaktir. Yazdigina gore yorum yaptım. Muneye sozum var ban yemeyecegim. Selametle

Eltimden yola cikarak degil cevremden yola cikarak yazdim. Sizin cevrede oyle olabilir. Benim gorduklerim de hu sekilde. Burada istedigim sekilde fikrimi dile getirebilirim. Bence de yemeyin hadi bye.

kadın çalışmak zorunda değil diyen kadınları anlamıyorum, muhtaçlık çok mu güzel bir şey ki savunuyorsunuz? yengem bir halı alacak 3 kere abimi arıyor, parasını söylüyor alayım mı almayım mı teyit ettiriyor. ben eşime sormam çok aşırı pahalı bir şey olmadığı sürece. kendi içimde muhasebemi yaparım, fiyatı uygunsa ve gerekliyse bir şey alırım çünkü neden çalışıyorum cebimde param var, diğer türlü tabiki eşime hep danışmak zorundayım çünkü parayı o veriyor olacak.

mesela ayrılık olduğunu düşünün, ne yapacaksınız nereye gideceksiniz, ben bugün çalışıyorum eşim de olmasın, çocugum da olsun, o evi kendi kendime geçindiririm, bunu biliyorum ve eşim de o özgüvenin farkında, istediğim an kapıyı çarpıp çıkabilme özgürlüğüm varsa, çalışıp ayaklarımın üstünde durmamdan sebeptir.

burada neler okuyorum, kocaları ne işkenceler yapıyor, ne laflar ne sözler, kaınvalideleri hakaret ediyor susuyorlar. sorunca anlıyorsun, kendi çalışmıyor, ailesine gitse ailede para yok ne yapsın kadıncağız mecbur kalıyor, susuyor çekiyor. o yüzden bence "kadın çalışmak zorunda" değilleri bırakın, insanlara böyle örnek olmayın, eşim şu an ortalama üstü geliri olmasına karşı, çalışmama ihtimalini düşünemiyorum, ki çok da stresli bir işim var ama yine de olmaz diyorum evde duramam.

çocuk maşallah akıllı bir çocuk ki iyi analiz etmiş, uyumsuzlugu baştan yakalamış. sen senelerce oku, sonrada "kadın çalışmak zorunda değil" kocam baksın moduna gir.

Ben de 22 yaşında üniversite okuyan bi kadınım, 4 yıllık bi ilişkim var. Gidip de sevgilime ben çalışmak istemiyorum sen bakarsın keh keh diye gülemem. Utanırım bunu söylemeye. Bi insanın en üretken çağlarındayken evde oturmayı hedeflemesi bana tembellik gibi geliyor. Bilemiyorum bence evde bakılması gereken bi çocuk olmadıktan sonra ya da kadının fiziksel veya psikolojik Bi sorunu olmadıktan sonra (ki bu sorunlar erkekte de olabilir) bence çalışmalı. Tercih meselesi tabi ama kadın erkek eşit düşüncesinde olduğum için her konuda eşitlik isteyip çalışmaya gelince kocam bütün gün çalışsın bana baksın ben de evde oturayım kafasında olamıyorum.

Bence kardeşinle kızın kafaları çok farklı. Kardeşin gelişime açık ve üretmeyi seven biri. Kızsa tembel ve gelişime kapalı.

Zaten daha bir aylık ilişki. Bir ayda yeterince birbirlerini tanıyamazlar bile. Zamanla bi yerde anlaşmazlıkları patlak verecektir eminim

Ayrılsınlar mı?

Ne demek Allah aşkına.. Bunun kararını siz verecek değilsiniz herhalde.. Kızın toplantılardaki halinden falan konu açmışsınız ama, kardeşinizin basiretsizliğinden dem vurmamışsınız. Koşa koşa abla ayrılalım mı diye size geldi, sizde buraya mı yazdınız? Ortada sizlik bi durum yok.
Resmen para getiren gelin arıyorsunuz. Bunun da huyu suyu iyi. Acaba çalışcam diyen bunun gibi iyi çıkar mı endişesi var. Para mı huy mu arasında kalmışsınız.. Burdan öyle görünüyor.. Bir kere başlık çirkin.

Günümüz toplumundaki çoğu erkeğin mantığında kardeşiniz: "çift maaş olsun, benim maddi yükümü eşim de paylaşsın ama evde de ev hanımlığını ihmal etmesin"
Ayakları yere sağlam basan bir kadın olmak için illa okumak ya da çalışmak gerekmiyor. Kendini geliştirmiş bir birey zaten kendi saygınlığını kendi belirler.
Bir de iş hayatında daha bilinçli olur olayı tamamen kardeşinizin uydurması, ben çalışmaya başladığımdan beri köreldim, kitap okuyan ve gelişimi seven biri olmasam daha da körelirdim. En iyisi siz kardeşinize "yarım gün çalışıp kalan zamanda ev işi yapan, çocuk bakan, aile ziyaretleri yapan ama maaşını tam alan atanmış KADROLU bir öğretmen" bulun!

biri bakacak ama kim bakacak bu kadınlara mesele orada:))
cidden eli ayağı tutan bir insanın bu hayatta kendi geçimini,kişisel ihtiyaçlarını,barınma ,beslenme vs gibi
temel giderlerini karşılayamayacak aciziyette olmasını ,dediğin gibi illa ve illa birilerine muhtaç olmasını nasıl bir mantıkla savunurlar hiç anlamıyorum.
bu kadınlara aileleri bakıyorsa ailelerin başına birşey geldiğinde ortadalar.
bu kadınlara eşleri bakıyorsa eşlerinin başına birşey geldiğinde ortadalar.
ve dahası çoluk çocuklarıyla perperişanlar.
hiçbir yere sığmazlar,bir lokma ekmeği bulamazlar.
bunları düşünmeden kadın çalışmasın demek ne kolay.
biri baktığı sürece mesele yok.
olaya bu mantıktan hiç bakılmıyor ne yazık ki.
sapasağlam bir insanın hayatta kalmasının başka insanların çalışmasına endekslenmesi
bunun da hak olarak görülmesi çok tuhaf.

Mevzu çalışıp para kazanmak değil ki. Herkes buna takılmış. Bence asıl mevzu bakış açısı. Tecrübelerin toplamı insanın bkış açısını, kişiliğini belirler. Şahsen okumayan, evde oturan bir kişinin hayat tecrübesinin ve bakış açısının tam zıttı olan biri ile aynı olacağını düşünmüyorum. Kardeşiniz eş, dost toplantıları derken bunu kastetmiş bence. Bence de bu önemli. İnsan yanındaki kendine yakışsın ister aşktan gözü kör olmadıysa.

Buradaki konuları gözlemlerseniz çoğu kadın "kocam bana baksın" mantığında değil. Ekonomik özgürlüğü olmadığı için mutsuz olduğu bir evliliği sürdüren kadınlara verilen tavsiye hep "işe gir" dir.

Çoğu kadın da çalışıyor zaten. Bana sorarsanız da kadın çalışmalı. Kendine yetebilmeli, gerektiğinde kapıyı vurup gidebilmeli, ayakları üzerinde durabilmeli. Evin sorumluluğunu iki kişi yüklenmeli. Ama her anlamda. Evdeki işler de kadın işi olmaktan çıkmalı. Hayat müşterek, kadın para getirmeli diyorsak, erkek de yemek yapmalı, cam silmeli, toz almalı.

Burada size tepki oluşmasının sebebi farklı. Daha bir aylık bir ilişki var. Ama konu nerelere gelmiş. Geçen gün bir haftadır görüştüğü akademisyen bir kadına "üzüm toplar mısın, salça yapar mısın, köyde tatil yapar mısın?" diyen bir adam vardı. O da sevimsizdi mesela.

Çünkü ilişkiler böyle yaşanmaz. İnsan sevdiği zaman bu tip ince hesapları pek yapmaz. Elbette iki maaş olduğunda ev de alınır, araba da alınır, çocuk daha iyi imkanlarda büyür, güzel okullara gider vs.

Ama hayat bu, bunun hesabını şimdiden yapmak, alınacak maaşları bile hesaplamak yanlış.

Kız çalışmak istemediğini söylemiş. Belki ataması olmayan bir bölüm olduğu için, özeldeki şartları bildiği için bunu söylüyordur, onu dinlemeden yargılayamayız tamamen.

Ya da belki cidden çalışmak istemiyor. O zaman da yapacak bir şey yok. Herkes yoluna ayrı ayrı devam etmeli. Çünkü geçen vakte yazık olur. Kardeşinizin bunu büyük sorun yapacağını düşünüyorum.

Ben kendimi bildim bileli çalışıyorum. Okurken bile çalıştım. Ama bundan iki hafta önce bir olumsuzluk yaşandı ve işten ayrıldım. 3 aylık evliyim. Bunalımdayım resmen. Kenarda kötü gün param var. Bitene kadar işe giremezsem diye çıldırıyorum. Ama buna rağmen eşime bakıyorum cüzdanıma para koymuş, sigaramı almış gelmiş, ne bileyim param olduğunu biliyor ama yapıyor. Ya deseydi ki "çalışıyor diye evlendim bir de onun boğazını mı doyuracağım?"

Belki ben hiç iş bulamayacağım. Ömür boyu bana bakmak istemediği için boşanır mı korkusuyla yaşamak normal olmazdı bence. Ne eşimin öyle bir düşüncesi var ne de aklının köşesine gelmiştir. Adam benden çok perişan üzüldüğüm için. Her dakika "üzülme, yaparız, hallederiz, ne yükü, sen benim karımsın, sana her koşulda, şartta bakarım" diyor.

Hayat bu belli olmaz. Her şey insanlar için. Evet ayrılsınlar bence cevaba gelirsek. Çünkü kıza üzüldüm.

En nefret ettiğim olay erkekler artık evlenecekleri kızın maaşına bakıyorlar tamam hayat şartları falan filan bu şekilde düşünülmesi çok itici .Bir keresin de ortak arkadaşlar vasıtasıyla tanıştığım kişinin ilk sorusu ne kadar maaş alıyorsun olmuştu bende inadına evlenince çalışmayı düşünmüyorum dedim ve böylece olayı maddiyata döken bu şahsiyetten tek hamleyle kurtuldum kadın anne olunca çalışmayabilir ki bu çok normal ne kadar kadın erkek eşit desek te evlenince öyle olmadığını hepimiz biliyoruz kadın hem iş te hem evde çalışıyor çocuk ta olunca buna can mı dayanır ha biz kadınlar buna rağmen çalışıyoruz ama ben eşim olacak erkeğe güvenip işimi bırakamadıktan sonra evlenmemin ne anlamı var otururum annemin evinde hiç olmazsa akşam gidince yemeğim hazır çamaşırım yıkanmış erkeğe ne gerek var yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…