Bayanın çalışması evet çok güzel bence de..Kızlar iyi akşamlar, erek kardeşim lisans son sınıf kız arkadaşı 4 yıllık bir bölüm okuyor ama ataması yok denecek kadar az öğretmenlik bölümü. Kız çalışmayı istemiyor.. Üniversiteye de gitmeyi düşünmüyormuş ama babası istediği için gitmiş... 1 aydır sevgili olarak görüşüyorlar.. kıza karşı sevgisi her geçen gün artıyor ama kafasında soru işaretleri var..
Kardeşim kızın düşüncelerini öğrenmek için sormuş. Üniversite sana bir şeyler katmadı mı, Neden çalışmak istemiyorsun diye ? Kızda cevap olarak "evet bir şeyler kattı liseden farklı olduğunu gördüm. Üniversite iyi şeyler kattı.. Hem atamam yok hemde çalışmak istemiyorum sen çalışırsın gibi bişeyler demiş gülmüş" Şimdi kız paracı birisi değil ondan eminiz. Hani tanıyoruz kızı akraba. Ailesi de düzgün efendiler... kardeşim de sosyal bir çocuk girişken de daha önceden 1 ciddi ilişkisi oldu onun dışında da 7 8 kızla tanıştı üniversiteden ama olmadı bir şekilde uyuşamadı kimseyle.. Bu kızla iyi gidiyor Duygusal anlamda.. Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..
Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir yandan abla çift maaş olayım daha iyi olur diyor.. bir yandan da çift maaş olsa hayırlı olmasa ne olacak o zaman diyor ? Çevremde nice çift maaşlar var ama huzur yok diyor..
Kararsız durumdayız..
Düzeltme : Kızlar kardeşim PARACI DEĞİL KIZ PARA GETİRSİN BEN YİYEYİM DİYE DÜŞÜNMÜYOR esım de calısırsa kendi çocuğumuza biseyler aldığında daha mutlu olur ve çalışan bayanlar surekli iş ortamında yeni şeyler öğrendiği için daha bilinçli olur diye düşünüyor. Evet çift maaş olursak yaşam standardımız artar diyor. Ama kızı da seviyor... sadece tum aklındaki bunlar
Amma sacmalamissin. Benim gördüğüm cogu ev hanimi da calismak istiyor.Dile getirmeseler de cogu ev hanimi bu dusunce de degil mi ki?
Eltim bir defa "ben ne calisicam ister istemez bakicak bana" gibi bir cumle sarf etmisti. Evet bence de itici ama durum bu.
Amma sacmalamissin. Benim gördüğüm cogu ev hanimi da calismak istiyor.
Eltinden yola cikarak ev hanimlarinin çoğunun yiyici oldugunu iddia etmek sacmalamaktir. Yazdigina gore yorum yaptım. Muneye sozum var ban yemeyecegim. SelametleUslubunuza dikkat edin. Calismak isteyen calissin beni ilgilendiren kismi ne?
Eltinden yola cikarak ev hanimlarinin çoğunun yiyici oldugunu iddia etmek sacmalamaktir. Yazdigina gore yorum yaptım. Muneye sozum var ban yemeyecegim. Selametle
biri bakacak ama kim bakacak bu kadınlara mesele orada:))kadın çalışmak zorunda değil diyen kadınları anlamıyorum, muhtaçlık çok mu güzel bir şey ki savunuyorsunuz? yengem bir halı alacak 3 kere abimi arıyor, parasını söylüyor alayım mı almayım mı teyit ettiriyor. ben eşime sormam çok aşırı pahalı bir şey olmadığı sürece. kendi içimde muhasebemi yaparım, fiyatı uygunsa ve gerekliyse bir şey alırım çünkü neden çalışıyorum cebimde param var, diğer türlü tabiki eşime hep danışmak zorundayım çünkü parayı o veriyor olacak.
mesela ayrılık olduğunu düşünün, ne yapacaksınız nereye gideceksiniz, ben bugün çalışıyorum eşim de olmasın, çocugum da olsun, o evi kendi kendime geçindiririm, bunu biliyorum ve eşim de o özgüvenin farkında, istediğim an kapıyı çarpıp çıkabilme özgürlüğüm varsa, çalışıp ayaklarımın üstünde durmamdan sebeptir.
burada neler okuyorum, kocaları ne işkenceler yapıyor, ne laflar ne sözler, kaınvalideleri hakaret ediyor susuyorlar. sorunca anlıyorsun, kendi çalışmıyor, ailesine gitse ailede para yok ne yapsın kadıncağız mecbur kalıyor, susuyor çekiyor. o yüzden bence "kadın çalışmak zorunda" değilleri bırakın, insanlara böyle örnek olmayın, eşim şu an ortalama üstü geliri olmasına karşı, çalışmama ihtimalini düşünemiyorum, ki çok da stresli bir işim var ama yine de olmaz diyorum evde duramam.
çocuk maşallah akıllı bir çocuk ki iyi analiz etmiş, uyumsuzlugu baştan yakalamış. sen senelerce oku, sonrada "kadın çalışmak zorunda değil" kocam baksın moduna gir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?