Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

bütün gün evde oturmanin neyi süper? ayrica herkesin maddi anlamadan gücü olmiyabilir tek maasla gecimbu zamanda kolay degil
Butun gun evde otrmuyorum haftanin 3 gunu farkli 2 gunu farkli bi etkinligim var ama yarim gun.evimi isimi esimi ihmal etmiyorum yani saatlerinden dolayi.ve hafta sonlarinida asla bos gecirmeyip esimle dolu dolu geziyoruz ve gayette zevkli boyle bi yasam.ama tabiki bu rahatlik esimin maddiyatindan kaynaklaniyor.bi onceki mesajimda bunu belirtmistim zaten zorunlu olmadikca diye.yani esimin maddi sikintilari olsaydi zor bi donemden gecse falan illaki kendini duzeltene kadar destlek olurum.bunu garantileyebilmek icin okudum zaten.benim katilmadigim konu ev hanimlari evde ahmak ahmak oturmuyor.hayati daha iyi degerlendiriyoren basitinden .ben calisirken cok zor kitap okuyordum simdi oyle mi...esimin gezmelerine zor ayak uyduruyordum yorgunluktan bayik bayik..simdi herhafta sonu azicik uyku gerisi gezme tozma ve hic zorlanmiyrm.daha iyi uyum sagliyorum esime ve gururlada beni is yemeklerine esinin dostunun toplantilarina gotryor.ordaki calisan bayanlarin bi coguda en iyisini sen yapiyorsun ne kadar sosyalsin diyip bana ozendiklerini soyluyorlar.hicde gocunmuyorum kocamin parasiyla tum bunlari yapiyrm diye

Iki insan sadece erkegin maasiyla gecinebiliyorsa , yani sadece zaruri ihtiyaclarin karsilanmasi degilde eglenmek gezmek icinde yetiyorsa paralari bence kadin calismasa daha iyi olur. Ancak yetmiyorsa yada ucu ucuna yasaniyorsa erkegin de ev isleri cocuk bakimi gibi konularda gorev ustlenmesi sartiyla kadin calisir bunda problem yok. Kadin hem calissin hem butun işleri yapsin diyen bir zihniyetteyse erkek , kadin calismamali. 1 aylik iliskide bunlar dusunulur mu evet dusunulur. Gelecek istiyorsa insan, bosa vakit kaybetmek istemez elbette. Bastan konusulmasi en iyisi yaslar kac olursa olsun. Yoksa birbirinden tamamen farkli dusunen insanlar bos yere yillarini heba ediyor.

bu arada herkes kardeşinizi kötülemiş de bence realist bir genç

hayatı az çok çözmüş, evet hem para için çalışmalı hem de yaşam için

zengin bir aile oğluna kız arıyormuş ( o da nasıl kafadır bilemem de ) bizim bir arkadaşa sormuşlar o da hani nasıl kız arıyorsunuz benim meslekten mi olsun vs demiş

yok demişler çalışsın yeter demişler, akşama kadar evde oturup gelince adamı darlamasın

kendi hayatı olsun yeter maddi beklenti değil sosyal beklenti bizimki demişler

geçen bir konu daha vardı ihtiyaçtan mı çalışıyorsunuz keyfinizden mi gibi o da sayfalar sürdü

ben artık dünyanın kadın erkek diye dönmediği düşüncedeyim

yani sonuçta ben de eşim de çalışıyoruz nasıl eşimin ben evde oturmaya karar verdim deme lüksü yoksa benim de yok

bir konu daha vardı eşim çalışmıyor ev işi yapıyor ben çalışıyorum diyen kadın konusunda herkes boşa o adamı cacık olmaz dedi ki adamın mesleği vs yoktu vasıfsız elemandı

özetle kardeşin kötü birisi değil, kızı sevmiyor demişler evet gözü kör aşık değil zira ilişki de yeni

haa bunun için ilişki bitirilir mi bir düşünmek lazım

kızın çalışmam fikrinin dayanağına inmek lazım

benim bir arkadaşımın kuzeni vardı ev hanımı olmak isterdi ama altında jeep villa ev evde de yardımcı onun ev hanımı olma isteği, 2500 TL maaşlı eşin olunca ev hanımı olmak bu olmuyor dedi ve çalıştı evin geliri 5000 Tl oldu işte temizliğe yardımcı alabildi orta halli arabaları olabildi

peki bu tablo çok güzel

eşiniz de istemez mi acaba mesela sabahları 10 da kalkıp haftada bir iki sosyal etkinliğe katılmak

yani neden kadınların bu hakkı var da zavallı adamların yok

peki bu tablo çok güzel

eşiniz de istemez mi acaba mesela sabahları 10 da kalkıp haftada bir iki sosyal etkinliğe katılmak

Yo onunda var.. kendi isi..ve en sevdigi hobisi spor.basketede gidiyor voleybolada gidiyor futbolada gidiyor ve oda cok aktif.hatta bulundugumuz yerde bi kulupte oynuyor futbolu imzali sozlesmeli takim kaptani...kendine hobi edincek diye kalk sende calis demiyor bana.boyle biseyi bekleyemez zaten benden.boyle erkeklerin bana nekadar itici geldigini iyi bilir..dinen evini gecindirmenin onun gorevi oldugunuda bilir.o tam tersi etraftan ben ovguler aldikca sosyalligime dair bundan gurur duyuyor.benimle tanistigindada kenidisne ceken en onemli faktorun kulturum kendimi gelistirmis olmam oldugunu soyluyor.maddi beklenti farkli kendini gelistrmek farkli bisey.calisanlarinda cogu hakli olarak ot gibi evden ise isten eve benim cevremde.yetisemiyolar hayata.esim boyle yetersiz bi kadini asla istemezdi zaten.cunku onun arzularidigi ev hayatini calisan bi kadin saglayamaz

peki bu tablo çok güzel

İşte asıl problem bu.
Neden biz kadınlar evde oturmak,çocuğa bakmak ya da çalışmak gibi iki hakka sahipken onların tek seçeneği çalışmak ?
Neden bir kadın çalışıp evini geçindirirken erkek çocuk bakamaz,ev işi yapamaz diye görülüyor mesela ? Kadın yapabiliyorsa erkek de yapabilir.

rahat ve konforlu bir hayatın var belli.
ancak genelleme yapılamaz ki bunun üzerinden.
kişinin kendi tercihi.
benim de her görüşe saygım var.
onda sıkıntı yok.
ancak eşlerin maddi imkanları ile sağlanan bir hayat bu.
sen de yazmışsın.
herkes bu standartlara ulaşamıyor ne yazık ki.
ha bir de birinin bakımına muhtaçlık konusu var ki
benim için en can alıcı kısım bu:))
3 tane çocuğumla çalışan bir bayanım ben.
sadece eşimin çalışmasına bel bağlayacak kadar gözümü hiç karartamıyorum.

Kesinlikle calışırım yada çalışmam demek bana mantiksiz geliyor.
Eger sartlar iyiyse ve esle birlikte ortak karar veriliyorsa ona göre davranilir.
Bir mesleği varsa kendiniz calismadan da gelistirebilen bir kadinsa sorun var mi bence yok..
Bir iliski basladiysa eger bu karar ne bizi ne sizi baglar.. iki gencin ortak karari olmali.

Bu devirde erkekler maaşla evleniyor zaten ...tek maaşla geçinilmez daha iyi yaşayayım daha iyi bir evde oturayım daha iyi bir arabaya bineyim hayaller bunlar ..kimse bu kızı sevıyor muyum bu kızı mutlu edebilir miyim bakmıyor para para para yani ..evlenmekten soğudum ya ..bu ne böyle ...kardesiniz in evliliğine siz bile burnunuzu sokuyorsunuz yani bu nedir şimdi ??iki yetişkin insan karar verebilirler lütfen başkalarının hayatına burnunuzu sokmayın ..kardesin de olsa çocuğun da olsa ..,evlilik 2 kişi arasında olur ..

kadınlar da bi acayip. işinize gelince kadın erkek eşit. işinize gelmeyince kadın çalışmasa da olur bilmem ne.

ben burda kardeşinizi haklı buldum. sırf bu mesele yüzünden ayrılınmaz belki ama bu kafadaki bi kadınla da ömür geçer mi bilmiyorum.

sizin eşiniz mutlu azınlık

huzuru bozulmasın

ama işte evi geçindirmek erkeğin görevi o çalışsın bana baksın denilen adamın geliri asgari ücret yahut 2500 civarında olsa idi o dediğiniz sosyallik adama kalır mıydı

burada ne deniyor para yetmiyorsa ek iş yapsın

yani evde eşi rahat etsin diye haftada 45 saat çalışan adamın 25 saat daha çalışması isteniyor mesela

benim genel olarak verdiğim örnekler bunlar

yoksa ben de yazdım eşimle kendi işimiz var

ikimiz de az çalışıp kazanabilecekken neden birimiz evde oturup diğerimiz daha fazla çalışsın diye ki hala da o kafadayım

mesela şu an hem ben hem eşim çalışıyoruz akşam 4 gibi çıkıp çocuğu birlikte okuldan alacağız birlikte eve gideceğiz

eğer ben çalışmasa idim eşim akşam 6 ya da 7 ye kadar çalışacak ve çocuğa ayırılacak birlikte zaman kalmayacak, hatta baba ile geçecek zaman gitgide kısalacaktı

Ben zaten bunu belirttim.esimin maddiyatindan kaynaklaniyor.zor durumda olsaydik tabiki calisirdim diye benim karsi ciktigim sey calisirken sosyallesip evde otururken asosyallesmek dusuncesi...cunku bende tam tersi oldu calisrken yetisemiyordum esimin hizina beklentilerine.calisanlara cok saygi duyuyorum o konuda benden daha gucluler yetisebiliyolar demekki..ama benim ve esimin dusledigi yasam sartlarina calismam gelmiyor malesef...biz karsilikli tencere kapak olmusuz esimle.ama calismayi seven kadinda calistrmak isteyen erkekle evlensin sorun oluyorsa bu konudaki gibi..calismiyor diye assalanio asosyallikle uyum saglayamamakla suclanacaksa benim kocam gibi birini bulmali kiz.bu ailede cok ezilir.

işte bunun için üniversite okumaya başladım

ciddiyim ben sosyoloji okuyorum

önümüzdeki senelerde de bunun cevabını arayacağım

ne fark var, bu toplum neden böyle temellenmiş ve hala neden dönüşmüyor

yani çalışan, binlerce TL kazanan, erkekler ile aynı işi yapan hatta amir olan kadınlar da evde kalma hayali kuruyor da eşlerine neden bu hakkı hiç düşünmüyor

Iste sende ailenle kaliteli zaman gecirmeyi hedefliyorsun ve ona gore yasiyorsun.esinle berabersin butun gun.burda zaten onemli olan eslerin ayni kafada olup birbirini assalamamasi..yani esini calistrmak isteyen var bide calismasina izin vermeyen..bu zit kisilerle problem yasaniyor hep.siz uyumu yakalamissinz cok guzel hedefe ulasiyorsunuz.bizde ayni sekilde kendi hedefimize ulasiyoruz allah kimsenin duzenini huzurunu bozmasin insallah.mesele bana gore calismak calismamak deil.bu konuda ters dusunce kadini assagilamak asosyallikle suclamak...

öyle yapsın bari:))
rahat bir hayat istiyorsa ona göre ilişki yaşasın veya başlatsın.
sorsun en başta ben şu şartlarda yaşamak istiyorum bana bakarmısın diye:))
mesele sosyallik asosyallik değil bana göre.
hayat mücadelesi,ayakta durma mücadelesi.
kendi ekmeğini kazanabilme mücadelesidir.

hicte öyle kolay olmuyor adapte olmak yeniden is bulmak. gocun demedim. ama bence calismak ve kendi parani kazanmak kadar iyi birsey yok. bunun bosanmasi var ölümü var hersey olabilir hayatta. üstelik esimi calistirmam erkek modelleri benim yapima uymuyor. bayan calismak istemez vs o ayri ama ben esimi calistirtmam diyen erkek modelerini cidden tuhaf buluyorum. hangi yüz yilda yasiyoruz.

okumak istememesini anlarım da çalışmak istememesi saçma. hem illa mezun olduğu bölümün işini yapmak zorunda değil. evlenip çalışmayıp napıcak hem? bütün gün evde tembellik mi?

okumak istememesini anlarım da çalışmak istememesi saçma. hem illa mezun olduğu bölümün işini yapmak zorunda değil. evlenip çalışmayıp napıcak hem? bütün gün evde tembellik mi?
aynen cocuk olunca tabiki evde dursun ama coluk cocuk yokken otur yok boyama kursumus cidden komik geliyor bana .

Bende zaten olumu bosanmayi fln dusunup 2 universite okudum.ve istedigin anda calisabilecegim meslekler ikiside.esimde isyerinde problem yasadim diye kaldramadi cikmami istedi.bugun calismak istesem yine karsi cikamaz ama onun isteklerine yetisemem bu durumda.o bi nevi kendine yatirim yapiyor bana bakiyormus gibi bi algi olustrmadi bende cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…