Az da olsa birikmişimi kendim mi saklamalıyım?

haklısınız. anneme söyledim şimdi dediğiniz gibi. eğer istediğimde vermicekse paramı vermem dedi. ben babana derim öyle paranın üstüne yatmak olur mu o senin paran dedi.

haklısınız. anneme söyledim şimdi dediğiniz gibi. eğer istediğimde vermicekse paramı vermem dedi. ben babana derim öyle paranın üstüne yatmak olur mu o senin paran dedi.

O zmn tamamdir.
Normalide budur.
Sorun yok.

Oncelikle sunu soylemeliyimki faiz yemek karina ates doldurmaktir.
2000geliri ne olurki degermu 3.5tl icin
bence kendinize bi altin hwsabi acin ve 3.5 uyakari cikinca bozdurun dusunce bidaha alin en iyisi bu veya dolar.

Bundan bi 10 yıl kadar önce biriktirdiğim 1.500 dolarım vardı annemde duruyordu o dönemde kardeşimin evi yapılıyordu annem borç olarak kullandığını geri ödeyeceğini söyledi tahmin edersin ki o para unutuldu gitti.kardeşimin evi yapıldı dayandı döşendi herşeyini ailem yaptı bense kendim evlendim birgün bile o paranın lafı edilmedi.o yüzden kendi paranı kendin biriktir derim abla tavsiyesi

Arkadaşım merhaba, ben yaklaşık 3 sene kadar bankada sözleşmeli afedersin köpek gibi çalıştım. Son ayımdı artık sözleşmem bitiyordu 3 bin kadar tazminat alacaktım ama benim sigortamı eksik yatırmışlar son aylar yüksek yatırdılar 5 binden fazla para aldım. Son ayımda iken babam bana "Kızım benim kredi puanım yetmiyor benim adıma 10 binlik bi kredi çeker misin ben ödiycem." dedi ve isteksizce gidip krediyi çektim. Allah var babam 400tl si hariç hepsini ödedi 12 ayda. 400 ü de benden son ayda rica etti başka işe girmiştim maaşım çok iyiydi ödedim. Ancak babam onun adına 10 binlik krediyi bile ben korka korka(bankalar, malum ve ben işten çıkmak üzereyim bir ay ödeyemese sicilime işlenecek diye) çektiğim halde benden bir de tazminatımı istedi. Sıkı bir laf soktum kendisine, bir de o 10 bini garibim anneme çatıyı yaptırıcam ondan istiyorum deyip de git kıza söyle bana yardım etsin demiş çatı matı da yaptırmadı bak bi 3 sene daha geçti hala çatı yok. Ki babam böyle bi adam hiç değildi çalıştığım süre boyunca asla maaşımı istememişti. Ama yine de tazminatımı istemesine şok olmuştum ve vermedim biliyor musun. 3 sene ben mesaili çalışmış boğaz patlatmışım beni kapının önüne koymuşlar senin istediğin gibi 10 bin kredini de çektim hala ne istiyorsun dedim vermedim. Ha o birkaç gün için kötü oldum. İki kuruş gördü bi tarafı kalktı oldum(çok afedersin) ama iyi ki de vermemişim. Gittim gezdim tozdum yedim kendi paramı. He babam battı mı? Hayır. Bazen rakı masalarında alem yapıyor anneciğim arıyor telefonlarını bile açmıyor. Benim babam 50 sinden sonra değişti. Sen de baban seni çok düşünüyorsa söyle senin adına bir hesap açsın eğer yaşın tutmuyorsa. O para hiç olur sana söyleyeyim. Net. Çok üzgünüm ama gerçekler acı. Kendi paranı kendin yönet o kadar aklın çok şükür ki var zaten kimseden bu konuda yardım almana gerek yok. Sen onu bugün kırmak istemezsin o seni daha başka şekilde hayalkırıklığına uğratır. Babalar kızlarına bazen böyle şeyler yaparlar sana göre az bi paradır ama ona göre bi yere olan borcunu kapatıyordur atıyorum. İyi niyetini çok iyi anlıyorum. 3 sene çalıştım demiştim ya, son 1 senesi(Allah başımdan eksik etmesin) babamın rahatsızlığı dolayısıyla onu karşıma alıp ben sana maddi yardım etmek istiyorum diye maaşımın yarısını her ay ona vermekle geçmişti. Ablam da alışveriş delisidir ondan da yarısını alırız baba dert etme demiş 1 yıl boyunca iki kardeş babama yardım etmiştik. Ama noldu, bu onda alışkanlık haline geldi. Babam iyi adamdır. Eminim senin baban da çok iyi bir adamdır. Ancak para işlerine babanı bile karıştırma güzel arkadaşım. Üzülmeni hiç istemem.. Sevgiler..

Cnm babana deki.
Baba parami kendim biriktirince motive oluyorum daha fazla şevk geliyor
O yuzden kendim biriktirecegim

motor alcam deyince cinleniyor iyice.

kendi hesabını bil derim ben .babaya güvenmemek değil de,kendine ait bir şeyin olması motive eder insanı.ama benim kızımda motor alıcam dese cinlenirim ne bileyim .yüreğim ağzımda gezmek istemem.bana motor çok tehlikeli geliyor.araba alıcam dese bende para veririm üstüne ama motor beni korkutuyor.

kendi başıma birseyler yapmak istıyorum birikimimi kendım yonlendırmek ıstıyorum deyın ve kendınız bankaya hesap açıp bırıktırın

21 yasındasınız , cok da kucuk değilsiniz.

kırıcı olmadan ben para bırıktırdıkce mutlu oluyorum ve bunu kendım ıdare etmek ıstıyorum deyın

babanızın da nıyetının kötu oldugunu sanmıyorum ama dediğim gbi yapın

nooption şaşırdım mesajını görünce, dolar daha düştü diye haber vardı dün akşam.

şimdi enparadan baktım da 2.86dan satıyor.

Canım dün fed öncesi 2.92 ye çıktı ben bozdurdum 2.87 den almıştım..
Şimdi 2.85 olmuş. 2.82 ye kadar düşer diyorlar bilemedim bende biraz daha bekliycem düşmeye devam etmesini alıcam tekrar..

Bence sizde kendi adınıza bir banka hesabı açın ve birikiminizi ona göre yönlendirin..
Babanıza verirseniz, motor almak istediğiniz de belki de karşı çıkacak ve vermeyecek. Bu işlere hiç belli olmaz, para sizin elinizin altında olunca, insana daha çok şevk veriyor, daha çok biriktirmek istiyor..
Bunu uygun dille babanıza söyleyin..

Oncelikle sunu soylemeliyimki faiz yemek karina ates doldurmaktir.
2000geliri ne olurki degermu 3.5tl icin
bence kendinize bi altin hwsabi acin ve 3.5 uyakari cikinca bozdurun dusunce bidaha alin en iyisi bu veya dolar.
Ha faiz, ha altın ne fark eder ki.. Altının da yükselince, paranın değeri artıyor.. Faize yatırınca da artıyor.. Arada hiçbir fark yok.. Ülke parasının hiçbir değeri yokki. Dolar olmuş, 2.85 Euro olmuş 3.20.. Enflasyon zirvelerde.. Eee birikimciler ne yapsın?

Merhabalar.
Altının düşme ve yükselme durumu mevcuttur.Faize yatırdığınız paranın düşmesi söz konusu değil.Ayrıca altın aldığınızda ve bozdurduğunuzda bir nevi ticaret yapmış olursunuz.Tabi bunları vadesiz hesapta yapmanız gerek.

Eee altın da ticaret yapıyorsunuz diyorsunuz da, yine de kar elde etmiş olmuyor musunuz? Ticarette kar işi değil midir? Ha kar, ha faiz ikisi de aynı.

selamm işte en sevdigim konu..:)
istersenız sizi yönlendireyim bu konuyla ılgılı,bir hesap açıp akabınde paranıza günlük faiz işletebilirsiniz,ve vadeli mevduat olmadıgından istediginiz zaman faiz kesintisi yaşamadan,faizle birlikte paranızı cekıp kullanabılırsınız..
özelden mesaj atıyorum size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…