Baba(?!) Bedduası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah sabır versin sana ailen sağlıklı değil sen sen ne kadar sağlıklı bir psikolojie sahip olup birey olcan düşündürdü beni yanlış anlama yaş ilerledikçe ailen yaptıkları kafana öyle giriyor ki insan evlili bile etkileniyor baban bedduası için hoca değilim ama beddua göğe çıkar haksız dan seni bulur onun için haksız beddua etmeyin derler üzme kendini sen
 
Beterin beteri var.. Sessiz kalmayi dene. Yada üslubuna biraz dikkat et. Benim Arkadasimin eşi 3 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövüyordu hic bir sucu yokken. Takma kafana
bu durumda siz ve arkadasiniz ne yapti merak ettim. umarim birseyler yapmissinizdir
 
yok yok kesinlikle kilodan kaynaklı sorunlar olamaz bu anlattıklarınız.bir baba kızına kilosundan dolayı öyle davranır mi ya.altta yatan başka sebepler var muhakkak
 
ailenizi biktirmissiniz. dönün once kendi davranislarinizi gozlemleyin. benim buyuk de kucuge cok bulasir. o zaman gercekten insanda sabir kalmiyor. durduk yere cocugu yere dusurur ornegin. zaten kucuk olan kucuk oldgu icin oyalamak icin canimiz cikarken bir de buyuk durduk yere bulaşınca sabrim cok tukeniyor. 20 yil bu durumu cekemezdim herhalde.

koskoca kiz olmussunuz universiteye gidiyorsunuz huzursuzluk cikacagini bile bile neden kardesinizle uğraşıyorsunuz. aileniz de bu sebepten sabir kalmadigindan onlarin da dengeleri sasmis.

ustelik surekli eleştiriyormussunuz. kabugunuzdan.cikip kabugunu beğenmemek denir buna.

siz once saygiyi ogrenin. birakin onlar haksizlik yapmis olsun. ama siz once bir ergen kafasindan çıkıp yetiskin gibi davranın.
 
Ben de çabalıyorum. O kadar vericiyim ki hatta. Bana bir iyi davransalar yaptıkları her şeyi unutuyorum. Ama bir söz bir bakış beni o kadar tetikliyor ki... Yaptıkları haksızlıklara tahammül edemiyorum. Evlat ayırmalarını hazmedemiyorum. Ki o kardeşimden her yönümle daha üstün olduğumu düşünüyorum. Bir keresinde annem kardeşimi gariban bulduğunu söylemisti o da benim aksime cok zayif bu yuzden de boyle dusundum. Bu yüzden sürekli onu savunuyor koruyor herhalde dedim. Beni hep eleştirirdi annem hatırlıyorum. Benim o zaman yaptıklarımı kardeşim hala yapıyor umurlarında değil.
Bu olayların başlangıcı nereye dayanıyor hiç hatırlamıyorum. O kadar uzun zamandır aramız limoni ki. Hiç tam manasıyla iyi olamıyoruz
 

Eleştirmek bir süreden sonra can sıkıcı oluyor.

Perdeyi çekip yemeğini yemesine niye karisiyorsunuz , psikolojik şiddet sizin yaptığınız.

Kıskançlığın zamanı mi , kendinizle kiyaslamayin.

Babanızın yaptıklarının adını yazmak imkansız. Yazmıyorum bile ama sizde ciddi sorunlar yaşıyorsunuz neden tedavi olmuyorsunuz ?

Oluyorsanız teşhisi ne, tedavi ne durumda. ?
 
Evet aile diye bir şey kalmadı. Hiç böyle bir duruma düşeceğimi düşünmezdim.
Kardesimin hicbir seyine tahammul edemiyorum sorun orada. O da kendisini duzeltmeye cabalamiyor.
Saygı konusunda kusurluyum evet
 

Bana kalırsa problemlerini buradan bizden alacağın yüzeysel yorumlarla çözemezsin. Senin ciddi olarak profesyonel yardım alman gerek. Baştan sona, bırakmadan.

Şu an maddi gelirin yok sanırım, okuyorsun hala. Bu süreci olabildiği kadar sakin atlatmaya bak, onların anne ve baban olduğunu, kardeşin olduğunu aklından çıkartma.

Maddi gelire sahip olur olmaz da kendine bir bluz bile almadan çok iyi bir doktora git lütfen.

Umarım çözersin tüm sorunlarını.
 
Yılın başında kavgalarımız doruktayken psikiyatriye git neyin var tanı koysunlar bari diye laf söylüyorlardı. Ben de gizlice gittim. Ağlamaktan bir şey anlatamadım. Annenizle de görüşmek lazım beraber gelin dedi. Ben de istemedim kaldı öylece. Ama tanıya anksiyete bozuklukları diğer yazmış.
 
Evet aile diye bir şey kalmadı. Hiç böyle bir duruma düşeceğimi düşünmezdim.
Kardesimin hicbir seyine tahammul edemiyorum sorun orada. O da kendisini duzeltmeye cabalamiyor.
Saygı konusunda kusurluyum evet

kardeşinizi duzeltmeye calismayin. yani 17 yasina kadar falan yasadiginuz catisma hadi neyse yine hos karsilanir da artik 20 yasina gelmişsiniz. sizin su an kendi geleceginizi kurmakla ugrasmaniz lazim kardeşinizle degil. onla ugrastikca evde kavga ciktikca ebeveynleriniz sorumlusunun siz olduğunu dusunecek. ki haklilar da ilk baslatan sizsiniz ve bir tik daha olgun olması gereken yine sizsiniz.. evde her gun sizden dolayi hir gur olursa arti uzerine saygisizca konusursaniz kimse de peygamber degil onlar da abuk sabuk davranır. oyle cocuga boyle baba der anne babanizda icinden herhalde.
 
yok yok kesinlikle kilodan kaynaklı sorunlar olamaz bu anlattıklarınız.bir baba kızına kilosundan dolayı öyle davranır mi ya.altta yatan başka sebepler var muhakkak
Ben de ondan olduğunu düşünmüyorum zaten daha ilk defa kilomla ilgili laf söyledi.
 
Babam bana beddua etmeye kalktığında ne diyorsan aynısını da sana versin diyorum. Gülerek susuyor. Benim babam da dizime tekme atmıştı hasar oldu tendonda esas ben şikayetçiyim.
 
Ben de ondan olduğunu düşünmüyorum zaten daha ilk defa kilomla ilgili laf söyledi.

Bilemiyorum ben de. Hani kilolu insanları ezme, aşağılama gibi şeyler vardır ya, bazen ondan mı beni bu kadar eziyorlar aşağılayıp yalnızlaştırıyorlar diyorum.

. Bir keresinde annem kardeşimi gariban bulduğunu söylemisti o da benim aksime cok zayif bu yuzden de boyle dusundum.


kilomdan dolayı olduğunu sanmıyorum diyorsun, ama daha önceki yorumlarında öyle düşündüğünü yazmıştın?
 
Karşılıklı münakaşaya girme babanla. Bu kadar laf sayma en azından. Hem kırmamış hem onun tarafından kırılmamış olursun.
 

Lütfen devam edin. Takintilariniz , mutsuzluğunuz ,agresifliginiz , intihar düşünceleriniz normal değil bunu sizde biliyorsunuz.

Lütfen tedavi olun kendiniz için. Neden daha fazla ruhunuzun yara almasına , acı çekmesine izin veriyorsunuz ki, tedavisi varken.
 
kilomdan dolayı olduğunu sanmıyorum diyorsun, ama daha önceki yorumlarında öyle düşündüğünü yazmıştın?
Alttan alta böyle bir psikolojileri mi var acaba diye düşünüyorum özellikle annem için
Babamın böyle davranmasındaki tek sebep bu değildir demek istiyorum
Esasen buna cok ihtimal vermiyorum ama akil sagligim pek de yerinde olmadigi icin acaba olabilir mi diye dusunuyorum ihtimal vermesem de vesvese gibi bir sey
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…