Baba(?!) Bedduası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yoruma katılıyorum.
Sizinde sağlıklı psikolojide olduğunuzu hic düşünmüyorum.
Geçen gün yemekhaneden kurdan ketcap vs alan uyesiniz dimi? Bu da zaten psikolojik

Ailenden bu kadar nefret ediyorsan kendi evine çık. Biriktirdiğin paralar sana yardımcı olur hem çok tutumluymuşun ya hani! 22 yaşındasın 15 yaşındaki çocukla yarışıyorsun hayret ettim. Ailenin aeni sevmediğini falan sanıyorsun ya kimse sevmediği birisine 22 yıl bakmaz hele ki sürekli böyle olaylar çıkarıl huzur bozuyorsa.

anlıyorum. umarım çok iyi bir psikologa gider problemlerini çözersin. sorunların yüzeysel şeyler değil. buradan alacağın tavsiyeler senin durumuna uygun olmayabilir ve sen bunu sağlıklı bir şekilde analiz edemeyebilirsin .

yani sorunların basit bir kardeş çatışması ya da ebeveynlerin kötü davranışıyla sınırlı değil gibi geliyor bana. çok detaylı bir şekilde yardım alıp tedavi olmanı çok isterim.

genç ve belli ki çok akıllı bir kızsın. hayatını kolaylaştırmak ve mutlu olmak senin elinde.

Sağlıklı anne ve babalar, genelde diğer kardeş tarafından zarar gördüğünü düşündüğü çocuğuna biraz daha korumacı davranır.
Asilik sezinledim sizde, evinizin içinde olan biteni tam olarak bilmem mümkün değil tabi ama yaşınızdan dolayı mı bilmem memnuniyetsizlikten kaynaklı huzursuzluk var. Biraz daha saygılı davranmaya çalışın.

En çokta siz koymuyorsunuz .

Hayatından memnun değilsin. Değiştiremediğin şeyler var. Bunun acısını da çevrenden çıkartmaya çalışıyor ve herkes sana sonsuz bir anlayış ve sabır göstersin istiyorsun. Bunun için de "Psikolojim bozuk" bahanesine sığınıyorsun. Psikolojin bozuk değil, kendi kendini bozuk hale getiriyorsun da diyebiliriz. Kendinle yüzleş öncelikle. Psikolojim bozuk ondan bakın biriktirme hastalığım var falan diyerek davranışlarına bahane üreteceğine hayatında nelerden memnun değilsin, neleri değiştirmek istiyorsun bunları düşün. Ve neden değişim için bir adım atmak yerine insanların kalbini kırmayı, hırsını onlardan almayı seçtiğini düşün. Kendinle yüzleşmeyi başarırsan her şeyin çözüleceğine eminim.

Baban sonuçta keşke o şekilde karşılık vermesen. Hele sakalını eleştirdim falan yani babanı bu şekilde eleştirmen olacak şey değil. Valla bana kalırsa baban seni çok seviyor baksana odandan çıkmak istemiyor sanki senle atışmak hoşuna gidiyor. Ben okuduklarımdan öyle anladım

Bir tanıdığımın kızını hatırlattınız bana.
O kızda burada anlatsa buradakiler aileyi darağacına götürür.
Ama işin aslı maalesef öyle değil.
Anne baba evladından nefret eder mi? Valla edermiş bunu gördüm.
Evlat evlat değil resmen belaydı.
Anne baba sesini yükseltse ortalığı inletirdi.
Yani suç tek taraflı olmuyor maalesef. Bir anne babayı bu duruma getiren bazı sebepler olduğunu düşünüyorum.
Adam beddua edecek duruma gelmiş.
Siz de pek sütten çıkmış ak kaşık gibi durmuyorsunuz. Hata her iki taraftada var yani.
Okulunuzun bitmesine az kalmış bitirin ve inşallah hayırlısı ile bir işe girin ve kendi evinize geçin.

Böyle bir hayat hem sizi hem ailenizi yer bitirir.

Psikiyatrist de sizin gibi onlarla da görüşmesi gerektiğini söylemişti. Sayelerinde oraya da gittim ama çare bulamadım.
Oraya gitmek bir çözümdür kusur değil çözüm de 2seansta olmaz. Ayrıca sklinik piskoloğa gitmelisiniz kendi sağlığınız için

Bence senin böyle olmanın bir sebebi vardır. Ailenin sana yardım etmesi seninde ılımlı olman gerekiyor..

Psikiyatrist de sizin gibi onlarla da görüşmesi gerektiğini söylemişti. Sayelerinde oraya da gittim ama çare bulamadım.
Gittim ailemlede görüşmek istedi onlara söylemedim demiştin. Güzelim herşey birden bu hale gelmemişki bir seansta çözülsün.
Ortada bir problem var ama bu tek taraflı değil , çözüme sen tek başına ulaşamazsın, tekrar bir uzmana git ve onlarla git.

Kardeşim olacak şeklinde hitabınızdan anladığım kadarıyla,kardeşinize sevgi beslemiyorsunuz. Belli ki siz de lafın altında kalmayıp,ailenizi zorluyorsunuz. Biraz sevgi dolu olmayı deneyin,babanızın sakalı ile dalga geçmeyi bıraktığınız gün sevgi göreceğinizi tahmin ediyorum.

Çok üzüldüm ama şunu unutma herkes kendinden mesul. O sana yaptığının cezasını çekecek. Ama onun sana zulmetmesi seni de başkasına zulmetmeye sevk etmesin.
Baba duasından korkarım ben. Yine de saygını kaybetmemeye çalış, çünkü kötülüğü dokundugu gibi iyiliği de dokunmuş ki bugünlere gelmişsin. Hakkı var yani üzerinde.

İntihar etmeye gelince, intihar günah olmasından ziyade direkt 'küfür' oluyor, imansız gitmiş oluyorsun. Hem bu dünyanı hem ahiretini yakmış olursun. Bazı alimlere göre intihar edenin cenaze namazı dahi kılınmaz. Bazıları da hüsnü zan etmişler, ruh gırtlaktan geçmeden önce belki tevbe etmiştir zannıyla cenaze namazının kılınabileceğini söylemişler. Asla bunu aklından geçirme. Önüne bak, ebediyyen o evde kalmayacaksın, ebediyyen annen ve babanla yaşamayacaksın. Ben sana, sana yapılan haksızlıklara sabretmeni ve yoksaymanı bunun yanında ne olursa olsun saygıyı gözetmeni tavsiye ederim.

bu olaylar genelde çift taraflıdır. etki tepki.
şimdi senden ricam kendine objektif olarak bir dön, babanın ağlamaklı evladına beddua etmesine sebep olabilecek kadar kırmış / kızdırmış olabilir misin?

15 yaşındaki kardeşine neden bağırıyorsun yemeğini bitir diye? sen ailenin şiddetinden şikayetçisin ama sen de kardeşine sözel şiddet uyguluyorsun bağırarak. niye yani? benim aklıma gelmez kardeşime yemeğini bitir demek. eşek kadar adam, açlığını tokluğunu bilir herhalde.

babam bana evlat yuzu gormezsin insallah diye beddua etmisti.
gercekten de gormedim. arada dusunuorum acaba beddua mi tuttu diye. hoş suan yalnizim ama. yasimda ilerliyor bu saatten sonra da evlat yuzu goremem gibi geliyor.
ay lütfen böyle düşünmeyin. allah size de bana da nasip etsin sağlıklı hayırlı mutlu bir bebiş

beddua konusuna takılmayın
kötü söz sahibine aittir
Allah yardımcnıız olsun kardeşim
kimseyle muhatap olmadan yaşamaya çalışın

Dalga geçmedim tuhaf olmuş dedim. Bazen dışarıdan bir gözün eleştirmesi gerekir ya o amaçla. Lafın altında kalmıyorum nefret ediyorum bu huyumdan. Susayım cevap vermeyeyim diyorum ama sen sen sen diye her şeyden beni sorumlu tutmalarına dayanamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…