Baba evine gitmek zorunda kalsanız?????

denizsu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
161
22
68
Sivas
Arkadaşlar geçenlerde bi konu açıp fikrinizi almıştım. Bayram tatilinde ailemin evinde kardeşim ve eşim birbirine girmişti. Eşim mülayim bi insandır benim gözümde. Kardeşim evlendiğimizden beri istemedi onu. Her gittiğimizde bi şekilde 3-5 günü bile burnumuzdan getirmişti hep. En son bu bayramda olan oldu ve o eve kardeşim evlenmeden bi daha ayak basmam diye evime geldim. Annem kız kardeşimi destekliyo ki zaten ömür boyu ne yaparsam yapayım onun gözüne giremedim ben. Kız kardeşimin çeyreği kadar değerim yoktur gözünde. O kavgadan sonra pek aramayan annem nerdeyse hiç aramamaya başladı. birbuçuk ay önce doğum yaptım zorla bi gün durdu gitti evimden. Nerdeyse evimdeyken su bile içmeyecekti o şekilde hesaplı gelmiş analayacağınız. Beni bi babam arıyo sürekli beni ve çocuklarımı sormak için. Eskiden o da 2 ay gitmesek gelmeyecekmisiniz diye sorardı o da sormaz oldu. Sanırım bi sorun daha yaşansın istemiyo. Ve asıl sorun şu ki eşim yakın zamanda antalyaya 10 gün seminere gitmek zorunda. Ben 1.5 ay oldu doğum yapalı ve 3 yaşında bi çocuğum daha var. Doğuda bi ilçede oturuyoruz. Sizi burada bırakıp gidemem babanlara bırakıp giderim dönerken alırım diyor. Ben gitmek istemiyorum. Kız kardeşimi görmek istemiyorum ki zaten sanırım beni ve çocuklarımıda görmek isteyen yok. Eşim orası seninde evin gideceksin aranız soğumasın diyor ama o kavgadan sonra gitmek benim için o kadar zor ki. Bilmem anlatabildimmi. Siz olsanız ne yapardınız.

kardeşinizle evlenmeden önce nasıldınız onu merak ettim başta... eşiniz olmadan gideceksiniz belki bunları unuturlar torun falan severken gecmişi sizde kapatırsınız oraya gittiğinde ailenle oturup konusmayı deneyebilrisin ben evlenmişim eşimle ne davanız var gibilerinden kardeşinde evlenince aynı şeyleri senden görmüş olsa cokmu hosuna gidecek acaba...

kardeşim herşeyim benim. Ben hala onu çok seviyorum.Ama çok kızgın ve çok kırgınım. Evlenmeden önce hiç bi sorunumuz yoktu. bütün kardeşler gibi arasıra tartışmalarımız olurdu ama 2 kız kardeşiz hep iyiydik. Ne olduysa evlendikten sonra oldu. Bana olan sevgiside azaldı farkındaydım ama bu kadar nasıl oldu onu anlamadım. Eşimin ailesi de benim ailemde aynı şehirdeler. Oraya gittiğimiz zaman illaki iki yere de gidiliyor. Tabi ilçede olduğumuz ve hiçbi yer görmediğimiz için büyük şehre gidince çarşıya gezmeye alışverişe falan da gidiyoruz. Hepsini yapmaya çalışınca haliyle pek zaman kalmıyor. Kardeşim istiyoki hep evde kalayım ne diğer tarafa ne çarşıya gideyim. Halbuki kendi ailemin yanında çok daha fazla zaman geçiriyorum. Çarşıya gezmelere birlikte gidelim dediğim zaman ben gelemem kendin git diye azarlıyo beni sanki ona bişey yapmışım gibi. Ben yine de çocuğumu anneme bırakıp eşimlede değil sadece kardeşimle gezmek için ona yalvarıyorum zorlayıp durma gidemem deyip gelmiyor tabi bende eşimle gidiyorum çarşıya geldiğimde bi karış surat burnumdan getiriyordu.

Ilk yazdiginda da kizmistim cok kardesine ve hala aynilar demek.Senin yerinde olsam kesinlikle gitmezdim, cocuklarin yaninda ne

olacak 15 gün yalniz kalsan.Merak etme Allah büyük kardesinde ,annende anlarlar birgün yaptiklarini ama su durumda zaruret yoksa

gitme,anneni cagir yanina birkac günlügüne ,ne gerek var kardesinle ugrasacaksin,agzina laf vereceksin.

ben olsam tükürdüğümü yalamaz,
dişimi sıkar 10 gün idare ederdim
kardeşinizin yaptığı çok ayıp,eski konunuzu okumuştum

eşime de söylüyorum gitmek istemiyorum diye. 2 çocukla seni burada bırakıp gidemem diyor. Küçük bi ilçe burası ve kimsemiz yok. Eşimin daireden arkadaşları var birkaç tane ama hepsi gidecek seminere. Onların memleketleri yakın eminim hepsinin eşi gidecek. yakında market yok en yakın market 3 km uzakta arkadaşlar ya. Uff ya dediğiniz gibi tükürdüğümü de yalamak istemiyorum. Annem eşimi desteklediğim için hayatta gelmez. 1.5 ay önce doğumuma geldi. Ben hastaneye doğuma girdiğim saat otogara indi. 1 gün hastanede kaldı ertesi gün ben buradan eve gelmiycem beni otogardan bindirin diye tutturdu. Doğumda gelmek istemeyen şimdi mi gelcek arkadaşlar ya. Ne olursa olsun eşime yalvarcam gerekirse ikna etcem bi şekilde inşallah.

kayınvalideniz gelmez mi

Canım ben olsam maddi durumum el verirse part time yardımcı yada bakıcı alırdım ,eşimin böyle iş durumların dada yatılı kalacak birisi hem bebeklere yardımcı olur hem size arkadaş ,istenmediğiniz yere de gitmemiş olursunuz,tabi ki gideceksiniz ama doğum yaptığınız halde 1 gün gelip giden size yeterince önem vermediğinizi söylenen aileye bayramlarda ,düğün vs gibi durumlarda görevlerimi yapmak için giderdim ,onun dışında ailemin önce adım atmasını beklerdim ,şunu da söyleyeyim eşiniz gitmese de ailenizin yanına tek gitseniz sanki yine mutsuz dönersiniz gibi hissettim konunuz da, umarım yanılırım ,sevgiler..........

kayınvalidemin kızı var okula giden canım ya. Maddi durumumuz fena değil şükür yardımcı konusunda inanırmısınız en büyük yardımcı eşim. Günlük 8 saat çalışıyo öğlenleri evde akşam 5 den sonra dışarı çıkmaz hiç. Dediğiniz gibi bundan sonra sadece bayramlarda giderim. Kardeşim evlenip gitse bile o şehirde yaşayacak büyük ihtimalle. Tek korkum evlendikten sonra o şehirde olduğu için anamın babamın evini daha bi sahiplenmesi

Ben de geçici birsüre için eve yardımcı almanızı düşünmüştüm.

Yok mu öyle bir imkan?

imkanımız var ama burası çok küçük bi ilçe kimseyi tanımıyoruz kendi arkadaşlarımızın dışında. Az önce eşimin arkadaşlarından birinin hanımını aradım birlikte kalırmıyız diye kabul etti sağolsun. Gerçi daha eşlerimizin haberi yok akşam söylüycem ama böyle bir şeye de itiraz etmez sanırım inşallah

Diğer konunuzu da biliyorum.
Okurken çok sinir olmuştum.
Eşinize yapılan muameleyi hatırlayın.
Ben bile olanları anımsadıkça yediremiyorum kendime,siz sineye çekebilecek misiniz?
Ben olsam gitmezdim.

nasıl gidebilirimki zaten. Annem kavga ettiler diye kocama tavır almış beni de eve pek istemiyor sanırım.

Istenmedigini dusunuyorsan esine bunu soyle. Istenmedigim yerde ne isim var, otururum evimde, evde tek kalan kadin dunyada bir ben degilim de.

bi şekilde ikna etcem inşallah. Dediğiniz gibi istenmediğim yere gidemem ben. 10 gün bana 10 yıl gibi gelir artık. Çocuğum 1 di 2 oldu. Beni istemeyenler onları hiç istemez

Kardeşinizin yaptığını bir nebze anlayabilirim. . Gençlik kıskançlık evde artık bir ablasının arkadaşının olmadığı nedeniyle boşlukta olduğunu,
Ama ailenizin yaptığına hem şaşırdım hemde kızdım. .Evlatlar arasında ayrı gayrı olmamalı. .
Şahsen yerinizde olsam gitmezdim. . . Sadece bir telefon açar halini hatrını sorar laf arasına eşinizin 10 gün evde olmadığını sıkıştrırdım.
Belki teklif onlardan gelecektir. . Şimdi gelmezse bile er yada geç torun sevgisi onları yollara düşürecektir.

gitmeyi bende kesinlikle istemiyorum. Korktuğum şey eşimin seminere gideceğini söylediğimde umursamaz davranmaları. Annemle haftada bir defa telefonla görüşüyoruz zaten. Bu hafta sonu babam gelcekmiş torununu görmeye. 4 yıllık evliyim ben babam ilk torunu doğduğunda annemle geldiler 1 gün kalıp gittiler. Şimdi babam 2. kez diğer torununu görmeye gelcek yine 1 gün kalıp gitcek biliyorum. Yani anlayacağınız arkadaşlar beni de istemiyorlar sanırım ki babam geliyor görmeye. Yoksa babam hayatta gelmezdi. Hayırlısı inşallah ne diyeyim. Tek korktuğum şey bu küçük ilçede kafayı yemek. arkadaşsızım zaten. Tek güzel şey kavgadan önce annemle her gün görüşüyorduk. Şimdi haftada bir o da çok kısa ve öz. Telefonu her kapattığımda 3 yaşındaki çocuğum neden ağlıyosun anne? annanneylemi konuştun diye soruyo. O bile anlamış.

ilk konunuzu ve olayı bilmiyorum ama evlatlar söz konusu olduğunda büyüklerin anlayışlı ve ara bulucu olmaları gerekir yani size tavır almak yerine herkesi bir araya toplayıp sorunu çözmeye çalışmak anne ve babanızın görevi olmalı,keşke bu şekilde davranabilseler.

haklısınız ama kardeşim yanaşmaz zaten. Öyle kolay özür dileyen ve affeden biri değildir kendisi. Ben bu konularda daha gurusuzum sanırım kolay özür diler kolay affederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…