Babaannem...

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalar. Aslında da çok dertleşmek için açtım bu konuyu. Babaanem ben 10 yaşındayken vefat etti. Çok yaşlıydı. Bizden uzakta oturuyordu. Ara ara ziyaretine giderdik. Ama çok vakit geçiremedim maalesef. Dünya iyisi bir kadındı. Öyle ki merhameti, insan sevgisi hep anlatılır durur. Tabii yaşlı olduğu için hep yatıyordu. Beni yanına çağırır öper,okşar,sevgi sözcükleri söylerdi. Şimdi babaannemi çok, çok özlüyorum. Bazen de kendi kendime diyorum, o kadar tanımaya fırsatım bile olmadı diye. Ama hayatta en sevdiğim insan sanırım babaannem. Şimdi bakıyorum babaannemin o saf gönlüne karşı dünya ne kadar kirli... Annemi de sürekli öper, "Sen benim kızımsın",derdi canım benim...

Mekani cennet olsun.Nurlar içinde yatsın.Benim babaannem yeni öldü ama arkasından hiç böyle şeyler diyemiyorum.
Bende isterdim iyi kalpli merhametli bir babaannem olmasını.
Olsun siz yine de kötü konuşmayın... Ruhu şad olsun.

Ne güzel babaanneler var. Benim babaannem vefat edeli 3,4 ay oluyor sanırım. En son 2006 senesinde gördüm. Beni hiç sevmedi, neden bilmiyorum. Gerçi kimseyi sevmezdi. Bayramlarda arardım, adımı söylememe rağmen beni tanımazdı.

Onun aksine, anneannem ben 9 yaşındayken vefat etti. Çok küçüktüm, nasıl hatırlıyorsun hala nasıl üzülüyorsun diyenler çok oldu ama mıh gibi aklımdadır o tombik yanakları, dizine oturur yanaklarını sündürürdüm, uzun etek giyerdi eteğinin altına girer bacaklarını gıdıklardım.
Annemden hiç farkı yoktu gerçekten, annem benim için ne yapıyorsa anneannem de öyle yaklaşırdı.

Hala otobüste orda burda yaşlı teyzeleri görünce gözlerim dolar, neden anneannem yaşamadı neden hayatta değil diye, hep anarım şimdi anneannem olsa böyle yapardı şunu giyerdi şunu derdi...

54 yaşında anneannem vefat etti, annem de 48 yaşında vefat etti.
Şimdi evlendim, bebeğimi bekliyorum.
Anneannem hep erkek torun istermiş, hiç yok çünkü ailede, benim oğlum olacak. Nasıl üzülüyorum, anneannem olsa ne sevinirdi nasıl severdi onu gözünden sakınırdı diye.
Annemde aynı şekilde hep erkek çocuk istedi, sonra onun yaşı geçince erkek torunum olursa saçlarını şöyle kestiririm onunla şuralara giderim koluma takar gezerim diye hayal kurardı.

Ne anneannem ne annem bunları gördü.
Babaannem torununun torununu bile gördü ama, hayatı boyunca kimseye sevgi beslemedi.

Mekanı cennet olsun babaannenizin.

Ne güzel babaanneler var. Benim babaannem vefat edeli 3,4 ay oluyor sanırım. En son 2006 senesinde gördüm. Beni hiç sevmedi, neden bilmiyorum. Gerçi kimseyi sevmezdi. Bayramlarda arardım, adımı söylememe rağmen beni tanımazdı.

Onun aksine, anneannem ben 9 yaşındayken vefat etti. Çok küçüktüm, nasıl hatırlıyorsun hala nasıl üzülüyorsun diyenler çok oldu ama mıh gibi aklımdadır o tombik yanakları, dizine oturur yanaklarını sündürürdüm, uzun etek giyerdi eteğinin altına girer bacaklarını gıdıklardım.
Annemden hiç farkı yoktu gerçekten, annem benim için ne yapıyorsa anneannem de öyle yaklaşırdı.

Hala otobüste orda burda yaşlı teyzeleri görünce gözlerim dolar, neden anneannem yaşamadı neden hayatta değil diye, hep anarım şimdi anneannem olsa böyle yapardı şunu giyerdi şunu derdi...

54 yaşında anneannem vefat etti, annem de 48 yaşında vefat etti.
Şimdi evlendim, bebeğimi bekliyorum.
Anneannem hep erkek torun istermiş, hiç yok çünkü ailede, benim oğlum olacak. Nasıl üzülüyorum, anneannem olsa ne sevinirdi nasıl severdi onu gözünden sakınırdı diye.
Annemde aynı şekilde hep erkek çocuk istedi, sonra onun yaşı geçince erkek torunum olursa saçlarını şöyle kestiririm onunla şuralara giderim koluma takar gezerim diye hayal kurardı.

Ne anneannem ne annem bunları gördü.
Babaannem torununun torununu bile gördü ama, hayatı boyunca kimseye sevgi beslemedi.

Mekanı cennet olsun babaannenizin.

Çok üzüldüm. Iyi insanlarin ömrü kısa olur derler bir hata etmeden cennete kavuşsun diye. Kötülerin de tövbe etmek için bol zamani olsun diye uzun yaşarmış.

Üzülmeyin lütfen ne güzel şairin de dediği gibi önemli olan arkada hoş bir seda bırakmamıs. bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş

Benimde babanem ve dedem vefat edeli 1 yıl olacak 10 gün arayla vefat ettiler. Babanem hep benim evlenmemi isterdi rahmetli düğümüme 15 gün kala felç geçirdi sonra yogun bakım ve vefat etti. Dedemde akcıger kanseriydi babanemın felc gecirmesine dayanamadı kanseri ilerledi ve ciğerleri patlayıp gözümün önünde vefat etti
Babanem cok farklıydı erkek kardeşim için askere giderde para lazım olur diye para biriktirirdi Allahım ikisinede sizin babanenizede rahmet eylesin kabirleri geniş olsun cok duygulandım yazısını gorunce insan değerini kaybedınce daha cok anlıyor

Allah rahmet eylesin.. benimki de çok iyidir, çok acılar görmüş bir kadındır, torunlarini çok sever, biz çocukken onunla 10 sene yasadigimiz için bizi ayrı bir sever.. annemi de kizlarindan ayırmaz Allah razı olsun. Ben de hep rüyamda onun öldüğünü görüp ağlayarak uyanırdim. Rabbim ömrün de ölümün de hayırlısını nasip etsin.. er geç başa gelecek birsey

Yaaaa mekanı cennet olsun . . Böyle iyi güzel insanlar ölmese keşke değil mi.. sevmek ve sevilmek, öldükten sonra bile sevilip güzel anılmak Allah herkese nasip etsin .

Anneannemi ve babaannemi hiç görmedim. Bu yüzden bişey diyemeyeceğim. Babam ben küçükken vefat etti. Aslında bir kızın büyüdükçe babasına daha çok ihtiyacı olurmuş. Her gören babamın ne kadar iyi bir adam olduğunu söyler benmdr hep gözlerim dolar. Bu kadar kötü insan yaşarken , neden benim dünyalar iyisi babam öldü diye bnde hayıflanırım. Allahın takdiri.

Back
X