Babam parama el koyacak

Yazan herkese teşekkürler özellikle kalp koyan arkadaş içimi rahatlattınız bir nebze sağolun. Yarın sabahtan gidecekmişiz bankaya birlikte ve ekstrelere bakacakmış.. Kartımı alacakmış intikam ruhlu zaten çocuğu da olsa kendisi böyle bir acı çektirme içindeydi hep.. Küçükken kulaklarımdan çok çekerdi bazen kafamı vururdu hiç unutmam. Ergenlikte de birkaç defa dövmüştü. Seni döven azarlayan tokat atan insanı unutamıyorsun yani şahsen ben unutamıyorum ve sevgiyle de yaklaşamıyorum. Yarın da insanların içinde bankada söylemeyi düşünüyorum kartımı vermeyeceğimi belki insanların içindeyiz diye çıkışamaz bilmiyorum ama sonuçta aynı arabayla eve dönücez ben işe geçicem sonra falan kartımı almaya çalışacak benim kökten kurtulmam lazım bundan..

Yazan herkese teşekkürler özellikle kalp koyan arkadaş içimi rahatlattınız bir nebze sağolun. Yarın sabahtan gidecekmişiz bankaya birlikte ve ekstrelere bakacakmış.. Kartımı alacakmış intikam ruhlu zaten çocuğu da olsa kendisi böyle bir acı çektirme içindeydi hep.. Küçükken kulaklarımdan çok çekerdi bazen kafamı vururdu hiç unutmam. Ergenlikte de birkaç defa dövmüştü. Seni döven azarlayan tokat atan insanı unutamıyorsun yani şahsen ben unutamıyorum ve sevgiyle de yaklaşamıyorum. Yarın da insanların içinde bankada söylemeyi düşünüyorum kartımı vermeyeceğimi belki insanların içindeyiz diye çıkışamaz bilmiyorum ama sonuçta aynı arabayla eve dönücez ben işe geçicem sonra falan kartımı almaya çalışacak benim kökten kurtulmam lazım bundan..

Bankada rezillik çıkarana kadar kartı verip sonra kayboldu diye iptal ettirmek daha mantıklı değil mi?

Ayrıca ne kadar biriktirdiniz hesabınızda? Benden başka soran da olmuş yazmamışsınız

Ben küçükken annemden de babamdan da az dayak yemedim. Söz dinlemeyen bi çocuktum ergenliğe doğru vurmalar azaldı ama artık bir bakış, ters bi söz korkutmaya yetiyordu beni. Hep kaçmayı düşünürdüm yanlış yaşıyorlar derdim. Farklı şehirde okudum, sonra şehir değiştirip iş buldum çalıştım. Okuduğum şehirde çalışmama karşı değildi ama başka başka yerlere taşınmamam için çok kavga ettiler benimle. Dinlemedim. İlk maaşımın da bi kısmını babama gönderdim. Annem aradı babamın gözleri dolmuş dokunmamış paraya geldiğinde kendisi harcasın ben kıyamam falan demiş ama bana söylemiyor tabi direkt anneme söylemiş. 1,5 sene çalıştm biraz para biriktirdim ki bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılıyordum babamdan 5 kuruş almadan. Sonra ayrı yaşama hevesimi aldım memlekete döndüm işsizdim ama birikmiş paramla uzun bi süre daha kimseden harçlık almadan idare ettim. Şimdi mutluyuz bi problem yok. Babam ne yazık ki dayakla yetişmiş olduğu için normal sandı bunu o zaman ebeveynliği anlayamamıştm ama şimdi anlıyorum. Tabi ki şiddetin her türlüsüne karşıyız ama yazdıkların da bana biraz abartı geldi. Şu an şiddet görüyor musun evde? Sana başka konularda baskı yapılıyor mu sadece para biriktir mi diyorlar? Annen şiddet görüyor mu? Bu soruların cevapları önemli. Eğer sadece bu konuda baskı görüyorsan şiddet görmüyorsan kaçmayı falan aklından çıkar orta yolu bul

Ben diyabet hastasıyım uzun zamandır o sebeple dövemedi beni hiç ama çocukken yaşadıklarımı unutamıyorum ve her an sinirlenip cinnet geçirip dayak atması muhtemel Bi insan

Konu sahibi,
Baban olsun,eşin olsun senin makyajına saçına para harcamana karışmamalı. Her dk makyaj malzemesi alsan da bu senin paran,bu senin kararın,bu senin özgürlüğün. Çocuk değilsin. İş yerine taşınmanı ve kiralık ev bulmanı tavsiye ederim. Çocuk değilsin. Gençliğin de bi kere geliyo. Yaşa,gez,öğren,kendini geliştir. Para biriktirmek için kendi zevkinden feragat etme. Bir kere bu hayatı yaşıyosun,yarının garantisi yok

Kusura bakmayın ama beni çocukken en ufak şeyde döven annemi döven bağıran ve benim bu yaşıma kadar ezik pasif olmamı sağlayan adama baba demek içimden gelmiyor. Kartımı vermicem ekstreme baktırmicam demekle kabul etmez şiddete başvurabilir. Nasıl Bi çözüm bulacağımı şaşırdım. Ayrı ev işini ciddi ciddi düşünüyorum ancak dediğim gibi ben anneme üzülüyorum aynı evde o adamla kalması ne kadar doğru olacak bilmiyorum

bence dayak ye ama o kartı verme ... öldürecek değil ya vermiyorum de çek restini... sen pes etmezsen o eder bırakır peşini ... zaten birikmiş bir param var çeker giderim ayrı ev tutarım deyin

Merhaba önceden konu açmıştım aynı meseleyle ilgili üstünden nerdeyse bir sene geçecek aynı stresle aynı konuyla buraya gelmek zorunda kaldım. 22 yaşında ailemle yaşıyorum ve ailem ev masraflarını kendileri alır harcar ama ben kişisel tüm ihtiyacımı kendim karşılarım babam işe giridğimdsn beri (yaklaşık iki senedir) sürekli para biriktir paranı harcama diye baskı kurar son aylarda özellikle bankada ne kadar param olduğunu sormamıştı bugün işe bırakırken sordu ve ben biriken miktarı söylediğimde çok kızdı sen o kadar parayı ne yaptın şimdiye kadar çok birikmiş olması gerekiyordu bilmem ne dedi adama cevap veremiyorsun geçmişte kaç defa beni dövdüğü de oldu şimdide aynı arabada bağırdı çağırdı en son deid ki yarın bankaya gidip ekstre ni çıkartıp bakıcam bakalım o kadar birikmiş olması gereken para nereye harcanmış acaba dedi sonra da en son kartına el koyucam dedi bende vermicem dedim bana yine bağırdı artık napacağımı şaşırdım adam sanıyo ki hiç harcamayım hep biriktireyim geleceğim için ben napcam bilmiyorum bu olayın stresi altında çok üzülüyorum eziliyorum adamla tartışmaya bile girilmiyor çok mutsuzum annem de bişey yapamaz ona da baskın çıkıyor hayatımı istediğim gibi yaşayamayız şekillendiremiyorum ölmek istiyorum sırf bu adamın stresinden baskısından ötürü artık dayanamayıp eşyalarımı alıp işyerinde yatıcam artık düşünmüyor değilim kafayı yicem lütfen bana fikir verin yarın bankada bile üstüme yürüyebilir ekstreleri gördükten sonra sen makyaja bu para verdin bilmem ne diye :KK43:(
Ayyy ouf bu ailelerde kendi işine baksın cocukta kazandıgını yesin ya bıkdım bnde para isteyen para soran aile lerdem bu ne ya cocuk nıye yaparkş boyle adamlar cpcuk işci olucakssk ouf

Arkadaşlar bbam beni küçükken de kızar çok döverdi ben babamdan hep nefret ettim şimdi de yarının stresini yaşıyorum ve ben napcam bilmyiorum evden çıksam işyerinde kalabilirim ama babam gelir işyerine de bağırır çağırır rezil olurum burda. Aklıma şu geldi yarın onu kabullenip kartımı verip Bikaç ay daha maaşım yatmasını birikmesini bekleyip daha sonra ondan gizlice kartımı alıp birikmiş paramla evden kaçıp kiralık eve mi taşınsam. Çünkü yarın benden kartımı isteyecek ve ben dirensem de sonu ya kavga ya dayak olacak
Eğer şiddete başvurmaya kalkarsa polisi ararım deyin.
Ciddiyim.
Eğer döverse darp raporu alıp evden uzaklaştırılmasını talep edin.
Siz gitmeyin onu kovun.

Kusura bakmayın ama beni çocukken en ufak şeyde döven annemi döven bağıran ve benim bu yaşıma kadar ezik pasif olmamı sağlayan adama baba demek içimden gelmiyor. Kartımı vermicem ekstreme baktırmicam demekle kabul etmez şiddete başvurabilir. Nasıl Bi çözüm bulacağımı şaşırdım. Ayrı ev işini ciddi ciddi düşünüyorum ancak dediğim gibi ben anneme üzülüyorum aynı evde o adamla kalması ne kadar doğru olacak bilmiyorum
Anneniz yüzünden bu haldesiniz.
Anneniz sizi düşünseydi siz bu hale gelmeyin diye babanız size vurduğu gün boşanırdı.

Anneme hep dedim ki boşan ben kiraya çıkalım birlikte yaşayalım bilmem ne dedim kabul etmedi o da kendince haklıydı zor işler bilmem ne dedi zaten kaç yaşında hala çalışıyor stresli o da. Bıktım bu eziyetlerden baskılarından artık babamın. Gençliğinde her istediğini yapmış bu yaşına kadar da para biriktirmemiş kendisi evlenirken maaşından almış eşyalarını falan şimdi bana bu yaşta işe başlar başlamaz para biriktir baskısı yapmaya başladı

Merhaba önceden konu açmıştım aynı meseleyle ilgili üstünden nerdeyse bir sene geçecek aynı stresle aynı konuyla buraya gelmek zorunda kaldım. 22 yaşında ailemle yaşıyorum ve ailem ev masraflarını kendileri alır harcar ama ben kişisel tüm ihtiyacımı kendim karşılarım babam işe giridğimdsn beri (yaklaşık iki senedir) sürekli para biriktir paranı harcama diye baskı kurar son aylarda özellikle bankada ne kadar param olduğunu sormamıştı bugün işe bırakırken sordu ve ben biriken miktarı söylediğimde çok kızdı sen o kadar parayı ne yaptın şimdiye kadar çok birikmiş olması gerekiyordu bilmem ne dedi adama cevap veremiyorsun geçmişte kaç defa beni dövdüğü de oldu şimdide aynı arabada bağırdı çağırdı en son deid ki yarın bankaya gidip ekstre ni çıkartıp bakıcam bakalım o kadar birikmiş olması gereken para nereye harcanmış acaba dedi sonra da en son kartına el koyucam dedi bende vermicem dedim bana yine bağırdı artık napacağımı şaşırdım adam sanıyo ki hiç harcamayım hep biriktireyim geleceğim için ben napcam bilmiyorum bu olayın stresi altında çok üzülüyorum eziliyorum adamla tartışmaya bile girilmiyor çok mutsuzum annem de bişey yapamaz ona da baskın çıkıyor hayatımı istediğim gibi yaşayamayız şekillendiremiyorum ölmek istiyorum sırf bu adamın stresinden baskısından ötürü artık dayanamayıp eşyalarımı alıp işyerinde yatıcam artık düşünmüyor değilim kafayı yicem lütfen bana fikir verin yarın bankada bile üstüme yürüyebilir ekstreleri gördükten sonra sen makyaja bu para verdin bilmem ne diye :KK43:(
Benim babam tıpkı.. ayda 6 milyar gönderdim az önce bile bana pran var mı diye sordu. Kartımı istedi hiçbir zaman vermedim. Para konusunda sıkıştırdıgı için yanlışa düştüm. Sakin ol paranı kendine harca

Benim babam tıpkı.. ayda 6 milyar gönderdim az önce bile bana pran var mı diye sordu. Kartımı istedi hiçbir zaman vermedim. Para konusunda sıkıştırdıgı için yanlışa düştüm. Sakin ol paranı kendine harca
Ayda altı bin mi... Ve hala para mı istiyorlar. Benimki sadece gelecek için para biriktir har vurup harman savurma kafasında ama kartımı alıp parama el koymak nedir ya.. Harçlık verecekmiş bana sen gör bakalım bundan böyle diyo para nası birikirmiş diyo.. Sanki kendi çocuğundan intikam almaya çalışır gibi, kafayı yicem. Şimdi akşam eve gidince daha bir sürü azar işiteceğim eminim.. Ve tartışmaya girmek istemiyorum çünkü baskın çıkıyor ve ben daha fazla yorulmak üzülmek istemiyorum

Ayda altı bin mi... Ve hala para mı istiyorlar. Benimki sadece gelecek için para biriktir har vurup harman savurma kafasında ama kartımı alıp parama el koymak nedir ya.. Harçlık verecekmiş bana sen gör bakalım bundan böyle diyo para nası birikirmiş diyo.. Sanki kendi çocuğundan intikam almaya çalışır gibi, kafayı yicem. Şimdi akşam eve gidince daha bir sürü azar işiteceğim eminim.. Ve tartışmaya girmek istemiyorum çünkü baskın çıkıyor ve ben daha fazla yorulmak üzülmek istemiyorum

Anlaşma yoluna gitsen her ay 500 tl vereyim benim adıma siz birikim yapın diye.
En azından kalanına karışmaz.
Nasıl olur?

Anlaşma yoluna gitsen her ay 500 tl vereyim benim adıma siz birikim yapın diye.
En azından kalanına karışmaz.
Nasıl olur?
Her türlü karışır o onlara vermekle olmaz bu iş. Ekstrelerimi mailden buldum kaydettim eve gidince göstericem sırf yarın bankaya gitmekle uğramamak için. Gece şimdi işten çıkıp eve gidicem ve annemle babam bana hep bağırıp çağıracak kesin

Anneme hep dedim ki boşan ben kiraya çıkalım birlikte yaşayalım bilmem ne dedim kabul etmedi o da kendince haklıydı zor işler bilmem ne dedi zaten kaç yaşında hala çalışıyor stresli o da. Bıktım bu eziyetlerden baskılarından artık babamın. Gençliğinde her istediğini yapmış bu yaşına kadar da para biriktirmemiş kendisi evlenirken maaşından almış eşyalarını falan şimdi bana bu yaşta işe başlar başlamaz para biriktir baskısı yapmaya başladı
Çalışan kadınlarsınız ama "uğraşmamak" için susuyorsanız yapacak bir şey yok.
Her zamanki gibi iki ağlayıp katlanmaya devam edeceksiniz anne kız.
Ya da kabuğunuzu kırıp gerekirse polisi devreye sokup, bu adama iyi bir ders vereceksiniz.

Yani evden ayril dienleri anlamiyorum baska ulkede mi yasiyosunuz kac kisi var bekarken ailesinden ayri eve cikabilen boyle baskici ailesi olupta, canim benim sen ayri eve ciksan zaten gecinemezsin babanin tepkisi yanlis ama emin ol su an biriktirmezsen evlendiginde daha fazla maas alsan bile bir birikimin olmaz bence parani ucup gidecek seylere yatirmak yerine bir yere bagla on bes yirmi binlik bir kredi cekip altin alabilirsin yarisini kredini ode en azindan kenarda birikimin olsun yeri gelir ailene faydasi dokunur olmadi yarin bir gun bir ihtiyacin olur , bir digeri calistigin icin okumaktan vazgecme acik ogretimde olsa bir yandan oku bence ailemize destek olmamiz gerekli ben bekarken keske daha cok yapsaymisim diyorum evlenince istedigin kadsr cok yapamuyosun

Ben senin yerine olsam babamın bu hareketlerinden dolayı dişimi sıkar geleceğim için para biriktirirdim. Şiddet uygulamasından korkuyorsun. Hastaymışsında yarın bir gün dahada şiddeti arttırsa kenarda paran olsun da ortada kalma. O babayla işin zor

Bence blöf yapıyor kartınızı falan almayacak ya da alsa da kısa bi sure sonra gerir verecek gibi hissettim. Çünkü parayı kendi harcamak için istemiyor ki siz birikim yapın diye istiyor. Yaptığı asla doğru değil tehdit siddet falan ama bu konuda aslında sizi düşünüyor bence. Siz daha iyi tanıyorsunuz tabi ama siddet uygulayacağını da sanmıyorum küçükken yasadiklariniz yuzunden bu kadar korkuyorsunuz bence. Annenize aciyip durmasanız mı acaba? Siz dayak yerken o sesini cıkarmıyordu simdi siz neden onu bu kadar dusunuyorsunuz o adamla kalmak kendi seçimi?? Babanızla konusmaya çalışın umarım kötü bi olay yaşanmaz.

Ve son olarak lütfen bütün paranızı makyaj malzemelerine vs harcamayın (yazdiklarinizdan oyle anladım). Kendinizi geliştirmeye kurslara yeni yerler görmeye falan tamam da makyaj icin cok para harcamak gercekten biraz gereksiz. Zaten eve bir katkınız olmuyormuş asgari ucret cok degil ama yine de mumkun oldugunca cok biriktirmeye çalışın hayat gercekten cok pahalı yarın bir gun ihtiyaciniz olabilir.

Kartını ver ama arkasından hemen bankayı arayıp kayıp /çalıntı bölümünden kartını kapat .atmye gidip kartını taktığında makina kartı yutar .
Yeni kartını da işyerine getirsinler .
Ekstre kısmında birşey diyemiyorum ama bankaların çoğu artık böyle belgeleri para ile veriyor ,para vereceğini duysa vazgeçer mi ?

Back
X