Babam parama el koyacak

Kartınızı babanıza verin. Bir kaç sonra , ortalık durulunca, " kartımı kaybettim diye bankaya basvurursunuz.

Babamızda çekmeye gidince magnetigi bozuldu dersiniz.

Dayak diyince aklıma bunlar geldi. Sakın direnmeyin, evden kaçmaya çalışmayın.

Az daha sabredin ve evet gerçekten bundan sonra daha fazla birikim
yapın.

Belli ki ileri de çok lazım olacak.

Yani evden ayril dienleri anlamiyorum baska ulkede mi yasiyosunuz kac kisi var bekarken ailesinden ayri eve cikabilen boyle baskici ailesi olupta, canim benim sen ayri eve ciksan zaten gecinemezsin babanin tepkisi yanlis ama emin ol su an biriktirmezsen evlendiginde daha fazla maas alsan bile bir birikimin olmaz bence parani ucup gidecek seylere yatirmak yerine bir yere bagla on bes yirmi binlik bir kredi cekip altin alabilirsin yarisini kredini ode en azindan kenarda birikimin olsun yeri gelir ailene faydasi dokunur olmadi yarin bir gun bir ihtiyacin olur , bir digeri calistigin icin okumaktan vazgecme acik ogretimde olsa bir yandan oku bence ailemize destek olmamiz gerekli ben bekarken keske daha cok yapsaymisim diyorum evlenince istedigin kadsr cok yapamuyosun
Çok teşekkür ederim samimi ve dürüst yazınız için. Geceyi korkudan zor ettim oturdu ağlayarak konuştu resmen benimle her şey benim suçum aslında sizi ben yetiştirdiğim için bişey de öğretememişim falan diye girdi.. Küçükken uyguladığım şiddet için özür dilerim dedi.. Sonra para mevzuları açıldı ve orta noktayı biraz bulabildik gibi oldu. Kartımı şimdilik almadı yarın öbür gün ne yapar ne derr hiç bilmyiorum ama ben de şu noktadan sonra şu hayat pahalılığından sonra artık para harcamayıp Bi süre biriktirerek deneyeceğim. Belki de bu geceden sonra vicdan yaptım özellikle anneme karşı Bi suçluluk duygusu bastırdı ister istemez.. Bakalım işe yarayacak mı dedikleri gibi biriktirmek çünkü ben para harcamayınca psikolojik olarak kendimi kötü hisseden biriyim. Maaşımın hepsini harcayım da demiyorum ama yarısını da harcamak hakkımdır yani

yargısız infaz ve linç kültürü toplumumuzda baskın olduğu sürece mutlu insanlar olamayacağız... babanızın sadece ve sadece sizin iyiliğinizi istediğini ve sizi sevdiğini anladığınız gün mutlu olmak için sebepleriniz olacaktır... La Fontaine konunuz için mükemmel bir hikayesi de vardır bu arada, karınca...

Mutsuzluk eken mutsuzluk biçer...

Ben bu kızı anlıyorum ilgisiz sorumsuz sevgisiz babadan arada bana tokat atan bagrıp cagıran abiden kurtulmak icin 18 yasında evlendim
Hos koca da fos cıktı sakın evlenme 1 odalı ucuz eve cık arkadasla eve cık ama sakın o evden kacmak icin evlenip kendiniy yakma sonra elinde cocuklarla kalakalırsın ben gibi talihin yoksa

Uygun bir öğrenci apartı bulun çıkın. Zor da olsa en azından özgür olup kendi paranı harcamak en iyisi.

O evden kaç demiş çoğu yorumcu. Çok üzücü. Yangına körükle gidilmez. Anne babamızı seçme şansımız yok. Ülkemizde bu türden baskıcı baba çok fazla ama evden kaçmak ilk çözüm yolu olmamalı. Illaki vardır başka yollari. Baba bu şekilde kızını eğitmeye çalışıyor, kazandığını çarçur etmeye degil köşesine atıp tasarruf etmeye alıştırmak istiyor. Elbette yöntem çok yanlış ama bu adamın adı "baba". " baba şimdiye kadar çok biriktiremedim sana söylenecek ihtiyaçlar var söylenmeyecek ihtiyaçlar var, e diğer tarafta heves ettiğim almak istediğim şeyler de oldu ama bundan sonra daha iyi biriktirdiğim ... " gibi konuşmalar belki biraz anlamasını saglayabilir. Hemen kahredip ilişkiyi çıkmaza sokmamak lazim.

Evden ayrıl önerilerine sakın kulak asma! Bu kadarcık şeyden evden ayrılmak nedir? Sorunlarınızı kaçarak çözemezsiniz, aksine babanızın karşısına bir birey olarak çıkıp kendinizi savunmanız ve bu ezilmiş halden sıyrılmanız gerekiyor.
Baban senin parana göz dikmiş değil, senin para biriktirmeni, savruk olmamanı istiyor gibi sadece. Bankadan ekstre alacaksan eğer babanı karşına al, ona güzelce anlat. "Bir genç olarak özendiğim şeyler var, bunları da kendi kazancımla aldım, hevesimi giderdim, sizden 5 kuruş istemeden yaptım bunu. " benzeri bir konuşma yap babanla. Bağırıp çağırırsa da sakinleştirmeye bak, ne yapacak adam, paranı harcadın diye seni dövüp eve mi kapatacak? Babanız da olsa kocanız da olsa şu erkeklere kendinizi ezdirmeyin..

kartınızı vermeyin!!
biliyorum çok zor sizin için
pıstırılmış insanlara bunu söylemesi kolay kendimden biliyorum
ben başaramadım siz başarın!!

Neden siz başaramadınız aynı olay geçti mi başınızdan? Arkadaşlar şimdi ben yaklaşık iki senedir çalışıyorum ancak 6000 TL birikmiş şuan bankada. Nar hesabı falan oluyo ya kendi kendine o hep otomatik Bi yerlere miktar miktar para atmış. Çünkü ekstreme baktık ya dün gece, örneğin ben bir ayda 2000 harcadıysam o ay ekstreden 4000 görünüyor. Otomatik atmış biyerlere nereye gittiği belli değil ve çok araştırdım bisürü insan bu durumdan şikayetçi. Haberimiz olmadan şu kadar miktar vadesize aktarmış vs vs diye şikayetler okudum. Bugün bankada sorduk ve bayan göremedi. İlk açtırdığınız şubeye gidin görürler dedi haftaya gidicem oraya da. Olay bu şekilde yani kısacası aslında ben çok harcama israf falan yapmadım o para nereye gitti belli değil.. Bankadan çıktık kuyumcuya soktu babam beni 6000 e ilerde zarar etmeden satabileceğim şekilde altınlar aldırdı. Oeve gelince de sarıldı falan. Ben senin paranı almıyorum yanlış anlama altında sende kalacak ben sadece artık denetim altında tutmak zorundayım seni diyor..

Annemle de zaten kavgalıyız resmen o da aynı ,bundan sonra bişey almak yok kendine her şeyin var karşılıyoruz sana Bi iş yaptırıyor muyum bilmem ne diye. Ben de alın istediğiniz oldu işte diye çıkıştım.

Neden siz başaramadınız aynı olay geçti mi başınızdan? Arkadaşlar şimdi ben yaklaşık iki senedir çalışıyorum ancak 6000 TL birikmiş şuan bankada. Nar hesabı falan oluyo ya kendi kendine o hep otomatik Bi yerlere miktar miktar para atmış. Çünkü ekstreme baktık ya dün gece, örneğin ben bir ayda 2000 harcadıysam o ay ekstreden 4000 görünüyor. Otomatik atmış biyerlere nereye gittiği belli değil ve çok araştırdım bisürü insan bu durumdan şikayetçi. Haberimiz olmadan şu kadar miktar vadesize aktarmış vs vs diye şikayetler okudum. Bugün bankada sorduk ve bayan göremedi. İlk açtırdığınız şubeye gidin görürler dedi haftaya gidicem oraya da. Olay bu şekilde yani kısacası aslında ben çok harcama israf falan yapmadım o para nereye gitti belli değil.. Bankadan çıktık kuyumcuya soktu babam beni 6000 e ilerde zarar etmeden satabileceğim şekilde altınlar aldırdı. Oeve gelince de sarıldı falan. Ben senin paranı almıyorum yanlış anlama altında sende kalacak ben sadece artık denetim altında tutmak zorundayım seni diyor..
bana büyüklerim bişey dediğinde hayır diyemedim hep pusturuldum
ve bu kişiler anne baba olmayınca daha da koyuyor insana :(
banada kartını ver deseler verirdim elimdeki harçlıkla yetin derlerdi neyse

tamam babanız gönlünüzü almaya çalışmış
sizde yavaş yavaş pasifliğinizi üzerinizden atmaya çalışın

Parayla altın aldık ve altınlarım bende. Yani param bende. Sadece bu parayla ne alacağım edeceğime o kadar vermiş oldu ki çok sinirliyim bu yüzden. Kalan paranın artanıyla da en son altın bileklik aldım nazar boncuklu gibi klasik modellerden onlar bile nasıl pahalanmış hanımlar ben 600 e aldım ince zincirlisini... Ki Bi tane beğendiğim vardı çok güzel taşlı su yolu bileklik gibi ona 1390 dedi adam.. Hayat ne kadar pahalanmış o da ayrı mevzu işte

Parayla altın aldık ve altınlarım bende. Yani param bende. Sadece bu parayla ne alacağım edeceğime o kadar vermiş oldu ki çok sinirliyim bu yüzden. Kalan paranın artanıyla da en son altın bileklik aldım nazar boncuklu gibi klasik modellerden onlar bile nasıl pahalanmış hanımlar ben 600 e aldım ince zincirlisini... Ki Bi tane beğendiğim vardı çok güzel taşlı su yolu bileklik gibi ona 1390 dedi adam.. Hayat ne kadar pahalanmış o da ayrı mevzu işte

Neden cok sinirlisiniz adam paranıza el koymamış kartınızı almamış biriktirdiğiniz paraya altın almışsınız ne var bunda?

Merhaba önceden konu açmıştım aynı meseleyle ilgili üstünden nerdeyse bir sene geçecek aynı stresle aynı konuyla buraya gelmek zorunda kaldım. 22 yaşında ailemle yaşıyorum ve ailem ev masraflarını kendileri alır harcar ama ben kişisel tüm ihtiyacımı kendim karşılarım babam işe giridğimdsn beri (yaklaşık iki senedir) sürekli para biriktir paranı harcama diye baskı kurar son aylarda özellikle bankada ne kadar param olduğunu sormamıştı bugün işe bırakırken sordu ve ben biriken miktarı söylediğimde çok kızdı sen o kadar parayı ne yaptın şimdiye kadar çok birikmiş olması gerekiyordu bilmem ne dedi adama cevap veremiyorsun geçmişte kaç defa beni dövdüğü de oldu şimdide aynı arabada bağırdı çağırdı en son deid ki yarın bankaya gidip ekstre ni çıkartıp bakıcam bakalım o kadar birikmiş olması gereken para nereye harcanmış acaba dedi sonra da en son kartına el koyucam dedi bende vermicem dedim bana yine bağırdı artık napacağımı şaşırdım adam sanıyo ki hiç harcamayım hep biriktireyim geleceğim için ben napcam bilmiyorum bu olayın stresi altında çok üzülüyorum eziliyorum adamla tartışmaya bile girilmiyor çok mutsuzum annem de bişey yapamaz ona da baskın çıkıyor hayatımı istediğim gibi yaşayamayız şekillendiremiyorum ölmek istiyorum sırf bu adamın stresinden baskısından ötürü artık dayanamayıp eşyalarımı alıp işyerinde yatıcam artık düşünmüyor değilim kafayı yicem lütfen bana fikir verin yarın bankada bile üstüme yürüyebilir ekstreleri gördükten sonra sen makyaja bu para verdin bilmem ne diye :KK43:(
Parana bu kadar karışan bi baba ayrı evede çıkmanı kabullenmez galiba..napıyorsun milyar milyarmı kazanıyorsunda bu kadar tepki gösterdi çalışan insansın neticede bakımlı olmak zorundasın kılık kıyafet bakım makyaj yol yemek dünyanın parası tutuyor zaten bunu ona uygun dille anlat hayat çok pahalı yada ver maaşını bakalım o nasıl başa çıkacak senin isteklerinle insan arkadaşıyla bi cafede oturmazmı yada bi çeyiz yapmazmı bunları anlatın

Babanızın tutumu doğru değil tamam. Fakat geleceğinizi düşünerek evlilik hazırlığı gibi şeyler için para biriktirmenizi söylemiş. Belki sizin büyüyüp kendi kararlarınızı verebileceğinizi tam olarak idrak edemedi çocuk gibi gördü sizi. Olaylar bundan ibaretse eğer babanizdan o adam diye bahsetmeniz hiç doğru değil. Olgun bir davranış değil bir kere. Ki babanız sizin paraniza el koymaya çalışmamış bile. Nankör olmayın ne olursa olsun "BABA" dır

Ne alacaginiza karar vermemiş yalnız. Cok harcama demiş. Bir baba olarak insan evladina bunu diyemeyecekse ne bileyim. Tek hatası extrene bakıcam ne almışsın demesi olmuş bana göre. Ben sizin tepkilerinizi aşırı ve şımarıkça buldum üzgünüm

Back
X