Babam ve Mezhep Takıntısı :((

canım benim en son dün gece sesini duydum işte ozaman kıyamet koptu.bu sabah her türlü riski alıp resmi bir şekilde şifreli ona farklı bi mail adresinde mail attım çocuk yıkılmış durumda ve haber alma olanağım yok belki internetten nerelere girdiğimi görür diye korkumdan yazamıyorum. buraya bile yazarken korkarak yazıyorum. bilgisayarım benim ama duyduğuma göre internet modemi verileri kaydediyormuş ama bilmiyorum... oda çok kötü durumda bende malesef aldılar bizim ahımızı çıkar elbet. bu güne kadar neler atlatmadım neler geçti bu adam yüzünden elbet buda geçer diyip avutuyorum kendimi benim babam çok deli olduğu için rest çekmeye korkuyorum yine bir şey yapar diye ( zaten bu forum olmasa burada sizler olmasanız kadın dayanışması olmasa daha kötü olurdum.. çok teşekkür ederim canlar...

ada elif Allah yardımcın olsun.
yaşadıkların çok zor şey Allah içine kat be kat sabır versin.
ha Alevi ha sunni ha hristiyan ne farkeder ya.
önemli olan insanın içinde herşeyden evvel Allah korkusu vicdan merhamet olması.

ayrıca Aleviler çok aydın görüşlü insalardır çoğunlukla. üzülme babanın bu yaptıklarından dolayı seni yargılmaz veya sana tepkili olmazlar.
sadece cahillikle yapılmış bunca şeyyyyyyyyyy......
eminim aradan zaman geçer sular durulur işte o zaman annende babanda söylediklerinden kendiler utanır.
Allah utandırır, Rabbim bile kulunu kuldan ayırmaz, kul hakkı yemeği affetmez.
buda hiç tanımadan bir kişinin hakkına girmektir bence.
Allah yardımcın olsun. sen sabırlı ol.emin ol su akar yolunu bulur.

Son düzenleme:

çok sağol canım elbet hakkımız yerde kalmaz burda yada öteki tarafta ,yazıldı deftere zaten elbet sorulur...

çok sağol canım elbet hakkımız yerde kalmaz burda yada öteki tarafta ,yazıldı deftere zaten elbet sorulur...

ben açıkcası insanların bu dünyada ettiğini çektiğine inananlardanım.
çekerler sende görürsün. o zaman bu yazımı hatırlarsın.
Allah kimsenin hakkını kimseye koymaz.

ben açıkcası insanların bu dünyada ettiğini çektiğine inananlardanım.
çekerler sende görürsün. o zaman bu yazımı hatırlarsın.
Allah kimsenin hakkını kimseye koymaz.

inşallah canım Allah ağzından işittirir.. tek umudum bigün beni gerçekte anlatıp pişman olmaları ama şimd imkansız gibi görünüyor

inşallah canım Allah ağzından işittirir.. tek umudum bigün beni gerçekte anlatıp pişman olmaları ama şimd imkansız gibi görünüyor

sabır canım sabır ve zaman inan hayatta çok şeyin ilacı.
dur bakalım gün ola hayrola yarının neler getirceğini bilemeyiz.
Allah büyüktür, koymaz darda kulunu. yardıma yetişecek hızırı gönderir merak etme canım.

çok sağolasın canım yetiş ya Hızır umudu ile ...:) babam bu yazdıklarımı duysa adam benide evlatlıktan reddeder beni kızımda alevi olmuş banada kafir der. yarabbi ne günlere kaldık allahım sen ıslah eyle.

babanla bu kadar insanla başedemezsiniz canım. gençsin yine seversin şimdilik acını yaşa üzül ağla ama yanlış şeyler yapıp aileni de karşına alma. yaşın biraz daha büyük olsaydı daha farklı şeyler söylerdim ama anladığım kadarıyla çok gençsin hem insan ömründe sadece bir kere sever diye de birşey yok. baban bu saatten sonra izin verse ne olacak ki düğünde nişanda problem çıkmasa evlendikten sonra çıkar sevgilinle, erkekler kincidir unutma bir de yaşayış tarzı farklılığı var çok zorlanırsın . mantıklı düşünmeye çalış hayatına yön vermeye bak. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:

bu nasıl bir yazı bu nasıl bir uslüp
öncelikle ALLAH büyük harfle yazılır inanclarımız saygılarımız bunu gerektirir
ayrıca siz nasıl baska mezhepte diye insanlarra Allah a inanmaz dersiniz
namaz kılmaz oruc tutmaz diyorsunuz
Allah bu zihniyeti de ıslah etsin insallah

direk KİB butonuna basıyorum

canım benim bunun yaşla pek alakası yok insanın ulaştığı olgunluk durumuna bağlı tahminimce yakın yaşlardayız... biz ilişkimize başlarken bile ciddi olarak başladık ve son ana kadar ciddi idik. aramızda kültür farkı yok denecek kadar azdı ve günümüzde çoğu gencin yeni ergenlerin arkadaşlıkları gibi havai gönül eğlemelikde bişey değildi. çok ciddi sınavlardan da geçtik ikimizde ama yine yıkılmadık hep bir olduk ve olnlara takılıp birbirimiizi suçlamadık. annesi annemdi onların yaşadığı duruumda bile annesi beni düşünüyordu beni korumaya çalışıyordu olanlara cahillik diyip beni teseslli ediyordu son ana kadar. zaten kendileri dedi senin sizin hiç suçunuz yok yani beni ne sevgilim suçladı ne ailesi...bütün ailesini tanıyorum bir insan bile sıkıntı yaratacak hiç bişey demediler bile hepsi sahiplendi...
kimseyle aynı eve aynı yatağa girmeden ne olduğunu bilemeyiz ama yanlışta olsa benim seçtiğim yanlışın olmasını yeğlerdim ama benim düşümcem yok sayıldı unutursun geçer gençsin deniliyor ama bukadar olaydan sonra nasıl geçer. hadi geçti diyelim ne halde olurum başka bir insana nasıl davranırım ? benim hayatımı yönlendirmeme izin yokken nasıl geçirebilirim...

bu ülkede herkes imam herkes hoca olduğu için havada fetvalar uçuşuyor ve sonucunda ne doğru ne yanlış ayrımı yapılmıyor malesef... canım bu düşünceler geçmez ıslahta olmazlar hep böyle idi böyle gidecek.. benim umudum kalmadı malesef (

Hadi Alevi, oruc tutmuyor diyelim, hadi Alevi, namaz kilmiyor diyelim, hadi Alevi, ateisttir diyelim. Inanclar bireyleri baglar, ciftleri degil. Iki kisi birbirlerinin goruslerine saygi gosterdikten sonra asilamayacak sorun yoktur.

Babani ikna etmek sana kalmis. Kimseyi ne zorla kapatabilirsin, ne zorla namaz kildirabilirsin, ne de zorla inandirabilirsin.

Onemli olan insan olmak. 11 ay "Allah'in yarattigi" insanlari kirip, 1 ay oruc tutanlari da goruyoruz.

Gostermelik olmasin hic bir sey. Birakin insanlar istedigi gibi davransin.

P.S. Ateistler sadece alevilerden cikmiyor. Bunu da hatirlatayim.

Son düzenleme:
Ben de aleviyim, sevgilim sünni..

Çok üzülerek okudum konudaki yorumların bir kısmını ama şaşırdığımı söyleyemem.

Bizim insanlarımızın bir kısmı araştırmak- öğrenmek- mantık yürütmek gibi faaliyetlerden uzak çünkü.

Böyle insanlar en büyük günahı işliyorlar haberleri yok.

Allah ne demiş; her günahı affederim ama karşıma kul hakkıyla gelmeyin.

Bu sözü de o pek inançlı ! arkadaşlara hatırlatmak isterim.

Yazık siz geçin müslümanlığı, insan bile olamamışsınız..

merhaba canım
sağolasın canım ya tabii ki orası öyle boynumuz kıldan ince farkedemedim söylediğin için teşekkür ederim o kadar sinirlendim ki burda olanlara yaşananlara ...
Benim dün anlattıklarımın hepsi gerçek inan bak adamlar hiç birşeye inanmıyo ama bunlar gerçek ,adamlar ne namaza ne oruca nede cennet cehenneme inanın bak hatta ben oruç tutardım sen niye oruç tutup vucudunu cezalandırıyorsun derlerdi o kadar sapkın insanlar kim ne derse desin biz inanclarımızı borçlarımızı biliyoruz onlar vızz gelir tırıs gider böylelerini ancak paklarr
hatta üni. okurken oğlanın biri TÖVBE HAŞA YARABBİM SEN BÜYÜKSÜN ALLAHA KÜFÜR ETMİŞ İŞDE BÖYLELERİNİ GEBERTECEKSİN

AMA GERÇEKTEN BÖYLE İNSANLAR VAR EMİN OLUN YANİ ALLAHIN VARLIĞINA BİRLİĞİNE İNANMAYAN DOLUU

Sapla samani karistiriyorsun sen. Bu forumda ALEVILER VARR. Yazdiklarin yenilir yutulur degil. Once bir insanlara saygili olmayi ogren.

Buyuk harfle yazmak forumda yasak, bu bir.

Alevilere olan dusmanligini kendine sakla, bu iki.

Senin o "kin dolu" sozlerin ayrimciliga yol aciyor, bu uc.

Alevi de olsa , ateistte olsa kimseyi gebertmeye hakkin yok senin, bu dort.

Sana bir haber vereyim , Allah boyle ayrimcilik yaratan insanlari sevmez ve cok kotu cezalandirir, bu da bes.

Son düzenleme:

sayın KankamStyle
ben formda kimseyi yargılamadım alevidir sunnidir ateisttir diye ben sadece etrafımda yaşadığım olayları anlattım. Yaşanan olaylarda bana ters sorun yaşadığım insanlara sitemim benim, kimseye laf atmadım burda herkez istediğini yapsın ama haddini aşmadan bana yapılan hareket çok tersdi kızdım sinirlendim sevmedim buradada dile getirdim sadece genel konuşmadan etrafımda dedim.

Kirmizi ile yazdiklarin hakaret degil mi? Insanlari Alevi diye yargiliyorsun ve ustune geberteceksin cunku bunlar sapkin diyorsun. Benimde etrafimda Allah'a kufur eden Sunniler var desem ne olacak. Bende gordum belki ama hepsini ayni kefeye koymuyorum.

Herkes kendinden sorumludur, bunun mezheple alakasi yoktur. Senin yaptigininda onlardan asagi kalir yani yok hani. Genelleme yaparak soylediklerini hafifletemezsin. Hakaret ederek Allah'i savundugunu mu saniyorsun. Oyle saniyorsan cok fazla yaniliyorsun.

Dinime kufur eden Musluman olsa diye bir laf vardir bilirsin. Sen aynisini yapiyorsun haberin olsun.

Son düzenleme:

şimdi bu yazdıklarınız Müslümanlığa yakışır mı ???? yok geberticem diyorsunuz yok Allah ıslah etsin miş. öncelikle Allah sizi ıslah etsin.
benim bir sürü Alevi arkadaşım var. hepsinde de yatıya kaldığım, uzun süre misafir ettikleri oldu.beni ramazan ayında da misafir ettiler. ben sizin anlattığınız gibi şeyler göremedim. Abdestte alıyorlar , oruçta tutuyorlar, namazda kılıyorlar. siz demek ki yanlış insanlara denk gelmişsiniz. söyledikleriniz hiç yenilir yutulur şeyler değil. neymişş gebertecekmiş.

Allahın verdiği canı sadece Allah alır.

çevremde ne sünniler var. sünni demeye bin şahit ister. her gece onunla bununla yatan adamlar var. her gece alemlere gidip zil zurna sarhoş olanlar var. Arkadaş çevremde çok gördüm böylelerini.

o yüzden biraz beyninizi temizletin. zihniniz açılsın. Aklınız örümcek ağlarıyla dolmuş.

konuyu açan arkadaşa da tek diyeceğim. adamın sevgisinden eminsen birbirinizi bırakmayın. bir şekilde her şey hallolur.yalnız ailenize rest falan çekmeyin. dikkat edin bu konularda.

bizim bir komşumuzda kızını Alevi ye verdi. şimdi çok mutlular. zamanında çok sorun etmişlerdi . kızı gelinlikle baba evinden çıkarmamışlardı. şimdi çok pişmanlar bunları yaptıklarına. Alevi damatlarını çok seviyorlar. iyi ki de kızımı vermişim diyorlar. şimdi 2 tane çocukları var ve çok mutlular. Allah onların yuvalarını bozmasın.

ben bir öğretmenim. çocuklara sizin yaptığınız insan ayırımını değil , insan sevgisini aşılayacağım.

Son düzenleme:

Sizi ayakta alkıslıyorum

Kim ki alevilere sırf alevi oldukları için kötü söz söyler,hem Allaha hem Hz.Muhammede hem de hz.Ali ye laf söylemiş olur
abuk sabuk konuşmayın,işte bu zihniyet yüzünden hala bazıların da düşmanlıga varan ayırım devam ediyor ve insanlar diri diri yakılıp,günümüzde evleri fişlenip kategorize ediliyor.

5 parmağın 5 i bir değilken,her milletin,ırkın iyisi kötüsü varken hala neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…