Bak it demeye başlamışsın bile ailene. Bunu bir baba çocuğuna söyletmemeli bir anne söyletmemeli, bu kadar canını yakmamalı çocuğunun. Belki alevi istemiyorlardır saçma ötesi ama istemiyor olabilirler ama sen bunu yaşamak zorunda değilsin. Ben de değildim ben restimi çektim, tıpış tıpış ikna olacaklar. Bizle konuş bize anlat canım, dinleriz ben dinlerim en azından neler hissettiğini anlayabiliyorum :) Sevdiğinle haberleşebildin mi peki hiç mail yoluyla falan? O nasılmış?
ada elif Allah yardımcın olsun.
yaşadıkların çok zor şey Allah içine kat be kat sabır versin.
ha Alevi ha sunni ha hristiyan ne farkeder ya.
önemli olan insanın içinde herşeyden evvel Allah korkusu vicdan merhamet olması.
ayrıca Aleviler çok aydın görüşlü insalardır çoğunlukla. üzülme babanın bu yaptıklarından dolayı seni yargılmaz veya sana tepkili olmazlar.
sadece cahillikle yapılmış bunca şeyyyyyyyyyy......
eminim aradan zaman geçer sular durulur işte o zaman annende babanda söylediklerinden kendiler utanır.
Allah utandırır, Rabbim bile kulunu kuldan ayırmaz, kul hakkı yemeği affetmez.
buda hiç tanımadan bir kişinin hakkına girmektir bence.
Allah yardımcın olsun. sen sabırlı ol.emin ol su akar yolunu bulur.
çok sağol canım elbet hakkımız yerde kalmaz burda yada öteki tarafta ,yazıldı deftere zaten elbet sorulur...
ben açıkcası insanların bu dünyada ettiğini çektiğine inananlardanım.
çekerler sende görürsün. o zaman bu yazımı hatırlarsın.
Allah kimsenin hakkını kimseye koymaz.
inşallah canım Allah ağzından işittirir.. tek umudum bigün beni gerçekte anlatıp pişman olmaları ama şimd imkansız gibi görünüyor
sabır canım sabır ve zaman inan hayatta çok şeyin ilacı.
dur bakalım gün ola hayrola yarının neler getirceğini bilemeyiz.
Allah büyüktür, koymaz darda kulunu. yardıma yetişecek hızırı gönderir merak etme canım.
canımm
durumun çok zor şuan ne yaşadıklarını az biraz tahmin edebiliyorum. benim abimde zamanında alevi bir kızı çok sevmişti babam karşı çıktı istemedi ayrıldılar. ama şuan başkasıyla nişanlı vede çok mutlu
aslında aleviliği haz etmemelerinin sebebi onlar (çoğu yada yarısı bilmiyorum tam ama çalıştığım ortamdaki insanların çoğu öyle) oruç tutmaz namaz kılmaz kurana ezana allahın varlığına birliğine inanmazlar mesela bibiz burdakilerden örnek verecek olursam bahsettiğim şeylerin hiç birine inanmıyorlardaha çok şey varda allah ıslah etsin .
tabii hepsi öyle diyemem bilmiyorum ben gördüklerimi söylüyorum..
babanla bu kadar insanla başedemezsiniz canım. gençsin yine seversin şimdilik acını yaşa üzül ağla ama yanlış şeyler yapıp aileni de karşına alma. yaşın biraz daha büyük olsaydı daha farklı şeyler söylerdim ama anladığım kadarıyla çok gençsin hem insan ömründe sadece bir kere sever diye de birşey yok. baban bu saatten sonra izin verse ne olacak ki düğünde nişanda problem çıkmasa evlendikten sonra çıkar sevgilinle, erkekler kincidir unutma bir de yaşayış tarzı farklılığı var çok zorlanırsın . mantıklı düşünmeye çalış hayatına yön vermeye bak. Allah yardımcın olsun.
bu nasıl bir yazı bu nasıl bir uslüp
öncelikle ALLAH büyük harfle yazılır inanclarımız saygılarımız bunu gerektirir
ayrıca siz nasıl baska mezhepte diye insanlarra Allah a inanmaz dersiniz
namaz kılmaz oruc tutmaz diyorsunuz
Allah bu zihniyeti de ıslah etsin insallah
direk KİB butonuna basıyorum
bu nasıl bir yazı bu nasıl bir uslüp
öncelikle ALLAH büyük harfle yazılır inanclarımız saygılarımız bunu gerektirir
ayrıca siz nasıl baska mezhepte diye insanlarra Allah a inanmaz dersiniz
namaz kılmaz oruc tutmaz diyorsunuz
Allah bu zihniyeti de ıslah etsin insallah
direk KİB butonuna basıyorum
merhaba canım
sağolasın canım ya tabii ki orası öyle boynumuz kıldan ince farkedemedim söylediğin için teşekkür ederim o kadar sinirlendim ki burda olanlara yaşananlara ...
Benim dün anlattıklarımın hepsi gerçek inan bak adamlar hiç birşeye inanmıyo ama bunlar gerçek ,adamlar ne namaza ne oruca nede cennet cehenneme inanın bak hatta ben oruç tutardım sen niye oruç tutup vucudunu cezalandırıyorsun derlerdi o kadar sapkın insanlar kim ne derse desin biz inanclarımızı borçlarımızı biliyoruz onlar vızz gelir tırıs gider böylelerini ancakpaklarr
hatta üni. okurken oğlanın biri TÖVBE HAŞA YARABBİM SEN BÜYÜKSÜNALLAHA KÜFÜR ETMİŞ İŞDE BÖYLELERİNİ GEBERTECEKSİN
AMA GERÇEKTEN BÖYLE İNSANLAR VAR EMİN OLUN YANİ ALLAHIN VARLIĞINA BİRLİĞİNE İNANMAYAN DOLUU
Sapla samani karistiriyorsun sen. Bu forumda ALEVILER VARR. Yazdiklarin yenilir yutulur degil. Once bir insanlara saygili olmayi ogren.
Buyuk harfle yazmak forumda yasak, bu bir.
Alevilere olan dusmanligini kendine sakla, bu iki.
Senin o "kin dolu" sozlerin ayrimciliga yol aciyor, bu uc.
Alevi de olsa , ateistte olsa kimseyi gebertmeye hakkin yok senin, bu dort.
Sana bir haber vereyim , Allah boyle ayrimcilik yaratan insanlari sevmez ve cok kotu cezalandirir, bu da bes.
merhaba canım
sağolasın canım ya tabii ki orası öyle boynumuz kıldan ince farkedemedim söylediğin için teşekkür ederim o kadar sinirlendim ki burda olanlara yaşananlara ...
Benim dün anlattıklarımın hepsi gerçek inan bak adamlar hiç birşeye inanmıyo ama bunlar gerçek ,adamlar ne namaza ne oruca nede cennet cehenneme inanın bak hatta ben oruç tutardım sen niye oruç tutup vucudunu cezalandırıyorsun derlerdi o kadar sapkın insanlar kim ne derse desin biz inanclarımızı borçlarımızı biliyoruz onlar vızz gelir tırıs gider böylelerini ancakpaklarr
hatta üni. okurken oğlanın biri TÖVBE HAŞA YARABBİM SEN BÜYÜKSÜNALLAHA KÜFÜR ETMİŞ İŞDE BÖYLELERİNİ GEBERTECEKSİN
AMA GERÇEKTEN BÖYLE İNSANLAR VAR EMİN OLUN YANİ ALLAHIN VARLIĞINA BİRLİĞİNE İNANMAYAN DOLUU
sayın KankamStyle
ben formda kimseyi yargılamadım alevidir sunnidir ateisttir diye ben sadece etrafımda yaşadığım olayları anlattım. Yaşanan olaylarda bana ters sorun yaşadığım insanlara sitemim benim, kimseye laf atmadım burda herkez istediğini yapsın ama haddini aşmadan bana yapılan hareket çok tersdi kızdım sinirlendim sevmedim buradada dile getirdim sadece genel konuşmadan etrafımda dedim.
canımm
durumun çok zor şuan ne yaşadıklarını az biraz tahmin edebiliyorum. benim abimde zamanında alevi bir kızı çok sevmişti babam karşı çıktı istemedi ayrıldılar. ama şuan başkasıyla nişanlı vede çok mutlu
aslında aleviliği haz etmemelerinin sebebi onlar (çoğu yada yarısı bilmiyorum tam ama çalıştığım ortamdaki insanların çoğu öyle) oruç tutmaz namaz kılmaz kurana ezana allahın varlığına birliğine inanmazlar mesela bibiz burdakilerden örnek verecek olursam bahsettiğim şeylerin hiç birine inanmıyorlardaha çok şey varda allah ıslah etsin .
tabii hepsi öyle diyemem bilmiyorum ben gördüklerimi söylüyorum..
merhaba canım
şimdi bu yazdıklarınız Müslümanlığa yakışır mı ???? yok geberticem diyorsunuz yok Allah ıslah etsin miş. öncelikle Allah sizi ıslah etsin.
benim bir sürü Alevi arkadaşım var. hepsinde de yatıya kaldığım, uzun süre misafir ettikleri oldu.beni ramazan ayında da misafir ettiler. ben sizin anlattığınız gibi şeyler göremedim. Abdestte alıyorlar , oruçta tutuyorlar, namazda kılıyorlar. siz demek ki yanlış insanlara denk gelmişsiniz. söyledikleriniz hiç yenilir yutulur şeyler değil. neymişş gebertecekmiş.
Allahın verdiği canı sadece Allah alır.
çevremde ne sünniler var. sünni demeye bin şahit ister. her gece onunla bununla yatan adamlar var. her gece alemlere gidip zil zurna sarhoş olanlar var. Arkadaş çevremde çok gördüm böylelerini.
o yüzden biraz beyninizi temizletin. zihniniz açılsın. Aklınız örümcek ağlarıyla dolmuş.
konuyu açan arkadaşa da tek diyeceğim. adamın sevgisinden eminsen birbirinizi bırakmayın. bir şekilde her şey hallolur.yalnız ailenize rest falan çekmeyin. dikkat edin bu konularda.
bizim bir komşumuzda kızını Alevi ye verdi. şimdi çok mutlular. zamanında çok sorun etmişlerdi . kızı gelinlikle baba evinden çıkarmamışlardı. şimdi çok pişmanlar bunları yaptıklarına. Alevi damatlarını çok seviyorlar. iyi ki de kızımı vermişim diyorlar. şimdi 2 tane çocukları var ve çok mutlular. Allah onların yuvalarını bozmasın.
ben bir öğretmenim. çocuklara sizin yaptığınız insan ayırımını değil , insan sevgisini aşılayacağım.
Sapla samani karistiriyorsun sen. Bu forumda ALEVILER VARR. Yazdiklarin yenilir yutulur degil. Once bir insanlara saygili olmayi ogren.
Buyuk harfle yazmak forumda yasak, bu bir.
Alevilere olan dusmanligini kendine sakla, bu iki.
Senin o "kin dolu" sozlerin ayrimciliga yol aciyor, bu uc.
Alevi de olsa , ateistte olsa kimseyi gebertmeye hakkin yok senin, bu dort.
Sana bir haber vereyim , Allah boyle ayrimcilik yaratan insanlari sevmez ve cok kotu cezalandirir, bu da bes.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?