Bi kere mezhep kelimesinin sözlük anlamı, gidilen yol demektir.Mezhepler Kuranda bazı ayrıntıları alimlerin farklı yorumlamasıyla ortaya çıkmıştır.Hak mezhepler arasında temelde asla ayrılık yoktur.Yani her hak mezhepte namaz, hac, oruç, zekat farzdır vs.Sadece ufak ayrıntılarda farklılık vardır.Mesela hanefi mezhebinde abdestli olan biri bi yeri kanadığında tekrar abdest almak zorundadır çünkü abdesti bozulur ama şafii mezhebindeki bi yeri kanasada abdestli sayılır.Yni demek istediğim hak mezhepler arasında temelde farklılık yokken hangi alevi bna bizde de farklılık yok namaz kılıyoruz,zekat veriyoruz hacca gidiyoruz ve orucuda aynı şekilde hak mezhepler gibi tutuyoruz diyebilir?
yahu benim anlamadığım illaki böyle olursak mı hak mezhebi midir nedir ondan oluyoruz?biz de ibadet ediyoruz
peki ben sana sorayım kaç kere bizim yaptığımız ibadeti yaptın?
Sizin yaptığınızı yapmam için Kuranda öyle bi ibadetin yer alması lazım önce.
haklısın biz kendi kafamızdan uydurduk bunları sadece gülüyorum buna!
her neyse farkında mısın bilmiyorum ama konuyu fazlasıyla saptırıyorsun!!!!
Valla nerden uydurduğunuzu gerçekten bende merak ediyorum.
bence haddini aşan kelimeler kullanma!sana daha fazla yorum yazmıycam haa bilgisizlik yada senden korktuğum için değil sadece bu gibi konuşmalara tahammül edebilecek biri değilim!her neyse sana hoşça kal diyorum.
bence haddini aşan kelimeler kullanma!sana daha fazla yorum yazmıycam haa bilgisizlik yada senden korktuğum için değil sadece bu gibi konuşmalara tahammül edebilecek biri değilim!her neyse sana hoşça kal diyorum.
Bencede yazma canim
Gelen cevaplar sadece bizi yaraliyor haksiz miyim izin vermeyelim buna
Biz kendimizi biliyoruz gerisi onemli mi
Bi kere mezhep kelimesinin sözlük anlamı, gidilen yol demektir.Mezhepler Kuranda bazı ayrıntıları alimlerin farklı yorumlamasıyla ortaya çıkmıştır.Hak mezhepler arasında temelde asla ayrılık yoktur.Yani her hak mezhepte namaz, hac, oruç, zekat farzdır vs.Sadece ufak ayrıntılarda farklılık vardır.Mesela hanefi mezhebinde abdestli olan biri bi yeri kanadığında tekrar abdest almak zorundadır çünkü abdesti bozulur ama şafii mezhebindeki bi yeri kanasada abdestli sayılır.Yni demek istediğim hak mezhepler arasında temelde farklılık yokken hangi alevi bna bizde de farklılık yok namaz kılıyoruz,zekat veriyoruz hacca gidiyoruz ve orucuda aynı şekilde hak mezhepler gibi tutuyoruz diyebilir?
cnm benim üzülme sen,çünkü elbet vardır bi çözümü ve o çözüm pat diye çıkacaktır..sen içini ferah tut umursama bile olanları
Cebrail'in karıştırdığını söylerken aradaki yaş farkını dikkate alamamışlar
Alevi arkadaşlar yanlış anlamasınlar, her grupta olduğu gibi ileri götürenler olmuş.
Yanlış anlamak için çok zorlamışsınız.
Asla alevilere ve aleviliğe karşı bir şey söylemiyorum.
Alevi bir komşumuz var, komşular arasında her türlü dinî etkinliğe iştirak eden.
Inanç sistemi farklı değil, Kur'an'dan geldiği gibi.
Ama bazı alevi gruplar var, biz nasıl bir işe başlarken 'Allah'ın adıyla' diyorsak o grup 'Ali'nin adıyla' diyor.
Farklı inanç sistemi.
Bunu siz problem olarak görmeyebilirsiniz.
Sizin için ahlak ön plandadır.
Benim için inancın paralellik göstermesi ahlak kadar önemlidir, buna yanlış diyemez ve beni bu düşüncemden dolayı yargılayamazsınız.
Lütfen yanlış anlayış farklı yönlere çekmeyin yazımı.
arkadaşım inançlı insan derken??? alevi diyince inançsız olmak mı geliyor aklınıza. sadece ibadet şeklimiz farklı ve ben bağıra bağıra ibadetimi göstermem içimde yaşarım. sadece ali yi değil HZ. MUHAMMED'İ de severiz. Bir işe başlarken deriz ki YA ALLAH, YA MUHAMMED, YA ALİ
arkadaşım 29 yıldır aleviyim vallahi bu denilenleri yeni sizden duyuyorum haha :) sizde bunlara inanaıyomusunuz ya gerçi aleviler hakkında daha çok çirkin şeylere inanılıyoken buna mı inanılmayacak değil mi? bakın yine hönk oldum. ay bunlarıda mı duyacaktımmm bilgilendim sayenizde
:) bende valla okudum sabah ne alaka diyorum hayatımda duymadım,hayatımın ilkini yaşadım yani :):):)
ne bilim çok şey biliyorum hakkımızda ileri geri konuşulanlardan da bu biraz daha ilerisi olmuş
yine kulaktan dolma,aslı olmayan,saçma sapan bişey işte
he de geç :)
he he he he he deyi deyi öldük valla ama yine diyelim he öyleymiş yok o peygamber olacakmışta yanlışlıkla HZ MUHAMMED olmuş :) o söyleyenleri bana getirin Alevilikten aforoz edecem :)
Aynen oyle, cok guzel yazilmis bu yazi arkadasim tesekkurler. Onceki cevaplarimda da belirtmistim Alevilik bir mezhep degil tarikattir diye. Bu yazi da beni destekliyor. Okuyan arkadaslar ne diyecek bakalim merak icerisindeyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?