babama nasıl söylemeliyim lütfen yardim edin

Sizin aile bizimkine benzemiyor ama yine de yakın hissettim kendimi sana. Moral oluyorsun. İnşallah bende bir gün evlilik çeyiz konuları acarım burda.

Zamanla alışacaklar sevgilin olmasına hayatım yapacak bir şey yok. Yanlış bir şey yapmıyorsunuz sonuçta evlilik düşünüyorsunuz. Sevgilin askerden gelince sevdirir kendini.
Bilmiyorum ki ya babam çok zor insandır . Nasıl olacaksa. Babam herşey den çok Allahtan korkan edepli ahlaklı istiyor yani.

Sizin aile bizimkine benzemiyor ama yine de yakın hissettim kendimi sana. Moral oluyorsun. İnşallah bende bir gün evlilik çeyiz konuları acarım burda.

Canım ne zaman istersen yazabilirsin bana. Benim ailem muhafazakar değil ama benim babam aşırı kıskanç bir baba. Beni paylaşamazdı herkes derdi ki bu adam seni nasıl verecek. Bir de çok sinirli despot arkadaşlarımın çoğu tek sıraya girerdi babamı görünce :)) Neşeliyken inanılmaz esprili iyidir hatta sinirli halini görmeyenler bu adammı o bahsettiğin adam abartma diyorlardı da sinirli halini görenler yaklaşamıyordu. Hala diyorum benim babam bile tamam dediyse herkesin babası yumuşar. Benim sevdiğimi gördü ne yapacaktı başka? Hala kıskanıyor farkediyorm ama yapacak bişey yok. Ki benim evlenme sürecimde baya zordu söylemiştim sana.Sende halledeceksin inşallah dua et Allah büyük hakkında hayırlıysa olsun yoksa olmasın. Babana da çok kızamıyorum internetten tanışmışsın ya adam endişelenmekte haklı ama bu önyargıyı siz yıkacaksınız işte. Sevgiline de çok iş düşüyor.

Canım çok tesekkur ederim tavsiyelerin için çok saol. Sevgilime çok şey düşüyor diyorum ama bilmiyorum canım ya inan çok yoruldum artik. İsin diğer tarafı biz yok dediğimiz halde istemeye gelenler ısrar ediyor. Dun aksam babam çağırdı . Yok dedim ama elimi kolumu bağladı falan dedi. İstemeye gelenler için. Artik benden çıktı ya. Hayatımın en büyük fedakarlığını yaptım. Herşey karşıya düşüyor demi. Beni anladığını biliyorum canım. İnan siz de olmasanız ben kime anlatırdım. Bu olaylardan dolayı artik ne adet düzenim kaldı ne psikolojim. Biseyler falan görmeye başladım o derece ya. Saçlarım dökülüyor. Herşeye korkuyorum kapının çalmasına tl nin çalmasına. Geçmiyor kalbimin çarpıntısı. Çok yoruldum artik. Ama gören yok inan ki.

Sevgiline de çok iş düşüyor ama sana da tabi canım. Görücüleri istemediğini söyle zorla verecek değil ya dimi? Ne demek elimi kolumu bağladı anlamadımki. Baban kızım istemiyor diyemiyor mu? Kendini o kadar strese sokma sana da yazık sen söyledin babana artık senden çıktı. Üzgün dur biraz baban kıyamaz belki o zaman.

İstemiyor kızım diyor ama ısrar ediyorlar.. İnşallah kıyamaz. Bilmiyorum ki. Konuşuyoruz ama hic bir yorum yapmıyor. Bilmiyorum ya kafam çok karışık. Kimle uğraşacağım şaşırdım ya

Merhaba canim ne oldu babana soyledin mi benimde gecen ay annem babam anlatti ilk küstu benimle sonra baristik ama o konuyu hic konusmadik kapattik tum sayfalari okuyamadim k.bakma ne olur ama merak ettim seni

İstemiyor kızım diyor ama ısrar ediyorlar.. İnşallah kıyamaz. Bilmiyorum ki. Konuşuyoruz ama hic bir yorum yapmıyor. Bilmiyorum ya kafam çok karışık. Kimle uğraşacağım şaşırdım ya

İstedikleri kadar ısrar etsinler sen istemiyorsun baban istemiyor iş kızımda bitiyor desin kestirip atsın saçmalığa bak ya. Baban çok tepki vermemiş bence düşünüyor şu an biraz bekle. benim babamda ilk 4 5 günden sonra 1 2 ay konusunu açmadı pek:) normal yani

Evet internet te. Ama napalim kader boyle çıkarmış. Keske demek saçma ama aileler en azından bilinseydi. O da yok. Olur sa da hemen olmaz büyük ihtimal. Babam tanımayınca vermez beni kimseye.
Anladım tabi bu işler kader kısmet. Kaç yıldır görüyorsunuz hiç yüze görüştunuz mu sevgilin yaşadığın şehire geldimi hiç.

Çok tanıdık geldi bu heyecanlar, stresler
Benim ailem öyle pek muhafazakar değil. Babam biraz daha tutucudur ama annem ahlaki sınırlar içerisinde her şeyin olabileceğini düşünür. Biz daha 2 senelik birlikteyken annem öğrendi. Başlarda tahmin ediyormuş ama emin olması ve benimle konuşması 2 yıl sürdü Annemle tanıştırdım, oturup konuştular. Annem bana ne düşündüğünü bile söylemedi. Sonra ablama ilk izlenim olarak olumsuz olduğunu falan söylemiş. Hem korkmuş hem üzülmüştüm. Annemle birkaç kere daha görüşüp annemi ikna ettikten sonra babamla konuştum ve onu da ikna edip yemeğe çağırdım. Babam bütün gün yüzü asık gezdi ve doğru düzgün konuşmadı bile. Sonra bizde de başladı nasıl güvenebiliriz ki, kim olduğunu bile bilmiyoruz muhabbetleri. Biz de internetten tanıştığımız ve farklı şehirlerde olduğumuz için ailem kendince haklıydı ama benim en büyük avantajım sevdiceğimin oturduğu şehirde bizim akrabalarımız var. "Onlara sor, araştırsınlar. İstersen gidip habersizce uzaktan izlersin bir gün. Davranışları, çevresindekilerin söyledikleri falan bir fikir verir elbet." dedim.
Ve şimdi çok şükür nişanlıyız
Aradan biraz zaman geçsin, bekle. Kesinlikle üsteleme o zaman daha kötü olur. Sonra tekrar oturur konuşursun; ben çok düşündüm ama gerçekten istiyorum, senin düşüncelerin çok önemli ama ne kadar istersen beklerim, senin yüzünü yere eğdirecek bir şey asla yapmam falan diye gururunu okşayan cümlelerle birazcık duygu sömürüsü yaparsın Eğer o şehirde akrabalarınız, babanın arkadaşları vs birileri varsa onlardan araştırmasını isteyebileceğini falan söylersin. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur

Merhaba canim ne oldu babana soyledin mi benimde gecen ay annem babam anlatti ilk küstu benimle sonra baristik ama o konuyu hic konusmadik kapattik tum sayfalari okuyamadim k.bakma ne olur ama merak ettim seni
Babama söyledim dün. Dışarda konuştuk. Kızmadı bazı yerlerde sinirlendi. Tanımadığım birine vermem dedi it mi kopuk mu terörist mi dedi. Onu yavaş yavaş aklından çıkar, Vermem dedi. Anneme söyleme dedim. O zaman bu zaman dünden bu yana bu konuyu konuşmadık hic bisey olmamış gibi davranıyor.bende anlamadım. Ne olacak.

Sence arastirir mi dersin. Numara veriyim onun dedim yok napiyim dedi. Baba bize uygun görmesem nasıl önüne getiriyim utanırım dedim. Genel yok unut diyor inşallah olur ya.

Anladım tabi bu işler kader kısmet. Kaç yıldır görüyorsunuz hiç yüze görüştunuz mu sevgilin yaşadığın şehire geldimi hiç.
Tabi bir kaç kez yüzyüze görüştük tabi. Kardeşin saolsun çok yardımcı oldu bana. Gorusmedigimiz zaman fotoğraflarımıza bakıp avunduk.

Düşüncelerini zevkle okudum. Ortak yanimiz babalarımızın kurduğu cümleler. Ama benim ki daha ağır kaçar.O şehir de hic akraba yok ya tanıdık da yok. Araştır diyorum yok onu araştırmam on aylarımı alır onu da ben yapamam diyor.

Çok mu uzak şehirler birbirlerine.

Sabırla beklemelisin bence. Zaten sevdiğin askerdeymiş, babanı bu fikre alıştırmak için zamanın var demektir. 1-2 hafta bekle bakalım bir şey diyecek mi. Sonra oturur konuşursun, yüz yüze görüşmesi için ikna edersin. Eğer tanıdığında da olmaz dersen sözünü dinlerim falan diye amacının ısrar etmek olmadığını belirt. Sadece kendim değil kuzenim de aynı aşamalardan geçti. Hatta ailede yabancı biriyle evlenmek isteyen ilk kişi oldu kendisi. Ama şimdi evli ve bebişi bile var :) O yüzden durumunu çok iyi anlıyorum.
Eğer sen gerçekten seviyorsan, sevdiğin kişi sana değer veriyorsa, birbirinizin kaderine yazılmışsanız er ya da geç oluyor merak etme. Yeter ki bu süreçte ailenin kalbini kırma, geri dönüşü olmayacak hatalar yapma, attığın her adım böyle düşünceli olsun. İnşallah baban da izin verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…