Babamın Ameliyatı ve Eşimin Ailesine Olan Aşkı

Çok sakin ve güler yüzlü bir şekilde ' aşkım Allah korusun tabiki de eğer senin annen veya baban ameliyat falan olursa ben de o fırsat bizimkileri görmeye giderim. Sen de hastanede beklersin. Ayıp olur bizimkilere. Sen nasıl eşinin annesi veya babası ameliyat olurken bizi görmeye gelmezsin, derler " de.
Bunu şaka olarak yazmadım cidden bunu söyle.

Bir kaç gün sizin ailenizde bir kaç gün kendi ailesinde kalmasında sakınca yok bana kalırsa. Fakat tabi bu durum gerçekten sizi çok yıpratacaksa açıkça ifade edin . Empati kurdurur çok rahatsız olacağınızı dile getirin sonradan turp yapmak kavga çıkarmak insana daha çok zarar veriyor. Erkekler açıkça söylemediğimiz şeyleri malesef anlamıyor

Haklısınız. Kendi ailesinde benzer bir durumla karşılaşılsa gelin de geldi gitti hemen diye laf yersiniz hem eşinizden hem eşinizin ailesinden... Ciddi bir rahatsızlık olmasa da siz duygusal olarak yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz, babanızın da hoşuna gidecektir eminim ki damadını yanında görmek. Koyun can kasap et derdinde olmuş biraz.

Abartmıyorsun çok çok haklısın
Sana, babanın ameliyatı bitince herşey yolunda olduğunda bizimkilere de uğrayalım dese makul
Ama onun dışında hiçbir şekilde haklılık payı yok

Evet insan rahat olmalı ama bu konuda değil.
Ameliyat dediğimiz şey öyle basite indirgenemez.
Ben bu durumda yapılana açık sözlülük değil empati yoksunluğu, hödüklük diyorum.
İşte o hödüklük yada empati yoksunluğu dediğin şeyleri karşı tarafa anlatamayınca, kendine ediyorsun. At duvara geri gelsin hesabı, sonrada ortaya delirtilmiş kadınlar çıkıyor. Kafaya taktığımız şeyler yine bize dönüyor.

20 li yaşlarım ve 30 larımın yarısı böyle geçti. Niye anlatamıyorum diye oturur gözüme uyku girmez, hüngür hüngür ağlardım, beni delirtende çok afedersin osura osura uyurdu. Abartmıyorum çevremdeki empati yoksunu, bencil, katran katran kalpleri, şeytani planları anlatsam roman olur, çok ciddiyim. Sonra gelsin sakinleştiriciler, erkenden kırlaşmış saçlar, giden benden gitti yani. Anlatmaya çalıştığım bu, davranışın doğruluğu değil.

Bu kafalara kolay erilmiyor, yaşanmışlıklar lazım. Biz insanoğlunun en büyük hatası nasihatle değil, yaşayarak öğrenmesi. Bu ömrü bir kere yaşayacağım, üzülüp kendimi yediğim günleride peygamber olsa geri veremez. Baktım üzüldüklerimi değiştiremiyorum, kendimi değiştirdim bende.

İyi günde kötü günde beraber olamayacaksak evli olmanın ne anlamı var? Benim annem 8 ay yatalak tı eşim ona bir of bile demeden baktı... Yani merhamet olsa yanınızda olur. Adam acayip bencil... Gel diye ısrar etmeyin. İlerde onun ailesinde ameliyat durumu olursa siz de aynısını yapın. Belki o zaman anlar

Ya dese ki ben çok rahat edemem baban hasta zaten, bi kaç günde annemde kalırım anlarım, ama ayıp olur KALIRIZ deyince iş değişiyor. Babam hastayken benim annesinde ne işim var o konuda çok haklısın... Uygun bi zamanda bence kırıldığını anlat...

Oraya kadar gitmişken ailesini gormeyipmi gelecek ayni seyi yaşamak istemezdim bence biraz bencilsiniz sonucta hic gelmem dememis veya annengilde kalmam dememis

Sonuna kadar haklısın valla gitsin kalsın o.ailesinin yanında sen kal babanın yanında

Anlamazlar anlamazlar!
Geçmiş olsun, Allah şifa versin. En azından tedavi oluyor babanız, üzülmeyin.
Benim babam da ciğerin su toplaması sonucu kalp krizi geçirdi. Doktorlar anlamadığı için vefat etti. Eşim o zaman erkek arkadaşımdı. Şehir dışından geldik, beni evin önünde bıraktı, sonra da annesine yüzük bakmaya gitmiş. Bunu öğrenince, bu acı gerçekle yaşamayı zor kabullendim

Valla kabullenebilmissiniz,insan 5 metreden fazla yaklastirmaz yanina,değil evlenmek...

Valla kabullenebilmissiniz,insan 5 metreden fazla yaklastirmaz yanina,değil evlenmek...
Sonradan öğrendim
Şimdiki aklım olsa direkt tekme!
7-8 sene bunun yüküyle savaştım, sonra yaşı büyük bir arkadaş dedi ki "keşke yapmasaymış ama hayatına devam etmiş işte"

Zevkimize gitmiyoruz demıssınız ya, zevkinize de gider babanızda kalabilirsiniz pekala. Kocanız istemezse gider biricik ailesinde kalır. Gordugunuz uzre, hastalık var ölüm var bu hayatta... Onunki ler anne baba da sizinkiler ne? Neden evde hasta varken onun ailesinde kalmamak ailesıne ayıp olsun? Su durumda hasta olan öncelikli olmaz mı? Bu neyin bencilliği?
Gıtsın ıstedıgı yerde kalsın bence, tavrınızı kesinlikle koyun ve siz babanızı bırakıp asla onunla gitmeyin

Ya bence erkekler çok düz yaratıklar. Yani o şimdi ameliyat günü orda olurum zaten yeter falan diyordur. Kadınlardaki hata da kendi süşünsün ince düşünsün diye beklemek. Valla ben bunu beklemeyi bırakıp çatır çatır söylemeye başladım huzuru buldum. Erkekleri durmadan gütmek lazım sanki. Benim babam hasta iken senin orada durman yakışık almaz diyeceksiniz. Nasıl ki senin ailenden biri aynı olsa benim gidip baba evine oturmam doğru olmazsa aynı işte deyin. Kavgaya falan hiç lüzum yok. Ha yine bildiğini okuyorsa o zaman tabiki durum değişir

Abartmiyorsunuz bence aynı durumda ben olsam hiç sesimi çıkarmam ve sıra bana geldiğinde bana yaptığının aynısını yapar hırsımı alırım

Tabi tatlım sen gidebilirsin ama annene yada babana bir şey olursa 2 3 gün yanınızda takılır sonra bende kendi ailemin yanına giderim.
Aslında böyle yapacak biri değilim bakımına yardim eder başlarında beklerdim ama ne ka ekmek o ka köfte derdim.

Tam da aynısını düşünmüştüm siz yazmışsınız. Kesinlikle öyle

Beraber gitmeyi teklif etmesi saçmalık. Babanızın ameliyatı için gidip, o arada onun ailesinin gönlünü yapacak haliniz yok.
Ama kendi gidebilir, bunu istemesi çok normal. Birkaç gün sizinle kalır, sonra gider ailesini görür.
İnatlaşıp kavga edecek bir şey yok.
Acil şifalar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…