O ev artık kardeşininmiş. Ben anlamadım bunların işini. Kim oturuyorsa onun oluyor miras paylaşılana kadar sanırım. Anladığım babası bütün mallar üzerinde söz hakkına sahip. Eşim kendi kazanıp aldığı ev bile olsa durum bu sanırım. Bana evlenmeden önce evim var demişti sonra kardeşi bizden önce evlendi oraya oturdu sonra artık onun birşey diyemem dedi.
Krediyi evi terk etmeden olaylardan önce çekmiştim. Bende salaklık aslında ne diye böyle bir adama kredi çektim! Ailesi deseniz evet beş para etmezler! Oğluna ye iç gez toz kızını görmeye de gitme diyen bir aile... Oplunun şiddeti karşısında bana söven beddua eden bir aile! Eşim deseniz hepsine izin veren baş kahraman! Nasıl bir şeyin içine düştüysem bir türlü başedemiyorum...daha bir konun öncesi bu adam senden boşanma planları yapmıyor muydu
daha seni dövmesine kulağını patlatmasına gelmedim bile
bunlar oyun yapıyor ailecek
sakın çekme kredi alma bir yerd2n borç
üzerine kalacak hepsi
İlk bir yıl sabredin demişti bana buradaki evi satıp oradan alın demişti ama bunlar ancak sözde kaldı. Neymiş satılmıyormuş alıcı yokmuş falan...O kadar çok ev varsa siz neden kiradasınız
Babası size de alsın
Olmuyorsa da kiraya yardım etsin
Allah size de sabır versin. Şimdiye kadar para idaresi bende olsaydı bu hallere düşmezdik ama başından beri karıştırmadı beni. Hesaplar ortada gelir belli gider belli al kontrol et deyip durdu. Kredi kartından harcamalar mail ekstresine geliyor oradan kontrol edebilirmişim. Bir ara baktım ama gereksiz harcamalar az da olsa vardı. Sonra içmeye başlayınca ipin ucu kaçtı sanıyorum.Bencillik Edip sizin dogumunuza bile karışıyor ama şarap gibi saç ekimi gibi lukslerinden vazgecmiyor, onun için kimseden borç almayın ben aldım yine başa döndük üç ay dolmadan sonuclarina sadece ben değil o da katlanacak nasıl olsa oturup izlicem
İçeriğe girmeyin derim o halde zira daha da sinir bozucuSadece konu başlığını okudum ve hiç hoşuma gitmedi
kurtulmuşken geri dönmekle hata ettinKrediyi evi terk etmeden olaylardan önce çekmiştim. Bende salaklık aslında ne diye böyle bir adama kredi çektim! Ailesi deseniz evet beş para etmezler! Oğluna ye iç gez toz kızını görmeye de gitme diyen bir aile... Oplunun şiddeti karşısında bana söven beddua eden bir aile! Eşim deseniz hepsine izin veren baş kahraman! Nasıl bir şeyin içine düştüysem bir türlü başedemiyorum...
Bence deİçeriğe girmeyin derim o halde zira daha da sinir bozucu
Amin, Allah sizi de bizi de bir düze çıkarsın çok zor bir durum . Bana kalsa karistirsa dinlese biz de böyle olmazdik işte...Allah size de sabır versin. Şimdiye kadar para idaresi bende olsaydı bu hallere düşmezdik ama başından beri karıştırmadı beni. Hesaplar ortada gelir belli gider belli al kontrol et deyip durdu. Kredi kartından harcamalar mail ekstresine geliyor oradan kontrol edebilirmişim. Bir ara baktım ama gereksiz harcamalar az da olsa vardı. Sonra içmeye başlayınca ipin ucu kaçtı sanıyorum.
Okuyun bakalım ama sakinleştirici çay falan için :)Dayanamadım okucam
Paraya ihtiyaciniz varsa kendi ailesinden istesin...Merhaba hanımlar,
Bu ara çok dertli olduğumun farkındayım. Beni sık sık görür oldunuz belki ama kimseyle doğru düzgün konuşamıyorum ne yapmam gerektiği konusunda. Sizinle paylaştığımda beyin fırtınası yapmış gibi hissediyorum :)
Bu sefer sorun şu, eşimle daha yeni barıştık. Evime döndüm ve gözlemliyorum yaptıklarını. Zaten yeterince yıprattı evliliğimizi o bunu kabul etmese de. Ama bu kez de maddi olarak sıkıştık. Ben ücretsiz izindeyim bebekten dolayı. Eşim hiçbir şey yaşanmamış gibi ailenden borç al diyor. Babam emekli oldu yıllarca çalıştı didindi emeklilik parasını da bankaya yatırdı. Ben eşime güvenemiyorum ki isteyim -kaldı ki ailem de asla vermez ona borç falan. Bunu anlattım sen iste ailenden dedim. Babasının üzerine dükkan var, bir evin kirası var, ticari taksi var, kardeşlerinin oturdukları evler var kendi oturduğu evleri var. Hiçbiri kira vermiyor. Bir de eşim evlenirken evim var demişti kardeşi oturuyor o evde, ondan da kira almıyoruz durumu iyi değil vs diye. Kardeşinin karısı genç çalışmıyor çocuğunu büyütüyor ben 2 yaşına kadar bari çalışmayım çoçuğumu büyüteyim diyorum para yok ne yapacağız diyor. Babası zaten hep yardım ediyormuş ara ara para veriyormuş diye övüp duruyor bir de. Ben de en son para yardımına gerek yok hakkın olan kiranı versinler yeterli demiştim. Bir de kredi çekmiştim 15 bin+6+9 bin. Diğer 6+9 olanı 15 bin banka faizi yüksek diye kurumun vakfından çekmiştim. Araba satılınca kapatacaktı ama ötv indirimi olmuş şu an zarar edermiş. Nasıl kapatacağını bilmiyorum. Kredi çektiğim dönemde iyiydik bu arada. Kira ödemeler nasıl yapacağız hiç bilmiyorum. Babası durağa girecekmiş taksiden dolayı ondan yardım edemezmiş bu arada. Hı bir de saçına bakım ürünleri almış 1000 liraya 1 yıl gidiyormuş ama kirayı nasıl ödeyeceğiz diyorum bilmiyorum diyor. Gel de deli olma!..
Ya sana ayıp olacak biraz ama ben o adamdan tiksindim. Bak ciddi diyorum tiksindim resmen doğacak çocuğunu düşünmeyip saçının derdine düştüğü için. Erkeğim ben diye dolaşıyordur Allah bilir. Yani öyle koca olmaz öyle baba olmaz. Ama bak iyi evlat olmuş ona bişey diyemeyiz. Umarım çok fazla da yanında tutmazsın bu karakterdeki kişiyi etrafında. Düzelmede yokmuş anlaşılan.Bir de hemen her gece bir iki şişe şarap içiyor! Bu adam evlendiğimiz günden beri maaş kartımı da aldı. Bireysel emekliliğinde para biriktirdi. Sıkışınca araba almak için bozdurdu. Ben özel hastanede doğum yapacağım diye etmediğini bırakmadı sürekli devlet iyi diye söylendi. Ben tutturdum özelde olacak diye nitekim öyle de yaptım. O ara gitti saç ektirdi kendine. Güya durum kötü ama!... Hayır biliyorsun böyle olacağını bu ne sorumsuzluk! İnsan öncelik sıralamasını bilmez mi? Bugün çok hastaydım ancak girip cevaplayabiliyorum hanımlar. Hepiniz de sağolun.
Ya keşke barışmadaydınızOkuyun bakalım ama sakinleştirici çay falan için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?