Bağnaz bir düşüncemi?

Kardeşin çalıştığına göre kendi karar verebilir.

Kızın hayatı sizi ilgilendirmez haddinize düşmez ama maalesef ilgilenmesiniz buraya konu acmazdiniz

Bir insanın iş hayatındaki kişilerle tek gecelik ilişkiler yaşaması profesyonel hayatını etkileyebilecek bir durumdur.
Kız kardeşiniz neden gelip size bunu anlattı? Belki de onun da kafasında oturmayan bir şeyler olmuş, bir yorum beklemiş olabilir.
Bence kız kardeşinizi uyarmak istiyorsanız bu kişi özelinde değil belki ama, genel olarak iş hayatında insanlarla mesafeli olmasının daha iyi olacağı, güven ve samimiyet dozlarının iyi ayarlanması gerektiği gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

Yok canım edilir mi
O erkek
Onun elinin kiri
Erkeğe herşey hak zaten
Gegirir osurur ne var ya nolmus
Kadın gegirse osursa azıcık kibar ol sen kadınsın .
Misal misal misaller çok ...

kişinin yaşadıklarına yorum yapmıyorum beni ilgilendirmez ama toplum öyle değil işte toplum baskısından bu düşüncem tamamen ama tabiki buna boyun eğmekte doğru değil bilemiyorum kafam karışık

Bu da çok ilginç bir yorum.
Siz de o bahsettiğiniz bağnaz toplumun bir üyesisiniz, farkındasınız değil mi?
Öyle bir yazmışsınız ki çok açık görüşlüsünüz ama toplum sizi mecbur bırakmış gibi.

Türkiye’de “arkadaş çevresi kötü” halk arasında hangi tabirle kullanılıyor? Arkadaşları uyuşturucu bağımlısı olabilir, hırsız kalpazan dolandırıcı olabilir, ya da toplum tarafından bilinecek bir şekilde tek gecelik ilişkiler yaşayan etiketlenmiş biri ya da seks işçiliği yapan biri olabilir inanır mısınız sırf fazla açık giyiniyor diye bile bu tabire dahil olabilir insanlar ki şahsım bir keresinde giyimim yüzünden böyle etiketlenmiştim. Bu insanlar Bebek’in sosyetesinde yaşamıyor arkadaşlar, Anadolu kültürünün hakim olduğu yerlerde yaşıyorlar. Kadının kolayca etiketlenip hakkında peşin kararlar verilen yerlerde yaşıyorlar. Merhabaaaa toplumsal gerçeklik! Ayrıca yeni tanıştığı birine ya ben şunla yattım bunla yattım onla da yattım biliyor musun işten bunla da yattım diye yatak muhabbeti açan insanlar (ki bunun erkek versiyonu ile sıkça karşılaşmıssınızdır nedense onlardan hoşlanmıyor yatak muhabbetine kadınları meze yaptığı için kızıyorsunuz ama bakın bu arkadaş da insanların kendisine güvenerek yaşadıklarını başkalarına anlatıyor) genelde yakınlık hissettikleri çoğu insana bu konuyu açabiliyorlar, kendi kararları ama bunun hiç alakası olmayan bir ‘ablaya’ dahi aktarılması da sonuç itibariyle gerçekleşebiliyor. Sizin yaşadığınız çevrede kadınların tek gecelik ilişki yasaması normal karşılanıyor, anneleriniz/ablalarınız/ babalarınız böyle arkadaşlarınız olduğunda hoş karşılıyor da olabilir ama Türkiye’nin genelinde böyle değil arkadaşlar. Ben bile kızımın sürekli tek gecelik ilişkiler yaşayan bir arkadaşı olursa endişe ederim ,ulan acaba çocuğumu da etiketleyip zorluk yaşatırlar mı önyargılı olurlar mı, Türkiye hadsiz sapıklarla dolu bunu duyup rahatsız ederler mi diye, siz etmeyip çocuğunuzu destekleyebilirsiniz bu nasıl sizin özgürlüğünüz ise benim özgürlüğüm de çocuğumun arkadaş çevresi için endişelenmek olabilir değil mi? Kadın Türkiye gerçekliği ortasında kardeşimin çevre tarafından etiketlenmemesi adına endişeleniyorum ne yapabilirim demiş. Kardeşinle konuş kendi kararını verir demek bu kadar mı zor yahu? Vay sen kimsin, sen hadsizsin, sanane ne yaşıyorsa neler neler. Sanki çok saygılı bir toplumda yaşıyorsunuz da endişesi anormalmiş gibi kadına saldırıyorsunuz. Bazıları kocasının iş yerinde, iş yerindekiler ile one night stand ilişkiler yaşayan bir kız olsa ve bu kızın kocası ile arkadaşlık yaptığını duysa kıyameti koparacak kadınlar kardeşim için endişeleniyorum, toplum etiketçi, ne yapabilirim diyen kadına saldırıyor. İnsan gerçekten hayret ediyor. Yorum yaparken medeni bir toplumda olması gerekeni değil toplumsal gerçekliğimizi de göz önünde bulundurun olur mu?

Son düzenleme:
Konu sahibinin kardeşi de cinsiyetçi ve etiketci.Konu sahibi nişanlısıyla biseyler yaşadı diye onun telefonunu,social Media hesaplarını annesiyle birlikte takibe alıp konu sahibini sen şu musun diye etiketleyen ve aşağılayan biri.Simdi konu sahibinin böyle bı kardeş için aynı sebeplerin farklı versiyonları için endiselenmesi bana şahsen çok saçma geldi.Turkiyede yaşıyoruz ve evet ne yazık ki hala geçerli saçma sapan toplum normları var.Ben kendi adıma bu normları hayatımdan uzun zaman önce çıkardım.Artik sadece ve başkasına saygı sınırları dahlinde kendi normlarimla yaşıyorum.Konu sahibi bana hiç güven verici,inandırıcı gelmio

O bahsettiğiniz nişanlılı konuyu hatırlıyorum da başka bir üyenin kardeşi değil miydi o? Konu sahibinin değil yani, karıştırdınız sanırım

pardon pardon kim kiminle ne yaşamış ne sosyal medyası ne diyorsunuz siz?
Bulun o konuyu da görelim yok artık diyorum kendiniz mi yazdınız karıştırdınız mı anlayamadım ??

Gelen fikirleri dinlemiyorsunuz ki

ebeveyn ego durumuyla sen hadsizsin sanane diye azarlar tarzda yorum yapanlarla gerçek hayattada pek etkileşimde bulunmam zorunlu kalmadıkça. Ve normal olan yetişkin ego durumuyla yapılmış yorumları dinliyorum

Ben kardeşiniz için endişeleniyorsunuz sandım. Tek derdiniz başkalarının ne düşündüğü mü? Bu daha kötü. Hayatınızı elalem ne der diye yönetmeniz çok sağlıksız.
Kardeşim de istediğini yaşayabilir o bu tarz tek gecelik şeyleri yaşama taraftarı değil neden endişeleniyim yada isterse yaşar yaşıyorsa zaten arkasında durur. maalesef elalemin düşündüğü umurumda sizin olmaz mı? Kulağınıza gelse canınız sıkılmaz mıydı doğru değil evet ama can sıkıyor işte

Bu düşünceyle devam ederseniz kadının namusu iki bacak arasında olmaya devam eder. Sizene elalemin özel hayatından? Ayrıca herkesin kendi tercihi, cinsellikten türediniz haberiniz olsun.
Yani yorumlar gerçekten çok komik yetişkin ego durumuyla cevap vermek çok mu zor acaba bi arastirin tavsiye ederim ben cinsellikten turendigibj biliyoruma ama sizin bunu bilmediginizden neredeyae emin gibiyim

ben de istemezdim kız kardeşinle o kızın takılmasını, çunku belli ki kızın özel diye anlattığı şeyleri hemen koşup ablasına yetiştirmiş birine guveniyor.

inşallah takılmazlar da kızın hayatından bir guleryuzlu duşmanı eksilir.

Kadinlarimiz asla ögrenmez. Birbirine destek olmak nedir diye. Hali ile ezilmeye mahkumdur. "En namisli benim, en temiz benim" maçlarina hala devam.

Bu konu, konu sahibin kardesi erkek olmus olsaydi açilmazdi dimi? Gayet normal görülür erkeklerde sex. Yapmazlarsa erkekliginden süphe duyulur. "Erkek muhabetidir" kaç kadin ile beraber olduklari,..

Ancak burda kaç kadin, bir tanimadiklari kadinin üzerinde varsayimlarda bulunuyorlar. Özel hayatini elestiriyorlar. "Öyle biri ile arkadas olmazdim." Nasil bagnaz bir düsünce. Biri burda "vuuu kiz namaz kiliyor" ve millet "öyle biri ile arkadas olmazdim" dese ne olurdu? Yanlis degilmi insanlarin hayat tarzilari ile yargilamak?

Bide en komikleri, hayatlarinda tek bir kisi bu sekilde "tanidiklarinda", o kisi sanki sablonmus gibi, herkesin o sekilde oldugunu savunmalari. Yani bir kisi hem dedikoducu, hem farkli insanlar ile beraber olabilir. Farkli insanlar ile beraber olmasi, onu dedikoducu yapmaz. Bu kadar mantik bile yok bazi üyelerdi.

Yazik ya, gerçekten. Ondan sonra "toplum baskisi" deniliyor. Sanki bu toplumun parçasi degilmissiniz gibi.

Kesinlikle sizi ilgilendirmiyor ama kardeşinizle arkadaş olmasını istemiyorsunuz. İlk cümlenizle çelişiyorsunuz bu durumda. Kardeşiniz dahil kimsenin hayatı sizi ilgilendirmez. Kendi arkadaşını kendi seçebilecek yaştadır muhtemelen kardeşiniz. Ayrıca evet bağnaz düşünüyorsunuz

Aynen böyle hissediyorum çünkü
Açkk görüş fikrine de katılmıyorum cinsellik yaşamak tercihtir açık görüşlülükle ne alakası var ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…