Bağnaz bir düşüncemi?

Kardeşimi usulünce uyarırdım ama sırf one night ilişkiler yaşıyor diye o kızdan illa uzak dur demezdim herhalde. Karşıdaki kız katil değil hırsız değil sonuçta. Çünkü yazdığın üzere kesinlikle beni ilgilendirmez der geçerdim.
 
Kız kardeşinin hayatı seni ilgilendirmez sanane diyenler neyin kafasını yaşıyor? Ya da bu kişiler kardeşlik nedir bilmiyor, kardeşlik karışmak mı diyen olucaksada evet kardeşlik gerekirse karışmak! Kız kardeşimin hayatı çatır çutur ilgilendirir beni, o bana karışır ben ona karışırım. Her istediğiyle de arkadaş olamaz, arkadaş ortamı insanı nelere sürüklüyor bilmiyor muyuz? Yanlış yapmanın bir yaşı yok arkadaşlar, yeri gelir 30,40,50 yaşlarımızda yanlışlarımız olur. Ha aklımız var neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyoruz hepimiz ama bazen bazı insanlara güvenipte yanlışlar yapabiliriz, en azından kız kardeşini uyarman iyi olur.
 
ebeveyn ego durumuyla sen hadsizsin sanane diye azarlar tarzda yorum yapanlarla gerçek hayattada pek etkileşimde bulunmam zorunlu kalmadıkça. Ve normal olan yetişkin ego durumuyla yapılmış yorumları dinliyorum
Bilmeyenler için
Ebeveyn ego durumu: Birey, çocukluk döneminde kendi bakım verenini, anne-baba ve yakın çevresindeki otorite figürlerine ilişkin kayıtlarından oluşmaktadır. İlerleyen yıllarda karşılaştığımız olaylarda onlar gibi konuşur, düşünür, tepki veririz.
Başkalarına söylüyorsunuz ama bu sizin kardeşinize karşı yapmaya çalıştığınız şey gibi geldi bana :) size hadsiz diyemem ama iki tane yetişkin kadının ne koşullarda arkadaşlık edeceğine karışmak pek de had bilmek değil. Bir de rica edicem lise çocuğuymuşuz gibi göz kırpma atınca insanların cevaptan etkileneceğini düşünmeyin. İçiniz hiç rahat değilse kardeşinizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz elbette. Ama daha fazlasını yapmaya kimsenin hakkı yok.
 
Göz kırpmanın lise çocuğuna ait bir emoji olduğunu ilk defa duydum :)) kardeşime yaklaşımım azarlayıcı tarzda değilki ebeveyn ego durumuna çok uymuyor sanki. Açıklamanız için teşekkür ederim bu arada. Kk hatunlarının öğrenmesi gereken en önemli şey bu bence yüzde yüzde haklı da olsanız kimseye hadsiz, sanane tarzı konuşmak doğru değil bence. Haklı olmak yada haklı olduğunu düşünmek bu tarz konuşma hakkını vermez kimseye, üslup diye birşey var çünkü. Teşekkür ederim yorumunuz için:)
 
Katılıyorum söylediklerinize gerçekten tamam beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın diyip uygulayabilen varsa helal olsun. Doğru olan o belki ama insan ister istemez karışıyor sanırım bişeyleri duyunca
 
Konu cinsellik olduğu için herkes hiddetlenmiş ama ben olaya farklı bir açıdan bakıyorum. Herkesin aile dinamikleri farklıdır ama benim kardeşim olsaydı hayat hakkında fikir alışverişleri yapar kendi tecrübelerimi onunla paylaşırdım. Bence iş arkadaşının cinsel yaşamını bilmesi, özel hayatı hakkında bu kadar bilgi sahibi olması iyi değil. Orası lise, üniversite değil ki böyle pijama partisi sohbetleri tadında takılmaya gerek yok. Kaldı ki bunları siz bile biliyorsanız çok ağzı sıkı biri de değildir. Ben kardeşimi sadece bu konuda uyarırdım onun dışında gerisi kimseyi ilgilendirmez.
 
ben kız kardeşime karışırdım...
sigara iletine bile arkadaş ayağına başladım, illa karışırdım, dayanamazdım...
 
Ben tek gecelik ilişkilere değil bunu iş arkadaşlarıyla yaşamasına takıldım. Kaç yaşına gelmiş ve hala böyle ince çizgilerin muhakemesini yapamayan insandan rahatsız olurum ben. İleride istemedende olsa bana zarar verebilme ihtimali var bence. Tekrar söyleyeyim, cinsel hayatından değil, sınır çizmeyi bilmemesinden. Kardeşiniz işe yeni başlamış, hemen nasıl bu kadar samimi oldunda yattığın adamların listesini veriyorsun. Kardeşimle bir konuşma yapacaksamda bak kendi mahremine saygısı olmayanın seninkine hiç olmaz, istediğin gibi gez toz ama neyi ne kadar anlatacağın konusunda dikkatli ol der çekilirdim kenara.
 
Kendisi hayata atilmis calisan bir kadinin (sair burada kardesinizden bahsediyor) sectigi arkadaslara karisamazsiniz. Kaldiki kardesinizin arkadasinin hayati sizi hic ilgilendirmez.

Evet bagnazsiniz.
 
Evet bağnazsınız.
Kardeşiniz arkadaşından etkilenip günü birlik ilişki yaşayacak kadar safsa bir zahmet çalışmasın.
Aynı şekilde kendisi hakkında kötü düşünecek diye arkadaşlığını bitirecekse kimseyle arkadaş olmasın. bağnaz ablası ona yeter. Size ne milletin hayatından?
Saçma.
 
Yok canım edilir mi
O erkek
Onun elinin kiri
Erkeğe herşey hak zaten
Gegirir osurur ne var ya nolmus
Kadın gegirse osursa azıcık kibar ol sen kadınsın .
Misal misal misaller çok ...
Gerçekten deliriyorum ya, biz düşman değiliz. Erkeklere yaranmak için bir şey yapmamıza, diğer kadınlarla rekabet etmemize, seçilmek için erkeklerin koyduğu kurallara uymamıza gerek yok.
3 5 paçoz laf edermiş. Etsin. Etmezse hatrım kalır. Kadınla yatıp havasını nasıl basabiliyor, işte bu kadını götürülen, fethedilen bir varlık olarak gördüğünden, ve buna itiraz edeceğine kadın birileriyle yatmasınmış, cadı avı, seks hayatı yüzünden dışlıyor. Bu ne zavallılıktır. Dayanışma olmazsa hepimiz zar, mini etek, aldatılmak konuşur dururuz.
 
ay size ne oluyor acaba...kız kardeşiniz abla böyle biri var ben ne yapayım diye sordu mu size, yoo...kimle arkadaşlık edeceğine karar verecek olgunluktadır herhalde. fikrimizin sorulmadığı konularda atıp tutmaktan, yargılamaktan vazgeçsek şahane toplum olacağız ama nerdee....
 
Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye bir atasözü vardır.Size hak verdim ve yerinizde olsam sizin gibi endişelenirdim.Bu o arkadaşın hayatını merak etmek ya da yargılamak değil ki.Bence de mesafeli dursun.
 
 
Düşünceniz bana aykırı , kimsenin uçkuruyla ilgilenmem. Kişiyi insani özellikler yönünden ıyı buluyorsam keyif alacağımız ortak noktalarımız varsa vs samimi olurum . Kardeşimin arkadaşlıklarına asla karışmam .İş hayatına atıldığına göre yetişkin kardeşiniz. Arkadaşlıklarına müdahale etmek çok anlamsız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…