bakanmı baba biyolojik olanmı baba...

Ben 13 yaşındayken tesadüfen öğrendim evlat edinildiğimi. Çok buyuk hayal kırıklığı yaşamıştım herşey yalanmış diye uzun süre kendime gelemedim.ailem üniversiteye başlayınca söyleyecekmis normalde. Ama ben tesadüf öğrendim işte. Ama biyolojik ailem gelse yüzlerine bakmam. Benim gerçek annem babam beni buyutenlerdir. Söylenmesi taraftarıyım.:KK14:

yok şimdi değil zaten anne ilerde söylesem mi diye kararsız kalınca benimde aklıma buraya sormak geldi.

Değişir.
Öz baba gerçekten sessiz kalacak mı yoksa bi zaman sonra söylemek isteyecek mi.
Etraftan çocuğun kulağına su kaçıran olacak mı, çocuk sorgulayacak mı.
Kan grubu vs ileride söylemeyi gerektiren bir durum ortaya çıkacak mı.

gibi...

arkadaşlar,

bir çocuk düşünün 5 yaşında kız çocuğu gerçek babasını hiç bilmiyor. annesi ona hamileyken ayrılmış ve ikinci eşi ile evlenmiş. çocuk üvey babasını gerçek babası zannediyor. üvey babada çocuğu gerçekten öz kızı gibi seviyor. gerçek baba sadece çocuğuna uzaktan bakmakla yetiniyor. sosyal medyadan annenin attığı fotolardan takip ediyor. maddi manevi çocuğun yanında değil ve hiç olmadı.
sizce bu gerçek çocuğa söylenmelimi söylenmezse vebal olurmu. biyolojik babalığın önemi varmı.
biyolojik baba asla kızının karşısına çıkmayacağını ama uzaktan izleyeceğini söylemiş anneye

Yaşı çok küçük şu an, söylemek belki uygun olmayabilir
Ama aklı erecek yaşa geldiğinde mutlaka söylenmeli
Böyle bir şeyi ailem benden saklasa asla affetmem
Benim babamda babalık yapmamış bir adamdır ama ne olursa olsun, insan nesebini bilmeli
Onun babalık yapmaması, çocuğunun da evlatlık yapmamasını gerektirmez, çocuk kendi tercihi ile babasıyla görüşmek isteyebilir

Bence kontrollu olarak soylenmeli. Cunku kontrolsuz olarak baska sekilde ogrenmesi psikolojisi icin hic iyi olmaz. Ornegin basit bir genetik rahatsizlikta bile onceki nesillere bakiliyor. Kucuk bir arastirmayla bile babasi olmadigini anlayabilir veya birisi soyleyebilir.

Bence kontrollu olarak soylenmeli. Cunku kontrolsuz olarak baska sekilde ogrenmesi psikolojisi icin hic iyi olmaz. Ornegin basit bir genetik rahatsizlikta bile onceki nesillere bakiliyor. Kucuk bir arastirmayla bile babasi olmadigini anlayabilir veya birisi soyleyebilir.
işte annenin en korktuğu şey

Bakan babadir
Esim oglumun biyolojik babasi degil ama oglum gercek babasi olarak gorur cok severler birbirlerini
Emek veren gercek ebeveyndir bu isler spermle yumurtayla olmuyor

Uzmana Danışmak gerekir ama Benim düşüncem çocuğun yaşı büyümeden söylemek daha mantıklı çünkü küçük yaşta bilmesi ergenlik ve gençlik dönemlerinde öğrenmesinden daha sağlıklı size bir kaç örnek vermek istiyorum bir arkadaşımı babası amcasına evlatlık veriyor kızın haberi yok 24 yaşına kadar taki evlenmeye karar veriyor. O arada amcası ile babasının arasında bir şey oluyo huzursuzluk çıkıyo kız evlatlık olduğunu öğreniyo dünya başına yıkılıyor. Birde benim yengem kanserden öldü bir kızı bi oğlu vardı Amcam başka bir kadınla evlendi ondanda bir çocuğu oldu.Bu yengem dünya harikası bi insan asla ama asla kendi öz çocuğundan ayırt etmedi Kuzenlerim küçükken akılları daha ermiyodu 12 yaşında falan gerçeği söylediler o kadar mutlular ki şuan demem o ki söylemek en mantıklısı

arkadaşlar,

bir çocuk düşünün 5 yaşında kız çocuğu gerçek babasını hiç bilmiyor. annesi ona hamileyken ayrılmış ve ikinci eşi ile evlenmiş. çocuk üvey babasını gerçek babası zannediyor. üvey babada çocuğu gerçekten öz kızı gibi seviyor. gerçek baba sadece çocuğuna uzaktan bakmakla yetiniyor. sosyal medyadan annenin attığı fotolardan takip ediyor. maddi manevi çocuğun yanında değil ve hiç olmadı.
sizce bu gerçek çocuğa söylenmelimi söylenmezse vebal olurmu. biyolojik babalığın önemi varmı.
biyolojik baba asla kızının karşısına çıkmayacağını ama uzaktan izleyeceğini söylemiş anneye
Tabiki büyüten baba.

pedagog dan yardım alın öz babanın söylenmesi konusunda. Ama 5 yaş erken gibi

Çocuk en geç 7 yaşında soyadlarının farklı olması yüzünden zaten öz-üvey olayını sorgulamaya başlar, böyle bir şeyi nasıl saklamayı planlıyorlar ki?

Hic soylememek cok sacma. Adam da uzaktan izleyeceğim demis de bir gun hadi cikip ben babanjm dese nolcak? Baskasindan öğrenmek b.k gibi olur bence. En azindan baba bildigim adam soylesin.

Çocuk en geç 7 yaşında soyadlarının farklı olması yüzünden zaten öz-üvey olayını sorgulamaya başlar, böyle bir şeyi nasıl saklamayı planlıyorlar ki?
çocuk üvey babanın soy ismini taşıyor çünkü anne ikinci eşin nikahındayken çocuk doğdu bu nedenle üvey babanın soy ismini aldı

çocuk üvey babanın soy ismini taşıyor çünkü anne ikinci eşin nikahındayken çocuk doğdu bu nedenle üvey babanın soy ismini aldı
O zaman biyolojik babanın insafına kalmış bir olay, güvenebiliyorsa eski eşine demesin ne diyim.

Back
X