bakanmı baba biyolojik olanmı baba...

Söylemezdim

Çocuğun psikolıjisine yazık

Çocuğuna bakmayıp başkasına baktıran adamın hiçbir hakkı olamaz

Bir gün babalığı tutarsa da tutsun umrumda olmaz o bencil herif mutlu olsun diye çocuğun psikolojisiyle oynayamam

tabiki de bakan babadir. Ama bir insanin hayatiyla ilgili bir durumu saklamak en buyuk ihanettir. bu cocugun bir gercegi var o da biyolojik baba. Bilir özümser sindirir yoluna devam eder.

Babalık hiçbir şekilde nokta kadar hücre paylaşımı sonucu edinilecek sıfat değildir.Babalık tamamen maneviyat üstüne kuruludur kendi adıma söylüyorum tabi bunları,şahsen öz babamı her daim yanımda(!) olmasina rağmen babam olarak göremiyorum cunku hiçbir duygusal paylasimimiz yok madden yanımda ama hiçbir zaman gönülden desteğini görmedim.Çocuk daha çok küçük olduğu için psikolojik yardım öneririm ben de ama yanında olan ve öz babasını aratmayan bir uvey babaya sahipse bence bilmemesi şimdilik çok daha iyi..

Ne olursa olsun çocuğa öz babası söylenmeli. Bunu bilmeye hakki var. Zamanlama olarak da pedagoga danışın. Bence tam zamanı. Cocuk ileride kararı kendi verir konuşur yada konuşmaz ama gerçeği bilmeli.

Ben bu konuda ülkemizde ciddi eksiklikler olduğunu düşünüyorum...
Bana göre gerçekten büyüten bir baba figürü var ise baba odur ..
Yapmak basit bir eylem ...
Devamı ise çok zor ..
Ama yasalar , sırf biyolojik baba olduğu için kendisine büyük haklar tanıyor...
Ne zaman nasıl söylenmesi gerektiği konusunda uzmanlar erken yaşlarda söylenmesi gerektigini savunuyorlar.
Zaten sevgi görmüş ve yetişkin olmuş bir insan bunu ogrense de çok birşey kaybetmez hayatında sadece şok olur .
Atlatır gider ..

Diğer konuya göre bilmiyor diye düşünüyorum ama zaten sordum çocuk başkasından mı diye! Çocuk kesin başkasından demedim!
Öz kızı gibi seviyor cümlesi bana bildiğini düşündürdü...
Ayrıca soru sormussunuz evet.
Sonunda ki pes kısmına ithafen demiştim!
Orada ne anlam ifade ettiğini biliyoruz.

Öz kızı gibi seviyor cümlesi bana bildiğini düşündürdü...
Ayrıca soru sormussunuz evet.
Sonunda ki pes kısmına ithafen demiştim!
Orada ne anlam ifade ettiğini biliyoruz.
Konudan konuya atlıyorum sırf anlamak için ama beynim EROR verdi.. Bu bayan evli ve bu bayanın biri 10 diğeri de 5 yaşlarında 2 kızı var. Yani bu bayan 2. çocuğu sevgilisinden yapmış (5 yaşında diye ondan bahsediyor..) Demek ki kocası çocuğun başkasından olduğunu bilmiyor.(Kadın öz kızı gibi seviyor diyor ya zaten adam öz kızı zannediyor) değil mi?

Back
X