Muhtemelen o yazanlar zaten ya provake amaçlı yazıyor ya da kendisi bakıcıBen anlamıyorum bazı yorumları görünce ağır sanayide akşama kadar çalışıyor insanlar aldıkları asgari ücret ama söz konusu bakıcı olunca 3000 ler 5000 ler havada ucusuyo
Yaptıklarınızla söyledikleriniz çelişiyor . İki bakıcım var ona rağmen zorlanıyorum diyorsunuz ama 3 çocuğa bakan bakıcıya asgari ücreti çok görüyorsunuz . Enteresan . Bütün maaşını versin demiyoruz Hakkını versin eğer kazandığı paranın çoğu bakıcıya gidecekse o paraya gönlü razı değilse çalışmayabilir bu da bi seçenek .
Annelere değil 1700 canımızı versek az baş tacı onlar.. Keşke bakıcılarda öyle aşkla sevse baksa çocuklarımıza.. 1200iyi canm.. Kadın kendi evinde bakacak kendi her işini görür akşama misafirinide getirir evine.. Adı çocuk bakmak güvenilir olduğu için mecburen bırakacak konu sahibi..1200 mü ? Çok şaşırdım evde annem de olmasına rağmen tek çocuk için 1700 lira veriyorum .
Neden ki ihtiyacı olan o kadar insan var.Millet geçim için sıcağın alnında inşaatta mı çalışmıyor,on kuruşa apartman merdivenlerini mi yıkamıyor vs vs vs.3 tane çocuğa bakmayı kabul eden birini bulmak mucizeyse sanırım ben başka ülkede yaşıyorum...3 tane çocuğa bakmayı kabul eden birini bulmanız bile mucize. Tek avantaj bakacağı süre az. Kreşe ne kadar veriyordunuz geçen yıl?
Çalışmayı sevmeyen benim galiba xjkskdkd nickler mi karisti acaba yineBen çalışmazken de bakıcım vardı:)
Düşünün benimle beraber bir bakıcının kendi gözümle ne yaptığına şahidim, yan odadayken bile yaşanan güvensizliğin hiçbir bedeli olmadığını en iyi bilenlerdenim.
Kaldı ki bakıcı özel hizmettir.
Kuaförde pedikür 100 tl dir, eve isterseniz pedikürü 200 olur, bu böyledir her daim ve her sektörde.
Eve söylediğiniz yemek bile üzerine restoran fiyatına eklenerek gelir.
Ama çalışmayı sevmiyorum diye beyanımı bana çıkarın, o zaman konuşalım.
Ayrıca burada ‘bakıcı’lık yapmadan atıp tutmak çok kolay, gelin benim iki çocuğuma bakın tam zamanlı, 3bin de şuan maaş.
Ama kaçmak yok, birkaç haftaya terketmek yok, anlaştık mı
Elim vicdanımda olduğu için bu ücreti çok görmedim zaten . Çalışmak için bazı şeylerden fedakarlık etmeli hele ki konu 3 çocuğuysaYardımcılarımın biri kayınvalidem biri eşim, aktif yardım ediyorlar da, konu mankeni değil gerçek yardım anlamında yazmıştımNeyse düşündüklerimi yazdım ben hala derdimi anlatamadıysam söyleyecek farklı bişe yok.
İşten istifa etmesi de bir seçenek de bizler değil miyiz her konuda aman ayakların yere bassın mutlaka çalış kimse için bırakma diyen, bakıcı dönemi geçici bi süreç iki üç yıla o çocukların hepsi okula gider, konusahibi de rahat rahat çalışır bu dönem için 657 den istifa mı etsin cidden bu fikir makul mu. Elinize vicdanınıza koyun
O senin lüksün canm ben evdeyim ve bakıcımız yok olamaz çünkü param yok mesela.. Param olsa da bulsam bakıcı beş bin versem.. Hayallerİyi mi, 1,5 sene oldu bakıcı meselesini bırakalı.
Haftada 4 gün 1800 tlye çalışıyordu ki azdı, 2bin olacaktı devam etseydi.
Ben evdeyim, iki çocuk var, düşünün siz:)
Ben çok veriyorum diye anlatmıyorum bunu, bilakis ücretlerin altında veriyor, başka şekilde telafi ediyordum.
Bakıcı yerine kreşi tercih edip, büyüğü kreşe başlattık, bırakma sebebimiz bu.
Yani bir kreş ücretidir aslında bakıcının ücreti.
Evet, mucize.Neden ki ihtiyacı olan o kadar insan var.Millet geçim için sıcağın alnında inşaatta mı çalışmıyor,on kuruşa apartman merdivenlerini mi yıkamıyor vs vs vs.3 tane çocuğa bakmayı kabul eden birini bulmak mucizeyse sanırım ben başka ülkede yaşıyorum...
Ahahaha olabilir, ne de olsa alışkınız sorun yokÇalışmayı sevmeyen benim galiba xjkskdkd nickler mi karisti acaba yine
Neden ki ihtiyacı olan o kadar insan var.Millet geçim için sıcağın alnında inşaatta mı çalışmıyor,on kuruşa apartman merdivenlerini mi yıkamıyor vs vs vs.3 tane çocuğa bakmayı kabul eden birini bulmak mucizeyse sanırım ben başka ülkede yaşıyorum...
Arkadaslar ertesi gun hapina ragmen hamile kalan filmdelisiAhahaha olabilir, ne de olsa alışkınız sorun yok
Lüksüm mü, mesela yatım yok o benim lüksüm ve tutturdum bir yat alacağım diye bence ederi bu deyip alacak mıyım?O senin lüksün canm ben evdeyim ve bakıcımız yok olamaz çünkü param yok mesela.. Param olsa da bulsam bakıcı beş bin versem.. Hayaller
Bir de insanlar fabrikada calismayi falan tercih ediyorlar cocuk bakacaklarina. Cocuk bakmak hem zor hem risklidir, gider mesai saatini fabrikada doldurur gelirsin,sendikan olur,erzak yardimin olur,sigortan yatar. Ne ugrasacaksin elin cocuguyla?Evet, mucize.
Ben iki taneye bulamadım, sürekli değişti.
Keza ikinci çocuğu olan arkadaşlarım da 5i geçti değiştirdiği bakıcılar.
Çünkü tek çocuklu evleri tercih ediyorlar:)
Orada tek çocukla alacağı maaş varken burada o işin kat be katı var ve aldığı fark 300 400 fazla.
Az alırım tek çocukla keyfime bakarım deniyor, kızmıyorum, haklılar.
Ben kendi çocuklarıma yalnız başıma ilk defa pandemi döneminde bakabildim o da 6 saat kadar, fazlası olmadı cinnet geçirirdim.
Niye bakıcı gelip benimkilere baksın ki...
Ben isteyip de çalışamayan, tek işi çocuk doğurmak ve bakmak olan zavallıArkadaslar ertesi gun hapina ragmen hamile kalan filmdelisi
Calismayi sevmeyen filmgibi
Lutfen karistirmayalim dbjsjdjd
Ben seni anlıyorum canım sana katılıyorumYardımcılarımın biri kayınvalidem biri eşim, aktif yardım ediyorlar da, konu mankeni değil gerçek yardım anlamında yazmıştımNeyse düşündüklerimi yazdım ben hala derdimi anlatamadıysam söyleyecek farklı bişe yok.
İşten istifa etmesi de bir seçenek de bizler değil miyiz her konuda aman ayakların yere bassın mutlaka çalış kimse için bırakma diyen, bakıcı dönemi geçici bi süreç iki üç yıla o çocukların hepsi okula gider, konusahibi de rahat rahat çalışır bu dönem için 657 den istifa mı etsin cidden bu fikir makul mu. Elinize vicdanınıza koyun
EvetLüksüm mü, mesela yatım yok o benim lüksüm ve tutturdum bir yat alacağım diye bence ederi bu deyip alacak mıyım?
Bir saçmalamayın Allah aşkına, kim zevkine fazla vermek ister
Bir hizmetin ederi olduğu gerçeğini kabul etmek neden bu kadar zor?
Bu ülkeye acilen zorunlu kuver ücreti gelmeli mesela, adisyonda kesilmeli zırt diye.
Anca o zaman göre göre insan emeğinin bir bedeli olduğunu anlayacağız...
Yav biriniz nickini degistirsin kurban olam hep karistiriyorum ben siziBen isteyip de çalışamayan, tek işi çocuk doğurmak ve bakmak olan zavallı
Filmgibi ise hayatın keyfini layığıyla çıkaran
Yani hayaller siz hayatlar ben
Benim hiçbir bakıcım sigorta almadı, aldıramadık.Bir de insanlar fabrikada calismayi falan tercih ediyorlar cocuk bakacaklarina. Cocuk bakmak hem zor hem risklidir, gider mesai saatini fabrikada doldurur gelirsin,sendikan olur,erzak yardimin olur,sigortan yatar.
Bakiciya sigorta yapin diyoruz dalga geciyorlar. He yapmayin sonra gidip sikayet etsin sizi de tazminat odeyin,o zaman da dalga gecebilecek misiniz bakalim? Bizzat buraya konu olmustu,kadin gitti bakicilik yaptigi evi sikayet etti.
Yeminle okuyunca bakici olmak istedim. 3 5 binleri duyuncaSüre az yanı asgari ücret icin. ınsanalr fabrikada orda burada 10 saat çalışıyor aldıkları asgari ücret. 5 yaşındaki çocuğa mama yedirip bez baglamayacgina
göre onların fazla bir işi olmaz. Diğeri de 2 saati uyuyor diyorsunuz.
Buradaki arkadaşlardan 3bin 5 bin civarı veren varmis. Iyyimis insanın bu rakamları duyunca bakıcı olasi geliyor. Bazı mesleklere göre stresi az ev ortamindajsn.
Cok korkutucu bir durum ama ya,ya kadinin basina bir is gelse? Ya gitse sikayet etse,konu komsu bilse de ihbar etse?Benim hiçbir bakıcım sigorta almadı, aldıramadık.
Çünkü devlet yardımı, ailede engelli bakımı, vefat eden babadan gelen maaş gibi gelirleri varmış, bu gidecek diye aldıramadık.
Hele 5 sene düzenli gelen yardımcı ablam, çalışmadığı ayın parasını peşin aldı kaçtı, eşim ‘sakın sesini çıkarma, şikayet etse biteriz’ dedi de elleşmedik kadına
Birkaç görüşmede ‘sigorta parasını bana ver’ teklifi de duydum.
Asla tasvip ettiğim bir şey değil, hem çalışanı hem işvereni koruyan bir durum sigorta ama daha isteyenine rastlamadım.
O çok ilerlemedi ülkede ev hizmeti sektöründe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?