- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
9-14 demişsiniz ama siz evden çıkmadan Kadın eve geliyor siz eve dönmeden evden ayrılamıyor haliyle 8 gibi evden çıkıp 15 gibi evde oluyor tahminimce 3 çocuğa anne olarak bile bakmanın ne kadar zor olduğunu siz daha iyi bilirsiniz en az asgari ücret ve kesinlikle sigorta girişini yaptırınSelam hanımlar
Virüs dolayısı ile çocuklarımı okula yollamayacağım.
Çocuklar ikizler 5 küçük 2 yaşında
9.00 14.00 çalışıyorum bakıcı da bu saatlerde çalışacak.Toplamda 5 saat.
Geçen sene bu bakıcıya bir tek bebek bakıyordu 1400 TL veriyordum. 5 saat için ve bebek uyuyunca ufak tefek ev işi yapıyordu. Arada yemek yapıyordu. İkizler kreşe gidiyordu.
Bu sene 3 çocuk bakacak sadece zor olacak biraz ama öyle çok yaramaz değil çocuklar ondan zaten kabul etti üçünü bakmayı ücret ne kadar istediğini sordum ama bir şey söylemedi sen belirle dedi sizce ne kadar ücret vermeliyim hakkı kalsın istemem kimsenin istanbulda yaşıyoruz buarada.
Kıyamam sana yaOf ya kendi ne kadar kazanıyor ki valla iyiymiş 5000
İstemiyorlar, benim ve çevremin çoğu karşılaştığı öyle.Cok korkutucu bir durum ama ya,ya kadinin basina bir is gelse? Ya gitse sikayet etse,konu komsu bilse de ihbar etse?
Okullar acilmazsa ben bir tanidiga baktiracagim
Okula ne veriyorsam ona da aynisini verip sigorta da yapacagim. O da insan,o da ev gecindiriyor neden bogaz tokluguna calissin bende? Gider evine ayagini uzatir kadin?
Kız ben de konu açınca banlanıyorum biliyorsun susamıyorumAneksa bacım şöyle egzantirik bi konu aç da çıkayım burdan banlanacam bu gidişle, kurtar beni
Allah Allah millet işsizlikten kırılıyor ne bileyim şaşırdım..Evet, mucize.
Ben iki taneye bulamadım, sürekli değişti.
Keza ikinci çocuğu olan arkadaşlarım da 5i geçti değiştirdiği bakıcılar.
Çünkü tek çocuklu evleri tercih ediyorlar:)
Orada tek çocukla alacağı maaş varken burada o işin kat be katı var ve aldığı fark 300 400 fazla.
Az alırım tek çocukla keyfime bakarım deniyor, kızmıyorum, haklılar.
Ben kendi çocuklarıma yalnız başıma ilk defa pandemi döneminde bakabildim o da 6 saat kadar, fazlası olmadı cinnet geçirirdim.
Niye bakıcı gelip benimkilere baksın ki...
A evet bakıcı olabilirlerMuhtemelen o yazanlar zaten ya provake amaçlı yazıyor ya da kendisi bakıcı
1200 mü ??1200 net çok iyi canm.. Üstü fazla olur.. Altı da olursa biraz ucuza bakıyorum gibi düşünebilir
Arkadaşım sigortası yoksa başınız agrimamasi için yaptirabilrisiniz.Selam hanımlar
Virüs dolayısı ile çocuklarımı okula yollamayacağım.
Çocuklar ikizler 5 küçük 2 yaşında
9.00 14.00 çalışıyorum bakıcı da bu saatlerde çalışacak.Toplamda 5 saat.
Geçen sene bu bakıcıya bir tek bebek bakıyordu 1400 TL veriyordum. 5 saat için ve bebek uyuyunca ufak tefek ev işi yapıyordu. Arada yemek yapıyordu. İkizler kreşe gidiyordu.
Bu sene 3 çocuk bakacak sadece zor olacak biraz ama öyle çok yaramaz değil çocuklar ondan zaten kabul etti üçünü bakmayı ücret ne kadar istediğini sordum ama bir şey söylemedi sen belirle dedi sizce ne kadar ücret vermeliyim hakkı kalsın istemem kimsenin istanbulda yaşıyoruz buarada.
Bundan yedi yıl önce devlette ücretli öğretmenlik yaptım bana 700 lira verdi... Hayaller hayatlar....1200 mü ??
Bundan 7 yıl önce annem sadece 1 çocuğa günde 6 saat baktı 1000 TL +sigorta aldı.
İnsanların emeklerini bu kadar da sömürmeyin artık.
Hele bazı bekar üyeler var ki eve temizlikçi bile almamıştır , geçimden bihaberdir ama burda bu olmalı şu olmalı diye atıp tutuyor, yahu asgari ücret 2400 sgk 800, gelecek 3200 bi de ayrıca yemek yiyecek evde oldu mu 3400 , bari gariban konusahibinin işverenine de çemkirsinler ki burda devlet oluyor en az 6800 lira para almış olsunEn azından kazandığının yarısını bakıcıya versin Hangi bakıcı beş saat çalışarak asgari ücret alabilecek bi iş bulabilir acaba
Ben 12 yıllık devlette saykologum benim maaş 6 bin henüz
Ben de 6 yıllık psikoloğum ama henüz o rakama yaklaşamadımbir gün görür müyüm acaba? Aile bakanlığında kalsaydım 800 tl falan daha fazla alıyor olurdum ama galiba
Asgari ücreti saatlik 55TL düşündüğünde 5 saat çalışıyor ama anne çıkmadan eve geliyor onun gelmesini bekliyor öyle çıkıyor +1 saat öyle var bi nevi 6 saat çalışıyor 100TL de aylık yol masrafı olsa 1750 alması gerekiyor 3 çocukta zor ayrıca uzun süredir çalıştığı biri o yüzden düz hesap 2000TL bence yüksek değilben yerinizde olsam yari zamanli calisma ucretini hesaplarim asgari ucret uzerinden, uzerine yol parasi ve sigorta parasini da eklerim cikan rakami oneririm, uzerine konusulur.
Sigortasiz bakici calistirmam, zira cezasi cok fazla diye biliyorum.Anamnez in yazdigi sekilde belki sigorta ucreti de dusundugunuzden daha dusuk olabilir.
bir de bu 2 binler 3 binler (+ sigorta ise eger) bana cok yuksek geldi, o zaman bu isin egitimini almis birisi de bulunabilir bu ucrete diye dusunuyorum, yanlis mi bilemiyorum da.
Ücretli öğretmenliK zaten hala da aynı ücreti az ama annem doktor kuzenimin çocuğuna baktı günde 6 saat 1000 TL aldı ve sigortası da yapıldı.Bundan yedi yıl önce devlette ücretli öğretmenlik yaptım bana 700 lira verdi... Hayaller hayatlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?