Bakıcı ücreti

9-14 demişsiniz ama siz evden çıkmadan Kadın eve geliyor siz eve dönmeden evden ayrılamıyor haliyle 8 gibi evden çıkıp 15 gibi evde oluyor tahminimce 3 çocuğa anne olarak bile bakmanın ne kadar zor olduğunu siz daha iyi bilirsiniz en az asgari ücret ve kesinlikle sigorta girişini yaptırın

Of ya kendi ne kadar kazanıyor ki valla iyiymiş 5000
Kıyamam sana yasen buraya bakma.benim arkadaşım fabrikada çalışıyor ayakta 12 saat ve sadece pazar tatil asgari ücret alıyor.9-14 arası 3 çocuğa bakmak o kadar zor değil.Asgari ücret fazla.Yol parası varsa yol parasını ekle,temizlik falan yapcaksa onu ekle ona göre karar ver.

İstemiyorlar, benim ve çevremin çoğu karşılaştığı öyle.
Sırf bu sebeple zaten o iş yürümüyor, olmuyor yani.
Konu komşuya gerek yok ki, her gün güvenlikten imza ile içeri gidiyor, her şey kayıtlı artık dijital çağdayız, en eski binalarda bile kamera var, kabak gibi ortada çalışma ispatı.

O işten çıkarırsak şikayet kozu olduğundan salıyor kendini, biz aman şikayet etmesin diye özel meyve servisleri yapar hale geldik.
Bir şey demeye, istemeye çekiniyordum.
Çoğu yattı uyudu mesela ben çocuklara bakarken
Evimde çalışan her kadın ‘hanım’, ben ‘yardımcı, bakıcı’ olmuşumdur çoğu zaman.

Gerçekten çok irite eden bir durum.
Çok şükür okul çağları geldi kurtuldum vallahi ya, Allah her bakıcıyla işi olana ve mesleği bu olana yardımcı olsun.

Allah Allah millet işsizlikten kırılıyor ne bileyim şaşırdım..

Hala başka yerde başka işte çalışanları örnek verenler var. Onlar öyle ücrete çalışıyor diye doğru mu oluyor yani. Belki vicdanımızın el vermiyordur bizim. Gelmiş ben memurum şu kadar alıyorum diyen var. Ee sen memursun garanti işin var bakıcının öyle mi? Bir borca bile giremez ne olacağı belli degol çünkü. Hem fabrikada çalışmak ile aynı şey mi? Orası bir ürerim.yeri ayakta kalmaya çalışan. sen çocuğuna canına cigerine baktiriyorsun ya. Baktiracagin da en fazla kaç sene?Yok ben ne kadar alıyorum ki demeye ne gerek var. Zaten hakkı olan izin alır ücretsiz kendi bakar. Hakkı yoksa bakıcıya verir. Hakkı olanın da günü bitince verir en fazla iki sebe..tamamen işi bırakıp evde oturmadiginiza göre siz karlisiniz ki işi bırakmıyorsunuz. Çocugun kreş yaşı en fazla 4 sonrasında aynı iş bulunmuyor ki bırakmıyorsunuz. Ben çocuğuma baktırirlen herkesten yüzde 30 fazla verdim. Güvendim.. kafası rahat olsun daha iyi baksın.gelmis burafa çalışmayan biri benim yorumuma gülüyor bir de fabrikada çalışan arkadaşından örnek veriyor. Sanki kendi çalışıyor. Evde oturuyor paranın nasıl kazanıldığını bilmiyor. Kazanana laf ediyor. Bak sen. Arkadaşından biliyormuş. En fazla 2 sene bilemedin 3 senelik bir şey için güvendiğiniz birini bulursanız 3e 5e bakmayın. Sigorta da önemli bak başınız ağrımasın sonra.

1200 net çok iyi canm.. Üstü fazla olur.. Altı da olursa biraz ucuza bakıyorum gibi düşünebilir
1200 mü ??
Bundan 7 yıl önce annem sadece 1 çocuğa günde 6 saat baktı 1000 TL +sigorta aldı.
İnsanların emeklerini bu kadar da sömürmeyin artık.

Arkadaşım sigortası yoksa başınız agrimamasi için yaptirabilrisiniz.

Bu sene ev sahibim küçük oğluma ve büyük oğluma bakacak.
Ücret olarak 1400 bu konuda çok çok şanslıyım hem üst katta oturuyorlar hemde kadın tanıdık biri.
Bakan kişinin yol parasını yemek parasını ve sigortasını gözeterek ücret belirle

Ben de 6 yıllık psikoloğum ama henüz o rakama yaklaşamadım bir gün görür müyüm acaba? Aile bakanlığında kalsaydım 800 tl falan daha fazla alıyor olurdum ama galiba

Ben de 6 yıllık psikoloğum ama henüz o rakama yaklaşamadım bir gün görür müyüm acaba? Aile bakanlığında kalsaydım 800 tl falan daha fazla alıyor olurdum ama galiba

Hemen aile bakanlığına geri dönüyorsun beybito o 800 tlyi di kuruşuna dokunmadan bakıcına veriyorsun, böylece sistemi kurtarır tüm emekçilerin hakkını ödersin, o biricik yurdum teyzesinden tüm dünyaya Hatta dolar altın düşer ekonomi düzelir ama sen aç kal üniversite bitirmişsin uzman olmuşsun kpssye çalışmışsın onca emeğinin ne önemi var tüm paranı bakıcıya vermelisin hepsini hepsini.. Çünkü aynısınız yaptığın işin kalifiyeliğinin de bi önemi yok evde bebe bakıyor. Zaten sen kimsin ki sana bi kuruş kalmasın üstüne her ay borçlan ama bakıcı teyze zorlanmasın. Sistem gariban çalışan anne üzerinden kurtulacak heyt kahraman.

Bu bakıcı durumları gerçekten çok zor ve yıpratıcı bir şey. Yazlık bölgede oturuyorum, millet otelde 3 ay çalışıp 9 ay evde yatmak istiyor. Bunu açık açık da söylüyorlar. Geçen yıl ki bakıcıma şehir ortalamasından 500 tl fazla para veriyordum. (Asgari ücret ile arasında çok az bir fark vardı) Evde hiçbir iş yapmıyordu. Tek işi günde 3 saat çocuğa bakmaktı (tam gün geliyordu, ben 12de eve geliyordum çocuğu uyutuyordum, 5te uyanıyordu. Ben gelmiş oluyordum, bakıcı çoktaan çıkmış oluyordu) 9-12 arası bakıyordu yani aktif olarak. Kalan zamanları da kendisine ayırıyordu. Ama ona rağmen ne aldığı parayı beğeniyordu, ne çocuğa bakıyordu vs vs. Zor süreç yani. Allah kolaylık versin. Eğer güveniyorsanız güzel de bakıyorsa 2000 iyi gibi

ben yerinizde olsam yari zamanli calisma ucretini hesaplarim asgari ucret uzerinden, uzerine yol parasi ve sigorta parasini da eklerim cikan rakami oneririm, uzerine konusulur.

Sigortasiz bakici calistirmam, zira cezasi cok fazla diye biliyorum. Anamnez in yazdigi sekilde belki sigorta ucreti de dusundugunuzden daha dusuk olabilir.

bir de bu 2 binler 3 binler (+ sigorta ise eger) bana cok yuksek geldi, o zaman bu isin egitimini almis birisi de bulunabilir bu ucrete diye dusunuyorum, yanlis mi bilemiyorum da.

Asgari ücreti saatlik 55TL düşündüğünde 5 saat çalışıyor ama anne çıkmadan eve geliyor onun gelmesini bekliyor öyle çıkıyor +1 saat öyle var bi nevi 6 saat çalışıyor 100TL de aylık yol masrafı olsa 1750 alması gerekiyor 3 çocukta zor ayrıca uzun süredir çalıştığı biri o yüzden düz hesap 2000TL bence yüksek değil

Bundan yedi yıl önce devlette ücretli öğretmenlik yaptım bana 700 lira verdi... Hayaller hayatlar....
Ücretli öğretmenliK zaten hala da aynı ücreti az ama annem doktor kuzenimin çocuğuna baktı günde 6 saat 1000 TL aldı ve sigortası da yapıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…