Bana bir akıl verin :(

Sizce ne zaman başlamalı?

• Bu sene mi?

OY: 40 63,5%
  • Seneye mi?

OY: 23 36,5%

• Ankete Katılan
    63

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Selam kızlar, burada çocuğunu daha erken yaşta kreşe gönderenler var biliyorum, belki de evham yaptığımı düşünecekler ama elimde değil. Eylül ayı yaklaştıkça gerildiğimi farkettim. Bizim durumumuza göre anketi oylayabilir misiniz; kızım 3 buçuk yaşında,hamileyim doğumum ocak ayında. Şuanda annem bakıyor, Allah nasip ederse 2. bebek de doğduktan sonra bir kaç yıl ara vermeyi düşünüyorum. Beni en çok annem etkiliyor sanırım, "bu sene vermeyin sende evde olacaksın,kardeşi de doğacak ne gerek var"diyor. Sizce bu sene yarım gün başlarsa faydasından çok zararı mı olur? Yani üzülür mü,annem kardeşim evde ben niye gidiyorum diye; yoksa aksi mi olur? Aşırı kararsız kaldım. Kaydını çok önceden yaptırdık, o ara benim doğrum buydu böyle ikilemde değildim,şimdi niye böyle oldum anlamıyorum.

Bir de bahçemiz var,eve çok yakın park var. Sürekli eve hapsolmuş değil yani ama yine de yaşıtı çok az olduğu için sıkıldığı oluyor.

Son düzenleme:
Canım evde bebek olacak surekli onunla ilgilenmek gerekecek.e çocuk bu bu seferde onu daha çok seviyorsunuz diyede dusunebilir.sonucta yarım gün gidecekmiş.arkadasi olur.eve gelince de bebek uyudukca beraber biseyler yaparsınız.

ben gönderdim biliyorsun, ve gönderilmesini savundum her zaman.
3,5 yaş bence gayet de uygun, yarım günmüş zaten. hep yarım gün de devam edebilir.
ya da CrazyMother ın konusu vardı, o şöyle bir şey yapmış, haftanın 2-3 günü bir kursa yazdırmış,
o tarz bir şey de düşünebilirsin, her gün göndermek istemiyorsan.
ama muhakkak artık okul disiplininde bir yerde belirli bir süresini geçirmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bence harika bir yaş zamanı gönderin biraz sosyalleşsin
Bende 3 yaşında verdim iyiki vermişim diyorum
Beni en çok üzen,şimdiye kadar hep işteydim,şimdi ben evde olacağım o olmayacak Peki yemesinde ya da başka konularda problem yaşadınız mı?

Kurs ne kursu canım ? Yüzme düşündüm ben ama 4 yaş sonrası alıyorlar bizim burada

bence gondermelısın hem ıkı cocukla evde hayat sana da bır sure sonra cekılmez gelebılır.
okulda dısıplın alır, kendı ıhtıyaclarını gıdermeyı ogrenır ve sosyallesır, zaten gunun kalan vaktını evde sızınle gecırecek.
sızde buyuk cocugunuz kreste ıken bebekle daha yakından ılgılenme luksunu elde edersınız...
benım ıkıncı cocuk dusuncem yok su an 3,5 aylık kızıma ıse basladıgımdan aılem bakıyor ama benım nıyetım seneye eylul-ekım gıbı o zaman tam 1,5 yasında olacak kızımı krese vermek....
yanı cok daha kucukken krese başlayacak...

Yaş olarak uygun onda sıkıntı yok,benim takıldığım yeni bebek gelirken gidecek olması, geçen sene yollasan durum baskaydı

Benim çocuğum tam 3 yaşında kreşe başladı. Çalışmamama rağmen onun gelişimi için en doğrusu olduğunu düşünerek verdim. Ve yarım değil tam gün olarak 2 sene kreşe 1 yıl anaokuluna gitti. Kendi adıma iyiki de göndermişim çocuğumu. Pek çok kazanımı oldu. 0-6 yaş çocuğun gelişiminin en önemli dönemi. Sadece oyun değil, pek çok şeyin temelinin atıldığı bir dönem. Dil eğitimi, motor gelişimi, yabancı dil temeli, kişisel becerilerin desteklenmesi, sosyal hayata uyum, toplum düzeni ve kurallara uyum vs. Siz tek başınıza bunlarla ilgilenebilecekseniz göndermeyin, yoksa kısır döngüde bir ev hayatına çocuğu hapsetmeyin yazıktır, gönderin bu kıymetli yılları değerlendirsin

Şekerim ben bu işlerden pek anlamam ama ablam aynen annenin dediği gibi yapmıştı.
İki kardeş kaynaşsın diye.

Yapma ceyz

Bebek gelmeden gidip hayatını kurmalı

Gelin gidecek gibi oldu ama bebek ve sen ile kalacak seneye başlayınca daha beter sen evde bebek ile o okulda olacak

Önceki konuna da yazdım annen bıraktırır kreşi diye bebek henüz yokken

Annen kreşsiz dönem kadını ona göre gereksiz olması normal yardım da ederim der eder de ama bunlar Hira ya artık yetmez

3.5 yaş kreş için ideal bir yaş, ama kardeşi gelir gelmez onu okula gönderirsen kendini dışlanmış hissedecek, üstelik çalışmayacaksın da, yani annem evde bütün gün kardeşimle birlikte ve beni istemiyor diye düşünebilir.
yine de bizden aldığın fikirlerin yanında mutlaka bir pedagogla görüşmeni öneririrm, ama kreş psikologu falan olmasın bağımsız çalışan tarafsız biri olsun. uzman görüşü almadan karar vermemeni öneririrm.

Yaş olarak uygun onda sıkıntı yok,benim takıldığım yeni bebek gelirken gidecek olması, geçen sene yollasan durum baskaydı
Doğum iznine aralıkta çıkacağım kısmetse, kreşe başlasa o zamana kadar alışmış olmaz mı?

Bence seneye gönderin annem kardeşim geldi diye beni evden gönderdi diyebilir kıskanabilir yoksa yaşı uygun ama gecen sene gitmiş olsaydı durum daha farklı olabilirdi o zaman bebek yoktu kardeşi oluncada farklı olabilirdi alışırdı çünkü çevresine arkadaşlarına.

yarım gün gönderin bence sizde diğer bebkle ilgilenmiş olursunuz benim kızımda 3,5 yaşında olacak eylül gibi yarım gün düşünüyorum göndermeyi.... zaten erken kalkıyor öğle babası alsın gelsin enerjisini atar hemde etkinlik yapar diye düşünüyorum bakalım...

Bence gnderın ben anne degılım duygusal davranamıyrum belkı ama senın acından dısunuyrum logusalık bır yandan anne bı yandan ıkı cocuk bır yandan sabrın kalmaz da cocuguna sabırla yaklasamaya bılırsın... bu defada kotu anneyım cocuguma kızıyrum dıye uzulebılırsın ama buyuk yarım gunde olsa krese gıderse hem rekreasyon olmus olur hem daha tahammullu ılgılenırsın bebeklerınle dıye dusunuyrum... yanı kım olsa ıkı cocugun ve ananenın arasında oooof bunaldım bı nefes alamadım dıye darlanır... cocuk kresteyken annen evınde olırsa sende yenıdganla basnasa sakın sakın ılgılenırsın uyuyunce kafa dınlersın ogleden snra annen gelır kız gelır oturursunuz şamata gurultu yarım gune ınmıs olur. ay cok mu knustun ne

Bebek doğduğunda kardeşinin yanında olması ve alışması için 15 gün kadar göndermeyebilirsiniz. Bunu da açıkça belirtin, kardeşin gelecek, abla olarak yanında ol diye seni okuluna göndermiycez bir süre gibi ya da onun anlayacağı şekilde başka cümlelerle açıklayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…