Bana bir akıl verin :(

Sizce ne zaman başlamalı?

• Bu sene mi?

OY: 40 63,5%
  • Seneye mi?

OY: 23 36,5%

• Ankete Katılan
    63
kreşte çok hastalanma dışında bir sorun yaşamadım, ancak bu sorun yüzünden defalarca hastanede yatınca almak zorunda kaldım. evdeki küçük yeni doğan bebeğe bulaştırma ihtimali beni biraz düşündürürdü açıkcası. kreşe doğumdan önce başlayacaksa görürsünüz durumunu, zırt pırt hastalanırsa ona göre değerlendirirsiniz.

benimki 2 yaşında başladı ama hiç hastanede yatacak kadar kötü olmadık.
gerçi salgın dönemlerinde izin alıp göndermediğim oldu hasta olmamasına rağmen.
C CeYz sen de bu hastalık problemine böyle bir çözüm bulabilirsin, zaten salgın dönemi hemen kendini belli ediyor, o dönemde bir müddet evde idare edebilirsiniz.

O konuları da daha hiç aklıma getirmemişim

evet ben de onu denedim, 2 yaşına gelmemişti daha. iki ay gitmedi kışın ama başlar başlamaz tekrar aynı bronşit belası. tamamen çocuğun bünyesine bağlı. benim oğlumdan küçük bebekler vardı turp gibiydiler. doktor da mecbur alın kreşten dedi. o yüzden başladıktan sonra değerlendirmek lazım.

Maşallah Hira'ya gayet hazır belliki okula gitmeye. Bence bu iyi yönde bir işaret. Siz bebekle çıkamayacaksınız önümüz kış,o evde sıkılacak,en azından yarım gün olursa öğlene kadar keyifli vakit geçirir,yemeğini yer eve gelip öğle uykusunu uyur,sizinde kafanız rahat olur.
Bende kızımı kardeş gel oynayalım diye çocuk kovalamaya başladığı için avm'de şubat ayında başlattım okula. Evde sıkılıyordu,kış günü zaten sınırlı imkanlar biliyorsunuz,dolayısıyla hiç sorun yaşamadim küçük olmasına rağmen ki kızınız tam uygun yaşta bence ve hazır gayet.
Zaten doğumla bağdaşmayacak zira arada aylar var. O güzel güzel okuluna alışır,siz hamileliğin son dönemlerini dinlenerek geçirirsiniz,hepiniz için en doğrusu olur. Bebekle evde olmak haksızlık gibi olacak,sıkılacak,dışarı çıkamayacaksınız ha deyince,oyun istese o an müsait olamayacaksınız vs vs. Okulda enerjisini doģru harcar hem,hemde öğrenir.
Hayırlısı olsun şimdiden.

Kreşte ilk aylarda çok hastalanma oluyor doğru ama sizin şansınız doğumunuzun ocakta olması. Eğer bu sene eylülde başlarsa birkaç ay içinde bağışıklığı güçlenir ve daha az hasta olmaya başlar. Kardeşi doğduğunda o ilk dalga hastalanma süreci atlatılmış olur kanımca. Doğumdan sonra kreşe başlarsa o ilk hastalık sürecinde kardeşi de olacağı için kardeşini de riske atarsınız, o da hasta olabilir. Bence bu eylülde başlatın

O konuları da daha hiç aklıma getirmemişim
En çok tuvaletten hastalanıyorlar maalesef,tek çalışan varsa okulda kaçınılmaz oluyor. 2 sene gitti kreşe kızım,geçen sene bir hastalandı 1 haftada zor toparlandı. 3 gün serum aldık,daha öncesinde ayakta atlatmıştık. Okulu birde bu sebepten değiştirdim,canımı sıktı temizlik meselesi,tek görevli yetmiyor hem temizlik,hem yemek olayına.
Kaç görevli var diye sorar oldum okul ararken o derece.
Neyseki şimdiki okulda 2 görevli var,sürekli eli üzerinde olacakmış diye söylediler bana.
Demem o ki temizliğe yeterince özen gösterilirse ayakta atlatılacak şekilde ufak rahatsızlıklar oluyor,ondada 2 gün dinlenince evde gayet toparlanıyorlar.

Görevli konusunu sorayım,iyiki yazdınız. Bir de o yaş grubunun öğretmeni önümüzdeki hafta başlayacakmış, ağustos ayı içinde tanışmaya gideceğiz. İnş. iyi, merhametli biridir.

Şahsen ben evde olsam çocuğumu krese gondermem. Kardesi de olacakmış aralarındaki bağ daha güçlenir bence evde olursa.. krese gönderirseniz çocukta yanlış düşünceler oluşabilir sizin durumunuzda, kardeşim oldu beni istemiyorlar gbi dusunebilir. Çocuğunuzun size evde bi sıkıntısı olmaz bebekle de oynar vakit geçirir her turlu bahcenizde varmış ne güzel. Nasılsa gidecek krese okula falan bırakın imkani varken annesiyle kardeşiyle evde bol bol vakit geçirsin çocuğunuz ..

Ben hamileliğimi öğrenir öğrenmez daha öğrenmeden ve 2 yaşına yakın başlattım kreşe..
Okula alıştıktan sonra söyledim kardeşi olacağını..
Hiç sıkıntı yaşamadık..
Büyük kreşteyken sevdim küçüğü..
Küçük kreşten gelince hiç kucağıma aldığımı görmedi emzirmek hariç onda da zaten öbür kolumun altına alarak emzirdim..
Hiç kıskanmaz maşallah çocuklarım birbirlerini..

Şahsen ben evde olsam çocuğumu krese gondermem. Kardesi de olacakmış aralarındaki bağ daha güçlenir bence evde olursa.. krese gönderirseniz çocukta yanlış düşünceler oluşabilir sizin durumunuzda, kardeşim oldu beni istemiyorlar gbi dusunebilir. Çocuğunuzun size evde bi sıkıntısı olmaz bebekle de oynar vakit geçirir her turlu bahcenizde varmış ne güzel. Nasılsa gidecek krese okula falan bırakın imkani varken annesiyle kardeşiyle evde bol bol vakit geçirsin çocuğunuz ..

Doğumdan 4 ay önce başlayacakmış kreşe, neden kovulmuş hissetsin ki? Arada kardeşinin doğumuyla bağdaştıramayacağı kadar uzun süre var

Ama şu anda kardeş geleceğini biliyor değil mi?
Okula başlamak zaten kolay değil çocuklar için..
Bununla bağdaştırması çok normal..
Çünkü onlar bizim gibi değil düz düşünüyorlar ya..
Psikoloğumuz da aynısını söylemişti bize...
O yüzden öğrenmeden başlattık biz..
İki yaşını beklemeden..

Kırmızı olanlar sanki benim iç sesim...

Doğumla kreş arası 4-5 ay olacak,yine de böyle mi düşünüyorsunuz? Anında geri vites atıyorum vallahi.

Karar sizin..
Ama ben de sizin gibi çok endişelendim..
O yüzden herkese sordum..
Eğer çocuğunuza bunun kardeşle ilişkili olmadığını düşündürtebilirseniz sorun yok..
Ama ya öyle düşünürse diye de bir planınız olmalı..

Kırmızı olanlar sanki benim iç sesim...

ha ha ceyz benim iç sesimi duymak ister misin?

ben mecburen doğum iznine çıkınca oğlumu kreşten alıcam, çünkü taşınıyorum.
en az 3-4 ay evde olacak gibi.
benim iç sesim de diyor ki, 3-4 ay çocuğu eve hapsedicem, yazık olacak, okulda hem çok şey öğreniyor hem de çok eğleniyor, sanki onun hakkına giriyormuşum gibi hissediyorum, ama çok da seçeneğim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…