Beni en çok üzen,şimdiye kadar hep işteydim,şimdi ben evde olacağım o olmayacakPeki yemesinde ya da başka konularda problem yaşadınız mı?
Annem çok akıllı bir kadın,ben hep onu kendime örnek alıyorum. Öyle mantıklı şeyler söylüyor ki yani insanın kafasını karıştırıyor. Bu arada beni değil ama kardeşimi 3 yıl kreşe gönderdi, yani bilmeden konuşuyor diyemiyorumYapma ceyz
Bebek gelmeden gidip hayatını kurmalı
Gelin gidecek gibi oldu ama bebek ve sen ile kalacak seneye başlayınca daha beter sen evde bebek ile o okulda olacak
Önceki konuna da yazdım annen bıraktırır kreşi diye bebek henüz yokken
Annen kreşsiz dönem kadını ona göre gereksiz olması normal yardım da ederim der eder de ama bunlar Hira ya artık yetmez
Selam kızlar, burada çocuğunu daha erken yaşta kreşe gönderenler var biliyorum, belki de evham yaptığımı düşünecekler ama elimde değil. Eylül ayı yaklaştıkça gerildiğimi farkettim. Bizim durumumuza göre anketi oylayabilir misiniz; kızım 3 buçuk yaşında,hamileyim doğumum ocak ayında. Şuanda annem bakıyor, Allah nasip ederse 2. bebek de doğduktan sonra bir kaç yıl ara vermeyi düşünüyorum. Beni en çok annem etkiliyor sanırım, "bu sene vermeyin sende evde olacaksın,kardeşi de doğacak ne gerek var"diyor. Sizce bu sene yarım gün başlarsa faydasından çok zararı mı olur? Yani üzülür mü,annem kardeşim evde ben niye gidiyorum diye; yoksa aksi mi olur? Aşırı kararsız kaldım. Kaydını çok önceden yaptırdık, o ara benim doğrum buydu böyle ikilemde değildim,şimdi niye böyle oldum anlamıyorum.
Bir de bahçemiz var,eve çok yakın park var. Sürekli eve hapsolmuş değil yani ama yine de yaşıtı çok az olduğu için sıkıldığı oluyor.
Kurs ne kursu canım ? Yüzme düşündüm ben ama 4 yaş sonrası alıyorlar bizim burada
Hayır ,şöyleki ;benim sıpanın yemek sorunu vardı ama orada birkere disiplin olduğu için o yaşata kavradı ve arkadaşları yedikçe oda yemeğe başladı bir oyun gibi düşünün.Ha çok mu yiyor deseniz hayır diğer miniklerden az yer öğretmen teşviki ile :).ilkzaman çok heycanlıydı el bebek gül bebek büyüdüğü için evdeki rahatlığı duvara masaya tırmanmayı orada yapacağını sandı ilk gün hüsranla ben gitmeyeceğim dedi :) sonra 1-2 ay bir gün kötü 1 gün iyi alıştı gitti şimdi 2 yıldır gidiyor anaokuluna başlayacak ANNEciğim arkadaşlarımı özledim okullar nezaman açılacak diyor.Ve evde sıkıldı resmen.
Maşallah. :)Hayır ,şöyleki ;benim sıpanın yemek sorunu vardı ama orada birkere disiplin olduğu için o yaşata kavradı ve arkadaşları yedikçe oda yemeğe başladı bir oyun gibi düşünün.Ha çok mu yiyor deseniz hayır diğer miniklerden az yer öğretmen teşviki ile :).ilkzaman çok heycanlıydı el bebek gül bebek büyüdüğü için evdeki rahatlığı duvara masaya tırmanmayı orada yapacağını sandı ilk gün hüsranla ben gitmeyeceğim dedi :) sonra 1-2 ay bir gün kötü 1 gün iyi alıştı gitti şimdi 2 yıldır gidiyor anaokuluna başlayacak ANNEciğim arkadaşlarımı özledim okullar nezaman açılacak diyor.Ve evde sıkıldı resmen.
ay darısı başımıza o zaman, sizin deneyiminiz umut verici... ben de 3 yaşını doldurmasını bekliyorum kreş için...
Selam kızlar, burada çocuğunu daha erken yaşta kreşe gönderenler var biliyorum, belki de evham yaptığımı düşünecekler ama elimde değil. Eylül ayı yaklaştıkça gerildiğimi farkettim. Bizim durumumuza göre anketi oylayabilir misiniz; kızım 3 buçuk yaşında,hamileyim doğumum ocak ayında. Şuanda annem bakıyor, Allah nasip ederse 2. bebek de doğduktan sonra bir kaç yıl ara vermeyi düşünüyorum. Beni en çok annem etkiliyor sanırım, "bu sene vermeyin sende evde olacaksın,kardeşi de doğacak ne gerek var"diyor. Sizce bu sene yarım gün başlarsa faydasından çok zararı mı olur? Yani üzülür mü,annem kardeşim evde ben niye gidiyorum diye; yoksa aksi mi olur? Aşırı kararsız kaldım. Kaydını çok önceden yaptırdık, o ara benim doğrum buydu böyle ikilemde değildim,şimdi niye böyle oldum anlamıyorum.
Bir de bahçemiz var,eve çok yakın park var. Sürekli eve hapsolmuş değil yani ama yine de yaşıtı çok az olduğu için sıkıldığı oluyor.
Yaş araları aynı bizimki gibi,size bir milyon soru sormak geliyor içimden ama çenemi tutayım :))Aynı şekilde geçen yaz ikinci çocuğum oldu..kızım 3.5 yaşındaydı ben göndermek istemedim..bu sene ana sınıfına başlıyor zaten.. şuan bile tedirginliği korkulari var..
Siz daha iyi bilirsiniz evladinizi..genel kanı yeni doğmuş kardeşi varsa gönderilmez oluyor.. obur sene verirsen en azından bir sene kardeşine adapte olabilir..kızım şuanda yeni yeni alisiyor kardeşinin varlığına..geçen sene gonderseydim belki onun için kötü olabilirdi..dusunsenize kardeş ve anneyi evde başbaşa bırakıp gitmek ne zordur.. kardeş olduğunda ilk çocuk çok daha fazla ilgi istiyor.
Amin çok sağolun. Zaten şöyle söyleyeyim, kızım odasında yatarken sık sık uyanırdı bizimle uyumak isterdi. Okul nasıl bir yer, geçen senelerde sıklıkla oyun grubuna gittiğimiz için biliyor.Bu uyuma problemini o şekilde çözdük. Aylar önce karşıma aldım "Kızım biz hani bazen okula gidiyorduk ya, artık ben işe giderken sen de oraya gitmek ister misin" dedim; öyle sevindi ki "Ama ordaki arkadaşların hepsi yatağında uyuyormuş, sen de artık yatağında uyursan demekki hira artık okula gidebilir diyecez ve sen okula başlayacaksın" dedim. O zamandan beri yatağında yatıyor. Yani ben hamile olmasaydım işe devam edecek olsaydım kesinlikle kreşe başlayacaktı,şimdi de biz evdeyiz diye ikileme düşüp konu açtım.Doğum sonrası gönderecek olsaydınız göndermeyin derdim ama daha doğumunuza zaman var. Ben çalışmadığım halde 28 aylıkken yarım gün kreşe gönderdim kızımı,hiçte pişman olmadım. Gayet keyifli vakit geçiriyordu,arkadaş edindi,birşeyler öğrendi,şu an 4 yaşına girecek,ara verdik yeniden başlayacak eylülde başka bir kreşte.
Göndermezde bebek doğunca zorlanır,göndermek zorunda kalırsanız daha çok sorun olabilir.
Siz konuşun onunla,bak okula gideceksin ne güzel,arkadaşların olacak,birlikte etkinlikler yapıp,oyunlar oynayacaksınız,çok eğlenceli olacak vs diye hazırlayın ufak ufak derim. Hemde şimdi alışma sürecinde sıkılırsa sorun yaşarsanız vs müdahale etmek daha kolay olur,yeni bebekle daha zor olur işiniz bu anlamdada.
Sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?