Bana bir akıl verin :(

Sizce ne zaman başlamalı?

• Bu sene mi?

OY: 40 63,5%
  • Seneye mi?

OY: 23 36,5%

• Ankete Katılan
    63
Beni en çok üzen,şimdiye kadar hep işteydim,şimdi ben evde olacağım o olmayacak Peki yemesinde ya da başka konularda problem yaşadınız mı?

Hayır ,şöyleki ;benim sıpanın yemek sorunu vardı ama orada birkere disiplin olduğu için o yaşata kavradı ve arkadaşları yedikçe oda yemeğe başladı bir oyun gibi düşünün.Ha çok mu yiyor deseniz hayır diğer miniklerden az yer öğretmen teşviki ile :).ilkzaman çok heycanlıydı el bebek gül bebek büyüdüğü için evdeki rahatlığı duvara masaya tırmanmayı orada yapacağını sandı ilk gün hüsranla ben gitmeyeceğim dedi :) sonra 1-2 ay bir gün kötü 1 gün iyi alıştı gitti şimdi 2 yıldır gidiyor anaokuluna başlayacak ANNEciğim arkadaşlarımı özledim okullar nezaman açılacak diyor.Ve evde sıkıldı resmen.

yarım gün gitmesi faydalı olur bence... o da sıkılır sonuçta odak noktası ister istemez yeni bebek olacak... yarım gün eğlenir değişik şeyler yapar, kalan zamanda da anne ve kardeşle vakit geçirir... daha mutlu olur gibime geldi benim

hoş benim bir çocuğum var henüz ve evde bakıcısıyla... bildiğimden konuşmuyorum yani:)

yarım gün kreş zaten kaç saat ki?
geriye kalıyor günün daha koskoca yarım günü, bence bebekten uzak yarım gün iyi bile gelir kızına, biz bile anneler olarak şöyle yarım gün bebeksiz olsak demiyor muyuz arada...

Annem çok akıllı bir kadın,ben hep onu kendime örnek alıyorum. Öyle mantıklı şeyler söylüyor ki yani insanın kafasını karıştırıyor. Bu arada beni değil ama kardeşimi 3 yıl kreşe gönderdi, yani bilmeden konuşuyor diyemiyorum

3.5 yaşında artık okul ortamına alışması, kendi yaşıtlarıyla sosyalleşmesi gerekir. Hiç bişey olmaz üzülme, hem sadece yarım güncük. Bi başlasın sıkıntı olursa çözüm düşünürsünüz. Şimdiden benim kızım okula başlayacak, büyüdü abla oldu. Hem okul çok eğlenceli şöyle oyunlar var böyle etkinlikler var diye gazlayın. Hazır olsun okula.

ay darısı başımıza o zaman, sizin deneyiminiz umut verici... ben de 3 yaşını doldurmasını bekliyorum kreş için...

Aynı şekilde geçen yaz ikinci çocuğum oldu..kızım 3.5 yaşındaydı ben göndermek istemedim..bu sene ana sınıfına başlıyor zaten.. şuan bile tedirginliği korkulari var..
Siz daha iyi bilirsiniz evladinizi..genel kanı yeni doğmuş kardeşi varsa gönderilmez oluyor.. obur sene verirsen en azından bir sene kardeşine adapte olabilir..kızım şuanda yeni yeni alisiyor kardeşinin varlığına..geçen sene gonderseydim belki onun için kötü olabilirdi..dusunsenize kardeş ve anneyi evde başbaşa bırakıp gitmek ne zordur.. kardeş olduğunda ilk çocuk çok daha fazla ilgi istiyor.

Maşallah. :)

Herkese yorumları için teşekkür ederim, kreşe gitmesi en doğrusu olacak sanırım

Kreşe eylül ayında başlayacaksa eğer dogumunuz ocak ayında. Kendini kardeş geliyor diye evden gönderilmiş hissetmez bence. Yaşı da kreş için uygun. Benim yeğenim üç yaşında gitti. Ablam ev hanımı olmasına rağmen gönderdi. Haftanın 3günü gidiyordu ve bir sorun yaşamadılar.

Biz 2,5 yaşında başladık çünkü konuşmuyordu ve pedagog tavsiye etmişti fakat 3 ay olmadan bronşit oldu 5 gün hastanede yattık ve kreşi bıraktık
3 ay geçti yine başladı ve aynı hafta hastalandı yine bıraktık
Şimdi iki haftadır gidiyor bakalım herşey yolunda gibi inşallah ( ay maşallah)
Bu arada ben ev hanımıyım kreşin hastalanması dışında hiçbir olumsuz yanını görmedim şu an kızım 38 aylık
Sizin durumunuza gelince anladığım kadarı ile kreşe başlamanızla bebeğin doğması arasında 4 ay var değil mi? Bu 4 ay bence onun Kreşe alışması için yeterli bir süre çünkü tavsiye edilmeyen şey bebeğin eve gelmesi ile evdeki çocuğun aynı anda okula kreşe vs başlaması yani sakıncalı bulunan bu ama sizin durumunuz zaten bunu gerektirmiyor
Aklıma gelen tek olumsuz nokta kreşde sık hastalanıp bunu doğal olarak evde bebeğe de bulaştırabileceği ihtimali ama tabii bu da bir ihtimal sadece
Bu arada bizim hastalık dolayısı ile başlayıp bıraktığımız hep aynı kreşdi hiç farklı bir yere başlamadık üstelik kreşin servis sorunundan dolayı ben tam gün vermek durumunda kalıyorum yarım gün alamıyor ...haftada bir kaç gün verme fikrime de pedagog onay vermedi ..ama inanın tekrar maşallah diyeyim ben çok fayda gördüm (hastalandıkça kreşden alma olayı hep eşimin fikriydi)
Hatta hastaneden taburcu olmak üzere iken yattığımız bölümün profesörü ile bu durumu konuştuğumda bana " biz çocukların ayda bir defa hastalanmasına normal bakıyoruz gelişimsel olarak fayda alıyor olmanız çok daha önemli hastalanması sebebiyle kreşden almayın" demişti bunu da eklemek istedim

Evde kalırsa kardeşini kıskanıp sizi bunaltabilir. Çünkü odak noktası sizsiniz. Ve siz kardeşiyle ilgileniyorsunuz. Onunla oyun oynamanızı ister. Kendi yapabildiği şeyleri bile size yaptırmaya çalışır. Kreşe giderse odak noktası arkadaşlarına kayar. Eve geldiğinde sizin ilginiz ile karşılaşırsa kardeşini daha az kıskanır diye düşünüyorum.
Çocuğum yok. Yanılıyor olabilirim. :)

ay darısı başımıza o zaman, sizin deneyiminiz umut verici... ben de 3 yaşını doldurmasını bekliyorum kreş için...

Emin olun alışıyor insan ben zaten ona değilde kreş yerinin ve insanlarının yani öğretmenlerinin tavrı ,duruşu ,sabrı nedir hep ondan korkardım Ve bu yüzden ANNEM sağolsun BEN İşten fırsat buldukça uzaktan öğretmenleri görmeden izlemeye alırdım .çÜNKÜ yavrum küçük ya birşey yaparlarsa canını acıtırlarmı diye düşünürdüm.Malum kimseye güven kalmadı,ARTIK....gÖRDÜKLERİMİZ bizi izlediklerimiz bizi paranoyak yapıyor maalesef...

bebek doğduğunda yeni kardeş geldi beni evden gönderdiniz diye bir hisse kapılabilir bence..doğduktan sonra bir müddet evde kalsın sonra yarım dönem verebilirsin..sanki bu şekilde daha iyi olur gibi düşünüyorum..

ceyz,

yorumlarini siklikla takip ederim. senin gibi akli selim bir kadina yakismayacak evhamlar bunlar.
kizina cok ama cok buyuk faydasi olacak ve ayrica artik kres degil, anaokulu yasinda yavrun.

Yaş araları aynı bizimki gibi,size bir milyon soru sormak geliyor içimden ama çenemi tutayım :))
İnşallah Allah yardım eder de kızım için en doğru kararı verebilirim ben de.

Doğum sonrası gönderecek olsaydınız göndermeyin derdim ama daha doğumunuza zaman var. Ben çalışmadığım halde 28 aylıkken yarım gün kreşe gönderdim kızımı,hiçte pişman olmadım. Gayet keyifli vakit geçiriyordu,arkadaş edindi,birşeyler öğrendi,şu an 4 yaşına girecek,ara verdik yeniden başlayacak eylülde başka bir kreşte.
Göndermezde bebek doğunca zorlanır,göndermek zorunda kalırsanız daha çok sorun olabilir.
Siz konuşun onunla,bak okula gideceksin ne güzel,arkadaşların olacak,birlikte etkinlikler yapıp,oyunlar oynayacaksınız,çok eğlenceli olacak vs diye hazırlayın ufak ufak derim. Hemde şimdi alışma sürecinde sıkılırsa sorun yaşarsanız vs müdahale etmek daha kolay olur,yeni bebekle daha zor olur işiniz bu anlamdada.
Sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

dogumla kreş başlangıcı arasında süre olursa
iki olayı birbiriyle bagdastirmaz
zaten yarım gün olacağı için eve geldiğinde zaten yeteri kadar ilgileneçek bir annesiniz
kıskançlık olacağını sanmiyorum

Bence tüm gün gidip orda sosyalleşim tüm enerjisini harcamalı.
Farklı aktiviteler öğrenmeli. Vs.vs.

Bence bu yıl gitmeli.

Amin çok sağolun. Zaten şöyle söyleyeyim, kızım odasında yatarken sık sık uyanırdı bizimle uyumak isterdi. Okul nasıl bir yer, geçen senelerde sıklıkla oyun grubuna gittiğimiz için biliyor.Bu uyuma problemini o şekilde çözdük. Aylar önce karşıma aldım "Kızım biz hani bazen okula gidiyorduk ya, artık ben işe giderken sen de oraya gitmek ister misin" dedim; öyle sevindi ki "Ama ordaki arkadaşların hepsi yatağında uyuyormuş, sen de artık yatağında uyursan demekki hira artık okula gidebilir diyecez ve sen okula başlayacaksın" dedim. O zamandan beri yatağında yatıyor. Yani ben hamile olmasaydım işe devam edecek olsaydım kesinlikle kreşe başlayacaktı,şimdi de biz evdeyiz diye ikileme düşüp konu açtım.
Bu arada yalancı çıkmak da var dimi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…