bana kim olduğumu hatırlattı eşim

Kına da damadın avucuna mi altın koydu anneniz ??

Canım "bizim böyle bir adetimiz yok,herşeyi adetine göre mi yaptınız da bana gelince tutturuyorsunuz!!" (babam anama 10 bilezik taktı ben de isterum dememissinizdir umarım) diyebilirsiniz.Calisan kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsın.Ne umursa söylenenleri ne canini sık,ciddiye bile alma.Esine uymazsa kendi bilir

Nah sana baklava deseydin recep ivedik gibi.Ne kıytırıktan insanlar var.Eşine sakince anlat anlatacaklarını baktin yine sen suçlu olmaya devam ediyosun karsindakilerle onların olduğu gibi ol.Gelin olup baba evinden gitme anı herkes bi duygu karmaşası yasiyodur kendini yalnız hissetmeyle birlikte böyle yapılması zoruna gitmiş ama zamana bırak biraz bakalım eşinin sana karşı davranışları nasıl devam edecek..

Herkes bir tarafindan adet uydurur oldu
Ama herkes isine geleni uygulamaya çalışıyor isine gelmeyeni agza almiyorlar

Hadi annesi olsa neyse de halasını sana tercih eden bir eş.... Allah kolaylık versin

2 yıl nişanlı, 7 yıl evli kaldım.
2 çocuk yaptım, sonra boşandım.
Boşanalı 2 yıl oldu ve ben yaşadığımız oncaaa olumsuz olaya rağmen bir kere bile eski eşimin ailesiyle şu minvalde konuşmadım.Siz üzerinizde gelinlik varken çemkirmişsiniz resmen.
Halanın yaptığı doğru değil ama anladığım kadarıyla sizin dilinizden konuşuyor.

Eşinizin akrabalarıyla yanlış perdeden konuşuyorsunuz, seviye probleminiz var.
Bu da sizi haksız duruma düşürüyor, yaşınız küçük değil bence biraz daha dikkatli cümleler kurun.

evet zaten ben ailemden ayrılmışım onun üzüntüsünü atlatamadım kendime gelemedim halası ile uğraştım bir de

benim ailemden ne altın dan ne baklavadan kaçtı sorun uslupları inat uğruna yaptırmak istemeleri herşeyi güzellikle dense benim ailem yapardı

sorun uslupları baklavadan altından kaçacak değiliz ki herşeyin bi yolu yordamı vardır onlar inada bindirdi

Kına yakılırken erkeğe altın koyma yeni adet oldu.
Hep derim en temizi hiç birini yapmamak. :)

Konuya gelirsek maalesef çekeceğin çok. Bunları kapının dışında tutamazsan o evlilik evlilik olmayacak.

Umarım bir gün evliliğin çok matah bir oluşum olmadığını, evlenmiş olmak için evlenilmemesi gerektiğini anlarız.

evet zaten ben ailemden ayrılmışım onun üzüntüsünü atlatamadım kendime gelemedim halası ile uğraştım bir de
Halasını danasını boşver eşinle mutlu bir evlilik surdur catlasinlar.Anlamiyorum da neden oğlunun yegeninin evlendiği insana bir mübarek de gelip kendi evladı gibi davranmaz.Yani hemen cephe almak mi gerekiyor

31 yaşındayım nerde nasıl konuşacağımı biliyorum çok şükür halasına verdiğim cevaptan pişman değilim baklava gelinden istenmez gelinlikle mi gitseydim baklava almaya ?

Benim gorumce kisisi de ayni .Kina icin kuaforden esim eve bırakırken bir de seni almaya gelmeyeceğiz demi salona gelirsin demisti !Ben de cok kotu azarlamistim sana ne oluyor diye .Benden 4 5 yas kucuk.
Esimin teyzesi istemede damat kahvesini elinden alip baska fincana dökmüştü .Benim teyzem bunu icemez bi yudum yeter diye. Aklima geldikce hala yüzüne vururum esimin.
Hayir size ne oluyor neyin hırsını yasiyorsunuz ki...
Sen de hic takilma dik dur .Esim simdi o teyzesiyle gorusmuyor bile .Zamanla duzelir her sey .Ana kuzulari evlilige adapte olamiyor hemen .

düğünlerde kınalarda böyle sürekli çerçöp meselelerden sorun çıkması bir imtihan olmalı sanırım. kindar biri değilim sanıyordum hep ama o süreçte yaşadıklarım sabah uyandığımda bile aklımda. birkaç aylık evliyim umarım unuturum.

kocam güpgüzel yürekli bir adam olmasaydı o insanları ömür boyu görmemek için çok sevsem de ondan boşanırdım. eşini yıpratmamaya çalış bu çerçöp meselelerle. biraz zor oluyor ama evliliği yıpratıyor gerçekten bu saçmalıklar. hıncınızı eşinizden almayın ben çok yapıyorum ama hata.

sorun uslupları baklavadan altından kaçacak değiliz ki herşeyin bi yolu yordamı vardır onlar inada bindirdi

sorun bence eşinizin bu durumları sizinle paylaşmamış olması. bakın burada adeti sevmiyoruz diyoruz ama o adetler gerçekleşiyor. bizde adet değildi çerez baklava, eşim düğünden önce söyledi gelinlerce bizde adet bu haberin olsun diye, o yüzden ekstradan haladır teyzedir amcadır gelmesine gerek kalmadı.
altın konusunu tahmin etmeniz gerekiyordu, ben eşime ve anneme söyledim ama kına yakılırken eşimin kuzeni bağırdı damat elini açmıyoooooo diye, onlara fırsat vermeden ben halletmiştim zaten. ha erkek kınaya girmeseydi ona kına yakılmasaydı siz haklı olurdunuz.

benimde görümcelerim benimle oynamadı yanlarına gittiğimde, şuan da herkesle mesafeliyim. hastalıkta, sağlıkta ayda yıl da bir giderim. mesafe en iyisidir

Sana tavır alma sebebleri ne o kısmı anlayamadım. bu evliliği istemiyolar mıydı

Evlenmek isteyip konu acan kisilere ibret filan olmaz bu konular, neden ibret olsun ki? Herkesin hayati, hayalleri ve beklentileri farkli.. Sorunlu evlilikler var diye hic kimse evlenmesin o zaman? Boyle durumlar yaşanıyor diye uzulmekten vazgecip bekarligin tadini cikaran pek gormedim, duymadim.. Cunku herkes mutlu bi evliligi olacagina inanarak istiyor evlenmeyi.. Bu tip konularda surekli bu soyleniyor, ben de deginmek istedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…