Baş örtüsü ve Arabistan

Bizleri begenmiyorsaniz yallah Arabistan'a o zaman, ucak biletiniz benden.

Senin baban sana miras vercekmo bayan cok bilmis
Ben cok seriatciyim ya ama babam evime market alisverisi bile yaptirmaz ve ayri sehirdeyiz

Verdigi para ve evlere hic girmiyorum tatlimm
Ne mutlu size !!!
Bizde eşimizle omuz omuza vererek çalışarak evlat yetiştirmeye çalışıyoruz tek göz odamızda

İyi siz evden çıkmayın o zaman insanlarda size maruz kalmaz hem

Ileride cok ama cok zorlanirsiniz bu evlilikte. Hele birde Arabistan gibi bir ulkede. Ben bir erkek icin meslegimi birakipta evde oturmak icin baska bir ulkeye asla gitmezdim.

Suudi Arabistan üstüne cok tartısmıssınız,benim sevgilim Abu Dhabi de yasıyor UAE'de Arap ülkeleri ve emirlikleri cok karısık heryer yeryer cok yakın mesela sharjah diye biryer var dubai ye 20 dakika ama cok farklı bir emirlik ingilizce cok hakim ve cok insan yaşıyor. Yani heryer heryerden cok farklı. Mesela youtube dan hayla tv'ye bakarsanız o kızda dubaide yaşıyor ve başı açık aynı şekilde annesinin de ki onlar orada doğup büyümüşler. Haklısınız suudi arabistanla dubaiyi karıştırmak çok büyük salaklık ama bi an aklım karıştı tabi ki de biliyorum evini konumunu herşeyini.

Valla panpacim ozgurluk = para

Gidecek yerin yoksa, paran yoksa , eline baktigin adamla esit olabilir misin? Baska birine bagimli olmak hic guzel bir sey degil.
öyle değil işte.
bak bdv ye, çalışan üst düzey konumda kadınlar dahi kocasına ses çıkaramıyor, her türlü şiddete maruz kalıyor. sadece Türkiye'de değil Avrupa'da doğup büyüyen örnekler de var.

özgürlük de kişilik meselesi çünkü.
ben ev hanımıyım ama eşim tüm maaşını bana verir, benden harçlık alır, dilediğimi yer içerim, alır giyerim ve susmak zorunda kalmam.
çalışmıyorum ama özgürüm.

anlatabildim umarım.

Tabi ondan 600 yil hukumdarlik surup o kadar savas kazanmislar kari koynundan cikmadan

Peki butun osmanli kitapları neden yakildi harf inkilabiyla bir gecede alimler cahil kaldi butun osmanli kutuphanesi yakildi niye cunku bizler osmanliyi kotu bilelim diye..

Dubai'de çalışan arkadaşım vardı. Yabancı kadınlar için çoğu şeyin serbest olduğunu, sokakta-avmlerde sarışın Avrupalı kadınların Fink attığını, ama havanın rezalet derecede sıcak ve nemli olduğunu söylemişti.
Ama arkadaşım türk veya müslüman değildi. Yani belki de gayrimuslumlere saglanan bir özgürlüktür bu. Onu öğrenebileceğin çokça mecra var internette.
Ayrıca hosteslik gibi özgür ruhlu insanların seçeceği bir meslek sahibi bir kadının 'calismana izin vermiyorum' diyen bir adamla ne işi olabilir ki?
Biraz dil öğrenip air amirates'e hostes olmayı araştırabilirsiniz. Şartları karşılıyormusunuz vs..
Öyle balıklama pat diye atlamayın derim ben.
Ayrıca orada ailesiyle mi yaşayacaksınız?
Eğer ailesine çok yakın yaşayacaksınız da sıkıntı...
Ben mesela Avrupa'ya tatile gittiğimde coook daha rahat davranırim. Tatilde tanıştığım arkadaşım beni çok rahat, çok eglenceli, sokakta bile sabahlayacak biri olarak tanımasına rağmen İstanbul'a geldiğinde onda kalamam mesela, 12de evde olmam lazım:)
Bilmem anlatabildim mi?
Göç başka , turizm başka
Senin İstanbul'daki o modern - özgür habibin memlekete gidince özüne dönmesin?
Şam'da bir Türk kızı kitabındaki gibi ayrilirsan (ülkenin yasalarından güç alıp) çocuklarıni vermemezlik yapmasın??
Bence bunlar tek tek dusunmen gerekecek şeyler...

de get.

İşine gelenlere cevap veriyor
Bu mesaja neden cevap vermiyorsun???
3jamiilaa
Çünki karşıdan bakıp,tartışmalara kıs kıs gülmek daha eğlenceli
Gözünü sevdiğimin işsiz ergeni,annen bir bardak kaldır dese kıyameti koparırsın,kalkta makineyi boşalt,az dinlensin kadıncağız

Oglancilik meselelerini eklememisler, bence de diziyi eksik yapmsilar.

Bir de Kanuni Sultan Suleymanin torunu olan Murat var ya, o akillara ziyan. Oldugunde bile onlarca cariye hamileymis?!? Adamin yuz cocugu vardi sanirim.
Iftira atip Insanlarin degerlerine saldiramazsin. Hangi osmanli dusmani tarihciden ogrendin acaba. Osmanli bizim atamiz ve degerimiz hakaret etmek yasak bizde bizansa sovmuyoruz burada

Insanlarin inanclarini inandigi değerleri asagilayip hakaret edemez kimse. Insanlik bunu gerektirir cunku . Hani insan haklari diyoruz ya inanc ozgurlugu baskalarinin inancina saygi duyma. Eminim duymussunuzdur bu kavramlari.

şaka mı yapıyosunuz.

ilk mesajınız şu ;

Islami elestiremezsiniz arkadaşlar .

şimdi aşağılayamazsınız, hakaret edemezsiniz diyosunuz. ikisi aynı şey değil. herkes islamı saygı çerçevesinde eleştirebilir. buna engel olamazsınız. islam eleştirilemez diye bi kural yok hayatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…