Başımı alıp gitmek istiyorum

bebosss

EdeP ;MutLuLuğa SebeP...
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
1.085
487
73
Kısalttm biraz.
1.5 yıllık evliyim.Evde kpss hazırlanıyorm.Eşime maddi konularda baskı yapıyordm kabul edyrm.Çünkü 2kredmz var.zar zor geçiniyrdk.Ama ailesi zırt pırt arayıp para istyrlrdı durumları olduğu halde.o yüzden istemiyordm eşimde çok para kalsn.yoksa onlar isteyince veriyordu.Çok tartştk bu yüzden.bnde tmm ver ama lütfen abartma bizi de düşün borçluyken bizi daha da borca sokma diyordm.Çünkü ailesi istedğnde parası yoksa bile gidip borç ediliyordu onlar için.onlar ise bizim o kadar dar zamanlarımızda bi defa bile el uzatmşlığı olmadı durumları olduğu halde.

Bugün kart konusu açıldı.yazın ödememiz gereken bi borç var onun için ayrı bi kartta para birktryrz.3 bin var şuan.almıştım ondan
Çünkü harcıyordu.bu ay harçlığı kalmamış milletten borç almış.geldi ver artık insanlardan istemekten utanıyorum o dursun bnde param bitince ordan harcim maaş günü yine yerine koyarım ddi.vermek istemedim çünkü yanında dursa ailesi isteyince de vercek benden hbrsz.Ama bunu söylemedim.sen harcarsın kalsn bnde ddm.Ve patladı bna bisürü şey söyledi.herşeye karışıyormşm.rahatsız oluyormş.bundn böyle ne kadar borcu var maaşı var söylemicek,bidaha parasal hiçbişeye karışmayacakmşm.Bende patladım paran kalmıyorsa napim eve harcıyorsn. eşinim tabikide karışcam.kızdı bağırdı.çok incindm oturdm ağladım.ağlamaya devam et ddi kapıyı çekti gitti nöbeti var oraya.Gitti saat 4tü.6 da geldi.izin aldm seni görmeye geldm kalbini kırdm özür dilerm sensiz yapamıyorm faln dedi.konuştk sakinleştim biraz.tmm ama ben ne yapıyorsm bizim için yapıyorm.istiyormki borcumuzu ödeyelm dedim.kart sende durursa harcarsn o yüzden bnde dursun diyorm ama madem öyle bundan böyle sende dursun ama dikkat et gerekmedkçe harcama.bende bilim ne kadar kaldı gitti.bu yine sinirlendi.çocuk muyum.boşa harcamıyrm.artk sana para konusunda hiçbi hesap vermicm gerektiğinde sadece söylicem harçlık da vercm sna ne lazımsa yazarsn ben alırm dedi.
kızdım.dış kapının dış mandalı mıyım ne demek yani benim parasal hiç bişeydn haberim olmasn oturup bihaber.sen ne yapıyorsn yap ben hiç bilmim borç bitti mi kaldı mı.
Diyo evet bundn böyle sana hiçbi şey demicem.bunca yıl okudum hesap kitap bilmiyor muyum.
Ben de eşinim evde ortak yaşıyorz.müdahil olmk zorundayım ne demek haberim olmasın.yarın bi gün çalıştığımda maaşımı alınca ben de sna hiç bi şey söylemicm.herşeyi sen yap benim hiç bişeyden haberim olmasın mı.o zaman eş olmanın ne anlamı kalıyr.onca yıl ben de gelip oturup senin eline bakmk için okumadm.sen bna eş gibi davranmicaksan ben de davranmicm
dedim ve çok sinirlendi.
Geldiğime pişman oldum sen bni anlamak yerine kalkmış burnunu herşeye sokuyorsn.sen çalıştığında da hiçbi şeye karışmicn.otur düşün.hoşuna gidiyorsa böyle devam edersn. Gitmiyorsa devam etme bnimle.eşim gbi davranmazsan da kafanı ezerm.Ben yemin etmişm artık hiçbişeye karışmicaksn (parasal).işine gelirse.bunaldım artık kimse senin gibi eşinin maaşını sormuyo parasına karışmyr.yemin ettim ddi ve çekti gitti.şok oldm
Böyle tepki vermesi gerekmiyrdu.ona çok ters gittim.tmm karışmicm ama orta bi yolunu bulalım ben de haberdar olaym demem gerekiyrdu ama o hiçbişeye karışmican diince sinirlendm.
Soruyom size Allah aşkına ne demek hiçbişeye karışmamk.Ben de o evde yaşıyorm bilmim mi borç harç maaş ne var ne yok paramız.

Son düzenleme:
Üzme canım kendini bir iki öyle der sonra dayanamaz bence. Bizim de bu tarz konuşmalarımız oldu. Eşim internet şifresini saklıyordu falan. Sonra gelip evi sattığı parayı elime verdiği de oldu yani :)) bu erkekler bi tuhaf kontrol ellerinde olsun istiyorlar. Bırak bir ay öyle takılsın sonra yine sen çaktırmadan alırsın kartı. Lazım oldu falan dersin

Seni soyutlamak istemesi ailesi yüzünden mesaj atma ergen değilsiniz yetişkin evli insanlarsınız

Sinirlenince ne dediğinin farkında olmuyor.
Ama o kadar kırıldım ki

bana parasal anlamda çok vıdı vıdı yapıyormuşsunuz gibi geldi anlattıklarınızdan.. yani bende olsam ne kadar aldın nereye ne kadar verdin ne kadar kaldı kalanı ne yaptın vs vs.. çocuk gibi sorgulanmaktan hoşlanmam.. kazık kadar adam birde kredi kartını gereksiz harcama demişsiniz.. adam ev geçindiriyor nereye ne harcaması gerektiğini biliyordur herhalde..

ama dediğim gibi haklıyken haksız duruma düşmüş ..

Eşinizi haklı bulmadım. Evlilik icinde böyle şeyler olmaz herkes kafasina göre iş yapamaz. O dese benim maaşım, öbürü dese benim param.. böyle evlilik olmaz. Iki tarafta calissa bile maaslar birlestirilir. Kalkip herkes sanane paramdan demez, dememeli. Ben eşinizde suç buldum a'dan z'ye..

Laf saydı çekti gitti
Ben ona kırıldığımı belli edecek bi şeyler söylemek istiyorum

Cnm eşin terbiyesizligi ele almış sana karşı da çok saygısız
Bence eşine de ki tmm cnm senin dediğin gibi olsun bu evin erkeği sensin bunca yıl okumussun evimizi gecindir ben bir seye karışmıyorum
Aynı şekilde bende ise girince paramı kendim yoneticem yemin ettim de

Ve dediginide yap
Boşver ailesine de verirse versin bu yüzden yuva yikma

Çok saçma ne demek kimse eşinin maaşını bilmiyor karışmıyor inanın çoğu insan eşinin maaşını kuruşuna kadar biliyor bizim dukkanimiz olduğu için sabit bir gelirimiz yok aylık degisiyor fakat eşim onu bile bana söylüyor eşinin tepkisi çok yanlış ve çok saçma geldi bana bi işler karıştırıyor olmasa böyle çok tepki vermez kimse

Ama çok kırdı konuşmaları beni canım hoşlanıyorsan git seni tutmuyorum yemin etmişim demesi falan çok üzgünüm ben her şeyi bizim için yapıyorum o ise beni soyutlamak istiyor :-(

Rahat rahat ailesine para vermek için işte
Ben çok üstüne gittim ama o da var
Ama tamamen beni soyutlaması çok saçma
Ben neciyim evden

Maaş karti bende dursun ne demek ne kadar saçma. Adam gidiyor çalışıyor maaş kartı ne hakla sende duruyor . Sende çalış seninkide sende dursun madem
Maaş kartı değil.o onda zaten
Borcumuz için para biriktiriyoruz onu ayrı bi kartta tutuyoruz Ptt kartı. Ondan bahsediyorm

İşte ben de dedim canım kendi paramı kazandığımda ben de sana söylemicem dedim
Söyliceksin hatta ben alcam dedi ve benim kayışım orda koptu
Sinirlenince aslında böyle konuşuyor iyi olduğumuzda böyle yapmaz ama yarın bi gün çalıştığımda böyle bi konu açılsa kalkıp böyle davranmayacağı ne malum :-(

yani biraz fazla karışmışınız gibi bir hava sezdim .yani sizi zor durumda bırakıyorsa evet karışmak hakkınız ama zor durumda değilseniz parayı o kazanıyor maalesef karar vermenin çoğunluğu onda aynı şey senin içinde geçerli .sen çalıştığında sana gelip şunu şuraya ver kartını çok harcama dese sende kızarsın emin ol .çünkü çalışmak kolay değil

E peki nasıl davranmalıyım ki onun bu son söylediklerinden sonra
Sinirlendi ve iyice abarttı her şeyi

Rahat rahat ailesine para vermek için işte
Ben çok üstüne gittim ama o da var
Ama tamamen beni soyutlaması çok saçma
Ben neciyim evden
Tabiki saçma sen o evin kadinisin parain senin elinde olması lazım bana gorede esin biraz değişik davranmış canım

E peki nasıl davranmalıyım ki onun bu son söylediklerinden sonra
Sinirlendi ve iyice abarttı her şeyi
bence bir süre sessiz kal .her iki tarafta aşırı sinirli .bir kaç gün geçsin sonrasında madem karışılmasını istiyorsun al sen yöet ama ben zor durumda kalmak istemiyorum eksiğim olsun istemiyorum de .eğer kabul ederse dene bakalım ne kadar dayanabilecek.dayanıyorsa bırak yönetsin .neden abartıyorsunki o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…