Başımı alıp gitmek istiyorum

Maaş kartını almadım canım

Eşim böyle bir şeye yaraşmaz
Yoksa beyefendi rahat rahat ailesine para veremez
Heralde böyle bir şey teklif etsem iyice kızar :-(

Sen ailesine para vermesini istemiyorsun ancak o gizli gizli veriyor. Senden gizleyince vermemiş mi oluyormuş? Aynı evde senin benim olmaz, yarın birgün sen işe girince paranı istediğin gibi mi harcayacaksın? Eşin neler diyor buna? Ya da o senin paran sen ailene gönder bu benim param ben aileme göndereyim... Böyle aile olmaz ki... Hem özel sektörde çalışmanı istemiyor hem para konusunda neyi nereye ne kadar harcıyor belli değil...

Ben kazandığımda onu da alacakmış ben hiç karışmayacakmışım.
Sinirlenince iyice saçmalamaya başladı

Herkes konu sahibinin üzerine gitmiş anlamadım bu kadar erkek gururu niye okşaniyor borç yaparken iyiydi sıkıntıyı birlikte çekiyorlar. Hesap verecek tabiki ailesine kaçiriyo böyleleri.güzellikle anlatıp hesabımda biraz fazla kalsın arkadaşlarıma mahçup oluyorum diyebilirdi evlilikte parayi kim kazaniyosa o evi idare etsin mantığı nerden geliyo ki karı koca onlar.Bu kadar erkek yanlısı olmayı anlayamicam sanırım üstelik eşinin sürekli beğenmiyorsan gidersin lafı olaydaki en kötü sey.canım bence sakin kal sakinliginden korksun pas verme burnu sürtsün gelip konuşursa da kavgadaki cümlelerin seni kırdığıni kendisini güzellikle anlatmasini beklediğini falan söyle.

Yerden göğe kadar haklısın, eşinin maaşını son kuruşuna kadar bilmen gerekir ki ayağını hangi yorgana uzatacağını hesaplarsın, siz bir takımsınız ayrısı gayrısı olmaz.

Benzeri bizde de oldu bunun. Kavga olarak değil de, tartışma olarak. Birkaç kere ailesine para verdi eşim. Sinirleneceğimi bildiği için gizlerdi. Hayır, muhtaç olsalar da verse anne-babadır yani onları zor durumda bırakmak biz evlatlara yakışmaz, ama ben borç ödüyorken kimseden medet ummuyor, hesabımı ona göre ayarlıyorsam, e bi zahmet ana-baba olarak sen de hesabını bil değil mi ama? Bizden bol harcayıp, bir de bizden isteme...

Çektim konuştum eşimle, böyle böyle, aynen yukarıda izah ettiğim gibi, daha yumuşak cümlelerle. Bana güvenmiyor musun demeye getirecek oldu, dedim "Canım, ben ne kadar paramız olduğunu bilmezsem, harcamalarımı neye göre denetleyeceğim? Ne kadarımız var, nereye nasıl harcıyoruz ben de bileyim, ona göre tasarruf etmem gereken yerleri ayarlayayım. Her ayın her gideri birbirine uymuyor ki hayatım sen de biliyorsun" vs vs...

"Ben de bilicem, bana ne, senin anne baban, benim param, ben de kazanırım sana söylemem" bunlar olmaz, bunlar takım ruhuna aykırı... Bak evlilik demiyorum, takım diyorum çünkü maddi durum biraz böyle işler. Geçim savaşı...

Çözülemeyecek problem değil bunlar, kocanın eli sana açık olsun en önemlisi o...

Eli bana fazlasıyla açık canım.geldi dedi Ben insanlardan borç istiyorum artik bu durum bni incitiyor. Ben de tamam haklısın artık ona göre davranacağım ama beni tamamen soyutlama hiç bi şeyden habersiz oturup yiiyim içim ama ne kaldı ne gitti hiç bilmim mi böyle bi şey olamaz buna evlilik denilmez dedim.
Surat yaptı.Ben dış kapının dış mandalı değilim ddm
Başladı yine kızmaya sana hiç bir şey söylemicem sadece gerekenleri bileceksin maaşım ne kadar elimde ne var ne yok bi yere borcum var mı yok mu hiç birini sana söylemicem ddi.
Ne alaka ama dimi ben yokmuşum gbi davranacak para konusunda. O zaman evliliğin ne manası olacak.
Gelip konuşacak biliyorum lafları için özür dileyecek.yada ben yanaşacağım,ki o laflarından sonra hiç ysnaşasım gelmiyor.bu konuda ortak bi yol bulalım dicem.Ama yine tartışma çıkarırsa bilmiyorum

Dün gece mesaj attım.bundan sonra ne yaparsan yap tek kuruşuna kadar karışmayacağım ama o git demelerin,kafanı ezerim demelerin beni çok incitti gözümde herşeyi kararttın düşürdün. Kendini haklıyken haksız duruma koydn Allah bni artk sana muhtaç etmesin dedim.
Ve artık hiç bi şey konuşmayacağım onunla gelip özür dilemeyene,beni eş durumuna koymayana kadar

Çünkü lafları çok dokundu bna.artk açlıktan evin içinde ölsem de onun tek kuruşunu dahi almicam dokunmicam :-(

Evlilikte senin paran benim param olmaz!
Lakin esiniz cabalayıp kazandıgı paranın her kurusunun hesabını vermek zorunda degil kusura bakmayın!
Yani adam eve bakıyor,borcunu harcını ayarlıyor anladıgım kadariyla, sizi muhtac etse söyleyin konusun derim ama malasef haksızsınız!
Ayrıca ev bütcesini ayarlamak degil derdiniz,
Adam ailesine para vermesin diye
'elinde para kalmasın''banka karte bende kalsın'dediginizi düşünüyorum.!

Ailesine gizli saklı para verecek duruma getirmişsiniz,boyle seylerde hep iki taraflı düşünün.Siz ailenize para verseniz bu adamın gözüne batsa?
İhtiyacları olsun veya olmasın
Kızarsınız böyle bır durumda.!
Ayrıca sizde calısmalısınız.
Suan kpss falan hazırlanıyor olabilirsiniz
Niteliklerinize uygun iş bulamayabilirsiniz,sorun degil.
Ben de okudum cok ta sevdigim bir işim var ama hemen bulamadım bu işi.
O zamana kadar garsonluk,ürün tanıtımı vs her iş yaptım,yinede hayatımın her anında paramı kazandım.

Evet Özür dilesin bence de ama bundan sonra gözüne sokarak yapmamaya bundan sonra ya da biraz izle bakalım para durumları ne alemde.

Beyefendi istemiyor şuan kpss çalış sadece diyor.
Evt öyle ailedinde dolayı baskımdı hep ama artık o tür şeylere karışmıyordum.

Esin saygisiz bi uslupla konusmus ama belliki dolmus. Koskoca adamin cebine emegiyle kazandigi para kalmiyor, ondan bundan para istiyormus. Bende sinirlenirdim yani.

soruldu mu bilmiyorum ama 1.5 yıllık evliyim, kpssye hazırlanıyorum demişsiniz.

1.5 yıldır mı hazırlanıyosunuz? bazı kadınlar da kpssyi iş olarak görüyolar. beş senedir hazırlananları biliyorum mesela.

Ne alaka 1.5 yıl hazırlık
Düğünüm eylülde oldu.Aralık gibi başladım kpss hazırlanmaya 76 aldım atanamadım. Bu yıl yine hazırlaniyorm
Onca yıl okuduk tabiki de iş.ilk yıl atanamadım die bıraksamıydım. Adam ücretli hariç çalışmama izin vermedi.başvurdum ama ücretli çıkmadı 1.dönem ben de kpss odaklandm
Anlamışsınızdır umarım

Adam ücretli hariç çalışmama izin vermedi

işte böyle adamlar hem kendi uygun görmediği işte çalışmanıza izin vermez ( ki muhtemelen siz de istemediniz ) hem de size para hesabı yaptırmaz. üstüne bi de kafanızı ezmekle tehdit eder.

işte böyle adamlar hem kendi uygun görmediği işte çalışmanıza izin vermez ( ki muhtemelen siz de istemediniz ) hem de size para hesabı yaptırmaz. üstüne bi de kafanızı ezmekle tehdit eder.
Anlamıyorum zaten hem bırakmaz çalışayım hem de dediğin gibi hesap yaptırmaz.
Atandığımda yada çalışmaya başladığımda daha büyük problemler bekliyor beni galiba eğer bu sorunumuzu halledemezsek

atandığınızda da herkesin maaş kartı kendisinde durur artık. onu da kontrol etmesine izin vermeyin.

atandığınızda da herkesin maaş kartı kendisinde durur artık. onu da kontrol etmesine izin vermeyin.
Ben de aynen dün bunu söyledim artık karışmıyorum sna ama çalıştığımda da sna hiç bi kuruşumu vermeyeceğim hesap da vermicem,sana eş gibi davranmicam çünkü sen şuan bna eş muamelesi yapmıyorsun dedim
Beyefendi sinirlendi. Onu da alcam senden eş gibi davranmadığında da başını ezcem ddi.Ben artık sustum sna hiç bi şey demiyorum ddm çekti gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…