Başka şehre gelin gidenler

ya ne olursa olsun gelemezse sözlüm buraya ben gidicem onu cok seviyorum herseyimle onun olmak istiyorum o benim herseyim bazen böle rest ceker gibi gidicem diyorum ama annemden ayrılmak düşüncesi beynimi kemiriyor gitmicem ya diyorum ben deliyim he

ahhhh inşallah cnm benim ya inşallahh annem takılıyo diyoki ben napar eder sana burdan ev alırım diyo:) damadım damadım der oda çok seviyor onu

cnm ben böyle konusuyorum ama babam ben uzaga gönderemem seni diyo annemde öle diyo ama annem olmasa erkek gelemese imkanı yoksa mecbur vericez diyo ayıramam sevdignden dio bende ayrılamam ondan vazgecemem bak gözlerim doldu biz uzaktan uzaga sevdik çok emek harcadık gün sayıyorus daha ben onu askere göndericem tecilli off offf onsuz bi hayat düşünemiyorum

inş. canım ama başka şehirde olmanında bazı güzel yanlarıda oluyo mesela sakaryada sıkılınca ailemin yaşadığı şehre gidiyorum orda sıkılnca sakaryaya geliyorum birde insan kendi ailesiylede olsa anlaşamadığı sıkıldığı zmanlar oluyo ya uzakta olduğun zaman böle bi durum olmuyo herşey güllük gülüstanlık daha kıymetli oluyo herşey ama benden sana tavsiye ayrı şehirde yaşarsan eşine en baştan tavrını koy istediğim zaman ailemin yanına giderim de kalırım de çünkü çevremde böle çok ilk evlendikleri zaman göndermiyo nedense eşleri hatta bana derler seni iyi eşin gönderiyo benim eşim göndermez falan derler birde benim eşimin aileside sakaryada yaşıyo ve ben eşime en başta dedim bayramlarda mutlaka benim aileme gideceğiz sen gitmezsen bile ben tek giderim dedim bu gibi konuları baştan nasıl tutarsan öle gidiyo tabi karşındaki insanında anlayışlı olması çok önemli

evet canım haklısın sözlüm gercekten çok anlayıslı bu konuları biz konustuk öyle yapıda bi insan değil bende söyledim zaten sen gelemezsen bile ben tek giderim oda bende gelirim seni tek bırakmam diyor ailemide seviyo ona şüphem yok cnm..
saol ya bu saate dertleşiyosun benimle :) bende inşallah evlenirim o zaman da delir de bakarım bu kulübebenim gibi dertlilere eşlik ederim zaman nasıl geicek derken biranönce gecse ya 2006 yılında basladık sözlümle konusmaya cıkmaya demicem o lafı sevmiyorum :) zaman gecsin derken 2009 bitiyo ha gayret :)

Bence bir evlilikte, bir şehirden başka bir şehre gelin gitmek sorun değil, bir kültürden farklı bir kültüre adapte olmaya çalışmak en zoru.
Ben (20 yıl önce :) Edirne'den Ankara'ya gelin geldim. Başka şehre gelmek güzeldi. Bekarlıktan Evliliğe geçiş zaten başlı başına bir hengame. Bu sebepten hayatın zaten değişiyorken neden x şehirde değilde y şehirde olmasın. Başka bir hayatı başka bir şehirde pek ala yaşayabiliyor insan. Yeni hayat yeni çevre güzel oluyor.
Amaaaaa beni en çok zorlayan kültür farkı olmuştu. Batı kültürüyle yetişmiştim, Doğu kültürüyle yaşamam istenmişti. Benim hatta ünlü bir anım vardır:) Eşimin ailesi bulguru çok tüketiyor diye Türkiye'nin en zengin ailesine gelin geldim sanmıştım. Eee ne de olsa prinç değil bulgur yiyorlardı:) Bizde pilav prinçle yapılır, eşimin ailesinde bırak pilavı çorba bile bulgurla yapılıyordu :) Cahillik işte. Prinç bulgur derken 20 yıl geçti. İyiki de evlenmişim eşimle diyorum. Kiii biz görücü usulüyle evlenmiştik. Siz aşıksınız :)
Ebeveynlerden ayrılmak -ya da uzaklaşmak, sık sık görememek diyelim- elbette çok zor. Ben nişanlıyken babamı kaybetmiş, annemi yalnız bırakmak zorunda kalmıştım. Çok zordu. Ama inan bana annemi de kaybettiğimde eşim bir an önce gelsin onunla birlikte ağlayım istemiştim.
Sevmek başka bir şey kardeş :) Ne demiş şair ? Ölümdür yalnız yaşanan, Aşk iki kişiliktir.
Selam sana evlilik, her nerede yaşıyor ya da yaşatılıyorsan :)) kaydirigubbakcemile3

arkadaş tam benim düşündüklerimi yazmışş.. bende uzaktan evlendim ve iki yılda kararım kesinlikle şudur.. ELİN İYİSİNDEN MEMLEKETİNİN KÖTÜSÜ EVLADIR..

canım benim eşim ıspartalı yıllardır gidip geliyorum yani açıkcası güzel bi yer değil tutucu bi yer biz de orda yaşıyacaktık ev falan vardı orda ama ben kabul etmedim muğlaya yerleştik umarım herşey gönlünce olur ama bir ömür orda geçmez söyliyim

Bende istanbuldan izmire gelin geldim 4 ay oldu hala alışamadım çok özlüyorum arkadaşlarımı ailemi alışıcam mutlaka zamanla ama şuan hiç kimsem yok bir arkadaşım bile yok en zoru bu malesef. Bir sıkıntımda yanına gidebilceğim dertleşebilceğim bir tek arkadaşım yok yani 4 aydır kimseyle hiçbirşey paylaşmadan yaşıyorum bu beni çok zorluyor. Tabiki eşinle bir çok şeyi paylaşıyorsun ama bir yere kadar insan bir arkadaşa ihtiyaç duyuyor bunu çözdükten sonra adapte olmak daha kolay olur diye düşünüyorum ben. Mesela şuan kafama göre bir arkadaş arıyorum acaba arkadaşlık yapabilceğim birileri varmı diye sürekli eşimin çevresini gözlemliyorum. Zor yani gerçekten zor gurbette olmak. Birde eşin seni anlamıyorsa sıkıntını anlamıyorsa yalnızım birlerine ihtiyacım var dediğinde suratına aval aval bakıyorsa herşey daha zor oluyor.

ben de mersinden antalya ya geldim çok uzak değil amaaa gidemiyorum çalıştığımdan dolayı, kızımın asla başka bir memeleketten evlenmesini istemem, aileden ayrı herşey çok zor oluyor, o hasret bambaşka.. ve çaresizsin

merhaba bende ailemden çok uzaklardayım.ilk başlarda hiç umarsamayacağımı sanıyordum ama burda hiç kimseyi tanımadığım için çok zorluk çekiyorum.her hangi bir sorunda dertleşecek kimsen olmayınca daha kötü oluyorum.aradan iki bayram geçti gidemedim ailemi görmeye her gece rüyamda görüyorum.sıçrayarak uyandığımı sölüyor eşim çok üzülüyor halime.

merhaba bende ailemden çok uzaklardayım.ilk başlarda hiç umarsamayacağımı sanıyordum ama burda hiç kimseyi tanımadığım için çok zorluk çekiyorum.her hangi bir sorunda dertleşecek kimsen olmayınca daha kötü oluyorum.aradan iki bayram geçti gidemedim ailemi görmeye her gece rüyamda görüyorum.sıçrayarak uyandığımı sölüyor eşim çok üzülüyor halime.

ben istanbuldan bursaya iki senede yedim kafayı bide iş bulamadım çok fenaydı şükür ki eşimle iş kurduk nerde ama ıSTANBUL DA......... iki senede yetti gurbey kıyamadı bana kocacım burda karar kıldı saolsun çok mutluyuz bursada hep kavga kıyametti evliliğimiz allah yardımcınızolsun kızlar ne diim

canım hasret özlem olur tabiki ama sözlüne inanıyosan sevgisine güveniyosan zamanla alışırsın.
bende memleketimden uzağa gelin gittim.hatta senin gibi severekde değil görücü usulü evlendim başta biraz zorlandım tabi farklı şehir değilde farklı kültürler beni zorlamıştı ama zamanla alıştım
eğer sözlün anlayışlı biriyse bu alışma evresini daha kolay atlatabilirsinyerimseniben

Bende başka bir şehirde gelinim. 6 aylık evliyim. Bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. ınsanın kendi yuvası olması çok güzel birşey , bende ailemleyken evimi özlüyorum ama bazen ailemsiz günler boşa geçiyormuş ve hiç yaşanmıyormuş gibi geliyor, bazen dayanılmaz oluyor.

Son düzenleme:

bende istanbuldan ankaraya gelin geldim.Evlenmeden önce aynı bende bu kadar zorlancagımı sanmıyodum.ama ankrada kimsem yok.O kadar pişmanım ki geldiğime
kültür farkı cok cok önemli yer farketmıyo üniv içinde şehir değiştirmiştim hiç zorlanmamıstım ama kültür cok farklı.canın sıkılınca dertleşiceğin bi allahn kulu yok
bzen kapyıı cekıp cıkıyorum ama nereye gdim daha kötü olup eve gelip saatlerce ağlıyorum.Kesinlikle bi şansım olsa geri dönmek için saniye düşünmezdim.Bu durum senin eşinle aranada yansıyo yanı ben yansıtıyorum .çok zorrr çoooookk

Ekleyecek fazla bir şey bulamadım.
Arkadaşımız o kadar güzel açıklamış ki.
Ben de ailemden uzağa geldim hem de çok uzağa.
14 ay oldu evleneli. Alışamadım ve alışamayacağım.
Çevremizde insanlar olsa da hiçbiri canım gibi kanım gibi değil. Olamazlar da.
Eşimi ne kadar çok seversem seveyim benim de aklım gönlüm hep memleketimde.
Oradaki evimde.

Son düzenleme:
bende ankaradan istanbula gelin geldim 1.5 yıl oldu ama hala alışamadım çok duygusallaşıorum bazen okadar zor gelioki ailemden ayrı yaşamak kimsem yok burda kapımı çalacak bir allahın kulu bile yok yinede allah razı olsun eşimden nezaman aklıma düşse 1.5 sene boyunca her ay götürdü saolsun onlarsız bi bayram geçirmedim daha ama yinede her dakika ailem aklımda çok özlüorum çoksenağlama

bedne başka şehre gelin geldim en zor yanı kendin.i kimsesiz gibi hissediosun bazen en büyük destekçim eşim oldu arkadaşım annem babam herşeyim oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…