Başka şehre gelin gidenler

three

canım Edirne çok modern,çağdaş bir şehir diye duydum.hiç gitmedim,Edirneli bir arkadaşımda olmadı ama öyle duydum.Karaman tutucu gelişmeye çalışan bir şehir sanırım.sende epey uzağa gelin gitmişsin.Kaderdaşız yani...sen çalışmıyorsun sanırım canım.

çalışmıyorum ben canım bu yüzden de çok sıkılıyorum . evet 25 sene edirne gibi modern, ileri görüşlü, çağdaş bir şehirde yaşayıp ,yetiştikten sonra karaman gibi ufak,tutucu,gelişime açık olmayan bir şehirde yaşama alışmak çok zor oldu benim için ki halaaa alışamadım:umursamaz: çok zormuş farklı bir kültüre uyum sağlamak

çalışmıyorum ben canım bu yüzden de çok sıkılıyorum . evet 25 sene edirne gibi modern, ileri görüşlü, çağdaş bir şehirde yaşayıp ,yetiştikten sonra karaman gibi ufak,tutucu,gelişime açık olmayan bir şehirde yaşama alışmak çok zor oldu benim için ki halaaa alışamadım:umursamaz: çok zormuş farklı bir kültüre uyum sağlamak

zaten insanı bazen uzaklık dğilde gittiğn yerdeki kültür uyum sorunuda yıpratıyor.çalışmamak kötü gerçekten.çalışsaydın en azından geniş bir arkadaş çevren ve oyalanacak bir şeylerin olurdu.
bende çalışmıyorum.evlenmeden önce sosyal vve hep bir şeylerle uğraşan biriydim.ama evlenince hem çevrem gereği hem eşimin desteklememesi yada benim çalışmam,bir şeylerle uğraşmam için fikir üretmemesi,desteklememesi sonucu bende evdeyim.o kadar bunaldım o kadar bunaldım ki bunu eşim hariç herkes anlayabiliyor.yemin ederim cinnet geçirmekten korkuyorum

mrb ben ıspartada okulum gereği iki yıl kaldım,hem ıspartayı hemde ıspartalıları seviceğini düşünüyoruma.s

merhaba arkadaşlar benimde mayısta düğünüm var 20 senedir ist.dayım eşim polis evlenmeden önce şarka git gel dedim şansımıza sivas merkez çıktı rahat yer oldugu için görev süresi 4 yıl bir yılını nişanlıyken geride bıraktık mayıstan sonra bende sivasa gidicem eşim sivasa gitmeden öncede 1 yıl burda görev yapmıştı sonra ben aradan şark çıksın dedim ama 2 yıllık yer çıkmadı burda oturcaktık ama kısmet olmadı şimdiden hüzün çöktü eşimi çok seviom 2 yıldır nişanlıyız birbirimize çok hasret kaldık bi yönden şafak sayıyorum ama gidince ne yapıcam bilmiyorum ailemi çok özlicem bide ben hiç ayrı kalmadım evin en büyüğü benim 3 kız kardeşiz off çok zor yaa en azından kendimi şöyle teselli ediyorum eşimde bende Tokatlıyız sivas memlekete 1.5 saat sürüyo en azından kuzenlerim amcalarım halam fln orda her zaman olmasada onlarla görüşürüm Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
canım ya çok iyi anlıyorum seni bende 23 yıldır sivastayım nişanlım polis bende bu yaz evleniyorum ve neresi çıkcağını bilmiyoruz daha okul bitmedi kısmet neresiyse gitcez bende evin buyuğuyum ve çok zor geliyo banada duşundukçe ama çok sanslısın bence sivasta polislik yapmak gercektan cok iyi eminim kısa surede alışırsın canım buraya gorev için gelenler ağlayarak istemeyerek geliyo giderkende çok sevdikleri için ağlıyolar gitmek istemiyolar kaç komsumda sahit oldum buna mutluluklar canım

ya arkadaşlar o kadar duygulu yazmışsınız ki korktum birazcık bende hatayda oturorum nişanlım niğdede eylül de düğünüm var ve ben de oraya gitcem kısmetse ama bende düşünüorum bazen napacam oralarda tek başıma die bikaç arkadaşım var nişanlımın aileside orda saolsunlar çok iiler ama bilemiorum hiç kimse ailesi kadar olamaz insanın ..

ben de k.maras in bi ilcesine geldim antalya gibi modern ve guzel bir yerden. derdim antalya maras degil de annemi ve kardesimi cok ozluyorum

valla benimde sevgilim başka şehirde ama ben evlenirsek hiç özliceğimi zannetmiorum onun olduğu her yer memleketim çünkü:asigim:

aynı şehirde olsak,annemin sıkıntılı anında,hastalığında yanında olurdum anında
hasretlik çok zor,çok

Son düzenleme:
anam bende ankaraya gelın gıdıcem ya benı korkutmayın zaten korkuyorumm

benm yarama tuz basmaktır bu...hatta başlıkta açmıştım bu konuda...allahım ailemi çooooooooook özlüyorum...çooook zorr gurbet gelini olmakkk çok

gurbette gelin olmak çok zor bende 1,5 yıldır muğlaya gelin geldim ailem ankarada çok zor onları çokkk özlüyorum burda kimseyi tanımıyorum 1 seneyi geçti daha arkadaşım bile yok

bırakın şehirleri ayrı ilçelerde olmak bile insanı sinir etmeye yetiyor.asya yakasında dogup buyumuş biri olarak evlenince avrupa yakasına geldim yaşadıgım bunalımları bir ben bilirim bir allah..çok zor ..

ne yazıkki benim içinde aynı şey oldu...sıfırdan başlamak hiçte güzel bişi diilmiş...şehrimi arkadaşlarımı yürüdüğüm kaldırımları özledim...

izmirden istanbula geldim 6 ay oldu...........nerde komşuluk nerde arkadaşlık burda hiç biri yok..aile özlemii çokkk.. her gittiğim yerin bir yerini ,izmire benzetiyorum..özledim galiba

Bende Bursa'dan ıstanbul'a geldım. ılk zamanlar cok fazla dert etmıyordum. Zaten evlılıgımden kısa bır sure once donmustum yurt dısından. Alısmıs gorunuyordum onlardan uzak kalmaya. Fakat zamanla ozellıkle son bır aydır ozlem cok agır basıyor.

Nerde anneme benzettıgım bır kadın gorsem, gozlerım doluyor. Onun basıan bır ıs gelecek dıye korkuyorum. Kımı zaman gecelerı dusunmekten uyuyamıyorum...

Cok zor aıle ozlemı.

Allah herkese sabır versın.

yalnız olduğumu sanıyordum kızlar.. benim gibi düşünen , benim yaşadıklarımı yaşayan nice gurbet gelini varmış senağlama

çok zor gurbet gelini olmak..
bir hafta sonu anneme gidememek..
çalan kapının ardında annemin olmayacağını bilmek..
kardeşlerimden ayrı olmak..
toprağımın kokusunu bile özlüyorum
yoldan geçen herhangi birini anneme benzetmek..
sonra bir off çekmek için için..
ne yaparlarsa yapsınlar biliyorumki burada kimse bnm canımda olamaz kanımda eşimim haricinde
evlendikten sonra anladım bende ne kadar cesurca bir karar verdiğimi
düşünüyorumda yaptığım çılgınlıkların en büyüğü..
evlilik güzel çok güzelde memleket özlemi aile özlemi hep acıtmakta içimisenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…