Normalde yazdıklarınızda çok haklısınız, ama normal evliliklerde. Bu durumda ise kayınavalidenin zaten karışmak için konu sahibinin ailesinin müdahalesine ihtiyacı yok. 1.5 aydır zaten 3ü beraber evlilik yaşıyorlar. Eski konusundan biliyorum. Karı- koca aile olmaları için fırsat verilmiyor , kocasının da öyle bir niyeti yok zaten.tamam anladim soylediginizi. Onun uzerine bunu soyluyorum. Evlenebilecek yastaysaniz -cok buyuk meseleler haric- kendi sorunlarinizi kendiniz halletmelisiniz. 1.5 ay ne ki. Daha evlilige alisamamissiniz bile. Ne dicek babaniz? "Kizimi uzmussunuz. Hiiii kulaginizi cekerim" mi? Veliye ihtiyaciniz yokki bu tip durumlarda. Bir sure sonra aileniz evliliginizin her seyine karisacak. Kayinvalidenizde aa onlar karisiyor biz niye karismayalim diyecek. Buyrun ailelerin evliligine. Siz sadece ailelerin size direttiklerini tartisiyor olacaksiniz. Krndi fikriniz olmayacak. Tipki suanda oldugu gibi.
Evet şimdi git ki sabah seni zorlayıp götüremesin. Bu gece de evde yalnız yatsın.yok ailemle aynı şehirdeyim yarın sabah bizi geçerken alacaklardı arabayla ama şimdi ben tek gidicem oda ailesyle sabah erkenden gitsin artık napıyım
yok hiç sessiz kalmadım kaynanamın yüzüne karşı mutlu değilim eşimle başbaşa kalmak istiyorum dedim bana cevap olarak amann sende daha çok kalırsınız dedi neler dedimolmadıSen de babanla gideceksin o zaman . Cesaretli değilsin. Baştan tavrını koyup ailene sahip çık. Belki sen tavrını koysaydın ailen bayramdan sonra eşinle konuşma gereği duymazdı. Madem benciller, dümeni istediği yere çevirmeyeceklerini göstermelisin.
aynen öyle yapmak lazım ama anlar mı hiç emin değilimEvet şimdi git ki sabah seni zorlayıp götüremesin. Bu gece de evde yalnız yatsın.
Belki bir umut seni kaybedeceğini anlamaya başlarsa çark eder.
Ama soğuk ol. Soğuktan da öte ona karşı bir şey hissetmiyor gibi davran. Ağlayıp sızlama. O seni umursamıyor, sen de onu öyle ağlayacak kadar umursama.
bırıncısı sızın agzınız dılınız yok muda kendınız gerekenı soylemek ve yapmak yerıne olayı hemen aılenıze aksettırıyorsunuz bu cok yanlıs olmus, ıkıncısı verılen bır sopz var ben olsam cıngar cıkarırdım ve aılemle yaptıgımız plana sadık kalır esımle yada onsuz aılemın yanına gıderdım , he esım egerkı benı aılesıyle gıtmeye zorlarsa ya da ben gelmıyorum derse o zaman bende gıttıgın yerde kal derdım ve tavrım net olurdu...Selam kızlar ,
1 buçuk aylık evliyim daha önceki konumda anlattığım sorunlar düzelmek yerine katlanarak devam ediyor malesef
Eşimin annesi sürekli rahatsız ediyor biz gelmezse k onlar geliyor gelmezse arıyor , eşimse annemi kiramiyorum hep birlikte olmak istiyor öyle olucak annemin istediği gibi olucak diyor sürekli kavga ediyoruz .annesi üzülmesin diye sürekli beni uzuyor kırıyor bizim evimiz icin annem bu evde istediğini yapar onun evi diyor .o kadar çok şey var ki
En son konu da bayramda benim ailem eşimle beni gidecekleri şehire cagirdilar esim de olumlu bakti gitmek istedi babam is yerinden izin almış planlar yapmış kızım ve damadim gelecek şuraya gideriz buraya gideriz piknik yaparız kahvaltıya gideriz vs diye hep rezervasyon yaptırmış yer ayırtmis arkadaşlarına söylemiş vs tabi eşim bu planı kaynana ma anlatinca kadın bildiğin deli oldu ay yok ne işiniz var olur mu öyle şey bizle gelirsiniz ( kaynanamlarda bayram için otele tatil e gidecekler ama bizi başından beri cagirmamislardi) hep birlikte gideriz dönüşte de ugrariz ailesine filan dedi bende delirdi m tabi annen nasıl böyle diyebilir nasıl karışır planımiza zaten ramazanı bana zehir ettiniz bayramı da mı edeceksiniz dedim
konuyu kapattılar fakat kaynanam daha sonra eşimi bir güzel işlemiş doldurmuş ve eşim annemler le gidicez onların istediği olacak dedi benim ailem ne olacak dedim heveslendiler sende gelmek istiyordun dedim şimdi sözünden dönmek ne demek dedim ama annem öyle istiyor diyor bana kızlar ;
babam da çok üzüldü kırıldı ve eşime çok kızdı beni mahçup etti dedi haklı olarak . Bu arada aileme bu durumları da anlattım yaşadığımız sorunları şimdi ailem bayramdan sonra eşimin ailesiyle konuşacak bu konuları .
annem de karar senin ama bayram bitene kadar biraz daha sabret sonra biz konusucaz diyor ama ben kaynanamla tatile gitmek istemiyorum yüzünü bile görmek istemiyorum çok iki yüzlü yüzüme gülüp eşimi dolduruyor bizi yalnız bırakmamak için çabalıyor oğlunu çok kıskanıyor . hele onun dediğini n olmasını hiç istemiyorum
beni 1.5 ayda çok yiprattilar anlatamadigim çok fazla şey yaşadım 1 ayda 6 kilo verdim üzüntü sıkıntı stres ten .napacagimi bilmiyorum .
sizce nasıl bir yol izlemeliyim eşimle yine birbirimize girdik tabiki ilk suçlu o beni çok kırıyor annesi izin vermedi diye resmen gitmiyor iananamıyorum
Eski konusunu okumadim maalesef. Biraz konu sahibinin mizaciyla da ilgili. Tabiri caizse "yirtik" olmak gerekiyor. Konu tamamen esiyle ilgili. Biraz esini yonetmesi gerekiyor. Zamanla bu konulari asabilerlermis gibi geldi bana. Yinede kendisi bilir.Normalde yazdıklarınızda çok haklısınız, ama normal evliliklerde. Bu durumda ise kayınavalidenin zaten karışmak için konu sahibinin ailesinin müdahalesine ihtiyacı yok. 1.5 aydır zaten 3ü beraber evlilik yaşıyorlar. Eski konusundan biliyorum. Karı- koca aile olmaları için fırsat verilmiyor , kocasının da öyle bir niyeti yok zaten.
söyledim neler dedim kadının yüzüne karşı ama yok resmen bana sen ne dersen debenim dediğim olacak demeye getirdi her gün bizi zorladı ben gitmediğimde eşimi doldurup gönderdi eşimle konuştum anlamadı annem ne derse o diyor inanın artık sabrım kalmadı ben onalr beni üzsün dıye evlenmedım onun ailesi varsa benimde var anlattığım iyi oldu inşallah anlarlar bu seferbırıncısı sızın agzınız dılınız yok muda kendınız gerekenı soylemek ve yapmak yerıne olayı hemen aılenıze aksettırıyorsunuz bu cok yanlıs olmus, ıkıncısı verılen bır sopz var ben olsam cıngar cıkarırdım ve aılemle yaptıgımız plana sadık kalır esımle yada onsuz aılemın yanına gıderdım , he esım egerkı benı aılesıyle gıtmeye zorlarsa ya da ben gelmıyorum derse o zaman bende gıttıgın yerde kal derdım ve tavrım net olurdu...
anasının sozunden cıkmayacaksa nıye evlendı kı bu adam daha buyumemıs kı anası gel oglum meme vereyım dese tamam anne der o derece yanı , bence tavrınızı koyun ve gıtmeyın kesınlıkle. gerekırse tek gıdın ama kendı aılenızın yanına gıdın..benden soylemesı yoksa daha cok kılo verır ve uzulursunuz
kadının suratına evimizde oturduğumuz yok gelmek istemiyorum dedim susmadım neler dedim ama bana aman daha çok gidersin evine merak etme dedi yüzüme güldü eşimi doldurdu . laftan anlamaz insanlar ne dersen de verdikler hiç bir sözü tutmadılarEski konusunu okumadim maalesef. Biraz konu sahibinin mizaciyla da ilgili. Tabiri caizse "yirtik" olmak gerekiyor. Konu tamamen esiyle ilgili. Biraz esini yonetmesi gerekiyor. Zamanla bu konulari asabilerlermis gibi geldi bana. Yinede kendisi bilir.
bu sözlerin aynısını söyledim desem ? bana ne söyledi biliyor msun bişey olmaz gitmek zorunda değilim onlar gitsinler annemlerle gidicez dedi annem böyle istiyor heo birlikte olucaz dedi banaBende 2 aylik evliyim sana bir kaç tavsiyede bulunacağım işe yarar ya da yaramaz bilmemem bende yariyor gibi. Burda yapilan bir çok yorumdan farkli olarak eşini başka bir yerden vurmani öneriyorum.
Demem o ki bir erkeğe 100% hakli bile olsan "annen şoyle dedi" "annen boyle dedi" dersen emin ol hakliyken hem haksiz konumuna duşersin.. Bizim gibi adil ve durust olamiyorlar malesef direk anneyi savunma mekanizmasi faaliyete geçiyor çoğunda.
Bak bir plan yapilmiş ve onun tarafindan onaylanmiş. O'nu bu noktadan vur. Ben kaç gundur bunun hevesiyle yaşiyorum, ailem uzakta senin gibi her gun gorme şansim yok. Babam cok seviniyordu damatim gelecek beraber vakit gecirecektik diye.. Bu yaptigin oldu mu hevesimi kursagimda biraktin sozunde durmadin de. Ben elimden geleni yapiyorum senin icin seni mutlu etmek icin, gidip geliyoruz ailene hic boyle yaptim mi de. Buyuklerimiz tabi gidip gelecegiz asla aksini soylemem ama bizimkilerde bu bayram bekliyorlardi.. Vs vs
Anladin ? Damardan girmeye çaliş. Emin ol deneyimlerimden diğer turlusu asla işe yaramayacak kotu olan taraf hep sen olacaksin.
bu sözlerin aynısını söyledim desem ? bana ne söyledi biliyor msun bişey olmaz gitmek zorunda değilim onlar gitsinler annemlerle gidicez dedi annem böyle istiyor heo birlikte olucaz dedi bana
güzelce konuşmakta para etmyor malesef
yok demek ki ailemle iyi olursan bende iyi olurum dedi bana yani annesinin her dediğini yaparsamEşinde sana karşi hic sevgi vicdan merhamet yok mu ya ??
Selam kızlar ,
1 buçuk aylık evliyim daha önceki konumda anlattığım sorunlar düzelmek yerine katlanarak devam ediyor malesef
Eşimin annesi sürekli rahatsız ediyor biz gelmezse k onlar geliyor gelmezse arıyor , eşimse annemi kiramiyorum hep birlikte olmak istiyor öyle olucak annemin istediği gibi olucak diyor sürekli kavga ediyoruz .annesi üzülmesin diye sürekli beni uzuyor kırıyor bizim evimiz icin annem bu evde istediğini yapar onun evi diyor .o kadar çok şey var ki
En son konu da bayramda benim ailem eşimle beni gidecekleri şehire cagirdilar esim de olumlu bakti gitmek istedi babam is yerinden izin almış planlar yapmış kızım ve damadim gelecek şuraya gideriz buraya gideriz piknik yaparız kahvaltıya gideriz vs diye hep rezervasyon yaptırmış yer ayırtmis arkadaşlarına söylemiş vs tabi eşim bu planı kaynana ma anlatinca kadın bildiğin deli oldu ay yok ne işiniz var olur mu öyle şey bizle gelirsiniz ( kaynanamlarda bayram için otele tatil e gidecekler ama bizi başından beri cagirmamislardi) hep birlikte gideriz dönüşte de ugrariz ailesine filan dedi bende delirdi m tabi annen nasıl böyle diyebilir nasıl karışır planımiza zaten ramazanı bana zehir ettiniz bayramı da mı edeceksiniz dedim
konuyu kapattılar fakat kaynanam daha sonra eşimi bir güzel işlemiş doldurmuş ve eşim annemler le gidicez onların istediği olacak dedi benim ailem ne olacak dedim heveslendiler sende gelmek istiyordun dedim şimdi sözünden dönmek ne demek dedim ama annem öyle istiyor diyor bana kızlar ;
babam da çok üzüldü kırıldı ve eşime çok kızdı beni mahçup etti dedi haklı olarak . Bu arada aileme bu durumları da anlattım yaşadığımız sorunları şimdi ailem bayramdan sonra eşimin ailesiyle konuşacak bu konuları .
annem de karar senin ama bayram bitene kadar biraz daha sabret sonra biz konusucaz diyor ama ben kaynanamla tatile gitmek istemiyorum yüzünü bile görmek istemiyorum çok iki yüzlü yüzüme gülüp eşimi dolduruyor bizi yalnız bırakmamak için çabalıyor oğlunu çok kıskanıyor . hele onun dediğini n olmasını hiç istemiyorum
beni 1.5 ayda çok yiprattilar anlatamadigim çok fazla şey yaşadım 1 ayda 6 kilo verdim üzüntü sıkıntı stres ten .napacagimi bilmiyorum .
sizce nasıl bir yol izlemeliyim eşimle yine birbirimize girdik tabiki ilk suçlu o beni çok kırıyor annesi izin vermedi diye resmen gitmiyor iananamıyorum
peki ne yapmalıyım gelmem diyor annesi ölse göndermez onu oda gelmez . babamda sen bizle geliceksin o zaman o annesiyle gitsin dedi ama bilmiyorum çok üzgünüm ailemde çok üzülüyor
aynen bunları söyledim güzellikle anlattım bişey olmaz ailen zaten oraya gidecekti diyor bana annemle gidicez diyor bende ben gelmem dedim gelmezsen gelme dedi
evet babam bir erkek olarak bile komiğine garibine gitti bu derecesini hiç duymamıştım dedi karısına sahip çıkamıcak mı dediEn güzel fikri baban sunmus, sen onun karisinin, hayat arkadasisin, kölesi degil. Anacigini birakamiyorsa, gitsin anacigiyla kalsin. Eger simdi sen susarsan, bu ömür boyu böyle devam edecek.....
maalesef öyle hiç yeni evli gibi olamadık hiç cicim ayı yaşayamadık hep kavga bana diyor ki annesi değilde kıskanan benmişim annesini kıskanıyormuşum annesi her istediğini yaparmış bende kabul etmeliymişim1.5 aylıkken boyleyse ,tavrını ve kararlılığını ortaya koy yoksa duzelmez merdiven gibi kafana basa basa devam eder bunlar . Ailen sahipleniyor konuşuruz diyor ne güzel ,yapacağın şey kararli ol ben ailenle gitmek istemiyorum sen git ,ben ailemle gidicem de ve ailenin yanında ol .. emzikli bebek gibi anasının totosundan ayrılmayan erkeklere gıcık oluyorum ya daha yeni evlisin cicim aylarını niye zehr edersiniz !! Taşlar oturur yerine zamanla sen sen ol kendini ezdirme
bıraksın o işleri
ilk bayram ve biz ayrı ayrı yazıklar olsun hepsine
eşim diyor ki ben nereye gidersem sende oraya geleceksin (bu lafı kesin annesi söylemiştir.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?