Bayramdan Sonra Anlaşmalı Boşanma

Biraz zengin, nüfuzlu ve çirkefler. Parayı aracılara yedirirler yine bana vermezler. İnat için yıpranmaya değer mi diyorum?
Bilemiyorum, çok kararsızım.
eğer sana ailene bi zarar vermeyeceklerse bi de maddi imkanı da varsa niye yanına bırakacaksın. al tazminatlarını çatır çatır yee

Surekli_Karisik bence tazminat yerine kendin ve evladın için iyi bir nafaka talep etmelisin.yani tazminat gerekçesi mahkemelerin çok kaale almayacağı birşey bence.yani karşı taraf bizim paramızı yemek istiyor ortada şiddet aldatma vs yok derse çok uzar bu iş..ki eşin olacak herif para için kendi ailesini eşini kızını hiçe sayıyorsa,tazminat vermemek için neler yapar..
bence anlaşmalı olarak hem altınlarını alıp hem de nafaka olarak iyi bir rakama anlaışıp işi bitirmekte fayda var..

Işin boşanmaya kadar gelmesine çok şaşırdım.

Size tavsiyem sakın çekişmeli boşanma davasına girmeyin. Inanın çok yipranirsiniz.

Anlaşmalı olarak çocuğa ve size nafaka, ve altınlar veriliyorsa tazminatı batsın.

Alın bakın yolunuza. Ayrıca arada çocuk var. En kuvvetli bağ. Bu kadar yuzgoz olursanız ileride sorun yaşarsınız.

Herkesin mesajına tek tek yazamadım, dün ve bu sabah çok iyiydim ama şimdi bir can sıkıntısı başladı, üzgün müsün deseniz, değilim, benim için böyle daha iyi olacaktır ama ne bileyim, sıkılıyorum işte, bir şey yapasım, konuşasım gelmiyor. Sanki birden bire tüm bu süreçler büyüyor gözümde. Tazminat konusunda çoğunuzun dediği gibi, uğraşmaya, yıpranmaya değmez. Dedim ya, daha şimdiden bir bezginlik var üzerimde, bir de uzarsa, hır gür çıkarsa hiç kaldıramam.

Eşim olacak adama da öyle öfkeliyim ki bu yaşattıklarından dolayı, inşallah şaşırıp da bir gün benimle konuşmaya dahi kalkışmaz. Kişiliksiz, karaktersiz adam.

altınları nafakayı alın yolunuza bakın hiç uğraşmayın öyle zannettiğiniz gibi meblalar olmuyor tazminatlar. kendi yıprandığınızla kalırsınız.

Aslına bakarsanız derdim para almak değil, hatta uğraştırayım, tazminatı alayım, bugün alıp yarın eşime göndereyim diyorum. Görsünler çok sevdikleri paranın insanı ne hale düşüreceğini ama bir de şu var, adamın evi yuvası dağılmış, ders almıyor, dert etmiyor, üç beş kuruş parayla mı terbiye edeceğim. Uğraşmaya, yıpranmaya değmez haklısınız.

2014'te evlenmiştik, iki yıllık henüz. İşin özünde bir an önce boşanıp kurtulmak istiyorum. Ne sesini duyup, yüzünü göreyim ne de muhatap olayım. Diğer yandan da bu kadar basit mi bir insanı alıp, hadi gel böyle böyle yaşayacağız deyip, olmayınca da, tamam bitsin demek? Benim için basit olmadı, onun için de olmamalı, bana bunları yaşattıysa bedelini ödemeli.

Neyse benden bulmasın. Dedim ya adam evliliğinin bitmesinden, çocuğunun kendisinden ayrı büyümesinden gocunmuyor, benim yapacaklarımdan mı gocunacak ?

Cehenneme kadar yolu var. Ben çocuğumu alıp, hayatıma devam edeceğim.

Gelenkutusunu ve bir avukat arkadaşı etiketledim zaten. Şu an çok bezgin hissediyorum. Sanırım sizin diğer mesajınızda dediğiniz gibi, kendim çalışıp, çocuğumla birlikte hayatıma bakacağım. Kendileri de paraları da yerin dibine batsın, ailesinin dağılmasından gocunmayan adamı, parayla terbiye edecek değilim.

Şu saatten sonra ne hali varsa görsün.

Eşimi şu an görsem, bana yaşattığı şeylerden dolayı onu bir kaşık suda boğarım. Artık ona dair olumlu tek bir his kalmadı içimde.

Dediğiniz gibi, hayırlısı olsun.

eğer sana ailene bi zarar vermeyeceklerse bi de maddi imkanı da varsa niye yanına bırakacaksın. al tazminatlarını çatır çatır yee
Onlarla uğraşacak, kendimi daa fazla yorup, yıpratacak gücü bulamıyorum kendimde. En kısa zamanda Nasıl boşanabilirsem öylr yapacağım.

Ben de sizin söylediğiniz gibi yapmaya karar verdim. Hatta kendim için bile nafaka istemeyebilirim. Çocuğun ihtiyaçlarını gidersin, ben de şunlardan bir an önce kurtulayım, yeterli.

Çok teşekkür ederim.

Dediklerinizde haklısınız, bu yüzden hiç uğraşmayacağım, bir an önce boşanıp kurtulmaya çalışacağım. Daha şimdiden bir bezginlik çöktü bile üzerime.

Umarım takılar konusunda da sıkıntı çıkarmaz. Hayırlısıyla yolumu ayırır, çıkarım kenara.

Yukarıdakileri anlaşmalı boşanacağız dediniz diye yazdım. Çekişmeli olarak boşanırsanız ne kadar alabilirsiniz bilmiyorum. Maddi ve manevi tazminat için fiziksel şiddet veya aldatma şartı olduğunu sanmıyorum. Psikolojik şiddete maruz kaldınız. Saçma sapan bir sebepten tüm hayatınız değişti. Avukat, hakim arkadaşlar varsa onlar yazsalar güzel olur. Veya siz bir avukata sorsanız.

Anlaşmalı boşanmada size ne öneriyor? Çocuğun velayeti konusunda ne diyor? Tazminat vermek istemiyorsa, size çocuğunuzla yaşayacağımız bir ev alsa, ve ikinize nafaka verse sizi bayağı rahatlatır. Çocuğunun rahat bir ortamda yaşamasını ister sanırım.

Bir de bir arkadaş daha yazmış, protokole çocuğunuz için istediğiniz her şeyi ayrıntılı yazın. Özel okul, gerektiğinde etüt, özel ders, kurs ücretleri (spor, sanat), tatil masrafları, kapsamlı özel sağlık sigortası, sigorta kapsamazsa göz, diş muayene ve tedavi masrafları, kıyafet, gıda ve barınma giderleri vs. Boşanma anlaşmalı da olsa mutlaka güvendiğiniz, iyi bir avukata da danışın. Umarım her şey tam istediğiniz gibi olur.

Ben hala nedense barışabileceğinizi düşünüyordum. Yakın arkadaşı onu ikna edebilir diye düşünüp sevinmiştim. Şimdi son gelişmelere çok üzüldüm aslında. Siz neden kocam birden bu kadar iyi oldu diye konu açınca tahminimi yazıp ailesi barışmanızı istemiştir yazmıştım. Aslında hala öyle düşünüyorum. Ama ailesi istedi diye de olsa yine de barışsabilseydiniz keşke. Keşke o cümleyi (Ben senin haksız olduğunu düşünüyorum ama yine de ayrı ev açacağım) demeseydi. İşler bu hale nasıl geldi anlamıyorum. Bir yandan protokolle ilgili fikirlerimi yazıyorum ama çok da üzülüyorum. Keşke ailesi istemiştir barışmanızı diye yazmasaydım diyorum. Ama işte siz neden birden iyi oldu acaba yazmıştınız ya, fikrimi söylemek istemiştim. Burada yazılanları okudunuz, mutlaka etkilenmişsinizdir. Siz gurur yaptınız, o gurur yaptı, bu yüzden boşanıyorsunuz gibi geliyor. Bu yüzden sizin konunuzla ilgili hep her şeyin düzelme ihtimali var mı acaba diye düşünüyorum. Keşke aklıma ikinizin de gururu kırılmadan barışmanızı sağlayacak bir çözüm gelse de yazsam. Böyle şeyler yazıp sizi üzmek de istemiyorum. Ama yazmadan da edemedim. Hep dediğim gibi inşallah güzel haberlerinizi tez zamanda alırız.

Sanırım siz aradaki bazı yerleri kaçırmışsınız, o olumlu adımlardan sonra, eşimin ailesi benimle ilgili bir kısmı doğru, bir kısmı bazı şeyleri anlatmışlar eşime. Mesela ben eşimle aramızdaki özel bir sorunu görümceme anlatmıştım, bu doğruydu, bunu eşime anlatmışlar senin arkadaşsan bu konuda bize şikayet ediyordu diye. Bir de para konusunda şikayetçi olduğumu söylemişler ki, işte bu kesinlikle yalandı. Ben de bu olaydan sonra görümceme mesaj attım. Bu olaydan sonra da "boşanmak asla benim için alternatif değildir" diyen eşim, boşanalım, çocuğu alacağın vs. vs. demeye başladı. Bir daha da toparlayamadık. Bu saatten sonra da mümkün değil.

Boşanma protokolü bayramdan sonra detaylı olarak konuşulacak. Sadece eşim ben de boşanmayı kabul ediyorum, detaylarını bayramdan sonra konuşup, bu işi çözelim dedi. Bir daha da görüşmedik.

Artık asla geri adım atmam, sadece bu bir Aybaba yaşattıkları bile yeterli bir sebep bence. Çok şaşırttı beni, her konuda.

Hayırlısı olsun artık.

Takılar sizin hakkınız. Çocuğun ve sizin mağazamız sizin hakkınız. Düğün videomuz var mi ?

ben evli değilim ama etrafımda gözlemlediğime göre evlilikler çok uzun sürede rayına oturuyor erkekler çok heç kavrıyor yeni bir ailesi olduğunu dünyanın düzeninin bu olduğunun bunda bizim toplumumuzdaki erkek çocuk yetiştirilirken bir ton yanlışın çol çok büyük etkisi var. eşinizin çok çok ofsayt yönü var ama bu süreci hiç iyi yönetemedi beyninde alt olarak ailesiyle sizin aranızda seçim yapma noktasına getirmiş gibi işi ve gurur yapmış. onun için ayrı ev ailesine ihanet etme düşünce noktasına gelmiş gibi.ve ailesindem çok etkileniyor bu açık

bi tataftan sizin evliliğinize tabiki burdan okuduğum kadarıyla ve eşinizin bütün bu ofsayt ailesinin kanatları altındaki hayat anlayışına rağmen belki bi şansınız olabilir diye düşünüyorum ama aileler dışında 3. bir kişinin belki arabulucuğuyla olabilir.eşinizin şu an mutlu olduğunu zannetmiyorum sadece bence kendine itiraf noktasında ciddi sorunlar yaşıyor belki o eşinizin arkadaşı deseki arkadaşım kadın haklı şöyle şöyle bir durumda senden anlamanı istediği şu bu filan dese bence anlayacak. o arkadaşı böyle bişey yapsa keşke. belki bu vesileyle ailesinin gölgesinden de kurtulabilirsiniz belki bence bu yolları da denemekte fayda var. 2 geri kafalı ,buldumcuk,kendini asil sanan ukalalar yüzünden bitmeyebilir. belki anlar eşiniz. çünkü makul,orta zekaya sahip normal bir insanın anlayamama gibi bir olayı olamaz

Size mesajımı uzun süre içerisinde yazmıştım, vakit buldukça. O arada yazdıklarınızı okumadım. Şimdi okudum bir sürü şey yazmışsınız. Kafanızda tamamen bitirmişsiniz.

Ben acaba burada yazılanlardan etkilenip, o ayrı eve tamam dedikten sonra bile olumsuz yaklaştınız da bu davranış da kelebek etkisiyle bütün olayların gidişatını mı etkiledi diye düşünmüştüm. Yani, biz mi sebep olduk diye düşünmüştüm. Olayların sıralamasını bilmiyordum. O eve tamam dedi ama araya negatif laflar da sıkıştırdı, siz de rest çektiniz veya çok olumsuz konuştunuz, bunun üzerine ailesi saçmaladı, o saçmaladı ve işler içinden çıkılmaz bir hal aldı diye düşündüm. Evliliğinizi, eşinizi en iyi siz bilirsiniz. Biz arada birkaç olayı biliyoruz sadece.

2014'te evlenince mal ortaklığına tabii olmuyor musunuz? 2014'ten sonra edinilmiş bütün mallar ikiye bölünmeli diye biliyorum. Lütfen resmi bir belgeye imza atmadan önce bir avukata danışın. Tabii mal ortaklığı yerine kendiniz ve çocuğunuz için nafaka sizin için daha da iyi olabilir. Lütfen şimdi bir an önce kurtulmak için bir şey almayayım demeyin. Bugün istemediğiniz her şey ileride çocuğunuzun hayatını etkileyebilir. En azından bir avukata da danışın.

Ben bu süreç içerisinde eşimin pek çok davranışına anlam veremedim, ilk ciddi konuşmada o kadar iyi ve mantıklıydı ki, inanmamakla birlikte etkilenmiştim. Daha sonra saçma sapan bir sürü şey ile her şey bozuldu gitti.

Dediğiniz gibi bir avukatla görüşeceğim. Evlendikten sonra bir şey almadı, ev zaten ailesinden olduğu için almayı dahi düşünmedi, arabası evlenmeden önceydi, yani bir halt yok ki, derdim mal filan da değil, olsaydı da istemezdim, çocuğun masraflarıyla ilgilense yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…