- 18 Haziran 2012
- 1.922
- 2.675
- 248
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
eğer sana ailene bi zarar vermeyeceklerse bi de maddi imkanı da varsa niye yanına bırakacaksın. al tazminatlarını çatır çatır yeeBiraz zengin, nüfuzlu ve çirkefler. Parayı aracılara yedirirler yine bana vermezler. İnat için yıpranmaya değer mi diyorum?
Bilemiyorum, çok kararsızım.
altınları nafakayı alın yolunuza bakın hiç uğraşmayın öyle zannettiğiniz gibi meblalar olmuyor tazminatlar. kendi yıprandığınızla kalırsınız.
Size bir haksızlık yapıldı. Yok yere yuvanız dağıldı. Ben maddi, manevi tazminat ve kendinize nafaka almanız taraftarıyım. Çocuğa nafaka vermek zorunda zaten. Diğerleri de yapılan haksızlık karşısında adalet yerini bulsun diye. Kaç yılında evlendiniz?
Sürekli karışık bu konularda GelenKutusu çok bilgili ona danış derim.
Kendi 40 bin liranın dışında çocuğunla ilgili ne kadar çok şey alırsan o kadar kar diye düşünüyorum.
Nafakanın yanında eğitim ihtiyacının karşılanması(özel okul) ,sağlık giderlerinin karşılanmasını isteyebilirsin.Madem durumları iyi madem torunları versinler.
Birde iki avukat var sitede onlarada danışabilirsin.Bir tanesi CrazyMother diğeri de Plays
Yazık oldu...
İnat uğruna bitme yolunda bir evlilik...
Hep bir acabam vardi , evliliğinizin bitmemesi adına. Hala da var.
Eşinizin büyük bir adım atıp, size değer verdiğini hissettirmesi ve sizi ikna etmesi gerekiyordu.
Gurur girdi.
Hakkınıza hayırlısı olsun.
Onlarla uğraşacak, kendimi daa fazla yorup, yıpratacak gücü bulamıyorum kendimde. En kısa zamanda Nasıl boşanabilirsem öylr yapacağım.eğer sana ailene bi zarar vermeyeceklerse bi de maddi imkanı da varsa niye yanına bırakacaksın. al tazminatlarını çatır çatır yee
Surekli_Karisik bence tazminat yerine kendin ve evladın için iyi bir nafaka talep etmelisin.yani tazminat gerekçesi mahkemelerin çok kaale almayacağı birşey bence.yani karşı taraf bizim paramızı yemek istiyor ortada şiddet aldatma vs yok derse çok uzar bu iş..ki eşin olacak herif para için kendi ailesini eşini kızını hiçe sayıyorsa,tazminat vermemek için neler yapar..
bence anlaşmalı olarak hem altınlarını alıp hem de nafaka olarak iyi bir rakama anlaışıp işi bitirmekte fayda var..
Işin boşanmaya kadar gelmesine çok şaşırdım.
Size tavsiyem sakın çekişmeli boşanma davasına girmeyin. Inanın çok yipranirsiniz.
Anlaşmalı olarak çocuğa ve size nafaka, ve altınlar veriliyorsa tazminatı batsın.
Alın bakın yolunuza. Ayrıca arada çocuk var. En kuvvetli bağ. Bu kadar yuzgoz olursanız ileride sorun yaşarsınız.
Sevgili hanımlar bir de size bir şey sormak istiyorum, sizce tazminat istemeli miyim ? Yoksa sadece 40 binlik bir altınım var onu alıp kurtulmalı mıyım ?
Bir yandan diyorum ki anlaşmaya yanaşmış, hiç onlarla uğraşmadan boşanıp çıkayım, diğer yandan da diyorum ki bana ve aileme yaşattıkları bı kadar sıkıntı kar mı kalsın?
Annem benden daha kötü, onlara daha çok üzülüyorum. Adamların her şeyi para, şeytan diyor aç yüklü bir tazminat, tut sağlam bir avukat, isterse yıllar sürsün, uzasın dursun, uğraşalım.
Tabi avukata para verir, onu da satın alırlar mı, çok mu kötülük çıkar, bu ihtimaller hep düşündürüyor beni.
Bir de çocuk var, yani arada hep bir bağ olacak. Bilemiyorum. Sizden akıl almak istiyorum bir de.
Size bir haksızlık yapıldı. Yok yere yuvanız dağıldı. Ben maddi, manevi tazminat ve kendinize nafaka almanız taraftarıyım. Çocuğa nafaka vermek zorunda zaten. Diğerleri de yapılan haksızlık karşısında adalet yerini bulsun diye. Kaç yılında evlendiniz?
Yukarıdakileri anlaşmalı boşanacağız dediniz diye yazdım. Çekişmeli olarak boşanırsanız ne kadar alabilirsiniz bilmiyorum. Maddi ve manevi tazminat için fiziksel şiddet veya aldatma şartı olduğunu sanmıyorum. Psikolojik şiddete maruz kaldınız. Saçma sapan bir sebepten tüm hayatınız değişti. Avukat, hakim arkadaşlar varsa onlar yazsalar güzel olur. Veya siz bir avukata sorsanız.
Anlaşmalı boşanmada size ne öneriyor? Çocuğun velayeti konusunda ne diyor? Tazminat vermek istemiyorsa, size çocuğunuzla yaşayacağımız bir ev alsa, ve ikinize nafaka verse sizi bayağı rahatlatır. Çocuğunun rahat bir ortamda yaşamasını ister sanırım.
Bir de bir arkadaş daha yazmış, protokole çocuğunuz için istediğiniz her şeyi ayrıntılı yazın. Özel okul, gerektiğinde etüt, özel ders, kurs ücretleri (spor, sanat), tatil masrafları, kapsamlı özel sağlık sigortası, sigorta kapsamazsa göz, diş muayene ve tedavi masrafları, kıyafet, gıda ve barınma giderleri vs. Boşanma anlaşmalı da olsa mutlaka güvendiğiniz, iyi bir avukata da danışın. Umarım her şey tam istediğiniz gibi olur.
Ben hala nedense barışabileceğinizi düşünüyordum. Yakın arkadaşı onu ikna edebilir diye düşünüp sevinmiştim. Şimdi son gelişmelere çok üzüldüm aslında. Siz neden kocam birden bu kadar iyi oldu diye konu açınca tahminimi yazıp ailesi barışmanızı istemiştir yazmıştım. Aslında hala öyle düşünüyorum. Ama ailesi istedi diye de olsa yine de barışsabilseydiniz keşke. Keşke o cümleyi (Ben senin haksız olduğunu düşünüyorum ama yine de ayrı ev açacağım) demeseydi. İşler bu hale nasıl geldi anlamıyorum. Bir yandan protokolle ilgili fikirlerimi yazıyorum ama çok da üzülüyorum. Keşke ailesi istemiştir barışmanızı diye yazmasaydım diyorum. Ama işte siz neden birden iyi oldu acaba yazmıştınız ya, fikrimi söylemek istemiştim. Burada yazılanları okudunuz, mutlaka etkilenmişsinizdir. Siz gurur yaptınız, o gurur yaptı, bu yüzden boşanıyorsunuz gibi geliyor. Bu yüzden sizin konunuzla ilgili hep her şeyin düzelme ihtimali var mı acaba diye düşünüyorum. Keşke aklıma ikinizin de gururu kırılmadan barışmanızı sağlayacak bir çözüm gelse de yazsam. Böyle şeyler yazıp sizi üzmek de istemiyorum. Ama yazmadan da edemedim. Hep dediğim gibi inşallah güzel haberlerinizi tez zamanda alırız.
Dediklerinizde haklısınız, bu yüzden hiç uğraşmayacağım, bir an önce boşanıp kurtulmaya çalışacağım. Daha şimdiden bir bezginlik çöktü bile üzerime.
Umarım takılar konusunda da sıkıntı çıkarmaz. Hayırlısıyla yolumu ayırır, çıkarım kenara.
Sanırım siz aradaki bazı yerleri kaçırmışsınız, o olumlu adımlardan sonra, eşimin ailesi benimle ilgili bir kısmı doğru, bir kısmı bazı şeyleri anlatmışlar eşime. Mesela ben eşimle aramızdaki özel bir sorunu görümceme anlatmıştım, bu doğruydu, bunu eşime anlatmışlar senin arkadaşsan bu konuda bize şikayet ediyordu diye. Bir de para konusunda şikayetçi olduğumu söylemişler ki, işte bu kesinlikle yalandı. Ben de bu olaydan sonra görümceme mesaj attım. Bu olaydan sonra da "boşanmak asla benim için alternatif değildir" diyen eşim, boşanalım, çocuğu alacağın vs. vs. demeye başladı. Bir daha da toparlayamadık. Bu saatten sonra da mümkün değil.
Boşanma protokolü bayramdan sonra detaylı olarak konuşulacak. Sadece eşim ben de boşanmayı kabul ediyorum, detaylarını bayramdan sonra konuşup, bu işi çözelim dedi. Bir daha da görüşmedik.
Artık asla geri adım atmam, sadece bu bir Aybaba yaşattıkları bile yeterli bir sebep bence. Çok şaşırttı beni, her konuda.
Hayırlısı olsun artık.
Takılar sizin hakkınız. Çocuğun ve sizin mağazamız sizin hakkınız. Düğün videomuz var mi ?
Size mesajımı uzun süre içerisinde yazmıştım, vakit buldukça. O arada yazdıklarınızı okumadım. Şimdi okudum bir sürü şey yazmışsınız. Kafanızda tamamen bitirmişsiniz.
Ben acaba burada yazılanlardan etkilenip, o ayrı eve tamam dedikten sonra bile olumsuz yaklaştınız da bu davranış da kelebek etkisiyle bütün olayların gidişatını mı etkiledi diye düşünmüştüm. Yani, biz mi sebep olduk diye düşünmüştüm. Olayların sıralamasını bilmiyordum. O eve tamam dedi ama araya negatif laflar da sıkıştırdı, siz de rest çektiniz veya çok olumsuz konuştunuz, bunun üzerine ailesi saçmaladı, o saçmaladı ve işler içinden çıkılmaz bir hal aldı diye düşündüm. Evliliğinizi, eşinizi en iyi siz bilirsiniz. Biz arada birkaç olayı biliyoruz sadece.
2014'te evlenince mal ortaklığına tabii olmuyor musunuz? 2014'ten sonra edinilmiş bütün mallar ikiye bölünmeli diye biliyorum. Lütfen resmi bir belgeye imza atmadan önce bir avukata danışın. Tabii mal ortaklığı yerine kendiniz ve çocuğunuz için nafaka sizin için daha da iyi olabilir. Lütfen şimdi bir an önce kurtulmak için bir şey almayayım demeyin. Bugün istemediğiniz her şey ileride çocuğunuzun hayatını etkileyebilir. En azından bir avukata da danışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?