Bayramdan Sonra Anlaşmalı Boşanma

Arkadaşı neredeyse kaç kurtar kendini diyecekti

Kesin kararlı mısın diye sorduğunda evet dedim, o da eşim için "o da zaten biraz feodal bir yapıda, zihniyeti belli, o yüzden hiç onunla konuşmuyorum, senin için en iyisi böyle, git çalış, yaşa çocuğunla" gibisinden bir şeyler söyledi. Vallahi ne yalan söyleyeyim, Ada'm kurtuldun şükret der gibiydi, bunu anneme de söyledim, tavrı bana şükret der gibiydi diye.

Her ne kadar şu an çok çok kızgın olsam da, ben eşime de üzülüyorum, 39 yaşındasın, ben eşimin ikinci evliliğiyim, ikinci evliliğin de ailen yüzünden bitiyor (bunu şu an anlıyorum, hem de işler bu noktaya gelince, bahsettiğim arkadaşın eşi anlattı bana detayları) ve sen halen aptallık ediyorsun.

Ne diyebilirim ki ?

Derdinizin mal olmadığını biliyorum. Bir haksızlık var, insan biraz adalet yerini bulsun istiyor. Ama siz en mutlu nasıl olacaksanız öyle olsun. Bayramdan sonra içimizi ferahlatan haberlerinizi alalım inşallah.

Derdinizin mal olmadığını biliyorum. Bir haksızlık var, insan biraz adalet yerini bulsun istiyor. Ama siz en mutlu nasıl olacaksanız öyle olsun. Bayramdan sonra içimizi ferahlatan haberlerinizi alalım inşallah.

İnşallah. Çok teşekkür ederim. Bu arada biraz önce bir arkadaşa cevapta yazdım, aslında atlanacak bir detay değildi ama bizimki eşimin ikinci evliliği, ilk eşiyle ailesinin isteğiyle görücü usulü evlenip 2 ay sonra boşanmışlar. Bu da davada hakimin kararını etkilemez mi? Eşim bana olayı hep farklı anlatırdı ama bizim bu olaylar patlak verince, araya giren arkadaşımızın eşi ilk evliliğinin de aile yüzünden bittiğini söyledi.

Ahhh acaba baştan mı aptallık etmişim ?
Sanırım biraz öyle yapmışım.

Arkadaşının tavırları ve ilk evliliğinin bitme sebebini öğrenmek içimi rahatlattı. Sizin için en iyisi olsun istiyorum, o açıdan. İyi ki yazmışsınız. Bundan sonra hep güzel şeyler olsun.

hakimin kararını neden etkilesinki? yani adam tecrübesiz de değil. ilk evliliği neden bitmiş peki

Arkadaşının tavırları ve ilk evliliğinin bitme sebebini öğrenmek içimi rahatlattı. Sizin için en iyisi olsun istiyorum, o açıdan. İyi ki yazmışsınız. Bundan sonra hep güzel şeyler olsun.

Benim de içim rahat. Çok teşekkür ederim yorumlarınız ve desteğiniz için.

hakimin kararını neden etkilesinki? yani adam tecrübesiz de değil. ilk evliliği neden bitmiş peki

Hakimin kararını benim lehimde etkiler mi anlamında sordum. Eşim hep çok başka anlatırdı ama arkadaşı, ailesi yüzünden, kadın eşimin ailesiyle görüşmesinden rahatsızlık duyuyormuş, KV çok müdahil oluyormus, tıpkı bendeki gibi, kadın da akıllıymış baştan bırakmış özet olarak bu.

Yani hakim "bu adam iki evlilik yapmış, ikisi de olmamış, hep mi kadınlarda sorun var, demek ki adamda bir tuhaflık var" diye düşünüp, çabucak boşamaz mı bizi ? :) artık neler düşünür oldum. Ne bileyim, bi'ihtimal.

tabiki de hayır öyle şey olur mu bunun insanları sosyal anlamda sorunlu,problemli gibi fişlemekten ne farkı var. özetle hakimi enterese etmez

tabiki de hayır öyle şey olur mu bunun insanları sosyal anlamda sorunlu,problemli gibi fişlemekten ne farkı var. özetle hakimi enterese etmez

Haklısınız, hiç bu açıdan düşünmemiştim, ama boşanma dilekçesinde ya da sebep olarak daha önce de "ailenin evliliğe müdahil olması nedeniyle evlilik birliğinin sağlanamaması" gibi bir cümle geçmişse, aynı sebep bende de tekrar ediyorsa, göz ardı edilmeyebilir diye düşündüm. Yoksa tabi ki her boşanan, sorunludur anlamında yazmadım bunu. Sebeplerin ortak oluşu önemli.

zaten anlaşmalı boşanacaksınız merak etmeyin 5 dakikayı bulmaz bile boşanmanız. eğer ya boşanamazsam diyr bi korkunuz varsa

zaten anlaşmalı boşanacaksınız merak etmeyin 5 dakikayı bulmaz bile boşanmanız. eğer ya boşanamazsam diyr bi korkunuz varsa

Güvenemiyorum sanki evet. Halen bir sorun çıkaracakmış korkusu var içimde. Olur da sorun çıkarsa, en kısa şekilde nasıl biter diye düşünmeden duramıyorum.

ahh ki ne ahh.tabiki kimse boşanmak için evlenmiyor.ama yapılacak başka bir şey yoksa ne yapalım ? karmakarışık duygular evet seviyorsun hala ama bazı engeller var ki karşında aşılmaz duvarlar ören, onları aşmak çok çok fazla güç ve cesaret istiyor.bir de üstüne karşı tarafın suçlamaları...gülesim geliyor kendi kendime neydik ne olduk ne hayallerle çıktık yola ne planlarımız vardı dimi.o kadar doluyum ki anlatamam.
umarım bundan sonra hayat bizleri daha fazla yıpratmaz da her şey daha güzel olur.

Nereden bileceksiniz? Öğrenseniz bile kendini savunurdu, onu kötülerdi. Farklı kültürlerden olmak çok büyük dezevantaj ama insan bunun önemini yaşamadan anlayamıyor.

Hakimin kararını etkiler mi bilmiyorum, avukata sormak lazım. Ama siz anlaşmalı boşanırsanız hakimin bir konuda karar vermesi gerekmiyor diye biliyorum. Protokolde ne yazıldıysa onu onaylıyor sanırım.

Sanırım ortak bir dertte buluştuk. Boşandınız mı, boşanma aşamasında mısınız ? Siz nasıl atlatıyorsunuz bu süreci? Yaşadıklarımı anlayan birisini bulunca, kırk yıllık dost görmüş gibi mutlu oluyorum.

Ah bir güvenebilsem, emin olsam sorunsuz boşanabileceğimize hiç dert etmeyeceğim de, bir yandan da içim içimi yiyor, nasıl olacak diye. İnşallah, sorunsuz, fazla yıpranmadan halledebiliriz bu işi.

Esin hatalari az veya cok farketmez ama ozelinin paylastigin insanla yabancilasmak insana agir geliyor sevmek gibi guzel bi duygunun bedelinin bu sekilde odenmesi de cok can yakiyor

Esin hatalari az veya cok farketmez ama ozelinin paylastigin insanla yabancilasmak insana agir geliyor sevmek gibi guzel bi duygunun bedelinin bu sekilde odenmesi de cok can yakiyor

Ne güzel söylediniz, aynen yazdığınız gibi hissediyorum ve dediğiniz gibi sevmek gibi güzel bir duygunun bedeli bu kadar ağır olmamalı, hem de böyle saçma bir sebepten.

Bir ay önce sorsalar, eşimi dünyalara değişmem derdim, bugün kara kara düşünüyorum ki, nasıl çabucak kurtulabilirim. Kısmet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…