Bayramlar erkeklere bayram

Doğru bazı şeyler elden gelmeyince beklenti olmuyor. Becerikli biri olmadığım için hiçbir ortamda benden birşey beklenmez...

Öyle aileler kaldı mı? Eskidendi onlar. Varsa bile daha azdır ve daha kırsal kesimde oluyordur..

Katılıyorum size. Ben de şu an bekarım, aile evindeyim. Babamın çayını kalkıp doldurmam mesela. Annem de yapmaz. Herkes kendi çayını kendi alır. Binde bir canım isterse Türk kahvesi yaparım, ancak onu ayaklarına götürürüm. Onun haricinde hizmet etmiyorum.
Şimdi kendi öz babama hizmet etmeyen ben, elin adamına mı edeceğim? Hiç sanmıyorum. Sevgilim bir kere kendisinin de eli kolu olduğu halde ceketini getirmemi istedi. Kalk kendin al dedim. Bir ceket demeyin. Ceketle başlar, sonra su ister, ardından her şeyini benden bekler.

Bizimkiler de aynı mok ben de yapmıyorum . arkamdan konuşuyorlar çok da umrumda . eşimin dayisi 50yasina gelmiş sohbet arasinda şimdiki gelinler yatıyor diyor ağzına tuvalet terliği vurulası tabi buna sebep olan en başta eşi, kadın her şeyi yapar kv evine iner süpürür bir de herkes yapmak zorundaymis gibi davranır diğer eltilerinin dedikodusunu yapar

Yazdiklarinizin coguna evet ama her şeyi benden beklemesin diye devamli tetikte olmamak lazim.
Ben de aksam oturup oyun oynuyorken kalkasim gelmiyor ve eşimden bir bardak suu, cikolataaaa, kuru yemiş vs istiyorum getiriyor. Her şeye de kendin al, kendin yap dersek ayni karşiligi aliriz.

Ha ben her şeyimi kendim yaparim asla istemem derseniz o zaman olur.

Ya şimdi bir yere gidilecek. Beyefendi yayılıp oturmuş göbeğini kaşıyor, ceketimi getirsene yeaa diyor. Valla hiç getiresim gelmedi.

Babanız için söylediklerinize katılmıyorum. Diğerlerinde haklısınız. Babanız despot bir baba değilse, neden çay veya su götürmekten imtina edesiniz? Tabiki sizin düşünceniz ve sizi ilgilendirir. Ancak biraz katı buldum doğrusu.

Niye getireyim ki? Çok şükür sağlıklı bir birey. Kendi kahvaltısını bile çoğu zaman kendisi hazırlar. Çalışan insanlarız, kendisi emekli. Kendi yiyeceğini hazırlayabiliyor, bir sağlık sorunu yok, neden yardıma muhtaç biri gibi davranalım ki?
Bizim ülkede niyeyse yaşını geçeni yarı toprağa gömüyorlar. Ben öyle düşünmüyorum. Hasta değilse herkes kendine bakabilmeli. Çayını suyunu kendisi gayet alabilir. Çocuk ya da engelli değil. Ki kendisi de şikayetçi değil, günde sizden benden çok adım atıyordur, evde oturan bir yaşlı profili gelmesin aklınıza. Gayet dinç yani.

Bizim ailede herkes el atar. Kayinvalidem mesela esimi ablasindan farkli büyütmemis. Ikisinede ayni haklar ama ayni sorumluluklar verilmis. Benim erkek kardesim yok. Galiba aileden aileye degisiyor bu durum
Nasil? Kadinlwr genelde mutfakta ayak ustu sohbet eder.. yani erkeklerden biri gelip kollarini sivayip bulasiga baslamaz bence

Valla bazen kalkasim gelmez esimden isterim.. bazen o da benden ister.. saglikla ilgisi yok bunun bence

Valla bazen kalkasim gelmez esimden isterim.. bazen o da benden ister.. saglikla ilgisi yok bunun bence
Valla kendisi istemez. Bizim böyle bir alışkanlığımız yok.
Annem de ben de çalışıyoruz. Zaten yorgun oluyoruz, öyle pek hizmet edecek halimiz kalmıyor. Bazen anneme jest olsun diye kahve vs. yaparım ama. Çünkü çok yorgun oluyor bazen.
Hastalık vs. gibi özel durumlar hariç tabi. Yoksa uzun bir nekahat döneminde her şeyi ayağına getirdim bir dönem.

Nasil? Kadinlwr genelde mutfakta ayak ustu sohbet eder.. yani erkeklerden biri gelip kollarini sivayip bulasiga baslamaz bence

Benim esim masayi toplayip, bulasiklari makineye yerlestirmeye yardim eder. Enistem de kenara oturmaz. Hani kayinpederime "kalk bulasiklar sende bugün" demem ama digerleri cabuk beraber toparlar ortaligi.

Benim esim masayi toplayip, bulasiklari makineye yerlestirmeye yardim eder. Enistem de kenara oturmaz. Hani kayinpederime "kalk bulasiklar sende bugün" demem ama digerleri cabuk beraber toparlar ortaligi.
Kultur meselesi bu biraz.. birde gencler dururken yasindaha buyuklere hurmet edilir kulturumuze gore diye herhalde soylebmiyor

Duyarlidir mesela
Herkes kendinden sorumludur. İnsanlarda bu muameleye müsade etmesinler.
Bu konuda yapılacak tek şey çocuklarını bilinçli yetiştirmek ve kendini ezdirmemek
Peki cinsiyetçi yorumu sizin yapmanız
Evet aynı noktadan bakarak yorum yaptım zaten.
Bana kalsa ben hayatımı eşitlikçi bir şekilde idame ettiriyorum. Maddi manevi dengeleri kurarak yaşıyorum
Bu topluma mal edilebilecek bir örnek değil. Birinin kadını bu şekilde İkinci sınıf görmesi bütün bir erkek cinsine mal edilemez. Bu işin kolaya kaçılmasıdır.
Ben böyle yaşamıyorum ve yakın çevremde de böyle bir durum yok. Annem çalışmadığı İçin babama destek olamıyor ama ben görüyorum mesela bu meseleleri nasıl zorla hallettiğini..

okuduklarıma şaşırdım
bugün babanemdeydim babam, eşim ,halam ve çocukları vardı çocukları erkekler...
babam salatayı yaptı eşim kebabı yaptı erkek kuzenim getir götürcülük yaptı yedik, eşim sofrayı benimle kaldırdı ben bulaşıkları makinaya yerleştirdim halam çayı demledi çay demini alana kadar diğer erkek kuzenim kahve yaptı halam tatlıyı dağıttı hatta mangal şişlerinide erkek kuzenim yıkadı . daha bugün yaşadık bunu
bizde kadın erkek birlikte yer toplar birlikte servis yapar bir tur çayları eşim döner bir tur ben bir tur kuzenim... kimin çayı boşsa mutfağa giderken doldurur götürür getiririz ayrı gayrı da olmaz

yani bunları kadın işi olarak gören sanırım sizin çevreniz,en güzel oturma yeri falan dediniz bir kere kadın dururken erkeğin kurulması aile terbiyesi bile almadığını gösterir kadınlar çok değerlidir erkekler tüm kadınlara değer ve öncelik vermeli.niye önce erkeklere yemek servisi yapıldığını da anlamadım neden birlikte yemiyorsunuz

tüm sorunlardan kurtulmanız için çevrenizi değiştirmenizi öneriyorum

Malesef ben de bu durumdan dertliyim en sinir olduğum şey. Ama ne yazık ki eşim de her şeyi ayağına bekler bi tabak ellemez kv öyle alıştırmış çünkü. Karpuz çekirdeklerini dahi ayırıp verirmiş. Eşim aynı şeyi benden bekliyor asla yapmam ama başka konularda bazen ödün vermek zorunda kaldım. Kp eşimden daha beter bizde gelinden beklenmiyor illa iş o konuda şanslıyım kv yapıyor çoğunlukla. Kendi babam yardım eder anneme evde biz varken de yapardı. Ama eş ailesi fena. Bir de eşim diyor ki misafire bayılırım valla ben de otursam önüme gelse her şey ben de bayılırım.
Yaklaşık 4 yaşında kızım var o bile bazen babalar yemek yapamaz ki babam yapamaz diyor ben hemen atlıyorum yapabilir annecim sağlıklı olan herkes yemek temizlik vs yapabilir ama baban çok yoğun çalışıyor yapacak vakti yok diyorum ne diyim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…