Bebeğimden vazgeçiyorum :(

arkadaşa katılıyorum. anne karnında her saniye daha da büyüyüp bir organı gelişen ve çok kısa zaman sonra da nefes alıp vermeye başlayacak olan bir canlıyı yok etmek nasıl cinayet olamaz akıl süzgecimden ayıramıyorum, kavramakta zorlanıyorum. burda konu sahibi arkadaşın ne kadar kötü olduğunu azçok hepimiz tahmin edebiliyoruz. üzüntüsünün de farkındayız ama sırf üzülmesin diye de hadi kardeşim git bebeği aldır rahatla kurtul bu beladan da demek ne kadar doğru orası da tartışılır ve eminim ömrü boyunca da bu kötü olayı hatırlamak onu daha da kahredecek, pişmanlığı kat ve kat artacak. bu pişmanlığı yaşamaktansa çocuğuna sahip çıkıp onu yaşatması daha hayırlı.

konu sahibi arkadaşa Rabbim tez vakitte hayırlı kapı açsın bu olayla ilgili.(amin)

Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar da delikanlıda suç bulmamış. Bravo valla. Bir de alnından öpüp madalya takın da tam olsun.

Hamile kalan kadın sıkıntıda olan kadın arkadaşım, adam melek demedik ki
Kadın kendini koruyacak,erkek işin içinden sıyrılıyor sonra vay efendim bekaretim gitti vay efendim hamile kaldım vay efendim adım çıktı.
Hangi erkeğin namusuna leke geliyor bu işlerden sonra,sıkıntıyı çekecek olan dikkatli davranacak.
Hangi erkek babasına kız hmaile bıraktım diye sızlanıyor,benimle yatarken herkesle yattı kim bilir kimden diyor sıyrılıyor işin içinden.
Kız ailesi de aman duyulmasın edilmesin diyip aldırıyor ee olan kıza oluyor.
Hanım kızımızı hamile bırakan şimdi de suratına bakmayan adama 10 kadınla daha yat deseler evyallah der.

Bazı arkadaşlar da delikanlıda suç bulmamış. Bravo valla. Bir de alnından öpüp madalya takın da tam olsun.

evet o hazzını tek başına yaşadı

her zaman şunu düşünmüşümdür..bir erkeği frenleyen kadındır..benim istemediğim hiç bir şeyi erkek bana yaptıramaz..isterse aşkında öleyim..her sağlıklı insan gibi bizim de cinsel arzularımız var ama sonuçlar ağır basıyor ..erkekler belki kolaya kaçıyor ama adamlara kolayı bazı kadınlar altın tepside sunuyor

geçen sefer bir konuda bir resim eklenmişti
1 gün kendime gelememiştim
saolsunlar şimdi en az 1-3 hafta kendime gelemicem

Kesinlikle katılıyorum erkek yapısı bencil!
yani eşinizden oğlunuzdan babanızdan kıyaslayın kadın göre benciller.
evet vicdanlı olan vicdanlıdır ama geneli bencil
"istiyorum" kelimesi onlar için kafii
ben yatmak istiyorum,kadın da sunuyor kendisini daha önce de söyledim tecavüzse savcılığa git diye.
he demeyin ki isteyen istediğiyle yatar,eyvallah hıı zaten dünyayı sevişenler kurtarcak saygım sonsuz
ama can bu ya,eline jilet ver desen yeni doğmuş bebeği hangimiz öldürebiliriz ?
öldürülüyor işte kürtajla.. ne farkı var bunu içindeyken fark etmiyor mu ölen giden ?

Bence ikisi de hatalı. Biri diğerinden daha az değil. O yüzden öyle dedim. Ortada bir yanlış varsa yapanların hepsi suçludur.

erkek arkadaşının tutumunu anlayamadım ama eğer bebeği istiyorsa yanında dur ve basın nikahı!!!!

yok eğer en ufak bi gık bık bilmem ne nasıl olur falan demişse o adamı terket arkadaşım.çünkü ilerde bu konuda değil belki ama başka bi konuda seni yüzüstü bırakır gider bi nevi bir imtihan olmuş aslında bu durum..

ayrıca erkek adamsa eğer tutar kolundan aileyi falan dinlemez doğru belediyeye...hem okuyup hemde evlenen birsürü insan tanıyorum aileleriniz de kabul eder bu durumu eminim.

geçen sefer bir konuda bir resim eklenmişti
1 gün kendime gelememiştim
saolsunlar şimdi en az 1-3 hafta kendime gelemicem

Csi canım lütfen..
Senin sağlık sorunlarını nedeniyle olmuş lütfen...
Üzme kendini...

Benim şahsi fikrim sağlık sorunları dışında yapılan kürtaj cinayettir.
Bunu geri kafalılık ya da modernlik olarak yorumlayıp durmayın...
Vicdanınızı sorgulayın...

Evlilik dışı ilişkilerde bebek olmadan yaşanılan her türlü cinsellik çeşidi için ailesinden izin alarak sevişmeyen kimseler neden hamilelik konusunda ailelerin kapısını çalıyor ? bu bir bahane mi yoksa ?

Hadi erkekler için bu durumun toplumumuz tarafından elinin kiri olarak adlediliyor (maalesef !) ya kadınlar ? ailenize gidip anne-baba ben musaadenizle sevişebilir miyim ? diyebiliyor musunuz ? el cevap ; HAYIR !

E zaman ne diye sevişmek için danışmadığınız ailenize hamile kalınca kızacaklar diye diyemiyoruz ? seviştiğimzi bilseler boynumuza madalya mı takacaklardı ki hamile kalınca tir tir titremek aklımıza geliyor..Aklımız daha evvel neredeydi ? hımmm sanırım ben biliyorum nerede olduğunu muhtemelen urolojik bölgemiz ile beynimiz yer değiştirmişti o vakit..Ta ki gebe kalana kadar beyin olması gereken yere çıkamıyor...İnsanoğlu işte..N'aparsın !

Sevişmek için özgürüz ama anne olmak için değiliz ! universiteyi sevişe sevişe okuyabiliyoruz ama anne olmaya gelince iş okullu olduğumuz aklımıza geliyor ..

sevişirken hamile kalmamak için önlem almak aklımıza gelmiyor ama gebe kalınca hemen akla gelen ilk iş ALDIRMAK ! almak ve aldırmak fiili nasılda yerine göre değişiyor değil mi ?

Son düzenleme:

Ağzınıza sağlık...

bende mesaj atacaktım kaldrılsın diye
o sırada gördüm

iyi olmuş

kimseyi üzmek istemezdim:26:
ama en azından aldırma niyeti olanların kafasına dank etmiştir belki biraz
koyduğunuz foto,kozmetikler ve cenin cennetiyle ilgili yazdığınız yazı kanımın bedeninden çekilmesine yetti

burası dini forum değil

sizin göreviniz insanları kendine getirmek değil

hiç kusuruma bakmayın ama kendi zevklerinizi yaşarken,bu kadar bilgili bir şekilde birlikte olurken, hiç ailem duyarsa beni siler diye düşünmüyorsunuz..ama kazayla başınıza gelen gebelikten sonra aile düşünmeye başlıyorsunuz...
sonrada vicdan muhasebesi yapar gibi üzüldüğünüzü vs. belirtiyorsunuz....ve bu üzüntü nedense bana hiiç inandırıcı gelmiyor,çünkü o bebekten kurtulduktan sonra yine erkek arkadaşınızla beraberlikler yaşıyacaksınız ve aileniz yine aklınızdann çıkıp gitmiş olacak...

koyduğunuz foto,kozmetikler ve cenin cennetiyle ilgili yazdığınız yazı kanımın bedeninden çekilmesine yetti

burası dini forum değil

sizin göreviniz insanları kendine getirmek değil

+1...
hakikaten size bu görevi kim verdi...
hani siz çok ince düşüncelisiniz ya, çocuğunu aldırmak zorunda kalan bir kadında yaratacağınız tahribat aklınıza geldi mi hiç...
lütfen artık yaaa...
bazı etiketelr altına sığınıp kimsenin canını acıtmayın...
egolarınızı başka yerde tatmin edin...

Yok artık ya, en baştan sona kadar tüm yorumları okudum ama okuduklarıma inanamıyorum. Bu kadar duygu sömürüsü yapılamaz. Daha önce de yazdığım gibi herkesin dini kendine. Ayrıca kadının hayatını şekillendirme özgürlüğü var. Evet kürtaj çok hoş bir şey değil ama çocuğu doğurunca her şey çok güzel olamayacaksa ki ortada bu kadar sorun varken, niye üstüne gidiyorsunuz doğur diye. Siz mi bakacaksınız o çocuğa? Ailesi yanında olmazsa siz mi yanında olacaksınız? Çocuk doğunca bolluğu da getirirmiş, aldırırsan başına binbir türlü şanssızlık gelirmiş, inanmayın bu hurafelere ya kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Çocuğunu zor şartlarda doğurmak zorunda kalan, kürtaj olmayan ve sonunda onu esirgeme yurtlarına bırakan hatta ve hatta sokaklara bırakan çöpe atan insanları hiç mi görmediniz? Onlar anne değil mi, keyfinden mi bırakıyorlar çocuklarını? Kimse gelip de hala kürtaj cinayettir diye akıl vermesin. Zaten böyle insanlar yüzünden ilerlemiyor bu ülke. Gerçekten çok kızıyorum hala dinle duygu sömürüsü yapanlara. Ben koşarak kürtaj yaptır demiyorum, aldırma büyüt de demiyorum. Bu kararı arkadaş kendisi vericek. Ama ortada böyle imkansızlıklar varken hala zorla duygu sömürüsüyle olmaz bunlar. Evet kusura bakmayın, duygusuz bakıcaksınız ama mantıkla bakıcaksınız, bu kadar. Duyguyla büyütülmüyo çocuk kendi kendine büyümüyo.

RTÜK'e kızıyodum bütün dizilere karışmaya başladı diye ama adamlar haklıymış.Dizilerde ne kadar çarpık ilişki varsa açılan konuların çoğunda mevcut.
Allah sonumuzu hayretsin amin

Kürtaj cinayyetir diyenler yüzünden mi ilerliyemiyor bu ülke?
Acaba cinsel organına sahip olamayan kafasına göre yatıp kalkan çocukları yapıp yapıp sokağa salanlar yüzünden olmasın ?

RTÜK'e kızıyodum bütün dizilere karışmaya başladı diye ama adamlar haklıymış.Dizilerde ne kadar çarpık ilişki varsa açılan konuların çoğunda mevcut.
Allah sonumuzu hayretsin amin

tabi tabi bütün suçlu diziler zaten

bu iş arz talep ilişkisidir
toplum neyi isterse filmler, diziler onlara göre çekilir

bu ülkede ne belgesel kanalları var, kaç kişi seyrediyor acaba?
geçen haftalarda bir kaç gün evdeydim
bunalıma girdim tv seyredince
sabah ayrı bir program, (iyi mi kötü mü tartışılır ama konuları o kadar yansıtıyor ki türkiyeyi), akşam başka program, arada evlilik programları

tüm suçlu tv ve orda yayınlanan programlar

eğitimle, öğretimle, ailenin çocukları yetiştirmesiyle hiç alakası yok tabi durumun...

daha geçen gün ormana bebeklerini atmış bir anne-baba ya, canlı canlı yemiş hayvanlar
var mı böyle bir vahşet?

doğurmasınlar efendim böyleleri
günahını cehennemini bilmem
geçen gün de yazmıştım
doğurmasınlar böylelerii
hatta kısırlaştırsınlar kendilerini
yazık o bebeklere

Laf ola beri gele :) sanırım el kadar sabinin günahınıda siz üstleneceksiniz malum duyguyla yaklaşanlar dini vecibelerin detaylarıyla yaklaşanlar kısaca aldırma diyenlere ''siz mi bakacaksınız ??'' diyorsunuz ya malum işte benimki de ona istinaden

Doğru biz anneler bebeklerimizi hep mantıkla büyütüyoruz zaten :) mantık ilkelerine dayalı yetiştiriyoruz hatta kalbim yerine mantığımla seviyorum (!)

O işi yaparken yanında olmadığımız gibi şimdide yanın da değiliz zaten...
Ohhh herke istediğiyle yatsın kalksın (ağır olacak ama bence öyle)
Yaparken annemin babmın yüzüne nasıl bakarım beni silerler diye düşünme
Sonra sana hiç bir şekilde sahip çıkmayan adamdan hamile kal
Ailemin yüzüne nasıl bakarım de...
Sevgiyi sadece yatak odasında paylaşan genç arkadaşlarıma acıyorum.
Yazık çok yazık..
Sizde yaptığınız şu talihsiz yorumla kürtajı normallleştirmeyin..
Duygusuz ama mantıkla bakacaksınız demişsiniz ya..
Bu işin mantığı sex i evlenmeden yapmamak...
Sorumsuz insanlar anne baba olmasın zaten!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…