Bebeğimden vazgeçiyorum :(

Kürtaj cinayyetir diyenler yüzünden mi ilerliyemiyor bu ülke?
Acaba cinsel organına sahip olamayan kafasına göre yatıp kalkan çocukları yapıp yapıp sokağa salanlar yüzünden olmasın ?
Evet kürtaj cinayettir diyip de ona buna ahkam kesip, sonra imkansızlıklar yüzünden çocuğunu bırakanlar yüzünden ilerlemiyor. Cinsel organına sahip olmak ya da olamamak kültür tercihi. Avrupa'da doğmuş olsak normal olmuş olacaktı bunlar o kültüre göre. Hayvan değiliz, bebek için değil zevk için ilişkiye gireceğiz. Bu olay cinsel organına sahip olamamak değil. Ha demiyorum ki önünüze gelenle yatın. Ama sevgilisi ile bir şeyler yaşamış bu kendi tercihidir. 21 yaşındaki birinin bunu istemesi normaldir. Ortada zorla olan bir şey yok. Sonuçlarına katlanıcak olan, kürtaj olursa psikolojik tramva yaşayacak olan zaten kendisi. Bunun farkında zaten arkadaş. Bu konuda yargılamaya gerek yok.

katılıyorummmmmmmmmm

Evet; çocuk kolay büyütülmüyor, şartlar elverişsizse, evet dünyaya getirilmesin daha iyi.. Bakamayacağımız çocukları doğurup doğurup yurtlara bırakmayalım..Zaten kimse bunları savunmuyor ki...bahsedilen bu detaylarda herkes hemfikir zaten..

Burada sayfalarca anlatılmak istenen; kürtaj bir korunma yöntemi değildir! Baştan düşünülmesi gereken önemli bir detayın unutulması sonrasında çocuk aldırmak çözüm olmamalı....

d.k hapınıza ara verdiğiniz müddet içerisinde, hapın size koruma sağlamadığı ve farklı yöntemlerle korunulması gerektiği, ilacın prospektüsünde kocaman kocaman yazar..ayrıca bu ilaçaların %100 koruma sağlamadığı da yine ilacın içeriğinde belirtilir...
Bu demek oluyor ki; özellikle okumuş-yazmış, eğitimli insanların bir ilişkiyi yaşarken; sonrasında olabilecekleri öngörmeleri gerekiyor...
%100 korunabilmek adına iki ya da üç-dört yöntemle korunması gerekiyor..
Yoksa aman olan olmuş artık gidip aldıralım demek bir çözüm yolu olmasın!
Evet bu olayda belki geri dönüşü yok, olanaklar yeterli değil...ama bu gibi olaylar meşrulaştırılmaya çalışılmasın lütfen...

Günahını ben üstlenmeyeceğim, ayrıca inanç konusunda kimseye bir şey diyemezsiniz belki Müslüman bile değildir o zaman nolucak.(Örnek veriyorum.) Günahını ya da pskolojik tramvayı zaten kendisi üstlenecek ama zaten bunu kendisi yaşayacak. Bu kimseyi etkilemeyecek. Ama çocuk oldugunda kendi kendine büyümeyecek. Farklı acılardan yaklasmısız, neyse.

Evlenmeden cinsellik yaşayıp sonra çocugu sokaga atsınlar demiyorum zaten. Ama bu onların kendi tercihi, zaten olan da olmuş. Niye böyle yaptın demenin anlamı yok.

Kimsenin cinsel hayatı umrunda değil evet hayvan değiliz sizin bu laflarınız ben 3-5 sayfa önce yazdım.
Hayvan olmadığımız için ve sırf üremek için değilde zevk için seviştiğimiz için dikkat etmeliyiz.
Bizim anlık arzularımız yüzünden katil olmamalıyız.Hayvanlar gibi ötesini berisini düşünmeden sevişmek mi zenk oluyor?
Ölümüne sevişebilirsiniz ama katil olma hakkını vermez kimseye.
Bunu inatla savunanın vicdanından şüphe ederim.
Ahkam kesenler mi bırakıyor çocuğunu arkadaşım her bulduğu adamla kadınla hayvanca bir şekilde birlikte olan arkasını ötesini belirtmeyen bunu da medeniyet sanan vicdansızlar oluyor bunlar.
Seviş ama çocuk yapma çok mu zor o kadar gelişmiş yatıp kakmayı kültür sana biri korunmayı bilmiyor mu?
İnsanlık onuruna aykırı kürtaj isterse puta tapsın dinle imanla da alakası yok.
İnsan olan kimse doğmamış öz çocuğuna sağlık sorunu dışında kıyamaz.
Kıyanın insanlığından şüphe ederim ,kıymakta ısrar ediyorsa neden genital organına tapıyorsun diye de sorarım ..

RTÜK'e kızıyodum bütün dizilere karışmaya başladı diye ama adamlar haklıymış.Dizilerde ne kadar çarpık ilişki varsa açılan konuların çoğunda mevcut.
Allah sonumuzu hayretsin amin

diğer o melekli,perili dizilerde beni korkutuyor ee şimdi nolcek?

bende halkım, benimde bi psikolojim var.bunu neden şey etmiyolar

ama artık tek kanal yok. benm zapladığım gibi sizde zaplarsınız olur biter

Evet kürtaj kötü bir şey ama bu bayan daha 21 yaşında evli değil ve okuyor kürtajı savunmuyorum ama ben kürtaj olmasının haklı sebebleri olduğunuda düşünüyorum bakamayıp sokağa
atmaktan o sokak çocuklarının hem kendilerine hemde topluma zarar vermesindense aldırmasını daha makul buluyorum.kimse kimseyi yargılayamaz.çok güzel bir laf vardır " kimse yaptığını ve söylediğini iştmeden ölmez " diye..herkes biraz haddini bilsin bence buraya yorum yazarken...Allah sabır versin zor bir karar..

Derinss o kadar güzel yorumlamışsın ki....

Konu sahibi gelse dese ki ben 21 yaşındayım sevgilim 25 arkadaşlar bir hata ettim hamile kaldım.
Sevgilimi de terk ettim,korunmadım korundum ama dikkatli olmadım vs.
Çocuğumu doğurmak istiyorum ailemde destek oluyor olağan karşılamadılar ama dışlamadılarda.
Allah yardımcın olsun babasız çocuk zor büyütülür ama helal olsun derim verdiği cesur karar için.
Ama "annem kızar ,baban öldürür ama cinsel fantazilerimi durduramıyorum aaa dostlar" demek içinde zerre mantık barındırmayan bir durum.
Dini dogmatik bulan her mantıklı arkadaşa soruyorum insandışı varlıklar gibi sevişip sonra onun canını almak mı mantıklı.
Dini geçiyorum kimse dine itaat zorunda değil peki mantığa uyuyor mu bu ?
Hani bilimsel mantığa uyuyor mu önce bir canlıyı dünyaya getirip sonra öldürmek hangi insalığa sığıyor bu ?
Mart kedisi gibi olsan da kilit vurursun kendine hamile kalınca arkasında duramayacak kadar acizsen.
Ki insanız biz,,, inan.. Allah'ın yarattığı en muhteşem varlık..

Ahkam kesenler bırakıyor demedim, düzgün açıklayamamışım. Böyle ahkam kesen insanlar olduğu için haliyle zor durumda olanlar da kürtaj yaptırmıyor(toplumsak baskı vs elbet etkileniyorlar) ve ortaya sokaga atılan cocuklar cıkıyor. Neyse sizin kendi görüşünüz, saygı duyarım. Ama siz de insanlara katil unvanı vermek yerine(katil kelimesi kullanmayanlar da aynı ithamla sucluyor), vicdanını sorgulamak yerine, arkadaşa biraz saygı duyarsanız sevinirim. Bu yargıları bir insana yapıştırmak kimseye düşmez.
.

Ben de bunu söylemeye çalıştım arkadaşım sonuna kadar haklısın ama ben senin kadar sakin kalamıyorum bu yorumları okurken, ve yazarken.

Rapunzel evli misin,anne olmak ister misin ya da anne misin bilemiyorum.
Fikirlerin bana çok uzak ama gün gelecek aynı noktada olacağız eminim.
Çocuk sevgim falan yoktur böyle delirircesine ya da ne bileyim anne olma manyağı değilim.
Ama insanın evladına kıyması ihtimali bile beni titretiyor ki duygusal bir tip bile değilim sert donuk ciddiliği abartmış bir tip olduğum iddia edilir.
İnsan zor durumdan yani mesela babası öldürecekse o çocuğu aldırır,yapar yani gözü dener eminim,bu kısmını anlayabiliyorum.
Ama sevişmek hür ve akıl sahibi herkesin hakkı ya o zaman neden sevişiyorsun aldıracaksan babandan ölümüne korkuyorsan
yani sevişmeyi de berbat bir noktaya getirmez mi bu,basite indirmez mi,sevişmenin de kutsallığına aykırı değil mi..
Off bilemiyorum hepimiz için hayırlısı olsun

iyi ya ailenin tek erkek çocuğu
ailesiyle konuşsanız
onlarda
insanlarsa eğer
size yardımcı olurlar habersiz evlenin diye bişey yok
söyleyin bebek belirgin olana kadar
düğünde dernekte
herşey olur
ne fazla söze gerek var
açık açık
konuşun
bebeği istediğinizi
eğer
evlilik olmassa bebeği doğunca
sevdiğiniz çocuğun nufusuna geçittireceğinizi
bunun tatlı bişekilde olmasını istediğinizi anlatın

ben kürtaja körü körüne karşı çıkanları hiç anlayamıyorum, kadın var, 11 çocuklu, çocukların yarısı tinerci, yarısı yurtta, yarısı orda burda, şimdi bu kadının 11 çocuğu doğurması çokmu hayırlı oluyo, günahı sevabı herkes biliyor ancak herkesin heyetı ve hayat şartları farklı

bi çok yöntemle hamile kalmayabilir demi ama hamile kalmasın olup aldırmasından sa ..... lütfen mantıklı bakın bu konulara hiç yapmasın eğer yaptısada külfetine katlansın....... allah akıl vermiş insanlara hayvani duygularının önüne geçsin diyeeee..

Ben de bunu söylemeye çalıştım arkadaşım sonuna kadar haklısın ama ben senin kadar sakin kalamıyorum bu yorumları okurken, ve yazarken.

burda aslında bir kadının dramı var bir cinsellik yaşamış günahtır sevaptır ayrı mesele ve kendinden ve bebeğinden çok erkek arkadaşını haklı görüyor ve savunuyor
bence burası bir kadın sosyal paylaşım platformu yargısız infaz yapmadan önce destek olmaya çalışsak birbirimize ne güzel olur?

arkadaşım profiline baktım da evli yazıyor
onuda geçtim
diğer konunda hamileliğinden şikayetçi değilsin
demekki o konu tutmadı
milleti toplayayım
burda diye
bikonudaha açtın başardında
allah
cuma günü kimseyi günaha sokmasın

diğer o melekli,perili dizilerde beni korkutuyor ee şimdi nolcek?

bende halkım, benimde bi psikolojim var.bunu neden şey etmiyolar

ama artık tek kanal yok. benm zapladığım gibi sizde zaplarsınız olur biter

Pardon da bazılarına bunları izleyip etkilendiğimi söylediğimi hatırlamıyorum!!!!!İstediğimde zaplıyorum zaten akıla ihtiyacım yok.
10 yaşındaki çocuk evde tek başınayken gayet de rahat çarpık ilişkilerin olduğu dizileri izleyebiliyor.Çoğu dizide bunlar normalmiş gibi gösteriliyor.
Annesiyle birlikte evlenme programlarını izliyor.Normal sanmaya başlıyor.
Bu benim düşüncem.Senin ne düşündüğün beni ilgilendirmez.

11 tane doğurmak zorunda mı peki,mecbur mu,yasa mı var böyle ..
Bende bazı yorumları anlamıyorum mevzu geldi çattı tinerciye
ya hayatta ilk öğrendiğimiz şey anne babanın gizli gizli birşeyler yaptığı ve sonucunda çocuk olduğu
çocukken öğreniyoruz bunu
cinsel ilişkiye girince çocuk olacağını bilmeyen kadın mı var bu ülkede.
11 tane doğuran büyülerde iki dilenirler yolumuzu buluruz kız olanları da satarız diyenler onlar sizden bizden bilinçli
geçen gün sağlık ocağına gittim aile hekimine elime koluma kondom tutuşturdular zorla
defalarca doğum kontrolü hakkında sorular sordular daraldım yani o derece
dedim ihtiyacı olana verin ben edinebilecek maddi güçteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…