- Konu Sahibi femmefatale26
-
Evet kürtaj cinayettir diyip de ona buna ahkam kesip, sonra imkansızlıklar yüzünden çocuğunu bırakanlar yüzünden ilerlemiyor. Cinsel organına sahip olmak ya da olamamak kültür tercihi. Avrupa'da doğmuş olsak normal olmuş olacaktı bunlar o kültüre göre. Hayvan değiliz, bebek için değil zevk için ilişkiye gireceğiz. Bu olay cinsel organına sahip olamamak değil. Ha demiyorum ki önünüze gelenle yatın. Ama sevgilisi ile bir şeyler yaşamış bu kendi tercihidir. 21 yaşındaki birinin bunu istemesi normaldir. Ortada zorla olan bir şey yok. Sonuçlarına katlanıcak olan, kürtaj olursa psikolojik tramva yaşayacak olan zaten kendisi. Bunun farkında zaten arkadaş. Bu konuda yargılamaya gerek yok.Kürtaj cinayyetir diyenler yüzünden mi ilerliyemiyor bu ülke?
Acaba cinsel organına sahip olamayan kafasına göre yatıp kalkan çocukları yapıp yapıp sokağa salanlar yüzünden olmasın ?
hiç kusuruma bakmayın ama kendi zevklerinizi yaşarken,bu kadar bilgili bir şekilde birlikte olurken, hiç ailem duyarsa beni siler diye düşünmüyorsunuz..ama kazayla başınıza gelen gebelikten sonra aile düşünmeye başlıyorsunuz...
sonrada vicdan muhasebesi yapar gibi üzüldüğünüzü vs. belirtiyorsunuz....ve bu üzüntü nedense bana hiiç inandırıcı gelmiyor,çünkü o bebekten kurtulduktan sonra yine erkek arkadaşınızla beraberlikler yaşıyacaksınız ve aileniz yine aklınızdann çıkıp gitmiş olacak...
Yok artık ya, en baştan sona kadar tüm yorumları okudum ama okuduklarıma inanamıyorum. Bu kadar duygu sömürüsü yapılamaz. Daha önce de yazdığım gibi herkesin dini kendine. Ayrıca kadının hayatını şekillendirme özgürlüğü var. Evet kürtaj çok hoş bir şey değil ama çocuğu doğurunca her şey çok güzel olamayacaksa ki ortada bu kadar sorun varken, niye üstüne gidiyorsunuz doğur diye. Siz mi bakacaksınız o çocuğa? Ailesi yanında olmazsa siz mi yanında olacaksınız? Çocuk doğunca bolluğu da getirirmiş, aldırırsan başına binbir türlü şanssızlık gelirmiş, inanmayın bu hurafelere ya kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Çocuğunu zor şartlarda doğurmak zorunda kalan, kürtaj olmayan ve sonunda onu esirgeme yurtlarına bırakan hatta ve hatta sokaklara bırakan çöpe atan insanları hiç mi görmediniz? Onlar anne değil mi, keyfinden mi bırakıyorlar çocuklarını? Kimse gelip de hala kürtaj cinayettir diye akıl vermesin. Zaten böyle insanlar yüzünden ilerlemiyor bu ülke. Gerçekten çok kızıyorum hala dinle duygu sömürüsü yapanlara. Ben koşarak kürtaj yaptır demiyorum, aldırma büyüt de demiyorum. Bu kararı arkadaş kendisi vericek. Ama ortada böyle imkansızlıklar varken hala zorla duygu sömürüsüyle olmaz bunlar. Evet kusura bakmayın, duygusuz bakıcaksınız ama mantıkla bakıcaksınız, bu kadar. Duyguyla büyütülmüyo çocuk kendi kendine büyümüyo.
Günahını ben üstlenmeyeceğim, ayrıca inanç konusunda kimseye bir şey diyemezsiniz belki Müslüman bile değildir o zaman nolucak.(Örnek veriyorum.) Günahını ya da pskolojik tramvayı zaten kendisi üstlenecek ama zaten bunu kendisi yaşayacak. Bu kimseyi etkilemeyecek. Ama çocuk oldugunda kendi kendine büyümeyecek. Farklı acılardan yaklasmısız, neyse.Laf ola beri gele :) sanırım el kadar sabinin günahınıda siz üstleneceksiniz malum duyguyla yaklaşanlar dini vecibelerin detaylarıyla yaklaşanlar kısaca aldırma diyenlere ''siz mi bakacaksınız ??'' diyorsunuz ya malum işte benimki de ona istinaden
Doğru biz anneler bebeklerimizi hep mantıkla büyütüyoruz zaten :) mantık ilkelerine dayalı yetiştiriyoruz hatta kalbim yerine mantığımla seviyorum (!)
O işi yaparken yanında olmadığımız gibi şimdide yanın da değiliz zaten...
Ohhh herke istediğiyle yatsın kalksın (ağır olacak ama bence öyle)
Yaparken annemin babmın yüzüne nasıl bakarım beni silerler diye düşünme
Sonra sana hiç bir şekilde sahip çıkmayan adamdan hamile kal
Ailemin yüzüne nasıl bakarım de...
Sevgiyi sadece yatak odasında paylaşan genç arkadaşlarıma acıyorum.
Yazık çok yazık..
Sizde yaptığınız şu talihsiz yorumla kürtajı normallleştirmeyin..
Duygusuz ama mantıkla bakacaksınız demişsiniz ya..
Bu işin mantığı sex i evlenmeden yapmamak...
Sorumsuz insanlar anne baba olmasın zaten!
Evet kürtaj cinayettir diyip de ona buna ahkam kesip, sonra imkansızlıklar yüzünden çocuğunu bırakanlar yüzünden ilerlemiyor. Cinsel organına sahip olmak ya da olamamak kültür tercihi. Avrupa'da doğmuş olsak normal olmuş olacaktı bunlar o kültüre göre. Hayvan değiliz, bebek için değil zevk için ilişkiye gireceğiz. Bu olay cinsel organına sahip olamamak değil. Ha demiyorum ki önünüze gelenle yatın. Ama sevgilisi ile bir şeyler yaşamış bu kendi tercihidir. 21 yaşındaki birinin bunu istemesi normaldir. Ortada zorla olan bir şey yok. Sonuçlarına katlanıcak olan, kürtaj olursa psikolojik tramva yaşayacak olan zaten kendisi. Bunun farkında zaten arkadaş. Bu konuda yargılamaya gerek yok.
RTÜK'e kızıyodum bütün dizilere karışmaya başladı diye ama adamlar haklıymış.Dizilerde ne kadar çarpık ilişki varsa açılan konuların çoğunda mevcut.
Allah sonumuzu hayretsin amin
Kimsenin cinsel hayatı umrunda değil evet hayvan değiliz sizin bu laflarınız ben 3-5 sayfa önce yazdım.
Hayvan olmadığımız için ve sırf üremek için değilde zevk için seviştiğimiz için dikkat etmeliyiz.
Bizim anlık arzularımız yüzünden katil olmamalıyız.Hayvanlar gibi ötesini berisini düşünmeden sevişmek mi zenk oluyor?
Ölümüne sevişebilirsiniz ama katil olma hakkını vermez kimseye.
Bunu inatla savunanın vicdanından şüphe ederim.
Ahkam kesenler mi bırakıyor çocuğunu arkadaşım her bulduğu adamla kadınla hayvanca bir şekilde birlikte olan arkasını ötesini belirtmeyen bunu da medeniyet sanan vicdansızlar oluyor bunlar.
Seviş ama çocuk yapma çok mu zor o kadar gelişmiş yatıp kakmayı kültür sana biri korunmayı bilmiyor mu?
İnsanlık onuruna aykırı kürtaj isterse puta tapsın dinle imanla da alakası yok.
İnsan olan kimse doğmamış öz çocuğuna sağlık sorunu dışında kıyamaz.
Kıyanın insanlığından şüphe ederim ,kıymakta ısrar ediyorsa neden genital organına tapıyorsun diye de sorarım ..
Ahkam kesenler bırakıyor demedim, düzgün açıklayamamışım. Böyle ahkam kesen insanlar olduğu için haliyle zor durumda olanlar da kürtaj yaptırmıyor(toplumsak baskı vs elbet etkileniyorlar) ve ortaya sokaga atılan cocuklar cıkıyor. Neyse sizin kendi görüşünüz, saygı duyarım. Ama siz de insanlara katil unvanı vermek yerine(katil kelimesi kullanmayanlar da aynı ithamla sucluyor), vicdanını sorgulamak yerine, arkadaşa biraz saygı duyarsanız sevinirim. Bu yargıları bir insana yapıştırmak kimseye düşmez.Kimsenin cinsel hayatı umrunda değil evet hayvan değiliz sizin bu laflarınız ben 3-5 sayfa önce yazdım.
Hayvan olmadığımız için ve sırf üremek için değilde zevk için seviştiğimiz için dikkat etmeliyiz.
Bizim anlık arzularımız yüzünden katil olmamalıyız.Hayvanlar gibi ötesini berisini düşünmeden sevişmek mi zenk oluyor?
Ölümüne sevişebilirsiniz ama katil olma hakkını vermez kimseye.
Bunu inatla savunanın vicdanından şüphe ederim.
Ahkam kesenler mi bırakıyor çocuğunu arkadaşım her bulduğu adamla kadınla hayvanca bir şekilde birlikte olan arkasını ötesini belirtmeyen bunu da medeniyet sanan vicdansızlar oluyor bunlar.
Seviş ama çocuk yapma çok mu zor o kadar gelişmiş yatıp kakmayı kültür sana biri korunmayı bilmiyor mu?
İnsanlık onuruna aykırı kürtaj isterse puta tapsın dinle imanla da alakası yok.
İnsan olan kimse doğmamış öz çocuğuna sağlık sorunu dışında kıyamaz.
Kıyanın insanlığından şüphe ederim ,kıymakta ısrar ediyorsa neden genital organına tapıyorsun diye de sorarım ..
Ben de bunu söylemeye çalıştım arkadaşım sonuna kadar haklısın ama ben senin kadar sakin kalamıyorum bu yorumları okurken, ve yazarken.Evet kürtaj kötü bir şey ama bu bayan daha 21 yaşında evli değil ve okuyor kürtajı savunmuyorum ama ben kürtaj olmasının haklı sebebleri olduğunuda düşünüyorum bakamayıp sokağa
atmaktan o sokak çocuklarının hem kendilerine hemde topluma zarar vermesindense aldırmasını daha makul buluyorum.kimse kimseyi yargılayamaz.çok güzel bir laf vardır " kimse yaptığını ve söylediğini iştmeden ölmez " diye..herkes biraz haddini bilsin bence buraya yorum yazarken...Allah sabır versin zor bir karar..
Ahkam kesenler bırakıyor demedim, düzgün açıklayamamışım. Böyle ahkam kesen insanlar olduğu için haliyle zor durumda olanlar da kürtaj yaptırmıyor(toplumsak baskı vs elbet etkileniyorlar) ve ortaya sokaga atılan cocuklar cıkıyor. Neyse sizin kendi görüşünüz, saygı duyarım. Ama siz de insanlara katil unvanı vermek yerine(katil kelimesi kullanmayanlar da aynı ithamla sucluyor), vicdanını sorgulamak yerine, arkadaşa biraz saygı duyarsanız sevinirim. Bu yargıları bir insana yapıştırmak kimseye düşmez.
.
benim aileme belki erken doğum falan denilebilir ama öyle bir habersiz evlilik durumunda onun ailesi kesinlikle siler.
Ailenin ilk erkek çocuğu sırf kardeşinin asker gecesine 200 kişi geldi. Babası gelecek planlarının onun düğünü ve evliliği üzerine kuruyor ama aynı zamanda askerliğini yapmamış olması bir problem babası askerliği yapmadan gelmeyin benim karşıma diyor herzaman
ben kürtaja körü körüne karşı çıkanları hiç anlayamıyorum, kadın var, 11 çocuklu, çocukların yarısı tinerci, yarısı yurtta, yarısı orda burda, şimdi bu kadının 11 çocuğu doğurması çokmu hayırlı oluyo, günahı sevabı herkes biliyor ancak herkesin heyetı ve hayat şartları farklı
Ben de bunu söylemeye çalıştım arkadaşım sonuna kadar haklısın ama ben senin kadar sakin kalamıyorum bu yorumları okurken, ve yazarken.
diğer o melekli,perili dizilerde beni korkutuyor ee şimdi nolcek?
bende halkım, benimde bi psikolojim var.bunu neden şey etmiyolar
ama artık tek kanal yok. benm zapladığım gibi sizde zaplarsınız olur biter
ben kürtaja körü körüne karşı çıkanları hiç anlayamıyorum, kadın var, 11 çocuklu, çocukların yarısı tinerci, yarısı yurtta, yarısı orda burda, şimdi bu kadının 11 çocuğu doğurması çokmu hayırlı oluyo, günahı sevabı herkes biliyor ancak herkesin heyetı ve hayat şartları farklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?