Bebeğimden vazgeçiyorum :(

yanlız bu durumda mantıklı olan benim, duygusal olan siz.
tabiki korunma yöntemleri var, ben iyi bir evliliği ve işi olan birisi olmama rağmen çocuk yapmakta çok temkinli davrana ve hala acaba bebeğime iyi bakabilecekmiyim diye çekinen, geceleri uykusu kaçan bir insan olarak bu tarz insanlara çok kızıyorum. çünkü onların sorumsuzca yaptığı çocuklar sadece onları ilgilendirmeyor, toplumu ve dolayısıyla benide ilgilendiriyor. ancak olanla ölene çare yok, olan olduktan sonra çok geç kalınmadan çaresi aranabilir. kimsede mecbur olmadan hele o yaşta bebeğini aldırmak istemez.

Erkek arkadaşın sorumluluktan herşeyden kaçıyor sonuçta aile , herşey fasa fiso ortada bir can var
Ona bu konuda güvenmiyorsanız bu çocuğu bence dünyaya getirmeyin

çok haklısınn güya medeniyiz kimse karışamaz kendi seçimimiz ama sonuçlarıyla karşılaşınca ne etcem derdine düşüyoruzz
bak şimdi anneyede bebeğede yazıkk
yabancılar böyle değil onlarda istemeden hamile kalıyo ama aldıranı çok az oluyoo
eşimin kuzeni almanyada 18 ini doldurunca evden ayrılıp sevgilisiyle yaşamayı seçtii
ailesi istemesede orda karışamıyo fazlaa
derkenn hamile kaldıı
sevgilisiylede anlaşamamış ayrıldıı
babası alman anne türk
neyse iştee
bizimki bebeğini aldırmadıı okulunu okudu gece çalıştı vs.. doğuma kadarr böyle sürdüü
direndii
annesi diyoki ölecek sandım gözlerinin altı çökmüştüü içim sızlıyoduu ama yapcak bişey yoktu diyoo
orda öylee herkes başının çaresine bakıyoo
doğum olduu sevgilisi gelmişş bebeği gömeye filan derken yine barışmışlarr 2 yıl aynı evde kaldılarr sevgilisiyle
bebeğe ortak baktılarr bizimki gündüz okula gitti tercümanlık yaptıı gecelerce kucağında bebeğii
kitap çevirdii eşi okula gitti part time çalıştı böyle zar zor ama yılmadan bitirdiler okullarını
inanırmısın bir laf dedirtmezlermişş kimseye ihtiyacım yok dermiş kimseden yardım almadılarr öyle büyüttülerr
okullar bitti iş buldularr evlendilerr
oğulları düğünlerinde kocamandıı
haa ben bu hayatı tasvip etmiyorumm elbette
evlenmeden yapılan beraberlik zinadırr cezası dinimize göre ağırdırr
inançlarımıza göre değerlendiriyorumm karşıyımm amaa olduysada modern olup gerekirse tek başına dimdik ayakta durup bebeği büyütme taraftarıyımm
o çocukk bu kızla evlenmezz bence niyeti belli bu çocuğun
anne yanlız kalacak
tavsiyem çocukla açık açık konuşsun evlenmeye yanaşıyomu yanaşmıyomuu

canım o canı o vermiyorki o alsın bi sebebi vardırki allah vermiştir.. neden herkese ilk ilişkide vermiyor onların kaderini zaten allah belirliyor... ne olacakları zaten belli anne baba sadece emanetçidir.. çok iyi durumu olup bakma imkanı olduğu halde yıllardır istemelerine rağmen bebekleri olmayan insanlar var. onlara da vermeyen allah oysaki onlar bakabilir bu arkadaşımız ise bakamaz demi onu allah daha iyi bilir onun yapacağı tek şey en erken bi şekilde evlenip bu çocuğu dünyaya getirmek belki onun hatırına anne ve babalarıda onları affeder hata üstüne hata yapmasın madem seneye evlenebilcek hemen evlensin ne yapsın etsin sevgilisini ikna etsin...

ben bunlara bi yerden sonra inanmıyorum, insanlar tedbirsizliklerinin nedenini kadere bağlayamazlar, o zaman hiçbirimiz hiçbişey için tedbir almayalım, sokak çocuklarının halini gönmüyorsunuz heralde

bayanlar
arkadaşın cvp vermeye niyeti yok
alttan okuyup duruyor yazılanları
bizde birbirimize sen haklısın sen haksızsın deyip duruyoruz
arkadaş bi gelsende son durum ne
konun hakkında yorum yapsan

ben bunlara bi yerden sonra inanmıyorum, insanlar tedbirsizliklerinin nedenini kadere bağlayamazlar, o zaman hiçbirimiz hiçbişey için tedbir almayalım, sokak çocuklarının halini gönmüyorsunuz heralde

ilk hata o çocuğu yapmak ikinci büyük hata o çocuğu aldırmak. hataya büyük bir hatayla çözüm aramak.. o çocuğu dünyaya getirerek te hata yapsın.. bakamıyorsa doğursun yetiştirme yurduna versin..... illa bakması gerekmiyor yaşayan bi canlıyı öldürmesi gerekmiyor..... devlet bakıyor..

ben durumunuzun dini , ahlaki , etik boyutları ile ilgili yorum yapmayacağım. bu var olan gerçeği değiştirme çünkü.
ortada bir bebek var.
sadece sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile eğer kürtaj olursanız bunun vicdan azabını ömür boyu çekicek bir karakteriniz var.
napalım oldu bitti aldırırm kurtulurum mantıgında bir insan olsanız zaten burada danısmazdınız.
eğer ki içinizden en küçük dahi ben bu çocuğa bakabilirim , ailem bana destek olur umudunuz varsa bence annenize açın bu durumu.
aileler her türlü affeder sizi , ya da affetmesinler bu durumda önemli olan sizin vicdanınız ne diyor?
biliyorum burda anne olmak için uzun zamandır bekleyen doğal çok hassasiyeti olan arkadaşlar var onları da anlamaya çalışıyorum
ama unutmamak lazım ki her doğuran anneliği kutsuyor demek değil
ya da her kürtaj olmak zorunda olan /bırakılan anneliği aşağılamıyor.
bir bebek , yeni bir hayat bir ümit kapısıdır her zaman , yüreğini dinle arkadaşım umarım kendin için en doğrusunu yaparsın.

oldu ne güzel hayat, yap çocuğu devlet baba bakar nasılsa, bu nasıl bi mantık ya

Son düzenleme:
Gözlerim doldu şu anda.Çok üzüldüm bebeğe.
Yazık çok yazık.
Kapatılan bir konu vardı yya hani.Arkadaşın anlatmak istediği tam olarak buydu.
İnanın yazacak bişey bulamıyorum...

çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum ama korkuyorum yapamamaktan korkuyorum evli olupta hamile kalınca bu duyguları yaşayan yokmu

sartlarını tam olarak bilmiyorum ama az cok anladım. ikinizde calışıosunuz. ben olsam ailemin karsısına cıkıp ben hamıleyım dıyebılırmıydım? desem naparlardı? inan düşünmesi bile korkutuyor. ama bebegımı kucagıma almak ıcın ailemin karsısında dımdık dururdum. bak ben evlenmeden once bikac doktora gıttım. yumurtalıkların tembel dediler. bıtanesi hatta cocugun olmaz dedi. dıgerlerı de tedavıyle hamıle kalabılecegımı soyledı. evlendıkten 2.5 ay sonra hamıle kalmısım. neden? cunku korunmadım. tedavıyle hamıle kalabılıcektım sonucta dimi? bıtane doktor degıldıki bunu soyleyen.
öğrendıgımde şok gecirdim. ağladım zırladım daha cok erken dedım. hatta inanamazsın dogumdan 1 saat evvelıne kadar kusuyordum. hergun kustum. 4-5 ay bısey yıyemedım 2 ayda 18 kılo verdım. hastanede yattım. eşim aldıralım dedi, senin bu halini görüp bısey yapamamak benı mahvedio dedi, ben ıstemedım. Allahın verdıgı cana kıyamayız dedim. ya bidaha olmazsa dedim...

ben nasıl yapıcam, onu nasıl korucam, nasıl buyutucem nasıl eğiticem. neler neler düşündüm. kendi kendimi yedim hamileyken. bide o Allahın belası dizi Fatmagulunsucu ne vardı. tesadufen denk geldı pazar gunuydu tekrarını ızledım ilk bölümün. tecavuz sahnesının cook az bı kısmını ızledım daha ızleyemeden kapattım. deli gibi gunlerce ağladım. ya ben kızımı koruyamazsam, ya o da boyle seyler yasarsa dıye. psikolojım altust oldu yemın edıorum.

evliyim, hamıle kalınca senın yasadıklarınnı mılyonlarca katını yasadım.
doğunca ağlaya ağlaya emzirdim. o kadar minik o kadar muhtacti ki. hıc kucagımdan bırakmadım. haftalarca uykusuz kaldım. koymadı bana. o senın anlattıgın aileler acaip tipler bence. anne olma duygusunun tadını tam bılemeyenler bence. inan ağlıorum suan yazarken.
kıyma bebeğine. kendine de kıyma. babasıyla konus. istiyorum de. bir yanlışı cok daha buyuk hatta hayatında cok buyuk eksıklıkler acabılecek kadar buyuk bı yanlışla kapatmaya calışma. ailelerinizde torunlarını sevıcektır emın ol. ılk basta kızabılırler. bende olsam kzıarım. ama hersey unutulur. KIYMA O BEBEGIN CANINA. düşün bi yeni dogmus bı bebegı kucagına verseler onu oldurebılırmısın? baskasının bebegı bıle olsa... yapamazsın. kendı bebegıni de ölüdrme.

modern düşünüyosunya şimdi modernlik babasız annesiz çocuk yetiştirmekk
eş kavramı kalmadı artıkkk insanlar birbirlerini sevmiyoo
kendi ailesini istediği gibi kuruyoo
işte türkiyede aileden gizli nikahsız beraberlikler yaşanıyo çocuk oluncada ne yapıcam korkusu başlıyoo
neden aileden korkuluyoo
korkuluyosa neden yapılıyooo
yapılıyosa korkmamak lazımm
demekki neymişş
burası türkiyemişş
burda istediğimiz gibi yaşayamıyormuşuz
biyerde tıkanıyormuş herşeyy
annenin bebeğini aldırmasındaki en büyük sebep toplum baskısıı
ne derler korkusu
yoksa insan bebeğine bakamazmı hem çalışıp hem okuyamazmı
yabancılar başarıyo biz neden yapamıyoruzz
gizli saklı her şeyi onlar gibi yapıyoruzz aşarı kalmıyoruzda bebek olunca korkuyoruz
modernlik anlayışı bu değill
hani modernliği batıdan öğreniyoruzya işte yarım yamalak türkiye şartlarına göre uyduruyoruzz
tamam inancı kendi inancıı istediğini yapar diyelimm
kimse karışamaz desin anne istediğimi yaparım desinn
ama bebek oluncada korkmasınn yine kafa tutsunn o zamann
her anne evladına ne yapar eder bakarr
iyi hayatmışş
bunun garantisi yokki evli biride hamile kalıyoo eşiyle ayrılıyo kimse sahip çıkmıyoo eşi bakmıyo vs..
neyin garantisi varr
geçenn akrabam öldü 2 yaşında oğlu kaldııı heryerde odalarda arıyo anne anne diyee
baba genç evlenir yarın öbürgünn bu çocuğunn çok iyi şartlarda yşayacak psikolojisi çok iyi olacak diye kim garanti verebiilirr
belki baba bile ilgilenmeyecekk anneanne dede yaşlı babaaane dede yok zatenn
annem hep derdiki bana kötü şeyler yapma sen üzülürsünn
ama yaptınsada korkma kimseden daha çok batarsın derdii
allahtan başka hiçkimseden korkmamayı öğrendimm
bu sebepten yalan bile söylemem ihtiyaç duymam kimseden korkmam ne derlerr umrum oolmaz
ama allahtan öyle korkarımkiiii hatam beni bitirir cezaya gerek bile yoktur allah korkusu en büyük cezadır benim için
lütfen artık böyle şeyler okumayalım
ya yapmayın böyşe şeyler yada sonuçlarına katlanacak kadarr güçlü olunn

neden bu kadar sinirlendiniz kelebek hanım?

10 yaşında çocuğun evde tek başına işi neymiş?

ailesi de izletmesin

yok şunu göstermesinler ahlakımız bozuluyor, bunu yayından kaldırsınlar etkileniyoruz

sanki yayınlamasalar bunlar olmayacak

laf

Nasıl yazmışsın yaa.
Ağlattın beni.

çok sinirleniyorum gerçekten. düşüncesizce yapılan çocuklar, oraya buraya atılan yavrular, sokaklarda büyüyen, anne baba bilmeyen evlatlar, bu dünyadaki belkide en kolay ve zevkli şey çocuk yapmak, 2 dakkalık zevk. ama bu kadar kolay olmamalı, önce düşünmeli insan, kendini , ailesini maddi manevi hazırlamalı. ben başkalarının hatalarının sonucunu çekmek zorunda değilim, toplumun en büyük sorunlarından biri bu; düşüncesizce yapılan çocuklar.

Son düzenleme:
yok ilacım 28 taneydi 28 tanenin sonunda ilacı bırakıyorum 3 4 gün içinde adetim geliyordu o dönemde ilaç kullanırsam adetim gelmiyor adetim bittikten sonra ilaca devam ediyordum
bende dogum kontrol hapı kullandım tekrar baslamak ıcın ılaca adetın bıtmesı beklenmez canım 21 gun sonra ara verılır 7 gun ıster adetın baslasın ıster bıtsın ıster bıtmesın saatı saatınede ıctım ılk evlendıgım zaman

bu kadar işte işin özeti bu kım dört dörtlük cocuk yetıstırebılıyo kı elımızden gelenı yapmaya calısıyoruz ıste anne baba olarak yoks abızde ıstemeyız sartları kötü olsun psikolojısı bozulmasın aman dıye.calısıyorum cocgumu krese verdım dıye suclu muyum ben sımdı kötü anne mıyım konu sahıbı bun udemek ıstemıs te kednı ıyı anne cunku su anda
arkadasın ayzdıgı gıbı korkuluyosa yapmıycaktın bu işi kardesim bu kadar biz salak mıyız bazı seylerı yerınde zamanında yapıyoruz da sız evlenmeden herseyı halledıyosunuz maşallah dıyorum üzülünecek bı durumun yok senın bence

aynen katılıyorum, ben şimdiye kadar baktığım dizilerden hiç etkilenmedim, kocamı aldatmak, entrika çevirmek, tv programına çıkıp evlenmek, elime silah alıp çete kurmak aklımın uçcundan bile geçmedi. demekki neymiş, herşey kişinin kendinde bitiyormuş. o zaman çocuklarınızı iyi yetiştireceksiniz, çocuk gerçekle hayali bilecek.
bide sanki çok temiz bir toplumuz, bu toplumda köyde yasak ilişkisini çocuğu gördü diye onu öldürenler var, kocasının kardeşiyle onla bunnla çocuklarını bırakıp hayatımı yaşayacağım diye kaçanlar var, üstelik bunlar en büyük şehirden en küçük köyüne kadar var, hatta okuma yazma bilmeyenine kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…