Bebeğimi bırakıp işe dönmek


Benim bebeğim de avent natural den sonra memeyi reddetmeye başladı
O kadar da memeyi seven bebekti çok üzülüyorum
 
3 ayda bir degistirilmezse benim 4 ayda da değiştirdigim oldu damlatiyor çünkü baslik gevsiyor. bi de temizliğini bebek malzemeleri icin olan steril makinesinde yapıyordum. kaynatma falan durumu olduysa belki.
Teşekkür ederim ben de ilk etapta d vitamini verdigimiz damlaligi kullanmayi düşünmüştüm. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler:)
 
18 aya kadar yutma & cigneme refleksi icin birsey yaptiniz mi ? Yegenimde buyuk sorun oldu bu konu cunku.Donem gecislerinde hep geride kaldi.Cok zorladi bu onu.
Refleks adı üstünde, mudahale etmemiz imkansız. Dogal gelisen durumlar. Herhangi bir sey yapmadım. Her bebek farklıdır, sorun yasamadık.
 
Benimki erkek. Bebeginizin beslenmesine bakın ben not almayı düşünüyorum. Takıntı haline getirdim, zor oluyor başlamak ilk etapta. Ama olsun zor olan güzeldir. Sizin ilk çocuğunuz mu?
 
Evet bir kere daha anladım ki ben dünyanın en rahat, en geniş insanlarından biriyim.

Ben de öğretmenim. Kızım şu an 4,5 aylık. Mümkünse maaş karşılığı ders isteyeceğim ama olmazsa da yapacak bir şey yok, paşa paşa alacağım 21i. Her halükarda sanırım biz de maksimum 4 saat kadar ayrı kalırız ama bunu dert olarak düşünmemiştim bile. Benim de annem ilgilenecek.

Fakat bıraktığım sütün tüketim yöntemi konusunda seçiciyim. Biberon kesinlikle kullanmıyoruz, sanırım 2 aylık falandı bir veya iki kere verdik anında tepki verdi memeye. O dönemde fazla sütü vermek için eds kullanmıştım. Şimdi de alıştırma bardağı veya kaşıktan başka alternatif vermeyeceğim küçük hanıma.

Bence bu kadar hassas olmamak, durumları dramatize edip dertlenmemek lazım.

Bebek sağlıklı, siz sağlıklı, işiniz bitince görüşeceksiniz. Bu kadar.
 
Merhaba. Ben ekim annesiyim. Subatta ise basladim. Ilk bastan sutumu sagip stok yaptim. Babasi gunde bir kere biberonla besledi. Ise baslayinca biberona ve baskasina alissin diye. Buzluk sutle doldu tasti. Ben ogretmenim. Ders programim da boslukluydu. Hem yarim gun calisiyor hem iki saatte bir eve geliyordum. Gelip emzirmeme ragmen bebegim ben yokken 400 ml falan iciyordu gunde. Ama benimki obur ve uyumayan bir bebek. Sutler bir ay yetti. Sonra mamaya basladik. Zaten eve gelip emziriyordum. Huysuzlaninca da mama veriyorlardi. Simdiki aklim olsa hic sut sagmakla ugrasmam yatar uyurum. Tabi bebege anne sutu verme mama ver demek guzel bir akil degil. Sadece kendi hislerimi paylastim.
Yani gece emzirip, gunduz gelip gidip emzirip, bi de hem gunduz hem gece sut sagmak cok yipratici bir surec.
Allah kolaylik versin butun annelere.
 
Benim bebeğim de avent natural den sonra memeyi reddetmeye başladı
O kadar da memeyi seven bebekti çok üzülüyorum
Ben de meme reddini yaşadım süt azalıp adet olmaya başladığımda 1 saat çığlık çığlığa ağlamıştı. Aglamaktan yoruldu uyudu biraz süt birikince emmeye başladı. Arttırmak için emzirdigim göğsümü yarim saat 1 damla bile gelse sağdım.diger birikeni ellemedim. Uyaninca birikeni emzirip emzirdikten sonra o göğsümü sağdım. Böyle Böyle arttırdım. 4 5 litre su içiyorum.cok dinlenemiyorum 2 çocuğum var ve yalnızım. Siz de yılmayın.
 
Ek gıda denemelerine başlayabilirsin ama sadece deneme 3 gün kuralıyla başlayabilirsin.. Bu bebeği yok tutmaz.. 4 saat çok makul bi süre. Özellikle biberona alıştır benim kızım biberon kullanamadı mesela.. Ve süt stoğunun yanında mama da verebilirsin 4 saat kısa bi süre giderken emzir arada mama verilsin geldiğinde yine emzir
 
Ama dogum sonrasi analik izninin bitiminden sonraki ilk 6 ay 3 saat sut iznimizi düşünürsek 18 saatten fazla nasıl verecekler? Ben ortaokuldayim günlük 7 saat. Siz lisedeyseniz belki değişebilir.
 
Sütünüzü sağıp alıştırma bardağı ile verin...yani anneniz versin. Biberon kullanmayın. Alıştırma bardagi için de isterseniz size marka ismi verebikirim
 
Ama dogum sonrasi analik izninin bitiminden sonraki ilk 6 ay 3 saat sut iznimizi düşünürsek 18 saatten fazla nasıl verecekler? Ben ortaokuldayim günlük 7 saat. Siz lisedeyseniz belki değişebilir.
Hiç bu hesaplara girmedim.

Lisedeyim bizim günde 8. Zaten kızım 19 Mart doğumlu, analık iznim Haziran başı gibi sona erdi. Yani zaten o 3 saat hakkımın olduğu 6 aylık sürenin 3 ayı tatilde bitti. Kalan 3 ay için idareyle pazarlık etmem açıkçası, bu tür durumlarda herkesi memnun edecek bir çözüm bulmak için uzlaşmacı davranmak uzun vadede her zaman kazançlı çıkarmıştır beni.

Evim zaten okula 250mt, pencereden bakınca görünüyor, en kötü ihtimalle boşluklu bir programım olur, sorun yaşanmaz.

Bir şekilde bir bahaneyle evden çıkmak lazım yahu, yetişkinlerle aynı ortamda bulunmayı özledim resmen.
 
Anliyorum hak da veriyordum, ben de ayni mesafedeyim okula. Idareniz anlayisliysa hesap etmiyor insan ama hakkinizi vermemek icin bahane uretilince bana da böyle hesaplar düşüyor ne yazık ki..
 
Yılmıyorum
Çok üzülüyorum çünkü
Bende süt baya birikiyor ama gündüz emmek istemiyor
Gece uykuya meme ile dalıyor uyku aralarında da sorun yok ama gündüz istemiyor
 
Yılmıyorum
Çok üzülüyorum çünkü
Bende süt baya birikiyor ama gündüz emmek istemiyor
Gece uykuya meme ile dalıyor uyku aralarında da sorun yok ama gündüz istemiyor
Siz üzülmeyin. Biriken sütü sağın surekli sağın. En kötü sağarak surekli anne sütüyle beslersiniz. Hep emsin istiyoruz ama b planımız da bu olsun.
 
Kızlar yakında işe dönmem gerekiyor. Bebeğim 5 aylık olacak. Şimdiden endişeler bastı beni. Çok üzülüyorum. Emziriyorum. Mama hiç vermedim. Napıcam.

Dönmeniz gerekiyorsa zaten yapacak bir şey yok. Elden bir şey gelmiyorsa durumu kabul edin. Sonuçta budurum kendi başına zor bir de onun telaşına düşmenize gerek yok. İşe gidin gelin çocuğunuzla yine ilgilenin...
 
Yılmıyorum
Çok üzülüyorum çünkü
Bende süt baya birikiyor ama gündüz emmek istemiyor
Gece uykuya meme ile dalıyor uyku aralarında da sorun yok ama gündüz istemiyor
biberonu bırakıp ayakta gezerek emzirmeyi hiç denediniz mi? Ben red ettiği dönemde ayakta gezerek emzirirdigimde emiyordu bi süre o şekilde emzirerek ve bahsettiğim biberonu kullanarak dondurmeyi basarmistim. bu ayakta gezerek emzirmeyle meme reddini asan başka anneleri de duymuştum.
 
Kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı. Dr. yoğurda başlayabilirsin dedi. 6. Aya başlamış olucaz tam. Tabi yavaş yavaş hemen doyumluk olmaz. Sütü de biberonla değil kaşıkla vermemi önerdi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…