Bebeğinizin 40i cikana kadar annenizlemi kaldiniz kaynananizlami

Ben ilk hastaneden ciktigim gun bebegimi ablamla yikadim. Ben sezeryanliydim. Onlar yikayacakti. Baktim tutamadilar bile egildim yerr oturdum kendim yikadim. Sonrada fileli kuvetlerde zaten tek yikanabiliyo. Bende 15 gun sonra kimse yoktu. Tek baktim cocuguma

Kimsede kalmadım.
Evimde yalnız başıma yıkamanın yolunu aradım. Yapamadığım zaman akşam eşimle beraber yaptım.
Hani bebeğin babası ya beraber yaptık ya, bebekle de beraber ilgilendik..

2 çocuğumda da kendi evimde kaldım. Benim kayınvalidem yok zaten. Oğlumda doğum iznim bitene kadar kendim baktım eşim yardım etti işe başlayınca annem geldi. Kızımda ise 2 aylık oluncaya kadar eşimle yıkadık. Sonrasında fileye yatırarak kendim yıkadım. Çok şükür fileler büyük kolaylık

Sadece 5 gun kaldi annem ve kv donusumlu olarak.
5 gunun sonunda kv demi kafam kaldirmadi o cok bilmis tavirlarini ayrica evimi cok kirletiyordu annemde kalmasin annende kalmasin dedim esime ve gittiler.
Bende oh dedim ne olacak ki hic zorlanmadim daha rahat ettim kendi kafama gore baktim.
Sonra bebegim 3 aylik oldugunda annemin hastaligini ogrendik esimde sehir disinda is almisti annemlerin evine gectim hem.anneme hem de bebegime baktim.
Annem sagolsun yine yikarken filan yardim ederdi.
Ama tek basiniza da yaparsiniz.

Doğum sonrası hareketinizi engelleyecek dikişiniz/ ağrınız vs olmazsa kimseye ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca birine ihtiyaç duyacak olsanız bile kendi evinizde kalın, yardım etmek isteyen yanınıza gelsin.

Bir hafta annem kaldı 3 gün kv(annemle beraber). Sonra bir hafta da ben annemde kaldım( bayram dolayısıyla). Sonra yalnız döndüm evime. Eşim işteysen baktım oğlum sıcakladı hazırladım suyu yıkadım. Aklıma bile gelmedi yapabilir miyim diye.

Çok şükür bir gün bile zorlanmadım. Benim ilk bebeğimdi. Kendinize güvenin.

Annem doğumdan 15 gün önce geldi, 20 günlük lohusaydım gitmek zorunda kaldı (acil ameliyat olmasını gerektiren bir sağlık sorunu olduğundan) Bebeğimizin ilk banyosunu annemle ben yaptırdık. Sonra eşimle birlikte yaptırdık tüm banyolarını, hala da öyle.. Eşiniz yardımcı olur neden kayınvalidenizin evinde kalasınız ki? O dönem için en rahat yer kendi eviniz olur. İlla biri birinde kalacaksa kayınvalideniz sizin evinize gelsin..

Dogumuma uc hafta kala dustum ayagım kırıldı annem geldi Dogumuma alcılıydı dize kadar İlk on gun annem geldi. Annem gitti mecbur calısıyor cokta ihtiyacım vardı ona o durumumda ama mecburdu. Kayınvalıdem de altlı ustlu oturuyoruz. Ayagımda alcı evin ıcınde topallaya topallaya hem bebegıme baktım, yıkadım, kımseden Bi yardım istemedim. Ha zor olmadımı cok zorlandım o halimde bebegı yıkamaya calıstım yıkadımda. İstesem yardıma gelirdi ama istemedim kendı basımın caresıne baktım yanı. Cumku dogum oncesındeki surece kv. Bana baktı sagolsun dogum sonrası yük olmak istemedim. Bebegı bir aylıkkende alçım cıktı. yasına geldi sımdı sukur.

Evimde kaldım 15 gün kayınvalidem gece gündüz bende kaldı 25 günde annem akşamdan akşama bende kaldı (gündüz işe gitmek zorunda olduğu için)
39. Günden itibaren kendi başıma yıkadım zor bir doğum yaptığımdan 3 ayda anca iyileştim yine de kendim yaptım baktım

Kimseyle kalmadım. İlk doğumumda iki hafta, ikincisinde beş gün gelip kaldı eşimin anne babası, benim ailem hayatta değil. Öyle bebek bakımı konusunda da yardım etmediler, yemeklerimizi yaptılar sağ olsunlar. Bana kalsa kimse gelsin istemezdim de torunlarını hemen görmek istediler, kıramadık.. Her şeyi eşimle yaptık, çoğu şeyi ben yaptım. Bebek yıkamak atla deve değil, takıyorsunuz yıkama filesini leğene, iki dakikalık iş. İki doğumum da sezaryendi ama çabuk toparlanıyorum, eşim de her işe koşturur, öyle öyle hallettik. Birilerinin yanında uzun uzun kalmak bana göre gereksiz. Ama hayat sizin, keyif sizin.

benim annem bakar herhalde, kv 37 yıl olmuş en son cocuk bakalı, yıkıyalı. o zamanda yaşı 21 imiş. tek cocuk buyutmuş. şahsen ilk zamanlar ben pek güvenmem.

8 haftaya doğum yapıcam inşallah x annem gelicek ilk hafta sonra gidicek kimse kalmıcak 40 gün çok değil mi ya ..
normalde anneme hiç gelme dedim ama anne işte kırmakta istemedim . Kayınvalidem yakın zaten gelir görüp gider kimseyi 40 gün çekemem valla

Bende kaynanamlarda kalmıştım. Ama hep diyorum ikinci bı bebek olursa kesinlikle evimde kalirim. Sana da tavsiyem evinde kal onlar gelsinler .

Eşimle akşamları yıkadım .Tripodla video ayarlardı eşim .
Video yu ayarlamak için uğraşıp çocuğu tutarken kaydırıp elinden kaçırdığı oldu😂🤣
Haala videoları seyredip gülmekten ölüyoruz 😂🤣

Back
X