- 8 Ocak 2019
- 276
- 232
- 18
- Konu Sahibi Karadenizliyasmin
Kendi evimde kaldım 40 gün boyunca annem de kayınvalidem de evimdelerdi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kimseyle kalmadım. İlk doğumumda iki hafta, ikincisinde beş gün gelip kaldı eşimin anne babası, benim ailem hayatta değil. Öyle bebek bakımı konusunda da yardım etmediler, yemeklerimizi yaptılar sağ olsunlar. Bana kalsa kimse gelsin istemezdim de torunlarını hemen görmek istediler, kıramadık.. Her şeyi eşimle yaptık, çoğu şeyi ben yaptım. Bebek yıkamak atla deve değil, takıyorsunuz yıkama filesini leğene, iki dakikalık iş. İki doğumum da sezaryendi ama çabuk toparlanıyorum, eşim de her işe koşturur, öyle öyle hallettik. Birilerinin yanında uzun uzun kalmak bana göre gereksiz. Ama hayat sizin, keyif sizin.
Elimden kayar diye korktum ben o şekilde ya, fileli kuvet benim sag kolum oldu kimseye ihtiyaç duymadım ne guzelBebek yikamanin cok kolay yolu var ikinizde ciplak kucaginiza alip dusa girin emzirir pozisyonda yikaniyor. Biz bosuna aldik o fileleri kuvetleri.
Aynen sizin gibi düşünüyorum. Eşler yardımcı değil, iş ortağıdır. Ben de anamın karnından bebek yıkamayı bilerek doğmadım ki o kadar da zeka ve beceri gerektiren bir iş değil zaten. =) Bir baba bir anne gibi kokusuyla bebeği sakinleştiremez, emziremez belki ama yapmak isteyene iş çok; bez değiştirsin, iki pışpışlasın, kalksın bir çorba kaynatsın.Evet esler bu konuda unutuluyor. Sanki bebek tek basina yapiliyor. Hatta "sagolsun, esimde yardimci oldu" gibi cümleler var. Ne demek yardimci oldu? Tabiki yapacak, babasi o.
Bende esim ile baktim kizima. Dogumdan 1-2 hafta sonra lohusaliktan dolayi bir iki gün annemde kalmistim (depresyona dogru gidiyordum). Annemde pek motive eden biri olmayinca, tekrar kendi evime döndüm ve kendim baktim. Yikamayida esim ile yaptik. Hatta sadece burdan ögrendim ilk yikamanin neredeysi bir seremoni haline geldigini.
Ha suna katiliyorum, yardima ihtiyacin olabilir. Gün boyu anne yada kv'de bir ograyabilir ki anne biraz uyusun diye ancak 40 gün kalmak cidden fazla.
Yaa bizim kiz o file bile durmuyor agliyor elim ayagima dolaniyor. Bizim kizda mi bir gariplik var anlamadim. Zaten burdaki yorumlari okuyorum. Ben imkani yok tek basima bakamazdim.Elimden kayar diye korktum ben o şekilde ya, fileli kuvet benim sag kolum oldu kimseye ihtiyaç duymadım ne guzel
Normal dogumdu 3udesezaryan mıydı doğum
Ciddimisiniz?Normal dogumdu ilk hafta kayinvalide ve annem bizde kaldi. Sonrasinda hala annem bizde. 7 aylik oldu. Yani 7 aydir annem bizde
ben de daralırım yaCiddimisiniz?
kendi evi duzeni yokmu.nasil kalmis okadar cok sasirdim.nezamana kadar peki boyle devam etmeyi dusunuyorsunuz
Küçük kızım da filede çıngar çıkarırdı. Kucağımdayken yıkarsam sorun olmuyordu da fileye yatırınca deliriyordu. Çareyi onu fileye tamamen bırakmadan, bir elimle tutuyormuş gibi yapıp, fileden destek almakta buldum. Ha bir de göbeğine sıcak suyla ıslattığım minik bir havlu örterdim, o da sakinleştirirdi. Şimdi 8 aylık. Tam bir su kurbağası oldu, şap şup suyu tokatlayarak yıkanıyor.Yaa bizim kiz o file bile durmuyor agliyor elim ayagima dolaniyor. Bizim kizda mi bir gariplik var anlamadim. Zaten burdaki yorumlari okuyorum. Ben imkani yok tek basima bakamazdim.
Ben 6 yillik evliyim 6 yilda annem 1 kere kaldi 3 kere geldi gelmedi. Bebek bir dk yalniz kalmiyor dogdugundan beri uyumayan bir bebek cok zordu benim icin. Normalde ben bile 3 gun annemi cekmezdim simdi gelsin istiyorum. Cunku bebekle cok yalnizdim farkli sehirdeydim. Akrabam arkadasim yoktu. Bebegin kalabalik icinde daha sakin . Boyle gitti iste. Ama yapanlar nasil yapiyor gercekten cok tebrik ediyorum.Ciddimisiniz?
kendi evi duzeni yokmu.nasil kalmis okadar cok sasirdim.nezamana kadar peki boyle devam etmeyi dusunuyorsunuz
Aynen sizin gibi düşünüyorum. Eşler yardımcı değil, iş ortağıdır. Ben de anamın karnından bebek yıkamayı bilerek doğmadım ki o kadar da zeka ve beceri gerektiren bir iş değil zaten. =) Bir baba bir anne gibi kokusuyla bebeği sakinleştiremez, emziremez belki ama yapmak isteyene iş çok; bez değiştirsin, iki pışpışlasın, kalksın bir çorba kaynatsın.
İki kızımın da ilk banyolarını eşimle yaptırdık. O su döktü, ben iki ovaladım, çok ayrıntılı ve uzun bir banyo yaptırmaya gerek yok zaten yenidoğanlara.
Bazı insanların daha fazla yardıma ihtiyacı olabilir, normal. Ama 40 gün abartılmış bir durum sanki. Uyum süreciyse eğer, insan en iyi kendi evinde, kendi düzeninde ve kendi kendine uyum sağlar yeni hayatına bence.
Anladim cnm Allah kolaylik versin.bazi bebekler gercekten cok zor oluyor.zamanla daha sakin olur insallahBen 6 yillik evliyim 6 yilda annem 1 kere kaldi 3 kere geldi gelmedi. Bebek bir dk yalniz kalmiyor dogdugundan beri uyumayan bir bebek cok zordu benim icin. Normalde ben bile 3 gun annemi cekmezdim simdi gelsin istiyorum. Cunku bebekle cok yalnizdim farkli sehirdeydim. Akrabam arkadasim yoktu. Bebegin kalabalik icinde daha sakin . Boyle gitti iste. Ama yapanlar nasil yapiyor gercekten cok tebrik ediyorum.