Bebeğinizin 40i cikana kadar annenizlemi kaldiniz kaynananizlami

Kimseyle kalmadım. İlk doğumumda iki hafta, ikincisinde beş gün gelip kaldı eşimin anne babası, benim ailem hayatta değil. Öyle bebek bakımı konusunda da yardım etmediler, yemeklerimizi yaptılar sağ olsunlar. Bana kalsa kimse gelsin istemezdim de torunlarını hemen görmek istediler, kıramadık.. Her şeyi eşimle yaptık, çoğu şeyi ben yaptım. Bebek yıkamak atla deve değil, takıyorsunuz yıkama filesini leğene, iki dakikalık iş. İki doğumum da sezaryendi ama çabuk toparlanıyorum, eşim de her işe koşturur, öyle öyle hallettik. Birilerinin yanında uzun uzun kalmak bana göre gereksiz. Ama hayat sizin, keyif sizin.

Evet esler bu konuda unutuluyor. Sanki bebek tek basina yapiliyor. Hatta "sagolsun, esimde yardimci oldu" gibi cümleler var. Ne demek yardimci oldu? Tabiki yapacak, babasi o.

Bende esim ile baktim kizima. Dogumdan 1-2 hafta sonra lohusaliktan dolayi bir iki gün annemde kalmistim (depresyona dogru gidiyordum). Annemde pek motive eden biri olmayinca, tekrar kendi evime döndüm ve kendim baktim. Yikamayida esim ile yaptik. Hatta sadece burdan ögrendim ilk yikamanin neredeysi bir seremoni haline geldigini.

Ha suna katiliyorum, yardima ihtiyacin olabilir. Gün boyu anne yada kv'de bir ograyabilir ki anne biraz uyusun diye ancak 40 gün kalmak cidden fazla.

Evet esler bu konuda unutuluyor. Sanki bebek tek basina yapiliyor. Hatta "sagolsun, esimde yardimci oldu" gibi cümleler var. Ne demek yardimci oldu? Tabiki yapacak, babasi o.

Bende esim ile baktim kizima. Dogumdan 1-2 hafta sonra lohusaliktan dolayi bir iki gün annemde kalmistim (depresyona dogru gidiyordum). Annemde pek motive eden biri olmayinca, tekrar kendi evime döndüm ve kendim baktim. Yikamayida esim ile yaptik. Hatta sadece burdan ögrendim ilk yikamanin neredeysi bir seremoni haline geldigini.

Ha suna katiliyorum, yardima ihtiyacin olabilir. Gün boyu anne yada kv'de bir ograyabilir ki anne biraz uyusun diye ancak 40 gün kalmak cidden fazla.
Aynen sizin gibi düşünüyorum. Eşler yardımcı değil, iş ortağıdır. Ben de anamın karnından bebek yıkamayı bilerek doğmadım ki o kadar da zeka ve beceri gerektiren bir iş değil zaten. =) Bir baba bir anne gibi kokusuyla bebeği sakinleştiremez, emziremez belki ama yapmak isteyene iş çok; bez değiştirsin, iki pışpışlasın, kalksın bir çorba kaynatsın.

İki kızımın da ilk banyolarını eşimle yaptırdık. O su döktü, ben iki ovaladım, çok ayrıntılı ve uzun bir banyo yaptırmaya gerek yok zaten yenidoğanlara.

Bazı insanların daha fazla yardıma ihtiyacı olabilir, normal. Ama 40 gün abartılmış bir durum sanki. Uyum süreciyse eğer, insan en iyi kendi evinde, kendi düzeninde ve kendi kendine uyum sağlar yeni hayatına bence.

Üç doğumumda da kendi evimde ve yalnız kaldım ilk günden beri.
Her şeyi eşimle hallettik.

nişanlıyım ama ileride kısmet olurda bebeğim olursa evimde kalmak isterdim.. gerekirse onlar gelsin yani istiyorlrsa.. istemıyorsalarda ben bi şeklde hallederdim.. insann kendi evi gibi rahat olmaz...

Ciddimisiniz?
kendi evi duzeni yokmu.nasil kalmis okadar cok sasirdim.nezamana kadar peki boyle devam etmeyi dusunuyorsunuz
ben de daralırım ya
annem dahi olsa, zaten hep kendi işimi görmeye alışmışım, kimsem olmamış bugüne kadar, torun oldu diye evime doluşulup beni boğmalarını da istemiyorum
ben de şuan hamileyim bakalım nasıl olacak,
herkes şehir dışında benim....

Yaa bizim kiz o file bile durmuyor agliyor elim ayagima dolaniyor. Bizim kizda mi bir gariplik var anlamadim. Zaten burdaki yorumlari okuyorum. Ben imkani yok tek basima bakamazdim.
Küçük kızım da filede çıngar çıkarırdı. Kucağımdayken yıkarsam sorun olmuyordu da fileye yatırınca deliriyordu. Çareyi onu fileye tamamen bırakmadan, bir elimle tutuyormuş gibi yapıp, fileden destek almakta buldum. Ha bir de göbeğine sıcak suyla ıslattığım minik bir havlu örterdim, o da sakinleştirirdi. Şimdi 8 aylık. Tam bir su kurbağası oldu, şap şup suyu tokatlayarak yıkanıyor.

Ciddimisiniz?
kendi evi duzeni yokmu.nasil kalmis okadar cok sasirdim.nezamana kadar peki boyle devam etmeyi dusunuyorsunuz
Ben 6 yillik evliyim 6 yilda annem 1 kere kaldi 3 kere geldi gelmedi. Bebek bir dk yalniz kalmiyor dogdugundan beri uyumayan bir bebek cok zordu benim icin. Normalde ben bile 3 gun annemi cekmezdim simdi gelsin istiyorum. Cunku bebekle cok yalnizdim farkli sehirdeydim. Akrabam arkadasim yoktu. Bebegin kalabalik icinde daha sakin . Boyle gitti iste. Ama yapanlar nasil yapiyor gercekten cok tebrik ediyorum.

Aynen sizin gibi düşünüyorum. Eşler yardımcı değil, iş ortağıdır. Ben de anamın karnından bebek yıkamayı bilerek doğmadım ki o kadar da zeka ve beceri gerektiren bir iş değil zaten. =) Bir baba bir anne gibi kokusuyla bebeği sakinleştiremez, emziremez belki ama yapmak isteyene iş çok; bez değiştirsin, iki pışpışlasın, kalksın bir çorba kaynatsın.

İki kızımın da ilk banyolarını eşimle yaptırdık. O su döktü, ben iki ovaladım, çok ayrıntılı ve uzun bir banyo yaptırmaya gerek yok zaten yenidoğanlara.

Bazı insanların daha fazla yardıma ihtiyacı olabilir, normal. Ama 40 gün abartılmış bir durum sanki. Uyum süreciyse eğer, insan en iyi kendi evinde, kendi düzeninde ve kendi kendine uyum sağlar yeni hayatına bence.

Bebek sadece anne kokusu ile sakinlesmez ki. Benim esimde gece kizimi pispislardi. Kaç defa o uykusuz hali ile ise gitmisti. Esim halen yeri gelir benden daha iyi kizimiza bakiyor. Ve evet o yastaki bebek cidden çok ayrintili bir sekilde yikanmasina gerek yok. Biraz su yeterli zaten.

Hani bide desen yaslilar çok yardimci oluyor, oda degil. Insani daha gergin yapiyorlar. Yok senin sütün az, yok bu çoçuk aç, yok bu çoçuk büyümüyor. Kaç defa annem ile tartistim bu konuda. Doktor sorun yok diyor, annem halen devam ediyor. Ya hayir tip diplomasini alan senmisin, doktormu?

Bir bebegin tek ihtiyaci anne babasidir. Doguma sadece ben ile esim gitmistik. Annem ile kv'demin haberi bile yoktu. Dogumdan sonra haberi verdik ve dogum gece oldugu için ertesi günü hastanede yanima geldiler. Dogumdan hemen sonra hastane odasinda birsürü insan olsa heralde kafayi yerdim o uykusuzluk ile.

Kimsede kalmadım.
Annem geldi yanıma..
Yarın gidecek.
1 aylık oluyor bebeğim. Daha erken gidecekti aksilik çıktı..
Bana kalsa 1 hafta yeterli....
Fazlası yoruyor.
Ayrıca bebekle bağınız daha kolay kuruluyor kimse olmayınca..
Farklı farklı insanlar gelince insanın kafası bulaniuor

Ilk 3 hafta annem kaldi sonra da haftada 5 gun falan geldi gitti. 40indan sonra da 2-3 gun geldi gitti cunku ben bebegimi yikayamiyordum hatta 9 aylik olana kdr hrp annem yikadi

Annem iki hafta sonra gitti, ben bir hafta yalnız kalınca zorlandım ve anneme gittim. Kayınvalidemde kalmaktansa kendi başıma kalmayı tercih ederdim ama, yani sizi psikolojik olarak zora sokacaksa evinizde yalnız kalın daha iyi

Kendi evimde kaldım. Annem 10 gün kaldı yanımda. Sonra kaynanam geldi ama 2 gün zor durdu. Evinde işleri varmış yapacak zaten burda da bir tencere yemek yapmıştı kahvaltıyı bile hazırlamamıştı. Bebekle de ilgilenmedi. O gittikten sonra kendim baktım.

Ben 6 yillik evliyim 6 yilda annem 1 kere kaldi 3 kere geldi gelmedi. Bebek bir dk yalniz kalmiyor dogdugundan beri uyumayan bir bebek cok zordu benim icin. Normalde ben bile 3 gun annemi cekmezdim simdi gelsin istiyorum. Cunku bebekle cok yalnizdim farkli sehirdeydim. Akrabam arkadasim yoktu. Bebegin kalabalik icinde daha sakin . Boyle gitti iste. Ama yapanlar nasil yapiyor gercekten cok tebrik ediyorum.
Anladim cnm Allah kolaylik versin.bazi bebekler gercekten cok zor oluyor.zamanla daha sakin olur insallah

Back
X