Bebek hediyesi ..

Ayakkabı ve hırkadan dolayı sızınle alay edıp asagılayan ınsanlarla degıl ortak hedıye ortak danaya bıle gırmem. Ne dıyerek ezdıler acaba soylemenız mumkun mu?
Ayrıca siz işyerinde resmen mobinge ugruyorsunuz. Sizi manipüle ediyorlar. İmkanınız varsa iş değiştirin

Şu işyerlerindeki hediye alma olayından nefret ediyorum, yakın arkadaş olan zaten kendisi bireysel olarak yapacağını yapar. Sırf aynı işyerindeyiz diye bütün çalışanların birbirine bir şeyler yapması çok saçma geliyor. Kimisi evleniyor çocuğu oluyor, habire ona alınıyor. Ama bekar olanlar boşuna para ödeyip duruyor. İnsanın içinden geldiği için böyle şeyleri yapması lazım.

Bekarken ortak alınan hediyelere para katardım, sonra kendim evlendim ve o zamanlarda çalıştığım yerdeki yakın arkadaşlarım hariç kimse bana bir şey yapmadı.Demekki dedim ben boşuna katılmışım samimiyetim olmadığı kişilere hediye alınırken. Çünkü zamanında hediye alınırken para kattığım o kişilerle sonradan görüşmedim, kopuluyor zamanla. Sorun para da değil aslında , insan kendini enayi yerine koyuluyor gibi görüyor aynı değeri göremeyince.Allahtan hiç bana zorlama yapılmadı da gönlümden ne geçerse kattım. Ama artık samimi arkadaşım dostum olmadıkça kimseyle ortak hediye işlerine girmiyorum işyerlerinde. Öğretmenim ve özel sektörde çalıştım genelde, orda durumu çok iyi olan öğretmenlerin bile 50 lirayı geçmezdi verdikleri. 200 lira çok gereksiz bir abartı olmuş, kendinizi ezdirmeyin vermiyorum deyin çekilin kenara. Asıl onlar utanmalı bu kadar kibirli olup görgüsüzce davrandıkları için.

Son düzenleme:
200 TL bu yaşam sartlarinda çok.eskiden tam altın almakla şimdi tam altın almak arasında dağlar kadarfl fark var.onlar çıtayı düşürdün bence

Yaa çok üzüldüm halinize .Dünyanın bin türlü hali var.Allah kimseyi gördügünden geri koymasın.İnsallah en kısa zamanda toparlanırsınız.işyerinizi de merak ettim açıkcası.burada çalısan insanlar ayda 10 bin falan kazanıyorlarki her doguma dügüne tam altın takıyorlar.200 lira vermeyeni sanki 2 lira vermemiş gibi laf ediyorlar.çok garip!anlayışsız insanlar.şahsen biz iki maaşız kimseye 200tl lik hediye alamam şu durumum da bile.birinci derece akrabalarımız bile çeyrek taktı bize.hakikaten nasıl işyeri tam altınlar havada uçuşuyor.

Takmayın boşverin.o parayı da vermeyin.yazık degil mi cocugunuzun rızkı.sakın ağlamayın da güçlü durun.

sız kımseye hedıye ıcın para vermeyın kımse de sıze hedıye ıcın para toplamasın sız o grubun ıcınde olmak zorunda degılsınız kı nerdeyse canınızı alacaklar ıyıce sacpa sapan davranmaya basladılar ılerı derece terbıyesızlık yaptıkları

acıklama yapmak zorunda bıle degılsınız katılmak zorunda da degılsınız kabul etmek zorunda da degılsınız boyle ınsanlar oldugu ıcın ben utanıyorum hıc aıle terbıyesı almamıslar

Ne biçim insan bunlar haraç alırlar gibi nasıl zorlarlar seni? Ben olsam kesinlikle vermem lafımı da esirgemem. Vermek zorunda hissetme kendini, senin çocuğun olursa onlarda sana vermesinler çok mu önemli?
Yerinde olsam böyleleriyle birlik olmam
Hem 200 lirada ne ben akrabamın düğününde bile o kadar takamam
içinden gelirse ufak bi hediye alırsın o ayrı
Böyleleri için canını sıkmaya değmez boşver
Kendi yaptıklarına utansın onlar, sen değil

eski olduğunu söyleyip aşağılamışlardı o zamanda konu açmıştım çok üzülmüştüm..

evet canım maalesef beni anlamiyorlar cünkü onlar çok iyi maaş kazaniyorlar

evet benim.. unutmamissiniz beni tesekkür ederim

Aralarinda biR tane bile akli basinda yokmus anlasilan. Tabii ki gonul ister uyum saglamak ama maddiyatiniz musade etmiyorsa ne yapabilirsiniz. Illa sizin icin degil baska biri de bu durumda olabilirdi . Boyle toplu hediyelerde bilip bilmedigimiz insanlarin magdur edilmesine cok sinir olurum. Dusuncesizlikten baska bir sey degil. Haklisiniz.

Tanımadıgınız insanların hediye olayına katıldınız mi

İş yerinde bu hediye vs. İşine girmeyi gerçekten hiç sevmiyorum. Birine yapıldı mı herkese yapılıyor. Bir yerden sonra birileri gönülsüz yapıyor. Ayrıca tam altın almak da çok çok fazla. Bilezik taksınlar olmadı :/

Biz de habire iş yerinde çocuğu olanlara para topluyoruz ki topladığımız para da kişi başı 50 tl en az.Size ne olduğunu anlatayım para topladığımız arkadaşlar ya tayin oldular ya başka yere gittiler.Yani para veriyoruz ancak şunun da bilincinde olmak lazım”Karşılığı gelmeyebilir”O yüzden en mantıklısı geri gelmediğinde üzülmeyeceğin bir parayla hediye olayına girmek bu kişinin maddi durumuna göre değişir. kimi 20 lira verir kimi 200,önemli olan geri dönmesini beklemeden bu paraları vermek.

Offf gece gece dağıttın beni böyle insanlardan nefret ediyorum, halinizden de mi anlamıyorlar zorda olduğunuzu? Nedir şu hediye çılgınlığı anlamıyorum bu her yerde var işgüzarın biri çıkıyor, şu kadar para toplanacak diye millete emri vaki yapıyor. Artık kimse kimseyi düşünmüyor ne aile ne arkadaş kendin de varsa onda da var diye düşünüyor. Biri de çıkıp demiyor ki, onun belki yoktur belki zordadır ama nerde. Allah yardımcın olsun kardeşim, üzme tatlı canını inşallah tez zaman da rahata çıkarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…