Bebek istiyorum ama..

• Konu Sahibi Konu Sahibi sry24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ETrafımda. Yeni evlenmiş kişi cok ve hepsi 2 yıldan sonra dusunuor benim hemen istemem cok mu yanlıs gelen yorumlardan onu anlıyorum. Mesela bu ay hamile kalma ihtimalim var ama belkide uzun yıllar olmayacak ugrasacagım. Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin. Darısı bana insallah :)

Hayattan beklentinizle alakali birşey bu.
Esinizle kac defa yalniz kacak gocek olmadan tatile ciktiniz ?Kafaniza esip diledigince gezdiniz,sabahlara kadar oturup film izlediniz ?Ya da bunlar sizin icin ne kadar derece onemli ? Olsaniz bizim gibi 33-34 yasinda bir nebze dusunun diyecegimde 24 yas ya daha.7 aylik evlilik ama daha cok kucuksunuz.

Yok asla anormal değil. Benim sinir olduğum şey evlenir evlenmez kazayla hamile kalmak,ama sen 7 aylık evlisin ve bilinçli bir şekilde esinle ortak karar vererek bebek istediğini söylüyorsun. Tabi buraya konu açınca farklı yorumlar elbette olacak. Çok teşekkür ederim canım darısı başına inşallah :)

Bebeği de nasıl olsa yaparsınız canım , gerçekten az daha birlikte vakit geçirin. Benim yaşım 29 ve hamileyim. Bana kalsa daha da dururdum hem evlenmek hem doğurmak için. Pişman değilim ama bekleye de bilirdim.

Evet. Kusura bakmayın ALLah sizede nasip etsin

Bence de en doğrusu evliliğin oturmasını beklemek. Çift olarak hayatın tadını çıkarmak. Yani 2 yıl falan çocuk yapmamak.

Ben tek bir cocuk dusunmuyorum bu yuzden bana 33-34 yaş çok geç

Hiiiiç alınmadım, çünkü öyle.

Çocuk tamamen piyango. Şansına ne çıkarsa. Ben büyüğünden ağzı felaket yanan ama ikinci de piyangoyu vuranlardanım :)

Bugün daha abimle kahvaltıya gittik. 8.5 aylık kızım gayet usluydu ama kahvaltıyı hep ha ağladı, ha ağlayacak, şimdi sıkılacak modunda hızlı hızlı yaptım. İlkinde nasıl bir travma yaşadıysam.

@sry24 canım hepimizin tecrübesi başka. Hepimiz tecrübelerimizi yazmaya kalksak forumun %85'i belki %90'ından olumsuz şeyler okuyacaksın. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın.

Evliliğinizin rayına oturduğunuzu düşünüyorsanız kimseyi dinlemeyin ,ikiniz de bebek istiyorsanız yapın bence... Bizim eşimle uzun süreli sevgililik donemimiz olmadı evlendik bir yil bekleyelim dedik bebek için . Sonra hamile kalmak istedim hemen de hamile kaldım ama sonra düşük yaptım ,düşükten sonra 4-5 ay hamile kalamadim psikolojim çok bozuldu en başta bir yıl beklemeseydim acaba dedim şuan hamileyim de şükür..yani demem o ki eğer eşinizi yeterince tanidiginizi düşünüyorsanz. Herşey yolundaysa yapın bir bebiş .hayırlısıyla hemen olur inşallah sağlıkli sıhhatli

yani karar sizin tabi ama bence de çok erken daha.burda 10 senelik sevgilisiyle evlenip 1 ayda boşananı da gördük, evlendiğim adamı tanıyamıyorum diyeni de gördük, büyük aşklarına çocuk ekleyip sizi etraftakilerin uyardıkları sebeplerden dolayı çok büyük sıkıntılar yaşayıp lohusayken boşanan gördük.yani daha çok gençsiniz.bence de bekleyin evlilik sevgililik gibi değil.

Vallahi sizde haklısınız ne diyeyim.. imkan olduktan sonra bebeklede gezilir tamam artık 2 kişi olmayacagız ve her sey onun icin olacak hayatımızda ama gezmek mesela en cok söylenen şey bebekle neden olmasın bu?

Bebeksiz gezmek: kiyafetini sec, makjajini yap ve cik. Hatta o ilk ikisine bile gerek yok. Cantani alip cik.

Bebek ile gezmek: Daha öglen uykusunda, cikamiyorsun. Hadi uyandi, bezini degistir ve yemegini ver. Sonra kiyafetini degistir. Cantasini hazirla ( her ihtimale karsi zibin, bez, islak mendil, battaniye,.. gerekebilir). Sonunda taaam cikacaksin ve o ne? Bebek kaka yapmis/istifra etmis. Hadi tekrar kiyafetini degistir. Hadi ciktin bu defa bebek huzursuz olma ihtimali var, o'da eglenecek sonucta. Disarda ne yiyip icecek? Uyku saatinden önce eve geleceksin,..

Simdiki gencligin en büyük hatasi, bebekli hayatin instagramda oldugu gibi sanmak. Cinsiyet partileri, baby showerlar, evli mutlu cocuklu fotolar,..

Ve evet evlat cok güzel birsey ama herseyin bir zaman ve yeri var, güzel seylerinde. Hamilelikteki hormonlar, karnin sisip, zor yürümek, yataga girmek bile zor oluyor. Sonra dogum oluyor ve o hormonlar seni iyicene alt üst ediyor. Cocuk acmi degilmi bilmiyorsun. Sütün az gelebilir. Uykusuzluk ayri bir boyutta resmen. Birak esi, insan kendini bile göremiyor. Sinirler harap, daha sik tartismalar olur,.. Ha bide herkesin herseyin üzerine fikir beyan etmeside var tabi.

Yani evlilik ilk önce cok iyi oturtmasi lazim ki, bu üstteki yazdigim seylere dayanamasi icin.

Önce bir tartisin, tatile gidin beraber. Sevisin, gecenin 3ünde yatin, sabah gec uyanin. Beraber hatiralariniz olsun, bebeksiz. 7 ay cidden cok erken "evliligim iyi gidiyor" denilmesi icin. Hele bir sikinti yasayin, tartisin, ondan sonra görürsünüz.

İlla ki tartısıyoruz. Kimse ben tartısmıyorum diyemez herkesin sorunları oluyor. Canta hazırlanakmıs erken donmekmiş bunlar neden bu kadar sorun oluyor sizin icin anlamıykrum sizin bir parcanız varken onları niye dert edesiniz o sizi yeterince mutlu eder zaten. Uykusuzluk hamilelik donemi evet cok zor orada haklısınız. ayrıca instagram kullanmıyorum ve o dedikleriniz bana görede sadece sacmalık. TAtilede gittik bebek olunca yine gidilir o kucuk diye gitmeyen cok ama ben öyle düşünmüyorum

Size çok basit gelen şeyleri yaşamadan bilemezsiniz,. Arkadaş haklı hatta o tek bebekten bahsetmiş benim 3 tane Allah eksikliklerini gçstermesin. Karı koca olmayı unuttuk anne ve baba olmaktan. Yani öyle kolay iş değil ben de olsam beklerdim. 2 sene bekledim keşke 5 sene bekleseymişim

İstedigimden sogudum 2-3 taneden baska yap diyen yok :)

Niye bekleyesiniz ki, hazirsaniz maddi sikintida yoksa bebek gelebilir.Hayat bebekten sonrada devam ediyor, insan 30 dan sonrada 40 dan sonrada gezmek ve yasamak istiyor.40 yasinda gencecik ergen annesi olacaksin.Genc yasin verdigi enerji ile bebeginle atlayip, ziplsyacaksin:)).30 dan sonra bebekle ugrasmak fiziksel ve psikolojik olarak gercekten cok yipratici.Ben ilkini 30 yasinds ikinciyi 36 da dogurdum ve simdiki aklim olsa 30 uma kadar pes pese dogurup cocuk defterini kapatirdim.

4 yıl sevgiliydik, 7 aydır evliyiz. Maddi acıdanda hic sıkıntımız yok. Cok fazla sorumluluk isteyen bir sey cok zor biliyorum ama buna hazır hissediyorum
Cok da abartmamak lazim ya. Coook fazla sorumluluk, cook özveri, cook şöyle böyle. Yuregin ne diyorsa o dogrudur. Biz esimle evde iyi vakit gecirirdik ama disarda yanimizda birileri olsun isterdik cocuktan sonra disari gezmeleri cok daha eglenceli hale geldi. Gitmedigimiz ulke kalmadi kucucuk cocukla. Biz evlenmeden önce eşimle konustuk ikimiz de istiyorduk ve allah da nasip etti hemen oldu. Şükürler olsun iyi ki olmuş. 28 yaşındaydım. Şimdi 34 oldum ve 2. Cocuk o kadar zor oldu ki... tutkuyla istediğin şeyi kapı dışındaki insanların kendilerini ilgilendiren fikirleri yüzünden askıya alma. Sen seni en iyi bilensin.

Hii dogru, tam gitmek üzeriyken bebek sirtina kada kaka yaptiginda dogal tepki "olsun o canimin icidir" oluyor. Ben yanlis yapiyorum demek ki..

Zaten anlatmaya calistigim bu. Bebek ile beraber sürekli sevgi pitircigi olunmuyor. Hele o ilk lohusa zamanlarda. Burda bir üye cok agir bir lohusa depresyonu geciriyor. Herkes ayni seyi gecirmiyor tabi, fakat o konuyu okumani tavsiye ederim. Herkes kendi yasadiklarini anlatiyor.

Uykusuzlugu kücümseme. Bebek her iki saatte süte ihtiyaci var, gece bile. Bir dene bakalim gece saat 2de kalkmayi, sonra saat 4,... Ve eger bebek kolik ise gecmis olsun bu sürec cok daha zor atlatilir. Bebek ile tatile gidilir fakat o tatilden birsey anlamazsin. Bebek ne yiyecek, icecek stressi, ucak stressi,.. Ve her bebek ayni degil, mesela benim kizim katiyen uyumaz arabada, bir yere gittiginde sikilir,..

Ben sadece kendi fikrimi beyan ediyorum. Elbette istersen bebek yapabilirsin, ancak iyi düsün derim. Bir iki yil daha bekleyebilirsin, ancak bebek olduktan sonra geri dönüs yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…