ETrafımda. Yeni evlenmiş kişi cok ve hepsi 2 yıldan sonra dusunuor benim hemen istemem cok mu yanlıs gelen yorumlardan onu anlıyorum. Mesela bu ay hamile kalma ihtimalim var ama belkide uzun yıllar olmayacak ugrasacagım. Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin. Darısı bana insallah :)Ben 1 yıldan sonra hamile kaldıgimda benim ailem erken demişti,eşimin ailesi çok mutlu oldu tabi benim ailemde mutlu oldu,zaten olmadi da bebeğimin kalbi durdu geçen Haziran'da düşürdüm. Şimdi 23 haftalık hamileyim hayırlısı buymuş erken ve gEc diye bisey yok,bazı arkadaşlarımız 2-10 yıl arasi denemiş hala sahip olamamışlar maalesef.
Yok asla anormal değil. Benim sinir olduğum şey evlenir evlenmez kazayla hamile kalmak,ama sen 7 aylık evlisin ve bilinçli bir şekilde esinle ortak karar vererek bebek istediğini söylüyorsun. Tabi buraya konu açınca farklı yorumlar elbette olacak. Çok teşekkür ederim canım darısı başına inşallah :)ETrafımda. Yeni evlenmiş kişi cok ve hepsi 2 yıldan sonra dusunuor benim hemen istemem cok mu yanlıs gelen yorumlardan onu anlıyorum. Mesela bu ay hamile kalma ihtimalim var ama belkide uzun yıllar olmayacak ugrasacagım. Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin. Darısı bana insallah :)
Evet. Kusura bakmayınHayır biz ilk günden beri istiyoruz gerekli testleri de yaptık bi problem de yok ama hala çocuk da yok, böyle daha çok can yakıyo sürekli bahsi geçmesi, yarama tuz basar gibi ama bişey de diyemiyosun işte geçiştiriyoruz, ha diyince de olmuyo yani çocuk o yüzden salın gitsin
Amin canım inşallahEvet. Kusura bakmayınALLah sizede nasip etsin
Ben tek bir cocuk dusunmuyorum bu yuzden bana 33-34 yaş çok geçHayattan beklentinizle alakali birşey bu.
Esinizle kac defa yalniz kacak gocek olmadan tatile ciktiniz ?Kafaniza esip diledigince gezdiniz,sabahlara kadar oturup film izlediniz ?Ya da bunlar sizin icin ne kadar derece onemli ? Olsaniz bizim gibi 33-34 yasinda bir nebze dusunun diyecegimde 24 yas ya daha.7 aylik evlilik ama daha cok kucuksunuz.
Ben tek bir cocuk dusunmuyorum bu yuzden bana 33-34 yaş çok geç
Hiiiiç alınmadım, çünkü öyle.Vallahi sana şöyle diyeyim.
Ben 7 yıllık evliyim. Çocuğum yok.
Arkadaşlarımın çoğu artık çocuklu.
Bir iki de bekar kaldı.
Vallahi çocuklularla buluşmalarımdan hiç bir şey anlamaz oldum.
Ne içtiğimiz çay, ne ettiğimiz kahvaltı, ne sohbet.
Her şey soğuyor, yarım kalıyor.
Doyduğumuzu bile hissetmiyoruz.
Nihayet çocuk durmuyor diyerek günü bitiriyoruz.
Öyle neden olmasın demesi şimdi kolay.. :)
Alınmasın çocuklu arkadaşlar ama cidden durum bu..
Yine de annelik çok güzel bir duygudur, kendileri olsun değer diye düşünüyordur..
Ben her buluşmada içimden keşke çocuğu annesine falan bıraksa iki saat diye düşünüyorum.
Evet çocukla 6 saat görüşmek yerine çocuksuz 2 saat kahve içmek daha iyi olurdu o derece.
..Herkesin kararına saygı duymak lazım tabi ama ben 2 yıl çocuk olmaması taraftarıyım. Elbet çocukla da gezilir tozulur ama önce çocuksuz keyfini çıkarın bu günlerin..
Evliliğinizin rayına oturduğunuzu düşünüyorsanız kimseyi dinlemeyin ,ikiniz de bebek istiyorsanız yapın bence... Bizim eşimle uzun süreli sevgililik donemimiz olmadı evlendik bir yil bekleyelim dedik bebek için . Sonra hamile kalmak istedim hemen de hamile kaldım ama sonra düşük yaptım ,düşükten sonra 4-5 ay hamile kalamadim psikolojim çok bozuldu en başta bir yıl beklemeseydim acaba dedimMerhaba ben Seray. 7 aylık evliyim. Ben 24 eşim 28 yaşında. Bebek istiyoruz ama eşimin ailesi dahil herkes biraz daha durun, biraz daha gezin kendinize vakit ayırın bebek her zaman olur evliliginizi yasayın diyorlar. Bebek olursa evliligimi yasayamayacak mıyım sanki? Belki bazı yerlerde haklıdırlar ama sonucta bizim kararımız bu yonde. İkimizde cocukları cok seviyoruz ve bizimde olsun istiyoruz. Böyle söyledikleri zaman moralim cok bozuluyor hamile kalsam haber versem cok erken diyecekler sevinmeyecekler resmen.
Vallahi sizde haklısınız ne diyeyim.. imkan olduktan sonra bebeklede gezilir tamam artık 2 kişi olmayacagız ve her sey onun icin olacak hayatımızda ama gezmek mesela en cok söylenen şey bebekle neden olmasın bu?
İlla ki tartısıyoruz. Kimse ben tartısmıyorum diyemez herkesin sorunları oluyor. Canta hazırlanakmıs erken donmekmiş bunlar neden bu kadar sorun oluyor sizin icin anlamıykrum sizin bir parcanız varken onları niye dert edesiniz o sizi yeterince mutlu eder zaten. Uykusuzluk hamilelik donemi evet cok zor orada haklısınız. ayrıca instagram kullanmıyorum ve o dedikleriniz bana görede sadece sacmalık. TAtilede gittik bebek olunca yine gidilir o kucuk diye gitmeyen cok ama ben öyle düşünmüyorumBebeksiz gezmek: kiyafetini sec, makjajini yap ve cik. Hatta o ilk ikisine bile gerek yok. Cantani alip cik.
Bebek ile gezmek: Daha öglen uykusunda, cikamiyorsun. Hadi uyandi, bezini degistir ve yemegini ver. Sonra kiyafetini degistir. Cantasini hazirla ( her ihtimale karsi zibin, bez, islak mendil, battaniye,.. gerekebilir). Sonunda taaam cikacaksin ve o ne? Bebek kaka yapmis/istifra etmis. Hadi tekrar kiyafetini degistir. Hadi ciktin bu defa bebek huzursuz olma ihtimali var, o'da eglenecek sonucta. Disarda ne yiyip icecek? Uyku saatinden önce eve geleceksin,..
Simdiki gencligin en büyük hatasi, bebekli hayatin instagramda oldugu gibi sanmak. Cinsiyet partileri, baby showerlar, evli mutlu cocuklu fotolar,..
Ve evet evlat cok güzel birsey ama herseyin bir zaman ve yeri var, güzel seylerinde. Hamilelikteki hormonlar, karnin sisip, zor yürümek, yataga girmek bile zor oluyor. Sonra dogum oluyor ve o hormonlar seni iyicene alt üst ediyor. Cocuk acmi degilmi bilmiyorsun. Sütün az gelebilir. Uykusuzluk ayri bir boyutta resmen. Birak esi, insan kendini bile göremiyor. Sinirler harap, daha sik tartismalar olur,.. Ha bide herkesin herseyin üzerine fikir beyan etmeside var tabi.
Yani evlilik ilk önce cok iyi oturtmasi lazim ki, bu üstteki yazdigim seylere dayanamasi icin.
Önce bir tartisin, tatile gidin beraber. Sevisin, gecenin 3ünde yatin, sabah gec uyanin. Beraber hatiralariniz olsun, bebeksiz. 7 ay cidden cok erken "evliligim iyi gidiyor" denilmesi icin. Hele bir sikinti yasayin, tartisin, ondan sonra görürsünüz.
Size çok basit gelen şeyleri yaşamadan bilemezsiniz,. Arkadaş haklı hatta o tek bebekten bahsetmiş benim 3 tane Allah eksikliklerini gçstermesin. Karı koca olmayı unuttuk anne ve baba olmaktan. Yani öyle kolay iş değil ben de olsam beklerdim. 2 sene bekledim keşke 5 sene bekleseymişimİlla ki tartısıyoruz. Kimse ben tartısmıyorum diyemez herkesin sorunları oluyor. Canta hazırlanakmıs erken donmekmiş bunlar neden bu kadar sorun oluyor sizin icin anlamıykrum sizin bir parcanız varken onları niye dert edesiniz o sizi yeterince mutlu eder zaten. Uykusuzluk hamilelik donemi evet cok zor orada haklısınız. ayrıca instagram kullanmıyorum ve o dedikleriniz bana görede sadece sacmalık. TAtilede gittik bebek olunca yine gidilir o kucuk diye gitmeyen cok ama ben öyle düşünmüyorum
İstedigimden sogudum 2-3 taneden baska yap diyen yok :)Size çok basit gelen şeyleri yaşamadan bilemezsiniz,. Arkadaş haklı hatta o tek bebekten bahsetmiş benim 3 tane Allah eksikliklerini gçstermesin. Karı koca olmayı unuttuk anne ve baba olmaktan. Yani öyle kolay iş değil ben de olsam beklerdim. 2 sene bekledim keşke 5 sene bekleseymişim☺
Cok da abartmamak lazim ya. Coook fazla sorumluluk, cook özveri, cook şöyle böyle. Yuregin ne diyorsa o dogrudur. Biz esimle evde iyi vakit gecirirdik ama disarda yanimizda birileri olsun isterdik cocuktan sonra disari gezmeleri cok daha eglenceli hale geldi. Gitmedigimiz ulke kalmadi kucucuk cocukla. Biz evlenmeden önce eşimle konustuk ikimiz de istiyorduk ve allah da nasip etti hemen oldu. Şükürler olsun iyi ki olmuş. 28 yaşındaydım. Şimdi 34 oldum ve 2. Cocuk o kadar zor oldu ki... tutkuyla istediğin şeyi kapı dışındaki insanların kendilerini ilgilendiren fikirleri yüzünden askıya alma. Sen seni en iyi bilensin.4 yıl sevgiliydik, 7 aydır evliyiz. Maddi acıdanda hic sıkıntımız yok. Cok fazla sorumluluk isteyen bir sey cok zor biliyorum ama buna hazır hissediyorum
İlla ki tartısıyoruz. Kimse ben tartısmıyorum diyemez herkesin sorunları oluyor. Canta hazırlanakmıs erken donmekmiş bunlar neden bu kadar sorun oluyor sizin icin anlamıykrum sizin bir parcanız varken onları niye dert edesiniz o sizi yeterince mutlu eder zaten. Uykusuzluk hamilelik donemi evet cok zor orada haklısınız. ayrıca instagram kullanmıyorum ve o dedikleriniz bana görede sadece sacmalık. TAtilede gittik bebek olunca yine gidilir o kucuk diye gitmeyen cok ama ben öyle düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?