Bebek istiyorum ama..

• Konu Sahibi Konu Sahibi sry24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Siz ben misiniz acaba. Bunlar benim düşüncelerim. Çocuklular ile buluşmak daima burnumdan geliyor. Hic istemiyorum.

Hayirdir, siz bu konuyu neden actiniz ? Gidin kac tane cocuk yapmak istiyorsaniz yapin.Isterseniz menemen testisi gibi 8 tane siralayin ama kalkip dusucenize ters olanlari bu sekilde yargilayamazsiniz.Burdan bile daha yeterli olgunluga sahip olmadiginiz belli biliyor musunuz ?

Haklilar.
Evlendikten 3 hafta sonra gorumcem bebek sormaya basladi. Bence sevinmelisiniz. Bu daha kotu cunku.
Ben 8 sene sonra yaptim bebek o ayri

Büyükleri bazen dinlemekte fayda vardır.
Daha çok yeni evlisiniz, bir kendinizi tanıyın derim.
Henüz güzel günleriniz ve maşallah yaşınız da çok genç, beklemeye müsaitsiniz yani.

Rabbim aratmasın tabii ki, istediğiniz zamanda evladınızı nasib etsin ama, bu kadar erken anne olma telaşı neden.
Yerinizde olsam biraz evliliğimin tadını çıkartır, elimden geldiğince eşim ile programlar yapar, gezer tozardım.

Çocuk olunca hayat farklılaşıyor.
Hayatınızın merkezi çocuk oluyor, onun ihtiyaçları, onun düzeni, onun gereksinimleri derken, sen diye birşey kalmıyor haliyle.
O yüzden büyükleriniz haklı...

Herkesin kendi fikri tabi ama hiç erken yaşta anne olayım durumuna girmedim zaten 30 yaşında ve hala bebeği olmayan biri olarak aman aman erken yaşta anne olamayacağım.Bana göre yaşınız çok genç, çok çok yeni evlisiniz, bence de tadını çıkarın evliliğinizin, evet çocukla da tatil olur gezilir vs , ama şöyle düşünün sadece eşinizle gideceğiniz tatilde sabaha kadar da oturabilirsiniz,yer içer, akşama kadar yatabilirsiniz, ama çocuk olunca en basiti seçeceğiniz otel bile bebek dostu olacak,uyku, yemek saatleri hep ona göre olacak,daha evliliğin tadını çıkarmadan büyük sorumluluk altına gireceksiniz.Çok çok düşünmek lazım bence.

Demisler ya bebek her zaman olur diye o oyle olmuyor iste .
Allah istediginizde nasip etsin insallah ama bazen isler yolunda gitmiyor. Biraz beklemis biri olarak söylüyorum

Evlendiğim gibi yaptım çocuğu ben vallahi. Sevgililik döneminde ayaklarım yara olmuştu gezmekten, evliliğe bir şey bırakmadık nerdeyse. Ama bebek de gezmeye engel değilmiş, ilk il dışı seyahatlerimizi bebekle yaptık.

Elalem ne dedi? “Aa çok erken, yaşın daha küçük, neden acele ettiniz?” Şimdi ne diyorlar? 2.yi doğurmadım daha, “4. ne zaman inşallah?” Boş boş konuşur onlar. Dilediğiniz gibi yaşayın, yaşadığınızdan da pişman olmayın.

baskasina neden soyluyorsunuz?

Öncelikle milleti boşverin. Bir de şu durum var, istediğinizde hemen bebeğiniz olacak mı bakalım... bunlar için geç kalmadan tetkikleri yaptırın. Herşey normal giderse buna göre bebeğe karar verirsiniz.

hayatı başkalarına göre yaşasaydık, Yaşayamazdık!

İlk bebeğini evliliğin 5. yılı kucağına alan biri olarak bebek fikri bana göre erken ama sizin bebek istediğinizi insanlar bilmek zorunda değil zaten hatta hamile kalana kadar kimse bilmese daha iyi. Çünkü o daha erken diyenler birkaç ay olmasa bebek, niye olmuyor sorun mu var diye sizi darlamaya başlayacaklar.

Oh ne güzel bebek baskısı yapmayan bir aile. Bence de bekle evliliğin otursun tadını cıkar. Çocuk olunca eşlik sıfatı ebeveynlik sıfatının gerisinde kalıyor

Yani bebek gelince sen calisamican ve para getirmicen dogal olarak bir maas eksiliyor ve bolca gezemezsin :) = evliliginizi yasayin demek
Bizimde erken oldu :) planliydi :) kimsede sevinmedi. Cok üzülmüsdüm. Sonradan takmadim :) iyiki dogurmusum cocugumu

Benim gözlemim, Her kadın bu konuda biraz farklı .. Kimi öyle anaç bir karakterde ki adeta çocuğun problemleri ile uğraşmaktan mutlu oluyor. Erkenden çocuk sahibi olmak istiyor taşıyacağı sorumluluklardan asla korkmuyor vs.. Kimi kadın ise (ki ben öyleyim) kendi planlarını biraz daha önde tutuyor önce gezmek tozmak her şeyi yaşamak onda sonra bir evlat sahibi olmak istiyor. Kimisi asla çocuk düşünmüyor falan filan.. Herkes farklıdır bu konuda. Eğer maddi ve manevi yönden tamamen kendinizden ve eşinizden eminseniz, bu büyük sorumluluğu kaldırmaktan bir şüpheniz ya da korkunuz yoksa o zaman evlat sahibi olmaya geç kalmayın derim

Siz ben misiniz acaba. Bunlar benim düşüncelerim. Çocuklular ile buluşmak daima burnumdan geliyor. Hic istemiyorum.

Tabi böyle söylemiyorum.
Arkadaşımın canı canımdır, biz de teyze oluyoruz neticede.
Ama gezmeyi de pek severim, burnumdan gelince hiç anlamı yok.

Ağız tadıyla sohbet olmuyor.
Anlattığıma odaklanamıyorum, dinlediğime de..
Çok bilirim şunu anlatırım diye gidip hiç konuya bile giremeden döndüğümü :)

23de evlenip 25de bebek sahibi oldum mükemmel bir yaş, eşinizden eminseniz, keşke demeyecekseniz bence önemli olan bu. Bunun cevabı sizin evinizde saklı bizde değil

Şu bebek yapma konusunda kendinzden başka kimseyi umursamayın rica ediyorum ne istediğinz daha önemli bizim insanımz erken yaparsın niye yaptın der geç yaparsın niye yapmıyosun artık geç kalmasan mı der bak bak sanki o karar veriyor zamanına istiyosanz eşinzle birbirinizi seviyor ve birbirinzden eminseniz yapın minik yavrunuzu hayatbsizin karar ve kararlarınızı her zaman beğenmeyen birileri olacaktr emin olun.

Istiyorsaniz istiyorsunuzdur, el ne karisir. Millet her daim konusacak bir sey buluyor zaten, kafaniza gore dogru olani yapin.

7 aylık evlisiniz biraz durun derken aslında iyi düşünüyorlar genelde hanı nerde bebek derler. iyice kaynaşın tanıyın birbirinizi demek istiyorlar bu kötü nıyetle degıl siz isterseniz tabıkı yapın. cunku hemen he dıyınce olan bısey değil.

Başkalarının değil kendi isteğine göre yasa bende 7 aylık evliyim baştan beri çevremin demediği kalmadı hala olmuyomu hadi diye psikoloji bozmaktan başka bi ise yaramıyo söyledikleri şimdi bizde istiyoruz nasip bakalim bakma çevreye hazır olduğunda olsun bebisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…