Bebek istiyorum ama..

• Konu Sahibi Konu Sahibi sry24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İçinizden geldiği gibi davranın. 7 ay olmuş. Çocuk ha deyince olmayabiliyor. 3 ay da korunun,başlayın derim ben çalışmalara. Herşey gençken güzel. Şimdiki aklım olsa 1 sene yerine 5 ay korunurdum. Bekle bekle gelmiyor çünkü.

İstediğin çocuk sayısına bağlı 3 ve fazlası istiyorsan bence erken değil

Bu notun altına imzamı atıyorum. Ahh! O yaşta anne olabilseymişim. Abim ve yengem 24 yasta ilk çocuğu kulaklarına aldılar. Şimdi 40 yaşındalar el ele tutuşup çılgınlar gibi gezip eğleniyorlar. Tatile gittiklarinde çocuklar ayrı odada onlar ayrı odada takiliyorlar. Oturup ailece koca insanlar gibi muhabbet ediyorlar. Maşallah harika bir aile oldular. Biz o yaşta hala çişini yaptın mı, hadi kapat gözleri uyu artık, masaya yaklaş üstüne dökülüyor muhabbetleri yapıyor olucaz

7 aylık evlilik öncesinde zaten 4 yıl sevgiliydik. Yeterince vakit geçirdik. Siz neden beklememizden yanasınız peki? Böyle okuyunca ve etrafımdakiler söyleyince icim cok tuhaf oluyor hata yapıyormuş gibi hissediyorum.
Ay keşke bana da yap yap diyen olsaydı. Gaza getiren olsaydı yapardım galiba
Kv siz bilirsiniz,sizin kararınız ben etkilemek istemem dedi hep. Yapın yapın siz
Zaten birlikte vakit geçirdiginize göre öncesinde evliliginiz de oturur dogana kadar
Misss.

Ne kadar haklısın arkadaşım. Ben 28 yasindayim kv 47 yasinda. Gencecik. Benim yasimda iki cocugu varmis. Simdiki aklim olsa daha erken evlenirdim. Ne guzel genc ebeveyn olmak.

Iyide bu bebek hic buyumeyecek hep bebek mi kalacak?
Büyüyene kadar yıllar geçmiş oluyo. Şu an genç yaşında gezmesi, evliliğini doya doya yaşaması varken bebek yapma merakı saçma. Kişiye göre değişir tabi; bizim kadınlarımız evlenip çocuk yapmayı bir şey sanar.

Eşimle 5yıl sevgililik dönemi yaşadık. Evlilik ve sevgililik çok çok farklı. Evlilik otursun öyle daha çok sevineceksiniz emin olun. 2yıl 2aydır evliyim ve yeni 1aylık hamileyim...(o da sürpriz oldu ben biraz daha beklemek istiyordum )

Eşinin ailesi ne güzel yaklaşım sergilemiş keşke herkes öyle olsa..

Ama tabii ki sizin kararınız, madem istiyorsunuz niye başkasının ne düşündüğünü umursuyorsunuz? Yapın ikinizde olgun insanlarsınız. İnşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin

Ne kadar haklısın arkadaşım. Ben 28 yasindayim kv 47 yasinda. Gencecik. Benim yasimda iki cocugu varmis. Simdiki aklim olsa daha erken evlenirdim. Ne guzel genc ebeveyn olmak.
Ay öyle valla.. Annem 45yaşında.. 27,25,21,12 yaşlarında 4çocuğu 4 ve 2 yaşında dünyalar tatlısı iki kız, bir de cinsiyeti henüz belli olmayan karnımdaki minik torunu var. Sanki annem değil, arkadaşım. Hem kafa dengi, hem az yaş farkı... Çok güzel gerçekten

Ne guzel cocuk ne zaman diye baskılayan yok :) ama istiyosaniz yapin tabiki. Genç anne baba olmak güzeldir annem iyiki genc yasinda dogurmuşum der mesela. Suan abla kardes gibiyiz. Kimseyi dinlemeyin esiniz ve siz istiyosaniz. Siz istemiyo olsaydiniz yakinlariniz yap bi tane dese yapicakmiydiniz. Buda oyle bisey. Kendi kararlariniz dogrultusunda hareket edin. Maddi manevi hazirsaniz olabilir.

Annem 45 yasında 9 yasında kardesim var okulu dersleri derken cok yoruluyor bi yastan sonrada kaldıramıyor insan. Benimle aynı ysta olan yani 24 arkadasım var onunda annesi 45 yasında simdi ikisi arkadas gibi geziyorlar

Cocuktan ne kadar nefret ediyorsanız artık işkence gibi geliyor sanırım size bunun ilerisinide dusunmek gerek 45 yasında annem var 9 yasında kardesim var cok zorlanıyor tabii siz sadece 20-30 yas arası gezildigini dusunuyorsunuz sanırım

Fikir istiyorsunuz, bizlerde fikir beyan ediyoruz. Buradakilerin yap demesiyle yapacak; yapma demesiyle yapmayacak haliniz yok herhalde. Konu açıyorsanız her türlü yoruma açık olarak açıyorsunuz demektir; sizin aksi düşüncenizde olanları yargılayamazsınız. Ayrıca benim hayatımı hiç yargılayamazsınız; bilmediğiniz hayatlar hakkında çıkarım yapmamayı öğrenin önce daha sonra çocuk yapıp düzgünce yetiştirebilesiniz.

Siz bu konuyu ''onaylanma ihtiyacı'' ile açmışsınız, o yüzden sadece onaylanmak istiyorsunuz.
Tüm yorumları okudum, niye hep çoğunluk 2 yıl bekle diyor demişsiniz.
Yani konu yorum almak için değil, onaylanmak için açılmış.

O yüzden bence siz beklemeyin hemen Allah nasip ederse çocuğunuz olsun.

Son düzenleme:
Yap.
Ben 15 aylık evliyim. Evlendigim günden beri hic korunmadim 3.ayda enfeksiyon dediler yalan dolan doktorlar da herseyi dogru bilecek degil ya 1 ay korundum sadece ilac kullanıyordum adetlerim bozulmaya başladı ve oyle basladi hikayem.
Sonuç = tüp bebek yaptircaz
Bende evlendigimde 25 yaşımı bitiriyordum
Etrafa bakma sen hemen istediginde denediginde olcak diye bisey yok yerinde olsam madem boyle bir istek var icinde hayaller gelecegin onizlemesi yani sonuçta oyle degilmi :) Allah senin içine bu istegi vermis insallah cocugun olur hemen
Etrafa bakma sen
Ama kaynananlari sevdim modernlermis
Bizimkiler her dakika bebek soruyordu ben görüşmüyorum boyle cahil insanla isim olmazzz

Evet haklılar.
Hayatınızı yaşayamayacaksınız, doğrudur.
Sinemaya gitmek lüks olacak, başkasının çocupa bakma lütfuyla bu eylemi gerçekleştrebilirsiniz ancak.
Bu ve niceleri.
Çocukla beraber eski hayat bitiyor, yeni bir hayat başlıyor.
Nerede oyun alanlı mekan, çocuk aktiviteleri, doktor, oyun klüpleri falan varsa onları takip edecek, kendi zevklerinizi ise senede birkaça indireceksiniz.

Önce bu sene güzel bi tatil yapin baska sehirde o haliyle dogum kontrol hapi almazsiniz konulmazsiniz zamanin akisiniza birakirsiniz madem maddi durumunuz iyi, bizde esimle 3 bucuk yildir evliyiz yasim 25 ama bebek bebek diye direltmiyorum iyi ki suanda hayatimizi yasiyonuz bize nasipse seneye düsünüyoruz önce güzel bi tatilimiz daha yapmak istiyoruz sizde öyle yapin hazir basbasa güzel bi tatil yapin, daha yenisiniz acele etmeyin derim bebek olduktan sonra istedigi yere gezemiyosunuz zaten karar sizin

Bebek seviyorum. Yapmak istediklerimi bebekle de yaparım.. uzun zamandır eşimle birlikteyim.....

Gibi cümlelerden anladığım kadarıyla henüz bebekli hayatın ne olduğuna dair yeterli bir bilgin yok. Yaşın küçük...

Ya olmazsa diye çocuk yapmak dünyanın en saçma mantıklarindan biridir.

Ben 30 yaşındayım. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Ama bebeğim yok. Çünkü bebek nedir ben iyi biliyorum.

Kimse sizin kötülüğünü istemiyor. Herkes tecrübesini anlatıyir.

Insan evladını elbette çok sever. Ama her 10 kadından 8i keşke erteleseydim demektedir.

Bunun nedeni tabiri caizse sizin gibi cahil cesareti ile ince eleyip sık dokumadan bir bebek dünyaya getirmis olmaktir.

Allah izin verirse bebeginiz doğduğu andan itibaren hayatınızın sonuna kadar anne olacaksiniz. O yuzdenyüzden sınırsız özgürlüğün tadını çıkarın..

Tam 29 yaşımda evlendim. Çünkü insan 1 kere evlenir ve aksi bir durum olmazsa hayatının sonuna kadar evli kalir. Ben de bu mantikla bekarligi ne kadar uzatabilirsem uzattım.

Eşimi 19 yaşımdan beri taniyorum..4 sene üniversitede birlikte okuduk. Yine de evlilik çok hassas bir kurum.. ( özellıkle bebekten sonrA) çok sarsilabilir.

Acele ediyorsunuz. Bu bir gercek.. ben sizin yerinizde olsam başka aktivitelere yönelirim. Bir kursa gitmek.. dil öğrenmek. Yoksa ehliyet almak. Bir el sanati ile uğraşmak. Bolca kitap okumak.... gibi.

Bunları bebekle de yaparım diyorsanız da.. sizin kararınız.

Madem çok istiyorsunuz... daha bu yaşta sorumluluğunu kabul ediyorsunuz. Yapın.

Allah sağlıktan ayırmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…